Davin Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεσαι άδεια όταν μεταδίδεις μουσική με οπιοδήποτε τρόπο, όταν αυτή έχει πνευματικά δικαιώματα. Πάντως έριξα μια ματιά στο site της ΑΕΠΙ και είδα αναλυτικά το αμοιβολόγιο που έχει: http://aepi.gr/images/pdf_aepi/timokatalogos_eniaios.pdf Πήρα και τηλέφωνο αλλά αμφιβάλλω αν ξέρουν και οι ίδιοι ποιο είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσεις για να πάρεις άδεια..ότι καταλάβατε..καταλάβατε
akpe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2008 Last time I checked για webradio ήταν γύρω στα ?50-60 μηνιαίως, εφόσον δεν έχεις έσοδα. Αν υπάρχουν έσοδα τότε το ποσό είναι ένα ποσοστό επι των εσόδων. Αν και στο pdf αναφέρει ως ελάχιστα ετήσια δικαιώματα για υπηρεσίες internet ?150 ευρώ, αν και μάλλον αυτό αναφέρεται σε internet cafe κ.λπ. Έχω την εντύπωση ότι χρειάζεσαι άδεια όταν μεταδίδεις μουσική με οπιοδήποτε τρόπο, όταν αυτή έχει πνευματικά δικαιώματα. Ακολουθώντας το σκεπτικό αυτό, οποιοσδήποτε ακούει μουσική στο αυτοκίνητό του στη διαπασών δεν θα έπρεπε να πληρώνει δικαιώματα στην ΑΕΠΙ;
spama Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 Δημοσ. 8 Απριλίου 2009 το κόστος για την ΑΕΠΙ είναι 60 ευρώ τον μήνα αλλά είναι θολό το τοπίο ποιός πρέπει να το πληρώνει και ποιός όχι.
thanos_tabas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 καλησπερα σε ολους σας...ξερω οτι το θεμα ειναι λιγο παλιο αλλα εχω μερικες απορειες σχετικα με αυτο... ασχολουμαι με η/υ αλλα οχι τοσο ωστε να εχω ολες τις γνωσεις για να στησω ενα web radio απο το μηδεν... ειδα οτι μερικοι απο σας το 'χετε.... θα 'θελα να ξερω ποια προγραμματα χρειαζονται,και αν μπορω να τα βρω σπασμενα ή πρεπει να τα αγορασω... τι ταχυτητες internet πρεπει να εχω απο κει που θα εκπεμπει...; τα συνομικα εξοδα ποσα τα υπολογιζετε; σας ευχαριστω πολυ...
Mika Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2009 δεν χρειαζεται να ρωτας το ιδιο πραγμα πανω απο μια φορα... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2956520#post2956520
enimerwsi Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2009 Είναι 60 ευρώ το μήνα και αν σε πιάσουν πληρώνεις περίπου 700 ευρώ πρόστιμο. Καλό είναι να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους ζητήσεις να πάρεις την άδεια... Με 60 ευρώ μπορείς να αναμεταδίδεις όση μουσική θέλεις. Εκτός βέβαια και αν ο server σου είναι στο εξωτερικό, οπότε εκπίπτεις στους νόμους του Εξωτερικού. Για παράδειγμα υπάρχουν εταιρείς που σου παρέχουν τη δυνατότητα με 60 ευρώ να είσαι καλυμμένος μέσω Νέας Υόρκης για δικαιώματα όλων των τραγουδιών. Πάντως δώσε 60 στην ΑΕΠΙ να είσαι καλυμμένος... Αυτά τα ολίγα
codemp Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Είναι 60 ευρώ το μήνα και αν σε πιάσουν πληρώνεις περίπου 700 ευρώ πρόστιμο. Καλό είναι να τους πάρεις τηλέφωνο και να τους ζητήσεις να πάρεις την άδεια... Με 60 ευρώ μπορείς να αναμεταδίδεις όση μουσική θέλεις. Εκτός βέβαια και αν ο server σου είναι στο εξωτερικό, οπότε εκπίπτεις στους νόμους του Εξωτερικού. Για παράδειγμα υπάρχουν εταιρείς που σου παρέχουν τη δυνατότητα με 60 ευρώ να είσαι καλυμμένος μέσω Νέας Υόρκης για δικαιώματα όλων των τραγουδιών. Πάντως δώσε 60 στην ΑΕΠΙ να είσαι καλυμμένος... Αυτά τα ολίγα Παραθέτω άρθρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2002, σύμφωνα με το οποίο μπορούμε να μην λάβουμε άδεια από την ΑΕΠΙ για μεταδόσεις ραδιοφωνικών μουσικών προγραμμάτων μέσω Διαδικτύου, αλλά να την λάβουμε από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια εταιρία, που δραστηριοποιείται εντός ευρωζώνης. Αυτό αποφασίστηκε για να σπάσει το μονοπώλιο της κάθε εθνικής τέτοιας εταιρίας στην χώρα της και να τονωθεί ο ανταγωνισμός. (και να μειωθούν οι τιμές!). http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/02/1436&format=HTML&aged=1&language=EL&guiLanguage=en Ενδιαφέρει κυρίως νομικούς με ανάλογες υποθέσεις....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.