Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Μπορεί να λέω και βλακεία τώρα και ας με διορθώσει κάποιος αλλά θα έπρεπε και τα υπόλοιπα προγράμματα να τον βλέπουν.

Να σου έλεγα να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις την θήκη; Περίμενε μήπως κάποιος του έχει τύχει κάτι παρόμοιο.

Αυτό λέω κι εγώ. Μήπως πρέπει να τον κάνω πρώτα initialised και μετά να κάνω recovery, γιατί το είδα σε κάποια βίντεο στο yt. Θέλω όμως να μου πουν εδώ τη γνώμη τους τα μέλη, αν έχουν κάνει κάτι παρόμοιο. Η θήκη μάλλον δεν αφαιρείται, γιατί είναι μεταλλική και πάρα πολύ μικρή. Όσο 1.5 στικάκι. Έχει μόνο μια μικρή τρυπούλα δίπλα στη θύρα η οποία δεν ξέρω τι κάνει.

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε με testdisk. Είναι λίγο δύσχρηστο κ θέλει λίγο διάβασμα, αλλά είχα καταφέρει να ανακτήσω όλο το partition table που είχα σβήσει (πολλά διαμερίσματα, εκτεταμένα κτλ) κ μετά τα είχα ταξινομήσει με άλλο πρόγραμμα γιατί μου τα εμφάνιζε σε λάθος θέση κ είχα καταφέρει να ανακτήσω όλα τα αρχεία, ο υπολογιστής άνοιξε κανονικά σαν να μην είχα αλλάξει τίποτα. Κ είχα triple boot τότε κ διαφορετικό σύστημα αρχείων σε κάθε διαμέρισμα.

Σαν τελική λύση να του κάνεις format ή αρχικοποίηση όπως το αναφέρεις, στη συνέχεια να μη γράψεις τίποτα κ να προσπαθήσεις να ανακτήσεις δεν είναι λάθος κ ίσως είναι κ η τελική σου λύση.

Πάντως το testdisk κάνει παπάδες αν ασχοληθείς.

Επεξ/σία από leonidas_
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hawkpilot είπε

Πριν κάνεις οτιδήποτε πάνω στο δίσκο, χρησιμοποίησε μια διανομή Linux για να κάνεις full sector copy. Διάβασε εδώ.

Δεν ήξερα ότι το Gnome Disks φτιάχνει image του δίσκου. Πόσες φορές έχω πατήσει αυτό το δεξί κλικ και δεν το είχα προσέξει ποτέ xD

Δημοσ.
8 ώρες πριν, leonidas_ είπε

Δοκίμασε με testdisk.

Δεν τον εντοπίζει καν.

Spoiler

7.png.42628a82b41a5225f63523f588b6302a.png

1 ώρα πριν, hawkpilot είπε

Πριν κάνεις οτιδήποτε πάνω στο δίσκο, χρησιμοποίησε μια διανομή Linux για να κάνεις full sector copy. Διάβασε εδώ.

Το δοκιμάζω και επανέρχομαι. Έχω Mint Cinnamon.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BritGreek είπε

Καμία τύχη. Όλα γκριζαρισμένα στις επιλογές.

Απόκρυψη περιεχομένων

jmicron-Copy.png.ab81cc2bf1ceb1536156d96e795ff9c9.png

Εγώ λέω ότι αν προσπαθήσεις να τον ανοίξεις θα είσαι τυχερός και δεν θα είναι ο δίσκος soldered. Ενδέχεται αν τον κουμπώσεις αμέσως σε κάποιο PC ή αν το laptop σου έχει κάποια θύρα να τον διαβάσει αμέσως και να μην ταλαιπωρείσαι με recoveries που ενδέχεται να μην πάρεις και όλα σου τα αρχεία πίσω και αυτά που θα πάρεις πάλι θα τα πάρεις ανακατεμένα.

Το λέω γιατί μετά από initiate το να κάνεις partition recover μοιάζει σχεδόν απίθανο.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Εγώ λέω ότι αν προσπαθήσεις να τον ανοίξεις θα είσαι τυχερός και δεν θα είναι ο δίσκος soldered. Ενδέχεται αν τον κουμπώσεις αμέσως σε κάποιο PC ή αν το laptop σου έχει κάποια θύρα να τον διαβάσει αμέσως και να μην ταλαιπωρείσαι με recoveries που ενδέχεται να μην πάρεις και όλα σου τα αρχεία πίσω και αυτά που θα πάρεις πάλι θα τα πάρεις ανακατεμένα.

Το λέω γιατί μετά από initiate το να κάνεις partition recover μοιάζει σχεδόν απίθανο.

Δεν ανοίγει από πουθενά. Είναι συμπαγές μέταλλο χωρίς ενώσεις. Τον πήγα και σε μαγαζί της περιοχής να τον δουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση.

Δημοσ.

Τα μονα προγραμματα που εχω βρει να δουλευουν τοσα χρονια ειναι τα:

mini tool power data recovery
disk drill

Δοκιμασε με αυτα τα δυο. Εαν δεν γινεται κατι και με αυτα, τοτε μαλλον δεν θα γινει και με κανενα αλλο προγραμμα.

Δημοσ.

Αυτό το δοκίμασες ??

https://www.ccleaner.com/el-gr/recuva

επίσης, από τις φωτό στο best βλέπω κενό / ατέλεια στην ένωση πίσω, ενώ από εμπρός είναι "πρόσωπο" το πλαστικό με το μέταλλο.

Μήπως είναι συρταρωτό από εμπρός προς τα πίσω για να μπει,  άρα αντίστοιχα για να βγει από το μέταλλο πρέπει να πατηθεί από πίσω το πλαστικό για να βγει συρταρωτό ??
μπορεί να είναι και με θερμοκολλα και να θέλει λίγο ζέσταμα...

Αλλά κάτι βασικό : γιατί δεν κοιτάς με το πλαίσιο το θέμα εγγύησης ??
"έβαλα δεδομένα και τώρα δεν τα βλέπει, αλλά τα χρειάζομαι."

Screenshot 2025-05-22 200655.jpg

Screenshot 2025-05-22 200727.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BritGreek είπε

Δεν ανοίγει από πουθενά. Είναι συμπαγές μέταλλο χωρίς ενώσεις. Τον πήγα και σε μαγαζί της περιοχής να τον δουν. Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση.

Έστω και με λίγο βανδαλισμό που πιστεύω ότι δεν θα γίνει ούτε αυτό ανοίγει σίγουρα με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώση.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, BritGreek είπε

Καλησπέρα. Το έχεις κάνει εσύ προσωπικά και σου δούλεψε;

Αρχικα, θα τον δεις. Μετα θα ψαξεις για τα αρχεια σου. Ανακτηση κανουμε σε αλλο δισκο παντα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...