Προς το περιεχόμενο

Fifa 09 {X360/PS3}

privateer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
σίγουρα είναι δωρέαν, μίλάμε για την καθιερωμένγ ετήσια patch μεταγραφών...

Δωρεάν θα είναι, αν δωθεί σαν patch του παιχνιδιού, η DLC.

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δωρεάν θα είναι, αν δωθεί σαν patch του παιχνιδιού, η DLC.

σίγουρα θα είναι δωρεάν, και θα είναι μόνο για μεταγραφές , δύσκολο να δούμε κάτι διαφορετικό

Δημοσ.
Ναι μαζί με τον Τοροσίδη...Μάθαμε τώρα.Μη μιλήσω για το χθεσινό πελάτιασμα σου με Μεξικάνικη ομάδα.

το μεξικάνικο ποδόσφαιρο έχει κάνει άλματα μπροστά ρε... αλλά θα δεις... θα έρθω σήμερα μετά την δουλειά να σε παίξω κάνα ματς.... oh wait

Δημοσ.

μια απορια...

εμας απο ελλαδα εχετε προσεξει οτι δε μας κανει rank????

ουτε την ομαδα που ειχαμε φτιαξει ειχε κανει...

ξερετε γιατι μπορει να συμβαινει αυτο???

Δημοσ.
το μεξικάνικο ποδόσφαιρο έχει κάνει άλματα μπροστά ρε... αλλά θα δεις... θα έρθω σήμερα μετά την δουλειά να σε παίξω κάνα ματς.... oh wait

Εσείς οι μπαναρισμένοι πως θα κάνετε το update του Fifa ?

Δημοσ.
Εσείς οι μπαναρισμένοι πως θα κάνετε το update του Fifa ?

εμείς οι μπαναρισμένοι δεν έχουμε κάνει ακόμα update το dashboard...

Δημοσ.

παιδες εχω μια ερωτηση, βεβαια δεν ξερω αν μπορει να με βοηθησει κανεις.

ισως δεν ειναι θεμα γνωσης του φιφα αλλα γενικα ποδοσφαιρου,δεν ειμαι και ο καλυτερος.θελω μερικες συμβουλες.

συνηθως παιζω συστημα 3-5-2 ή 3-6-1 γενικα για να χω αρκετο κοσμο στο κεντρο,αλλα στο φιφα ειδικα βγαινω συνεχεια εκτεθημενος.

μολις πανε στο κεντρο,εμπειροι αντιπαλοι στο ιντερνετ, περνανε συνεχεια καθετες μπαλιες στην πλατη της αμυνας μου και εννοειται πως οι αμυντικοι ειναι ανυπαρκτοι.

τι θελω;

εσεις σαν πιο εμπειροι ποδοσφαιρκα να μου δωσετε καμια συμβουλη πως να στησω την ομαδα, δεδομενου οτι δεν εχω και πολλες γνωσεις.

επισης εχω μεγαλο προβλημα στο σκοραρισμα, χανω απο παιχτες που σε ενα παιχνιδι κανω 24 ευκαιριες, και αυτοι 5-6 το πολυ και παρολα αυτα με νικουν, ενω εγω χανω τα απιστευτα.βεβαια αυτο μαλλον ειναι θεμα εμπειριας στο παιχνιδι.

προσπαθησα να βαλω τα χειριστηρια manual αλλα πασες-σουτ πανε στο γαμο του καραγκιοζη.

οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη

Δημοσ.

Φίλε, κι εγώ ήμουν fan του 3-Χ-Χ σε ό,τι ποδοσφαιράκια έπαιζα μέχρι τώρα, αλλά στο φίφα το να παίξεις με τρεις παίκτες στην άμυνα είναι σκέτη αυτοκτονία. Αυτό, γιατί πολύ απλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι αντίπαλοι επιθετικοί είναι πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί από τους αμυντικούς (αυτό ισχύει για τις περισσότερες ομάδες). Προφανώς οι σχεδιαστές του παιχνιδιού δεν γνωρίζουν ότι όταν κάποιος ντριπλάρει δεν μπορεί να τρέχει τόσο γρήγορα όσο όταν τρέχει χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Υπάρχουν βέβαια ελάχιστες εξαιρέσεις παικτών όπως ο μέσι και ο κουτσιανικούλης (!!!) που μπορούν να τρέχουν πολύ γρήγορα με την μπάλα στα πόδια, αλλά στο φίφα αυτό είναι κανόνας και όχι εξαίρεση. Είναι απλά λάθος σχεδιασμού. Σε συμβουλεύω να παίζεις με τέσσερις στην άμυνα και offensive (πάτα το d-pad δεξιά) για να έχεις πιο πολύ κόσμο στο κέντρο και να πιέζεις πιο πολύ μπροστά. Φυσικά, αυτή είναι η δική μου λύση, δεν ξέρω αν θα ταιριάζει με το στυλ παιχνιδιού σου, αλλά δοκίμασέ το.

Όσον αφορά στα σουτ, μεγάλο πρόβλημα. Το μόνο πιο εκνευριστικό από το να χάνεις το 90% των τετ α τετ (συνήθως μάλιστα η μπάλα πάει στο δοκάρι για κάποιον λόγο), είναι να τρως το κλασικό γκολ-ριμπάουντ. Κάποιος πρέπει να πει στους σχεδιαστές του παιχνιδιού ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι τερματοφύλακες στις ακαδημίες είναι ότι την μπάλα τη διώχνεις πλάγια όταν κάνεις μη σταθερή απόκρουση και όχι στον άξονα. Αυτό το πρόβλημα το είχαν τα φίφα από το '99, αλλά μυαλό δεν έβαλαν. Γενικά, οι τερματοφύλακες στο παιχνίδι είναι ανύπαρκτοι, η συμπεριφορά τους είναι τελείως αλλοπρόσαλλη. Θα πρέπει να τους φτιάξουν ξανά εκ του μηδενός στο επόμενο φίφα.

Για τα σουτ, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν σουτάρεις έχοντας κρατημένο το κουμπί με το οποίο κάνεις τις "ειδικές κινήσεις" (στο controller config: new alternate είναι το κάτω αριστερά wing), το σουτ γίνεται πιο "τεχνικό" και μπορείς να το ελέγξεις καλύτερα. Γενικά, είναι δύσκολο έως αδύνατο να ελέγξεις την τροχιά της μπάλας στα σουτ με το αναλογικό. Υποτίθεται ότι παίζεις με αναλογικό μοχλό αλλά το παιχνίδι είναι σαν να αναγνωρίζει 8 διακριτές θέσεις, όπως το ψηφιακό χειριστήριο. Οπότε είναι περισσότερο θέμα του να σουτάρεις από τη σωστή απόσταση από το τέρμα, παρά να δώσεις τη σωστή κατεύθυνση στο χειριστήριο.

Δύο τελευταίες συμβουλές από τη δική μου εμπειρία στο παιχνίδι:

1. Απόφευγε να βγάζεις τον τερματοφύλακα στα τετ α τετ. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου η έξοδος είναι αυτοκτονία.

2. Παίζε συχνά το τεχνητό offside, το οποίο δεν είναι, όμως, τόσο αυτοματοποιημένο. Πρέπει να το ορίσεις ως στρατηγική στο dpad (αν δεν υπάρχει ήδη) και να πατάς την αντίστοιχη κατεύθυνση δύο φορές ώστε να τραβηχτεί προς το κέντρο η αμυντική γραμμή σου. Όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι ρίσκο, αλλά αν το μάθεις καλά θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.

Δημοσ.

Για δοκίμασε φίλε το 4-4-2 και φέρε τους αμυντικούς σου πιο κοντά στον τερματοφύλακα.Στο κέντρο βάλε 2 αμυντικά χαφ και 2 πλάγιους χωρίς να τους σκορπίσεις πολύ.Και φυσικά 2 επιθετικούς με τον έναν λίγο πιο πίσω απο τον άλλον.Έτσι έχεις και στην άμυνα άτομα αλλά και στην επίθεση.Αλλά να ξέρεις ότι θα πρέπει να το συνηθίσεις και στην αρχή μπορεί να μην τα καταφέρεις.Μια άλλη λύση (αυτό το σύστημα χρησιμοποιώ εγώ) είναι το 4-3-3 που είναι και πιο επιθετικό.Η άμυνα ίδια,στο κέντρο τα αμυντικά χαφ πάλι 2 αλλά λίγο πιο αραιωμένα κι ένας επιτελικός μέσος πιο μπροστά(στο κέντρο μπορείς να τεστάρεις βάζοντας 1 αμυντικό χαφ και 2 κεντρικούς μέσους).Στην επίθεση 2 πλάγιους επιθετικούς και έναν στο κέντρο για να έχεις άτομα στην επίθεση.Φρόντισε όμως οι 2 πλάγιοι να έχουν και καλή σέντρα για να μπορείς να επιτίθεσαι απο τα πλάγια βγάζοντας καλές μπαλιές στον κεντρικό επιθετικό σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα...πειραματίσου μέχρι να βρείς αυτό που σου ταιριάζει.Παίζει ρόλο και η ομάδα που έχεις και το τι παίχτες θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε θέση.

Δημοσ.

σας ευχαριστω πολυ παιδια, θα ξεκινησω με τις συμβουλες σας και θα σας ενημερωσω για το αν τα καταφερνω. παιζει παντα και η εκδοχη να ειμαι τελειως αμπαλος! :)

Δημοσ.

καλημερα...μου συμβαινει κατι απιστευτο...στο φιφα 09 σε ps3 δεν μπορω να παιξω διπλο!!!μου κολλαει η εικονα οταν παταω καποιο κουμπι στο 2 χειρ.ενω μονος μου παιζω κανονικα...ξερει κανεις κατι....ευχαριστω!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...