gherudos Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Μπορείτε να μου προτείνετε μερικές ψηφιακές μέχρι 150Ε? Δεν είναι για εμένα αλλά για την κοπέλα μου.Είμαστε ανάμεσα σε sony και olympus,προσωπικά θα διάλεγα κάποια Sony cybershot καθώς έχω μια DCP P92 στα 5.1 MP και είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Επίσης της προτείνω να διαλέξει ανάμεσα σε Sony και Canon αλλά αυτή επιμένει για Olympus.Βοηθήστε μας λίγο.
arxaggelos Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Γιατί φαγώθηκε για Olympus; Για να πληρώνει τις αργές xD διπλάσια τιμή και με μισή χωρητικότητα; ή για τα μέτρια οπτικά; Προσωπικά θα έπαιρνα Oly μόνο για τις υποβρύχιες που βγάζει (όχι τις αδιαβροχοποιημένες) που είναι πολύ στιβαρές και δεν καταλαβαίνουν τπτ μέσα στο νερό. Μάλλον της γυάλισε καμία ροζ mju φαντάζομαι... θα ψήφιζα Canon αλλα σε αυτά τα λεφτά παίρνει μόνο σειρά Powershot Α, που είναι μεν καλύτερες από τις Ixus αλλά από design είναι π**τσα με βούρτσα (και ως κοπέλα μάλλον εκεί θα κολλήσει). Παρόλα αυτά δες εδω μια πολύ ωραία Powershot: http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=2&pr_id=2603 σχεδόν ίδια αλλά χωρίς stabiliser (φθηνότερη αλλά δεν τη συνιστώ): http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=5256 ...αλλά και μιαIxus πολύ κοντά σε αυτά τα λεφτά: http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=2&pr_id=2277 Σε Sony ίσως να βρεις και φθηνότερες αλλά οι Canon είναι σίγουρα καλύτερες. Μετά εξαρτάται και τι απαιτήσεις έχεις PS: φυσικά τα μαγαζιά και οι τιμές είναι ενδεικτικά
Speculoos Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 arxaggelos κι εγω φαν της Canon ειμαι αλλα δεν θα προτεινα ixus σε τοσο χαμηλα λεφτα. ΟΚ, η canon επιτελους εριξε τις τιμες στη designατη σειρα, αλλα κυριως γιατι εβγαλε καλυτερες (85, 950, 960 κτλ)οι οποιες ομως εχουν τις ιδιες τιμες με τα παλιοτερα μοντελα. Προσωπικα οταν χαρισα την Α610, παλι σε Powershot κατεληξα (Α720 IS). Χωρια του οτι βγαζει καλυτερες φωτο απο τις (ακομα και σε point and click καταστασεις) οι χειροκινητες επιλογες ειναι και πολλες και παιχνιδακι και μπορεις να πειραματιζεσαι με τις ωρες!
ratatouis28 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Αν και έχω μια SONY WDC 100 στα 8,1 megapixel ειναι ακριβοτερη απο 150 ευρώ αλλά βγάζει τέλειες φωτογραφίες έχει όμως μικρό οπτικο ζούμ . Πρίν απο δύο εβδομαδες έκανα δώρο σε μια φίλη μια pentax optio z10 που ειχε 160 ευρω απο τον γερμανό με ανάλυση στα 8 megapixel και οπτικό ζουμ στα 7 χ ενώ το συνολικό ψηφιακό ζουμ φτανει τα 35 χ . Την τσέκαρα και βγάζει φοβερές φωτογραφίες και μερα και νύχτα . Έχει πολλές ρυθμισεις για πορτραιτο,μακρυνές ληψεις χρονοδιακόπτη,βίντεο, για παραλία και ειναι πολυ κομψή.Στην προτείνω ανεπιφύλαχτα εχει τρομερή ποιότητα. Αν πάλι διέθετες παραπάνω χρηματα θα σου πρότεινα το τελευταίο μοντέλο της SONY CYBERSHOT. Καλή επιλογή !!!!
arxaggelos Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 arxaggelos κι εγω φαν της Canon ειμαι αλλα δεν θα προτεινα ixus σε τοσο χαμηλα λεφτα. ΟΚ, η canon επιτελους εριξε τις τιμες στη designατη σειρα, αλλα κυριως γιατι εβγαλε καλυτερες (85, 950, 960 κτλ)οι οποιες ομως εχουν τις ιδιες τιμες με τα παλιοτερα μοντελα.Προσωπικα οταν χαρισα την Α610, παλι σε Powershot κατεληξα (Α720 IS). Χωρια του οτι βγαζει καλυτερες φωτο απο τις (ακομα και σε point and click καταστασεις) οι χειροκινητες επιλογες ειναι και πολλες και παιχνιδακι και μπορεις να πειραματιζεσαι με τις ωρες! Συμφωνώ απόλυτα ότι οι Powershot είναι καλύτερες από τις Ixus, και ιστορικά οι Α είναι από τις καλύτερες σειρές μηχανών συγκριτικά με όλες τις μάρκες. Απλώς επειδή ο φίλος είπε ότι είναι για κοπέλα, συνήθως (trust me) οι κοπέλες στραβώνουν όταν βλέπουν το design μιας Α και δίπλα βλέπουν μια Ixus, μια Pentax S ή μια Olympus mju:. Άσε που ακόμη δεν συνάντησα κοπέλα που να καταλαβαίνει (ή να την νοιάζει να καταλάβει!) διαφορά στην εικόνα. No offense στα κορίτσια του Forum! Και με δεδομένο ότι οι Ixus είναι για μένα η ομορφότερη σειρά compact ever, πρότεινα την Ixus σαν χρυσή τομή design+ποιότητας
prometheas Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Αν και έχω μια SONY WDC 100 στα 8,1 megapixel ειναι ακριβοτερη απο 150 ευρώ αλλά βγάζει τέλειες φωτογραφίες έχει όμως μικρό οπτικο ζούμ . Πρίν απο δύο εβδομαδες έκανα δώρο σε μια φίλη μια pentax optio z10 που ειχε 160 ευρω απο τον γερμανό με ανάλυση στα 8 megapixel και οπτικό ζουμ στα 7 χ ενώ το συνολικό ψηφιακό ζουμ φτανει τα 35 χ . Την τσέκαρα και βγάζει φοβερές φωτογραφίες και μερα και νύχτα . Έχει πολλές ρυθμισεις για πορτραιτο,μακρυνές ληψεις χρονοδιακόπτη,βίντεο, για παραλία και ειναι πολυ κομψή.Στην προτείνω ανεπιφύλαχτα εχει τρομερή ποιότητα. Αν πάλι διέθετες παραπάνω χρηματα θα σου πρότεινα το τελευταίο μοντέλο της SONY CYBERSHOT. Καλή επιλογή !!!! Αν διαθέτει περισσότερα χρήματα καλύτερα να ξεχάσει την Sony και να επικεντρωθεί στις Canon που αναφεραν τα παιδια παραπάνω .. για δε κοπελα η Ixus ειναι εξαιρετική επιλογή
Speculoos Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Απλώς επειδή ο φίλος είπε ότι είναι για κοπέλα, συνήθως (trust me) οι κοπέλες στραβώνουν όταν βλέπουν το design μιας Α και δίπλα βλέπουν μια Ixus, μια Pentax S ή μια Olympus mju: Σήμερα το απόγευμα κοίταγα για νέα μηχανή μιας φίλης μου γύρω από το ψυχολογικό όριο των 200?. Ε, το μόνο που κοίταζε ήταν το βάρος και αν βγαίνει σε ροζ, χρυσό ή πορτοκαλί!!! Εκείνη είχε μια mju 7χχ που τώρα βρίσκεται σε άλλα χέρια (όχι και τόσο νόμιμα). Με τα πολλά και αφού της γυάλισαν και οι...casio καταδέχτηκε να κοιτάξει και προς ixus μεριά αλλά στις φτηνότερες ixus δεν της αρέσει το...μαύρο περίγραμμα γύρω από το φακό. Τεσπα, μάλλον για oly ξαναπάει (εκτός κι αν πάει για τις casio!)
arxaggelos Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 πες τα...γιατί άμα μιλάω εγώ φοβάμαι μη βγω και φαλλοκράτης... Casio, ε; Ασε καλύτερα, ας πάρει Olympus πάλι...τουλάχιστον η βιομηχανία της Olympus δεν βασίζεται στα ρολόγια και τα κομπιουτεράκια.
joanna_k13 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Κοίτα σίγουρα για sony.Εγώ έχω πάρει του φίλου μου την S50 και είναι πολύ λειτουργική και με καλή ποιότητα φωτογραφιών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.