panaathas Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Γεια σας παιδια...αν και ειμαι μικρος ακομα(15) θελω πολυ να μαθω αριστα μια γλωσσα προγραμματισμου..Ηδη απο το σχολειο ξερω την Logo και απο το σπιτι οχι και τελεια την Html....θελω να μου προτεινετε μια γλωσσα να μαθω..ποια ειναι η ποιο "καλλη"??/μηπως πρεπει να τελειοποιησω την Html...δεν με νοιαζει αν η γλωσσα αναφερεται στο ιντερνετ ή σε προγραμματισμο/....
antonl Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Ωρέ δε μπορείς να αποφασίσεις τουλάχιστον αν προτιμάς κάποια internetική scripting language ή κάποια "κλασσική"; Τι σ' αρέσει; Γιατί θες να τη μάθεις; Σα να λέω ότι θέλω να μάθω να οδηγώ αλλά δεν έχω αποφασίσει τι, αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο, βάρκα, γάιδαρο... Επίσης το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές και θα το βρεις διάφορες απόψεις μέσω της αναζήτησης.
panaathas Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 βασικα το θελω για να δημιουργω δικα μου προγραμματα....
nick#18 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 εγώ προσπαθώ να μάθω την java δεν είμαι και τελείως αλλα κάτι έχω καταφέρει....(είμαι 14)
ntaryl Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Καλησπερα φιλε μου Χαιρομαι που θες να ασχοληθεις με τετοια Δεν παιζει κανενα ρολο η ηλικια αρκει να υπαρχει ενδιαφερον Θα προτεινα να Αρχιζες με Visual basic , Delphi .Θεωρουνται αρκετα ευκολες ειδικα η πρωτη .Θα καταλαβεις σιγα σιγα οτι μια τετοια Γλωσσα δεν μπορει να καλυψει τις αποριες και θα αναγκαστεις να ακολουθησεις καποια αλλη Γλωσσα Χαμηλου επιπεδου . ειναι αρκετε δυσκολουτσικες αλλα δινουν το Avantage οτι αν τις ξερεις μπορεις να κανεις τα παντα σε ενα Operating system . Τετοιες Γλωσσες ειναι Assembly - C++ Σου Ευχομαι καλη επιτυχια με οτι και αν αρχισεις και θα χαρω πολυ να μοιραστω τις αποριες σου σχετικα με την Visual basic
panaathas Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 καταλαβα....πρεπει να παρω τις βασικες πρωτα...οκ τοτε,,τοτε μιας και εχω εμεπειρια απο την VB θα ασχολειθω με αυτην...εαν εχω καμοια απορια ελπιζω να με βοηθησεις...
darth_revan Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Ο περισσότερος κόσμος ξεκινά με την C. Αυτή είναι και η πρότασή μου. Είναι μια διαδικαστική γλώσσα, είναι καλή για να σε εισάγει στην έννοια του προγραμματισμού. Όλες οι σύγχρονες γλώσσες είναι "C-like", δηλαδή της μοιάζουν πολύ στη σύνταξη. Επομένως ξεκινώντας από την C μπορείς μετά πιο εύκολα να μεταπηδήσεις στις γλώσσες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον, την C++ και τη Java. Υ.Γ.: Τον πρώτο καιρό αυτά που θα φτιάχνεις δεν θα δείχνουν και τόσο εντυπωσιακά, όμως καθώς περνά ο χρόνος θα μαθαίνεις όλο και πιο όμορφες δυνατότητες...
emi_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Ενας ψήφος και απο εμένα στη C. Είναιαρκετα εύκολη και θα σε βάλη στη λογική. Οι περισσότεροι μεαυτή μαθαίνουν.Καλή αρχή.
ippo00 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Καλύτερα C ή Java. Για C++ καλύτερα να έχεις μάθει C. Τώρα για VB είναι βλακεία γλώσσα. Έυκολη, αλλά ανεπαρκής.. και αν θες να προχωρήσεις παραπέρα θα πρέπει να ξαναμάθεις τα πάντα και να ξεμάθεις όλα τα λάθος πράγματα που έμαθες. Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι θα δεις γρήγορα κάποια απτά αποτελέσματα.. Πάντως άν το παιρνεις σοβαρά ξεκίνα σβήνοντας το Windows.
blashyrkh+ Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 παιδια η c ειναι δυσκολη γλωσσα για αρχη.Εγω προτεινω pascal καλυτερα για αρχη και μετα καποια scripting οπως η python.Perl δε σου λεω να μαθεις επειδη εχει τα δικα της .Παντως καλυτερα να ασχοληθεις αρχικα με καποιο unix /linux περιβαλλον και να αφησεις για λιγο τον προγραμματισμο η να ασχοληθεις με καποια ευκολη γλωσσα σχετικα οπως η pascal και η delphi (visual pascal).Ειναι δυσκολες γενικα οι εννοιες στις περισσοτερες low level γλωσσες και μπορει να τα παρατησεις αν ασχοληθεις απο την αρχη με καποια δυσκολη.Εξαλλου αρχικα πρεπει να μαθεις καλα πως περιπου "καταλαβαινει" τα αγγλικα ενας υπολογιστης ..Τελος μεχρι να φτιαχνεις οπως λες δικα σου προγραμματα πρεπει να φτιαξεις απειρα μικρα πραγματα και scriptaκια για να μαθεις τη λογικη γιατι αν προσπαθησεις με c αρχικα να φτιαξεις οτιδηποτε θα πηξεις στα errors/...
darth_revan Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 παιδια η c ειναι δυσκολη γλωσσα για αρχη. Κοίτα, δεν είναι και τόσο δύσκολη... Κι εγώ C έμαθα πρώτα...
FrAcTaL-gR Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 βασικά, αυτό που χρειάζεται να μάθεις είναι "προγραμματισμός". Φυσικά πρέπει να διαλέξεις και κάποια γλώσσα, για να μάθεις προγραμματισμό. Αμα το θέλεις ΠΟΛΥ, πάρε τη C για αρχή.
nske Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δε νομίζω ό,τι είναι ανάγκη να μάθει κάποιος τις χαμηλού επιπέδου λεπτομέρειες που απαιτεί η C για να μπει στο κλίμα (ή για να φτιάξει ό,τι εφαρμογή θέλει με λογικό efficiency σε κατανάλωση πόρων/επιδόσεις). Αντίθετα ίσως είναι πιο σκόπιμο να συνηθίσει τη αρκετά διαφορετική λογική του Object Orientation εξ' αρχής. Θα πρότεινα Python ή, ακόμη περισσότερο, Ruby.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.