raven3x7 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Τα Tagan ειναι μετρια. Pc Power&Cooling, Seasonic, Corsair, Etasis, Enermax(καποία μοντέλα αν και αξιοπρεπή είναι αρκετά υπερτιμολογημένα), Τhermltake(κυριος τα 700+ Toughpower) είναι καλές εταιρίες. πριν 1,5 χρονο μου ανατιναχτικε ενα NRG 650 UPS και πεταχτικαν φωτιες και βρωμαγε ολο το δωματιο , γιαυτο καλιτερα μη βαλεις ROFL. Και εγώ μια φορά χτύπησα το δάχτυλο μου δακτυλογραφώντας. Προτείνω να μην χρησιμοποιείς πληκτρολόγιο.
cbr600RR Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Προτείνω APC... απλά τα καλύτερα... δυστυχως τα APC ειναι πανακριβα.. πηγα σημερα και τσεκαρα μερικα.. τα 1000VA ειναι απλησιαστα για μενα αυτη τη στιγμη.. καποια αλλη μαρκα που εχει αποδειχτει οκ σαν ποιοτητα παιζει? προσανατολιζομαι προς MUSTEK ..ξερετε τπτ σχετικα με αυτα? ευχαριστω!
N.I.C Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Αυτό το είδες; Για τα MUSTEK σεν ξέρω δεν έχω ακούσει και πολλά...
Voodooman Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Τί γομάρι είναι αυτό ρε N.I.C; Αν κρίνω από τα βύσματα, πρέπει να είναι ψηλό όσο ένα mid tower!! Και τί τιμή!.. Τώρα που το είπε ο cbr600RR τσέκαρα τις τιμές των APC. Τί τρέλα είναι αυτή, 500VA ?95;;; Δύο έχω στο σπίτι μου, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο ακριβά. Τα είχα μαζέψει από τα σκουπίδια της εταιρίας μου, γιατί "δεν δούλευαν". Τα άλλαξα μπαταρίες και τα έχω 5 χρόνια τώρα!.. Εγώ θα πρότεινα Site: αυτό . Καλή μάρκα και σε καλύτερες τιμές. Υπάρχει και 600VA με ?90. Πάντως δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα VA του UPS έχουν να κάνουν με το πόσα watt είναι το τροφοδοτικό, αλλά με το πόσα καταναλώνει το σύστημα. Στο δικό μου σύστημα έχω ένα 650άρι UPS. Το μόνο περίεργο που παρατηρώ μια στις τόσες είναι ότι ενεργοποιείται, ενώ οι υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού δουλεύουν κανονικά. Δεν ξέρω αν αυτό το κάνει γιατί είναι πολύ ευαίσθητο ή επειδή είναι είναι λίγων VA. Πάντως, στις διακοπές αντέχει κανένα 15λεπτο.
cbr600RR Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 βασικα ψαχνω ups γυρω στα 100-120 ευρω.. παραπανω χλωμο με κοβω να δωσω.. εκει στα 1000VA ... οποιος εχει να προτεινει κατι θα το εκτιμουσα
Voodooman Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Προτείνω λιγότερα VA και καλύτερη υλοποίηση. Το Merlin Gerlin 750 είναι η καλύτερη περίπτωση, στα 127 ευρώ.
cbr600RR Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 ωραιο το MGE αλλα δεν ειναι sinewAVE οποτε θα υπαρχει προβλημα με το active pfc τροφοδοτικο μου...
Voodooman Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 ωραιο το MGE αλλα δεν ειναι sinewAVE οποτε θα υπαρχει προβλημα με το active pfc τροφοδοτικο μου... Για πες, για πες, δεν έχω ιδέα, τί είναι αυτό; Ξέφυγε πολύ το topic, αλλά δικό σου είναι, ό,τι θέλεις το κάνεις!
cbr600RR Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Για πες, για πες, δεν έχω ιδέα, τί είναι αυτό;Ξέφυγε πολύ το topic, αλλά δικό σου είναι, ό,τι θέλεις το κάνεις! καθως εψαχνα στο νετ για UPS επεσα πανω σε πολλα ανησυχητικα posts σχετικα με την συμβατοτητα των active pfc τροφοδοτικων και τα UPS που δεν υποστηριζουν ρευμα τυπου "sine wave".. για ριξε μια ματια.. thread01 thread02 thread03 τα UPS που υποστηριζουν sine wave ειναι καπως ακριβα.... πανω απο 250 ευρω.. εγω βασικα τοσες μερες και ακομα δεν εχω βγαλει ακρη.. ουτε εχω βρει κατι πιο οικονομικο...
N.I.C Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Voodooman: Ότι είναι γομάρι ναι...αλλά είσαι εξασφαλισμένος . Εγώ προσωπικά έχω ένα APC 500 VA, το είχα πάρει 89ε απότι θυμάμαι από Πλαίσιο.... Το έχω συνδεμένο με Active PFC PSU (Zalman 600w) και μέχρι τώρα τίποτα (φτου φτου να μην το ματιάξω ). Όπότε πιστεύω θα είσαι καλυμένος... Πάντως έχεις και την λύση του στάθεροποιητή τάσης, εάν φοβάσαι πολύ τις διακοπές...
Voodooman Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Πω πω μπλέξιμο... Και τα δύο μου τροφοδοτικά είναι active PFC και 6 χρόνια τώρα δεν είχα πρόβλημα, και ας έχουν αντιμετωπίσει δεκάδες διακοπές. OK, με αναγκάζεις να σου προτείνω κάτι "ξυνό"...Έχεις τα κότσια να παραγγείλεις από e-bay;;;; http://cgi.ebay.de/APC-Back-UPS-USV-650-Tower-650VA-410W-in-Topzustand_W0QQitemZ150249272937QQihZ005QQcategoryZ132089QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem 80 ευρώ θα σου βγει. Έχω το ίδιο, στο PC της υπογραφής, μου κρατάει 13 λεπτά όταν παίζω παιχνίδια και περίπου 20 στα windows. Είναι πολύ παλιό μοντέλο, αλλά καλύτερο από τα περισσότερα σημερινά. Και με ένα γρήγορο ψάξιμο μου φαίνεται ότι είναι sine wave.
bluesattack Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Eγω θα μιλησω για το δικο μου.Εχω το mustek το 1000.Πολυ καλο , και εννοω οτι δεν με εχει προδωσει ποτε .Σε ολες τις διακοπες ρευματος αυτο εκει βραχος .. Αντιθετως με το προηγουμενο merlin ενα εχω να πω ...δικαιως ονομαστηκε ετσι..γιατι πρεπει να μαντευεις τι θα γινει..και κατα ενα περιεργο τροπο γινοταν παντα το ιδιο.εσβηνε το pc μου !! Και για να θαψω ακομα πιο πολυ την εταιρεια ()..λεω (οfftopic) οτι ενα πολυμπριζο που ειχα παρει παραλιγο να παρει φωτια..οταν το ανοιξα ειδα οτι τα καλωδια ηταν αλλου για αλλου..ακουμπαγαν να μην πω που.Φυσικα αυτα στην δικη μου περιπτωση (ομολογω οτι εχω καιρο να πιασω και στοιχημα ..) και μονο..αλλα ...απλως ρε ουυυυυ :lol Oποτε αν δεν εχεις λεφτα για apc για τσεκαρε και τα mustek
koprodogis Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 θα το παιξω λιγο ψευτοκουλτουριαρης και μαϊμου προοδευτικος και θα θεσω το ερωτημα: Για ποιο λογο ακριβως θελεις να παρεις ups? αν το θες για λογους εργασιας, δλδ να μην κλεισει το pc Και χαθει καποια δουλεια που ετρεχες οκ κανενα προβλημα, και αν ειναι ετσι παρε κατι μικρο δε νομιζω να θες να μεινει ανοιχτο το pc σου κανα 15λεπτο? και 2 λεπτα αρκουν για να κανεις ενα απλο save. Παμε τωρα στο ψητο, αν εισαι ενας απλος χρηστης σαν τους περισσοτερους που απλα θες να προστατεψεις τον υπολογιστη σου απο διακυμανσεις ρευματος ισως να προλαβεις κανα εγγραφο οffice που γραφεις νομιζω ειναι απο υπερβολη εως ακρως καταναλωτικο οργιο η αγορα ενος ups. Yπαρχουν κατι μαγικες μπριζες ασφαλειας οπως αυτη που θα σε βγαλουν σωο καθε φορα που θα εχει κεφια η ΔΕΗ. Ουτε καν χρειαζεται να παρεις κανα πολυμπριζο ασφαλειας, μια απλη ειναι υπεραρκετη ωστε να καρφωσεις επανω της ενα απλο πολυμπριζο. Θα εισαι παντα σιγουρος οτι τπτ δεν θα συμβει και το πολυ πολυ σε διακοπη να χασεις την δουλεια σου αν ειναι κανα εγγραφο office, που και σε αυτο θα χασεις κανα 5 λεπτο δουλειας που και αυτο αντιμετωπιζεται μειωνοντας το χρονο του auto save. αυτα απο μενα φιλικα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 ε όσο να ναι όταν έχεις δίσκους με "storage" η ψυχή πάει στην κούλουρη αν κλείσει απότομα το pc...
koprodogis Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 δε νομιζω να αντιμετωπιζουν κανενα ιδιαιτερο προβλημα οι δισκοι με την αποτομη διακοπη ρευματος, ειδικα οι sata δεν καταλαβαινουν τπτ μιας και η τεχνολογια τους(ξεχναω τον αγγλικο ορο) τους επιτρεπει να θετονται σε λειτουργια ακομα και με ανοιχτο υπολογιστη κατα βουληση δινοντας ρευμα και συνδεοντας το sata καλωδιακι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.