Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα: DDR3 ή DDR2;;

Cleitos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

όπως γράφω και στον τίτλο, είμαι σε δίλλημα. Η μητρική που επέλεξα είναι η Gigabyte X48-DQ6,η διαφορά με την X48T-DQ6 που υποστηρίζει DDR3, είναι 10ε. Αξίζει όμως πραγματικά να πάω σε DDR3; Την μητρική θα ήθελα να την κρατήσω το πολύ 4 χρόνια... αυτήν την στιγμή έχω 2GB DDR2 στα 800Mhz...ξέρω δεν θα δω και μεγάλες διαφορές, αλλά εάν την κρατήσω για 4 χρόνια δεν θα μπορέσω μετά να βάλω DDR3..

Ποιά είναι η γνώμη σας; ενδεικτικά , έχω αυτές τις 4 επιλόγες...

Ευχαριστώ παιδιά!

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Aφού θα το κρατήσεις για αρκετά χρόνια επένδυσε μερικά ακόμα και πάρε ddr3

Αυτό λέω και εγώ αλλά ζητάω και τις απόψεις των ειδικών ;), εάν πράγματι αξίζει... από τα 4 σετ που έδωσα πάνω, ποιό αξίζει περισσότερο;

Δημοσ.

δεν νομιζω να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη! με τη λογικη, καλυτερα να πας σε ddr3..

ας λαλησουν οι εμπειροτεροι.

Δημοσ.

Στη θέση σου θα κρατούσα τις DDR2 και του χρόνου θα έβαζα DDR3, να παίσουν και οι τιμές ;)

Δημοσ.
ξέρω δεν θα δω και μεγάλες διαφορές,

Φυσικά κ αξίζει να πας σε ddr3 εφόσον θα έχεις κ μία cpu στα 1333fsb, για να πέρνεις όλο το fsb του επεξεργαστή σου πρέπει κ οι μνήμες να είναι στα 1333...:-)

φυσικά τις corsair..προσωπικά δεν θα έβαζα ποτέ στο pc moy μου team extreme...:-(

Δημοσ.
Στη θέση σου θα κρατούσα τις DDR2 και του χρόνου θα έβαζα DDR3, να παίσουν και οι τιμές ;)

Βασικά εάν τις κρατήσω...αναγκαστικά μετά δεν θα μπορώ να κρατήσω και την μητρική, θα πρέπει να την αλλάξω και να βάλω μητρική με DDR3..απλώς ρωταώ εάν αξίζει, δηλαδή εάν έχω καμμιά έτσι ψιλο-βελτίωση... γιαυτό άλλωστε διάλεξα και τις ποιό φθηνές :-).... αργότερα όταν πέσουν οι τιμές, θα πάρω 4GB...

φίλε Venisk: τόσο μάπα είναι οι team group; τις είχα σε μεγάλη υπόληψη, εξαιτίας διαφόρων reviews που διάβαζα κατα καιρούς..ίσως να κάνω και λάθος... το μόνο που με έκανε λίγο όσον αφορά τις corsair, είναι ότι λέει mid-end μνήμες..λίγο δεν μ'αρεσε.. εντάξει θα μου πεις με αυτά τα λεφτά δεν θα δεις και τίποτα καλύτερο σε DDR3, αλλά δεν ξέρω ίσως υπάρχει κάποιος λόγος που το έγραψαν....

Δημοσ.

αν δεν πας για o/c βαλε οτι μαρκα μνημες θες, δεν προκειται να καταλαβεις καποια διαφορα, ουτε επειδη ενας χρηστης δε γουσταρει ενα προιον δε σημαινει αυτοματα οτι το προιον ειναι μαπα

Δημοσ.
φίλε Venisk: τόσο μάπα είναι οι team group; τις είχα σε μεγάλη υπόληψη, εξαιτίας διαφόρων reviews που διάβαζα κατα καιρούς..ίσως να κάνω και λάθος... το μόνο που με έκανε λίγο όσον αφορά τις corsair, είναι ότι λέει mid-end μνήμες..λίγο δεν μ'αρεσε.. εντάξει θα μου πεις με αυτά τα λεφτά δεν θα δεις και τίποτα καλύτερο σε DDR3, αλλά δεν ξέρω ίσως υπάρχει κάποιος λόγος που το έγραψαν...

Ναι για μένα είναι μάπα..η corsair είναι ένας κολοσσος...έχει κ πιό εξελιγμένες μνήμες..δες εδώ..

http://www.corsair.com/products/xms3_dhx.aspx

ουτε επειδη ενας χρηστης δε γουσταρει ενα προιον δε σημαινει αυτοματα οτι το προιον ειναι μαπα

disqualified θέλεις να πείς πως η ποιότητα κ η αξιοπιστία δέν έχουν σημασία?

Δημοσ.

δεν εχει να κανει με ποιοτητα ή αξιοπιστια, αυτο που παρατηρησα ειναι η ευκολια που βαφτιζεται ενα προιον μαπα επειδη καποιος ακουσε κατι απο καποιον, ή ειπε ενας ξαδερφος της γκομενας του κολλητου μου...

καταλαβες τι θελω να πω

φυσικα και εγω θα προτιμουσα τις corsair...

• Super Moderators
Δημοσ.
Φυσικά κ αξίζει να πας σε ddr3 εφόσον θα έχεις κ μία cpu στα 1333fsb, για να πέρνεις όλο το fsb του επεξεργαστή σου πρέπει κ οι μνήμες να είναι στα 1333...:-)

μόνο που το fsb του cpu είναι quad rate (4x333mhz) ενώ οι μνήμες είναι double rate...(2x667mhz) άρα ΔΕΝ υπάρχει 1:1 ratio...

για την ερώτηση του topic creator τώρα...

όχι δεν αξίζει να πάρεις ddr3 εκτός αν έχεις λεφτά να σκάσεις για 4gb ddr3 στα 1800mhz τουλάχιστον...αλλιώς καλύτερα o/ced ddr2 1200+...

Δημοσ.
δεν εχει να κανει με ποιοτητα ή αξιοπιστια, αυτο που παρατηρησα ειναι η ευκολια που βαφτιζεται ενα προιον μαπα επειδη καποιος ακουσε κατι απο καποιον, ή ειπε ενας ξαδερφος της γκομενας του κολλητου μου...

Δέν το άκουσα απο κανένα τόσο μακριά disqualified, του τοποθέτησα (βρίζοντας τον φυσικά για την αγορά του) αυτές τις μνήμες που αγόσασε στο pc του...απο τότε θέλω τόσο πολύ να τις σπάσω..έχω κάνει όλα τα bios updare αλλα αυτές αρνούνται να ανοίξουν ενα ds4 σε dual channel..έτσι για μένα είναι μάπα..πιστεύω πως δεν θα το πάθαινα ποτέ αυτο με corsair..(βέβαια ποτέ μη λες ποτε)...:-)

μόνο που το fsb του cpu είναι quad rate (4x333mhz) ενώ οι μνήμες είναι double rate...(2x667mhz) άρα ΔΕΝ υπάρχει 1:1 ratio...

Έχεις δίκιο ThReSh.. για όσους θέλουν να καταλάβουν περι τίνος πρόκειται http://en.wikipedia.org/wiki/Front_side_bus

Δημοσ.

παρε οσο λιγοτερη χωρητικοτητα αντεχεις ddr2 και μολις φτηνινουν οι ddr3 επενδυσε εκει..εκτος και αν αλλαζεις καθε 2 χρονια motherboard οποτε παρε οτι πιο καινουριο για να μεινει και για να το χαρεις αμεσως..τωρα αυτα που λενε για fsb αν κανεις O/c σαφως και σε ενδιαφερει αν δεν σε νοιαζει και πας με default παρε ο,τι πιο οικονομικο βρεις αλλα επωνυμο..

Δημοσ.
Δέν το άκουσα απο κανένα τόσο μακριά disqualified, του τοποθέτησα (βρίζοντας τον φυσικά για την αγορά του) αυτές τις μνήμες που αγόσασε στο pc του...απο τότε θέλω τόσο πολύ να τις σπάσω..έχω κάνει όλα τα bios updare αλλα αυτές αρνούνται να ανοίξουν ενα ds4 σε dual channel..έτσι για μένα είναι μάπα..πιστεύω πως δεν θα το πάθαινα ποτέ αυτο με corsair..(βέβαια ποτέ μη λες ποτε)...:-)

Η λέξη ασυμβατότητα δεν κοιτάει μάρκες, τιμές και μοντέλα.

Για του λόγου του αληθές οι κάποτε κορυφαίες DDR2 της Corsair Dominator DDR-1142 δεν επαιζαν καν στην Asus Striker Extreme ουτε στην Asus Commando επαιζαν σωστα.

Αντίστοιχα οι OCZ Reaper DDR-1150 δεν επαιζαν στην DFI P35 Dark...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...