Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέας οθόνης;

aetosgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά θέλω να πάρω μια καινούργια οθόνη, την οποία θα χρησιμοποιήσω και για παιχνίδια (αρκετά) και για ταινίες και για office, αλλά και για κάποια σχεδιαστικά προγράμματα (όχι κάτι τρελό όμως).

Από ίντσες επειδή ως τώρα δουλεύω σε μια 19, θέλω να πάρω κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο και άρα λέω για μια 20 έως 22

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα

LG 20'' LCD L204WS-SF

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168588

LG 20'' W2042S-SF

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1112112

LG 22'' W2252S-PF

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1110632

LG 22'' W2252TQ-PF

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978102&product=1107763

Πείτε την γνώμη σας και αν έχετε οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη!!!

Εχω βαλει μονο LG γιατι μου ειπαν οτι ειναι αρκετα καλεσ και οτι εχουν τωρα εγγυηση 0 pixel για 6 μηνεσ.

Δημοσ.

συμφωνω κι εγω με τον φιλο για την 24αρα !

Θα εχεις φοβερη αναλυση 1920x1200, τεραστια επιφανεια εργασιας, θα μπορεις να διαβαζεις ανετα pdf αρχεια on-screen σε 2σελιδο layout, κλπ, κλπ.

Προτεινω την παρακατω, και σε πολυ καλη τιμη μαλιστα για αυτα που εχει:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168190

;)

Δημοσ.

OK, παιδια να παρω 24`` (δεν τισ ειχα κοιταξει γιατι μου ειχαν πει οτι ειναι κουραστικεσ,για τισ εφαρμογεσ γραφειου).

Τι μου προτεινεται για 24``;

Δημοσ.

Λαβε υποψην σου ομως οτι μια τετοια οθονη που σηκωνει τετοιες αναλυσεις χρειαζεται και ενα αρκετα γρηγορο συστημα τελευταιας γενιας που λεμε;)

Στο λεω γιατι και εγω πηρα πριν κανα 2 μηνο 22αρα και τελικα κατελξ=ηξα με πληρη αναβαθμιση σε επεξεργαστη μητρικη μνημες και καρτα γραφικων!

Δημοσ.

Μπλέξαμε με τις TFT!

Αγοράζουμε μεγαλύτερη και πρέπει μετά να αγοράσουμε και νέο υπολογιστή. Κάτι σαν αναβάθμιση μητρικής με επεξεργαστή ένα πράγμα;

Δημοσ.
συμφωνω κι εγω με τον φιλο για την 24αρα !

Θα εχεις φοβερη αναλυση 1920x1200, τεραστια επιφανεια εργασιας, θα μπορεις να διαβαζεις ανετα pdf αρχεια on-screen σε 2σελιδο layout, κλπ, κλπ.

Προτεινω την παρακατω, και σε πολυ καλη τιμη μαλιστα για αυτα που εχει:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168190

;)

Εγώ διαφωνώ. Πού θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ανάλυση 1920χ1200 αυτή τη στιγμή?

Συν τοις άλλοις είναι αρκετά κουραστική.

Εδώ εγώ με την Samsung 2232 BW που είναι μικρότερη, αναγκάζομαι πολλές φορές να απομακρυνθώ, κυρίως σε ώρες gaming, επειδή με κουράζει, με 24" τι θα έπρεπε να κάνω δηλαδή? Να την παρατήσω και να φύγω?

Θεωρώ πως για τα δεδομένα της εποχής, η 22" είναι η μέση λύση και η καλύτερη επιλογή, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε σε υπερβολές.

Σου προτείνω την Samsung ανεπιφύλακτα και απ' ότι είδα στο Πλαίσιο, έχει πέσει λίγο και η τιμή της στα 289?, από 299? που την πήρα εγώ προ μηνός.

Τσεπώνεις και τα 90? διαφορά που έχει με την οθόνη που πρότεινε ο φίλος superior. ;)

Δημοσ.
Εγώ διαφωνώ. Πού θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει ανάλυση 1920χ1200 αυτή τη στιγμή?

οκ, πιστευω τελικα πως ειναι μαλλον υποκειμενικο το ποσο εκτιμαται σημερα μια μεγαλη αναλυση οθονης απο εναν user. Εγω πχ παντα πηγαινω για την μεγιστη αναλυση οθονης σε οτιδηποτε αγοραζω (σε desktop υπολογιστη, σε laptop, σε pda/κινητο, κλπ), πχ εχω ηδη μια 24αρα στα 1920x1200 για το desktop (και την βρισκω πολυ ξεκουραστη), το laptop μου επισης βγαζει ακριβως την ιδια αναλυση με 17αρα οθονη μαλιστα (Sony Vaio BX-297XP), το κινητο μου βγαζει την μεγιστη αναλυση για κινητο σημερα (Qtek 9000 στα 640x480), και παει λεγοντας...

Οσο για το 'που' θα μπορεσει να χρησιμοποιησει αναλυση 1920x1200 καποιος αυτη τη στιγμη, μπορω να αναφερω ενδεικτικα 6-7 περιπτωσεις που μου 'ρχονται στο μυαλο (απο τις πολλες που υπαρχουν): πχ στο Excel (με ορατα καπου 70 rows επι 30 columns), στην Access, στο internet σερφαρισμα (οποιος εχει σερφαρει στα 1920x1200 θα καταλαβει τι εννοω), μεχρι που μπορεις να εχεις δυο παραθυρα του Firefox διπλα-διπλα στην οθονη βλεποντας 2 sites ταυτοχρονα, πολυ χρησιμο για οσους ασχολουνται με χρηματιστηριο και αγοραπωλησιες μετοχων, επισης στην αναγνωση PDF ebooks (σε 2-σελιδο layout και σε full-screen ειναι το κατι αλλο μιλαμε, σαν να διαβαζεις απο χαρτι, σαν να εχεις το βιβλιο ανοιχτο μπροστα σου), στο παιξιμο ταινιων σε full-HD υψηλη αναλυση 1920 (αναλυση blu-ray), στο casual browsing του Google Earth και γενικοτερα γεωγραφικων χαρτων, στο να εχεις γενικα τεραστια επιφανεια εργασιας ωστε να εχεις 3-4 παραθυρα ανοιχτα ταυτοχρονα και να δουλευεις ανετα στο καθενα τους λες και εκαστο απο μονο του τρεχει σε μια 'standard' αναλυση 1024x768 η 800x600, κλπ (by the way ο συνολικος αριθμος pixels στην 1920x1200 ειναι πανω απο 2.3 εκατομμυρια, 3πλασιος απο της 1024x768).

Θα μπορουσα να συνεχισω και με αλλα παραδειγματα, και χωρις να μπαινω μαλιστα στα χωραφια του DTP (desktop publishing), των αρχιτεκτονικων σχεδιων η του CAD/CAM, οπου εκει η υψηλη αναλυση ειναι 'must' ...

;)

Δημοσ.
οκ, πιστευω τελικα πως ειναι μαλλον υποκειμενικο το ποσο εκτιμαται σημερα μια μεγαλη αναλυση οθονης απο εναν user. Εγω πχ παντα πηγαινω για την μεγιστη αναλυση οθονης σε οτιδηποτε αγοραζω (σε desktop υπολογιστη, σε laptop, σε pda/κινητο, κλπ), πχ εχω ηδη μια 24αρα στα 1920x1200 για το desktop (και την βρισκω πολυ ξεκουραστη), το laptop μου επισης βγαζει ακριβως την ιδια αναλυση με 17αρα οθονη μαλιστα (Sony Vaio BX-297XP), το κινητο μου βγαζει την μεγιστη αναλυση για κινητο σημερα (Qtek 9000 στα 640x480), και παει λεγοντας...

Συμφωνώ ότι όλα είναι υποκειμενικά, πέρα από το οικονομικό, το οποίο είναι εν μέρει αντικειμενικό. Αν π.χ. μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, με πολύ καλό αποτέλεσμα, με 290? γιατί να δώσεις 380??

Οσο για το 'που' θα μπορεσει να χρησιμοποιησει αναλυση 1920x1200 καποιος αυτη τη στιγμη, μπορω να αναφερω ενδεικτικα 6-7 περιπτωσεις που μου 'ρχονται στο μυαλο (απο τις πολλες που υπαρχουν): πχ στο Excel (με ορατα καπου 70 rows επι 30 columns), στην Access, στο internet σερφαρισμα (οποιος εχει σερφαρει στα 1920x1200 θα καταλαβει τι εννοω), μεχρι που μπορεις να εχεις δυο παραθυρα του Firefox διπλα-διπλα στην οθονη βλεποντας 2 sites ταυτοχρονα, πολυ χρησιμο για οσους ασχολουνται με χρηματιστηριο και αγοραπωλησιες μετοχων, επισης στην αναγνωση PDF ebooks (σε 2-σελιδο layout και σε full-screen ειναι το κατι αλλο μιλαμε, σαν να διαβαζεις απο χαρτι, σαν να εχεις το βιβλιο ανοιχτο μπροστα σου), στο παιξιμο ταινιων σε full-HD υψηλη αναλυση 1920 (αναλυση blu-ray), στο casual browsing του Google Earth και γενικοτερα γεωγραφικων χαρτων, στο να εχεις γενικα τεραστια επιφανεια εργασιας ωστε να εχεις 3-4 παραθυρα ανοιχτα ταυτοχρονα και να δουλευεις ανετα στο καθενα τους λες και εκαστο απο μονο του τρεχει σε μια 'standard' αναλυση 1024x768 η 800x600, κλπ (by the way ο συνολικος αριθμος pixels στην 1920x1200 ειναι πανω απο 2.3 εκατομμυρια, 3πλασιος απο της 1024x768).

Θα μπορουσα να συνεχισω και με αλλα παραδειγματα, και χωρις να μπαινω μαλιστα στα χωραφια του DTP (desktop publishing), των αρχιτεκτονικων σχεδιων η του CAD/CAM, οπου εκει η υψηλη αναλυση ειναι 'must' ...

;)

Καλά, εσύ το έφτασες λίγο μακρυά.

Εδώ μιλάμε το πολύ για σχεδιαστικά προγράμματα(light χρήση) και όχι για χρηματιστηριακές συναλλαγές ή πλοήγηση σε γεωγραφικούς χάρτες, (αν και πιστεύω ότι και μια 22" τα καταφέρνει μία χαρά).

Τα βιβλία εγώ τα προτιμώ στην κλασική τους μορφή, καθώς μπορώ να τα διαβάζω και ξαπλωμένος, χωρίς να μου πιαστεί ο σβέρκος και είναι και διαφορετική η αίσθηση της ανάγνωσης ενός πραγματικού βιβλίου κι ας κοστίζει σε σχέση με τα e-books. :whistle:

Για παιχνίδια, η ανάλυση αυτή είναι αχρειάστη(ακόμα), αλλά όπως και να'χει, το θέμα είναι τί μας καλύπτει τελικά, γιατί σίγουρα σε λίγο καιρό θα δούμε και 26" σε λογικές τιμές.

Εγώ πήρα μία 22" για το PC, έχω και μια 32" TV και θεωρώ ότι για την επόμενη δεκαετία είμαι καλυμμένος από οθόνες. ;)

Δημοσ.

Σου προτείνω την Samsung ανεπιφύλακτα και απ' ότι είδα στο Πλαίσιο, έχει πέσει λίγο και η τιμή της στα 289, από 299 που την πήρα εγώ προ μηνός.

K μάλον θα πέσει κ άλο η τιμή της αφού όπου να ναι βγαίνει η 2253bw.Aλήθεια τι γίνεται με αυτή την οθόνη ρε παιδιά πότε θα έρθει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...