Προς το περιεχόμενο

Απορίες σε phpBB 3

pusher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγκατέστησα το phpBB 3 σε WAMP και κάνω διάφορες δοκιμές.

Προς το παρόν έχω 4 ερωτήσεις.

1. Τι είδους βάση να επιλέξω; MySQL ή MySQL με Lite extension;

2. Είναι καλή πρακτική να κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου ένα forum ofline ή είναι καλύτερα να γίνεται το στήσιμο από την αρχή στον server που θα το φιλοξενήσει;

3. Κρατώντας backup της βάσης δεδομένων κρατάω μαζί και τις ρυθμίσεις; Π.χ. τα permissions που έχουν αλλαχθεί, τις ρυθμίσεις για την εγγραφή νέου χρήστη κτλ. ή χρειάζεται εκτός από τη βάση να γίνεται και κάτι άλλο backup;

4. Μπορώ να προσθέσω στοιχεία που θα ζητούνται κατά την εγγραφή, όπως όνομα, επώνυμο, ηλικία ή κάτι άλλο και αν ναι πως;

Δημοσ.

1) Είτε τη μια είτε την άλλη επιλέξεις δεν θα δεις τεράστιες διαφορές στην ταχύτητα.

2) Εγώ θα έκανα τις αλλαγές απευθείας πάνω στο κανονικό server.

3) Για backup χρειάζεσαι να κάνεις export την database και επίσης τα αρχεία του forum.

4) Ναι γίνεται με το phpBB3. Ψάξτο λίγο και εαν δεν βρεις άκρη πες μου για να σου πω ακριβώς πώς γίνεται.

Δημοσ.
1) Είτε τη μια είτε την άλλη επιλέξεις δεν θα δεις τεράστιες διαφορές στην ταχύτητα.

2) Εγώ θα έκανα τις αλλαγές απευθείας πάνω στο κανονικό server.

3) Για backup χρειάζεσαι να κάνεις export την database και επίσης τα αρχεία του forum.

4) Ναι γίνεται με το phpBB3. Ψάξτο λίγο και εαν δεν βρεις άκρη πες μου για να σου πω ακριβώς πώς γίνεται.

CyberCr33p πρώτ' απ' όλα σε ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις. Μόλις άρχισα να ασχολούμαι με το phpBB και τα forums γενικότερα και η βοήθειά σου είναι πολύτιμη!

Ας περάσω τώρα σε ορισμένες ερωτήσεις...

1. Aν είναι μόνο θέμα ταχύτητας ΟΚ. Περισσότερο ρωτούσα για θέματα συμβατότητας. Εγώ δημιούργησα μία βάση με το phpMyAdmin και με ενδιέφερε να μάθω αν κάποια από τις 2 σχετικές επιλογές που υπάρχουν κατά την εγκατάσταση του phpBB δημιουργεί θέματα συμβατόητητας...

2. Στο 3 εννοείς τους φακέλους όπως είναι στο server έτσι; Ένα απλό download δηλαδή, ε;

3. Δεν το βρήκα. Αν δε σου κάνει κόπο πες μου τη διαδικασία! (Πάντως στη σχετική ενότητα του administrator panel δεν είδα να υπάρχει επιλογή για τέτοια πεδία...)

4. Επίσης οι ρυθμίσεις για τα notifications των χρηστών στις απαντήσεις στα topics του forum πού είναι; Ούτε αυτές τις βρήκα...

Δημοσ.

1) Αν αναφέρεσαι στη συμβατότητα τότε το απλό mysql το υποστηρίζουν όλοι οι webhost που παρέχουν για βάση δεδομένων την mysql, ενώ το mysqli ίσως και να μην το υποστηρίζουν.

2) Ναι.

3) Επειδή σε ένα από τα forum που θυμάμαι τον κωδικό του διαχειριστή είναι στα ελληνικά θα σου πω στα ελληνικά πώς γίνεται:

- Πας στο Μέλη και Ομάδες

- Πας στο Πεδία Προφιλ

- Δημιουργείς ένα νέο πεδίο

4) Τα notifications τα ρυθμίζει ο κάθε χρήστης ξεχωριστά.

Δημοσ.
1) Αν αναφέρεσαι στη συμβατότητα τότε το απλό mysql το υποστηρίζουν όλοι οι webhost που παρέχουν για βάση δεδομένων την mysql, ενώ το mysqli ίσως και να μην το υποστηρίζουν.

2) Ναι.

3) Επειδή σε ένα από τα forum που θυμάμαι τον κωδικό του διαχειριστή είναι στα ελληνικά θα σου πω στα ελληνικά πώς γίνεται:

- Πας στο Μέλη και Ομάδες

- Πας στο Πεδία Προφιλ

- Δημιουργείς ένα νέο πεδίο

4) Τα notifications τα ρυθμίζει ο κάθε χρήστης ξεχωριστά.

Το βρήκα. Μερικές ερωτήσεις πάνω σε αυτό... Αν π.χ. βάλω ηλικία υπάρχουν μερικά radio buttons που λένε αν και που θα φαίνεται το πεδίο. Δε μπορεί να υπάρξει επιλογή στο χρήστη να αποφασίσει για το αν θα φαίνεται ή όχι δημόσια;

Ακόμη στις επιλογές για το που θα εμφανίζεται το πεδίο υπάρχουν και πάλι radio buttons. Δε μπορώ δηλαδή να βάλω να εμφανίζεται ταυτόχρονα και στην εγγραφή και στο προφίλ του χρήστη;

Εδώ υπάρχει ένα καλό flash tutorial σχετικά, αλλά δυστυχώς δεν απαντά στις ερωτήσεις μου...

Τέλος για τα notifications έλεγα μήπως και σε αυτά υπήρχαν κάποιες ρυθμίσεις που μπορούσε να κάνει ο Admin. Φυσικά και ο χρήστης θα μπορεί να κάνει επιλογές, αλλά έλεγα μήπως και αυτές ήταν παραμετροποίησιμες!

Δημοσ.
Το βρήκα. Μερικές ερωτήσεις πάνω σε αυτό... Αν π.χ. βάλω ηλικία υπάρχουν μερικά radio buttons που λένε αν και που θα φαίνεται το πεδίο. Δε μπορεί να υπάρξει επιλογή στο χρήστη να αποφασίσει για το αν θα φαίνεται ή όχι δημόσια;

Αυτό δεν γίνεται με την default εγκατάσταση του phpbb. Ίσως με κάποιο mod να γίνεται.

Δημοσ.
Αυτό δεν γίνεται με την default εγκατάσταση του phpbb. Ίσως με κάποιο mod να γίνεται.

CyberCr33p σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη. Για όποια άλλη απορία θα επανέλθω...

Δημοσ.

Μία ερώτηση ακόμη...

Έχω δει σε sites να χρησιμοποιούν το username και τον κωδικό πρόσβασης από το forum και σε άλλες σελίδες του site (που είναι εκτός forum). Πώς υλοποιείται κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Συνήθως γίνεται με bridges, δηλαδή προγράμματα που μεσολαβούν ανάμεσα στους κωδικούς του forum και της κεντρικού site για να δουλεύουν με κοινούς κωδικούς.

Δημοσ.

Καλησπέρα, παρατηρώ πως το phpBB3 έχει δικιά του age verification βασιζόμενη στο COPPA(Children's Online Privacy Protection Act). Αν εγώ στο registration θέλω να βάλω ένα άλλο όριο ηλικίας και δεν με βολεύει το COPPA,πως πρέπει να πράξω? Υπάρχει κάτι έτοιμο το οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω , ή πως μπορώ να δημιουργήσω εγώ αυτό που με βολεύει με κάποιον τρόπο?

ένα αυτό, και δεύτερο

πως μπορώ να στέλνω αυτόματα e-mail και σε άλλες περιπτώσεις εκτός από αυτές που μου έχει προεπιλεγμένα το phpBB3? Π.χ. στην περίπτωση που ο χρήστης δέχεται κάποιο ban. Υπάρχει κάποιος τρόπος να προσθέσω εγώ αυτήν την επιπλέον περίπτωση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...