giannis419 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Ευχαριστώ για την απάντηση, υπάρχει στην Αθήνα κάποιο κατάστημα που προτείνεται; Τουλάχιστον για τις δυό πρώτες περιπτώσεις; Μένω κοντά στο κέντρο.
Witcher1st Δημοσ. Κυριακή στις 05:14 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:14 μμ Ο συγκεκριμενος δισκος πρεπει να εχει σταματησει να λειτουργει εδω και 2-3 μηνες, αν και σημερα το πηρα χαμπαρι. Δεν εμφανιζεται πουθενα, ουτε σε device manger, ουτε στο disk management ή στο bios. Διαβαζω οτι υπηρχε προβληματικο firmware και επρεπε να γινει Update. Τωρα βεβαια ειναι αργα. Βλεπω κατι βιντεακια στο youtube που καταφερνουν να κανουν ανακτηση απο τον συγκεκριμενο δισκο μεσω micro soldering. Ειναι κατι τετοιο οντως εφικτο; Και εαν ναι, γνωριζετε ατομα στην Αθηνα που να ασχολουνται με το συγκεκριμενο θεμα; Εχω αλλαξει τις θυρες sata και τα καλωδια, παλι τιποτα. Απο εβδομαδα περιμενω και ενα sata to usb connector μηπως γινει και καποιο θαυμα. Καποια αλλη ιδεα;; Επισης στο παρακατω βιντεο, στο συγκεκριμενο σημειο που το εχω βαλει να ξεκιναει λεει οτι πρεπει να πιεζεις το μεταλλικο connector για να βγαζεις το data cable, αλλα σε εμενα βγαινει χωρις να χρειαζεται. Επισης μπαινει χωρις να ακουγεται το κλικ. Εχει γινει καποια ζημια;; Εχω δοκιμασει και τα υπολοιπα data cables, γινεται ακριβως το ιδιο. Αν και διαβαζω οτι σε καποιους δισκους δεν ακουγεται αυτο το κλικ. Δεν ξερω..
manolis940 Δημοσ. Κυριακή στις 06:33 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:33 μμ 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Εχει γινει καποια ζημια;; Εχω δοκιμασει και τα υπολοιπα data cables, γινεται ακριβως το ιδιο. Αν και διαβαζω οτι σε καποιους δισκους δεν ακουγεται αυτο το κλικ. Δεν ξερω.. Σίγουρα. Αν έχει macro κάμερα το κινητό σου άνοιξε την και άνοιξε και τον φακό ή πάρε ένα άλλο φακό για να φωτήσεις το σημείο και να δεις. Είναι μόνο στο κλικ το πρόβλημα ή υπάρχει κι άλλη ζημιά;
Witcher1st Δημοσ. χθες στις 01:52 πμ Δημοσ. χθες στις 01:52 πμ (επεξεργασμένο) 8 hours ago, manolis940 said: Σίγουρα. Αν έχει macro κάμερα το κινητό σου άνοιξε την και άνοιξε και τον φακό ή πάρε ένα άλλο φακό για να φωτήσεις το σημείο και να δεις. Είναι μόνο στο κλικ το πρόβλημα ή υπάρχει κι άλλη ζημιά; Ουτε στον αλλον ssd που εχω κανει κλικ στο κουμπωμα και λειτουργει κανονικα. Οποτε δε ξερω τι ακριβως παιζει.. Στυος HDD δισκους ασφαλιζει κανονικα το καλωδιο. Ποσο καιρο εχει που δινουν δωρεαν τον διαγνωστικο ελεγχο; Ειχα δωσει 60 ευρω πριν 5 χρονια που ειχα παει εναν HDD. Μου ζητησαν 600 ευρω, αρνηθηκα, μετα απο μια ημερα προσφορα καπου στα 450, παλι αρνηθηκα. Τον εχω αποθηκευμενο σπιτι απο τοτε μπας και μειωθουν οι τιμες, αλλα βλεπω τις ιδιες ακριβως μετα απο τοσα χρονια!! Επισης στην παραπανω εικονα οι τιμες για τους SSD ειναι ακομα μεγαλυτερες. Και πως ξερω οτι δε θα μου χρεωσουν ηλεκτρονικο προβλημα, ενω μπορει να ειναι προβλημα firmware, οπως μαλλον συμβαινει στην περιπτωση μου;; Παντως αφου λενε για δωρεαν διαγνωστικο ελεγχο, δεν εχω να χασω κατι. Θα παω τον SSD και ξανα τον παλιο HDD να δουμε τι λαυρακια θα πιασουν.. Εχω και εναν ακομα χαλασμενο HDD 20ετιας.. Με ολες τις φωτογραφιες απο το δημοτικο μεχρι τελος λυκειου.. Ισως παω και εκεινον.. On 26/05/2025 at 16:20, atheatos said: Αυτά να τα διαβάζουν κάποιοι που νομίζουν ότι ένα μόνο σημείο είναι αρκετό για backup. Τα αρχεία , που μας ενδιαφέρουν , τα κρατάμε backup σε τουλάχιστον 2 διαφορετικά σημεία πέρα του original. On 26/05/2025 at 20:29, ppetr said: Και εγω, συνολικα εχω τρια σημεια Εγω που εχω φωτογραφιες και βιντεο πανω απο 200gb, πως να τα κραταω σε δυο και τρια σημεια που λετε;; Btw, διαβαζω οτι στο μελλον με την AI τα κοστη θα μειωθουν σημαντικα, δε ξερω εαν οντως θα ισχυει κατι τετοιο.. Υπομονη παντως μπορω να κανω ακομη 5 χρονια ανετα.. Επεξ/σία χθες στις 02:35 πμ από Witcher1st
atheatos Δημοσ. χθες στις 10:02 πμ Δημοσ. χθες στις 10:02 πμ 8 ώρες πριν, Witcher1st είπε Ουτε στον αλλον ssd που εχω κανει κλικ στο κουμπωμα και λειτουργει κανονικα. Οποτε δε ξερω τι ακριβως παιζει.. Στυος HDD δισκους ασφαλιζει κανονικα το καλωδιο. Ποσο καιρο εχει που δινουν δωρεαν τον διαγνωστικο ελεγχο; Ειχα δωσει 60 ευρω πριν 5 χρονια που ειχα παει εναν HDD. Μου ζητησαν 600 ευρω, αρνηθηκα, μετα απο μια ημερα προσφορα καπου στα 450, παλι αρνηθηκα. Τον εχω αποθηκευμενο σπιτι απο τοτε μπας και μειωθουν οι τιμες, αλλα βλεπω τις ιδιες ακριβως μετα απο τοσα χρονια!! Επισης στην παραπανω εικονα οι τιμες για τους SSD ειναι ακομα μεγαλυτερες. Και πως ξερω οτι δε θα μου χρεωσουν ηλεκτρονικο προβλημα, ενω μπορει να ειναι προβλημα firmware, οπως μαλλον συμβαινει στην περιπτωση μου;; Παντως αφου λενε για δωρεαν διαγνωστικο ελεγχο, δεν εχω να χασω κατι. Θα παω τον SSD και ξανα τον παλιο HDD να δουμε τι λαυρακια θα πιασουν.. Εχω και εναν ακομα χαλασμενο HDD 20ετιας.. Με ολες τις φωτογραφιες απο το δημοτικο μεχρι τελος λυκειου.. Ισως παω και εκεινον.. Εγω που εχω φωτογραφιες και βιντεο πανω απο 200gb, πως να τα κραταω σε δυο και τρια σημεια που λετε;; Btw, διαβαζω οτι στο μελλον με την AI τα κοστη θα μειωθουν σημαντικα, δε ξερω εαν οντως θα ισχυει κατι τετοιο.. Υπομονη παντως μπορω να κανω ακομη 5 χρονια ανετα.. Προς το παρόν πάρε έναν ακόμα σκληρό και βάλτον σε μια θήκη ως εξωτερικό και κανε backup εκεί.
manolis940 Δημοσ. χθες στις 10:28 πμ Δημοσ. χθες στις 10:28 πμ Αρχικά λάθος μου που δεν το διευκρίνησα, δεν είναι απαραίτητο να κάνει κλικ ο δίσκος αλλά απ' την στιγμή που έιχε ότι έχεις τον ίδιο με του video και ο δικός σου δεν έκανε κλικ τότε κάτι ύποπτο συμβαίνει με την θύρα. Με μια ματιά δεν φαίνεται σπασμένη. 8 ώρες πριν, Witcher1st είπε Εγω που εχω φωτογραφιες και βιντεο πανω απο 200gb, πως να τα κραταω σε δυο και τρια σημεια που λετε;; Αγοράζεις αποθηκευτικό χώρο ότι χρειάζεσαι επί 3 για να είσαι καλυμμένος. Ιδανικά ο ένας να είναι και cloud. Πάντως όσον αφορά τις φωτογραφίες και τα video, όταν αδειάζω κινητό η μηχανή, επεξεργάζομαι όσα μου αρέσουν και τα βάζω σε ένα άλλο φάκελο. Μετά από καιρό διαγράφω τα πολλά πολλά αρχεία και κρατάω αυτά που μου άρεσαν μόνο.
Witcher1st Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Πηρα ενα sata to usb ανταπτορα, εβαλα τον σκληρο δισκο και τιποτα, δε φαινεται πουθενα. Αλλα μου κανει εντυπωση που ακουγεται ενας δυνατος συνεχομενος θορυβος απο τον σκληρο δισκο, σαν coil whine. Ακουγεται απο το μισο μετρο. Τι φαση;
hawkpilot Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 5 minutes ago, Witcher1st said: Πηρα ενα sata to usb ανταπτορα, εβαλα τον σκληρο δισκο και τιποτα, δε φαινεται πουθενα. Αλλα μου κανει εντυπωση που ακουγεται ενας δυνατος συνεχομενος θορυβος απο τον σκληρο δισκο, σαν coil whine. Ακουγεται απο το μισο μετρο. Τι φαση; Μη χρησιμοποιείς τον δίσκο αν έχεις σκοπό να ανακτήσεις δεδομένα. Κάθε φορά που το κάνεις μειώνεις τις πιθανότητες.
Witcher1st Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, hawkpilot said: Μη χρησιμοποιείς τον δίσκο αν έχεις σκοπό να ανακτήσεις δεδομένα. Κάθε φορά που το κάνεις μειώνεις τις πιθανότητες. Απλα πηρα τον ανταπτορα μηπως και τον διαβαζε ο υπολογιστης, αλλα τιποτα.. Θα το παω tic tac μιας και εχουν δωρεαν διαγνωση, αλλα χλωμο να δωσω τα χρηματα που θα ζητησουν.. Ακομα εχω εναν HHD να καθεται εδω και 5 χρονια. Αστον να ωριμασει.. Οταν ερθει η AI και ολα γινουν πιο γρηγορα και φθηνα, τοτε θα ξαναμιλησουμε. Btw, μολις τον εβγαλα απο τον ανταπτορα τον ειχα 15 λεπτα και ο σκληρος πηρε φωτια, ανεβασε φουλ θερμοκρασια. Τι φαση; Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από Witcher1st
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα