Προς το περιεχόμενο

laptop μεχρι 1000 euro (χρηση: εφαρμογες προγραμματισμου, ταινιες)

equi1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνεται φιλος για laptop μεχρι 1000 euro

Δεν το θελει για gaming. Τον ενδιαφερει να το χρησιμοποιησει για εφαρμογες γλωσσων προγραμματισμου (και αλλα προγραμματα) κυριως αλλα και ταινιες. Θελει ομως κατι αρκετα καλο που θα το κρατησει για αρκετα χρονια και γι αυτο δεν θελει να παει σε λυσεις των 500-600 euro

Ενα απο τα βασικα που θελει ειναι να εχει το laptop οθονη 16" ή 17"

Τι μαρκα να διαλεξει? HP, Sony, Siemens (ή κατι αλλο)?

Οποιος εχει να προτεινει ή να σχολιασει....

Δημοσ.

Εγώ για την ίδια πάνω κάτω χρήση πήρα το Pavilion 6760 (το δίνουν με 2 χρόνια εγγύηση).

Εχει κ τηλεχειριστήριο που είναι χρήσιμο για multimedia..

Οι 15.4' με καλύπτουν απόλυτα (ίσως κ 14.1 να ήταν καλύτερα)..

Αν το μεταφέρει συχνά το 0.5-1 κιλό επιπλέον του 17' είναι αισθητό βάρος..

Το eshop το έχει 929? (με πολυμηχάνημα ΗΡ δώρο)..

Κοίταξε κ τα νέα toshiba A300..

edit. Τσέκαρε κ το 6765 αν σε ενδιαφέρουν οι 15.4'..

Δημοσ.
Οποιος εχει να προτεινει ή να σχολιασει....

Εχω και από τα δύο. Ξεκινάω με τα σχόλια.

Θελει ομως κατι αρκετα καλο που θα το κρατησει για αρκετα χρονια και γι αυτο δεν θελει να παει σε λυσεις των 500-600 euro

Δεν ισχύει αυτό. Είναι εντελώς λανθασμένη άποψη

Ενα απο τα βασικα που θελει ειναι να εχει το laptop οθονη 16" ή 17"

15,4'' είναι υπεραρκετές για τέτοια χρήση

Τι μαρκα να διαλεξει? HP, Sony, Siemens (ή κατι αλλο)?

Καλές προτάσεις υπάρχουν παντού, αλλά είναι προτιμότερο οτιδήποτε με 2ετή εγγύηση. Πλήν ορισμένων εξαιρέσεων.

Προτείνω τα:

1. HP 530

2. Lenovo ThinkPad R61 7650CTO

3. E500-L.AP13HS

Αυτά τα ολίγα. Τώρα αν ο φίλος σου θέλει να σκάσει 1000ευρώ για να έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών σε ένα φορητό που δεν πρόκειται να τη χρησημοποιήσει ποτέ πάω πάσο.

Δημοσ.
Δεν ισχύει αυτό. Είναι εντελώς λανθασμένη άποψη

Συμφωνω απολυτα και του το ειπα και εγω αλλα δεν προκειται να σκασω κιολας. Αν θελει να δωσει 1000 euro και να χρησιμοποιει τα 500 εγω παω πασο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτά τα ολίγα. Τώρα αν ο φίλος σου θέλει να σκάσει 1000ευρώ για να έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών σε ένα φορητό που δεν πρόκειται να τη χρησημοποιήσει ποτέ πάω πάσο.

Μιχάλη πάνω σε αυτό που είπες σχετικά με την αυτόνομη κάρτα γραφικών... Χωρίς να είμαι και σίγουρος, νομίζω ότι με τις ενσωματωμένες κάρτες δε μπορείς να δεις ταινία High Definition (καπου το είχα δει σε ένα αρθρο του PC World μάλλον). Οπότε σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι σημαντικό να έχεις μια αυτόνομη κάρτα;

Δημοσ.
με τις ενσωματωμένες κάρτες δε μπορείς να δεις ταινία High Definition. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι σημαντικό να έχεις μια αυτόνομη κάρτα;

Πραγματικό HD 1920×1080 (1080p) δεν γίνεται να παίξει σε φορητό υπολογιστή πολύ απλά επειδή οι οθόνες των φορητών δεν φτάνουν σε τέτοια ανάλυση. Και βέβαια σε όποιους φορητούς διαφημίζεται είναι ένα μεγάλο παραμύθι.

Αντίθετα τα βίντεο στα 1280×720 (720p) οι πιο ισχυρές ενσωματωμένες αυτή τη στιγμή των Intel (X3100) και AMD (ATI Mobility Radeon X1350) τα τρέχουν χωρίς προβλήματα (σπασίματα/κολλήματα). Φυσικά όσο πιο ισχυρό σύστημα τόσο λιγότερο ζορίζεται, αλλά απέχει πολύ από το να είναι αυτοσκοπός για να τρέξουν τα βίντεο.

Για επαλήθευση, μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει HD video από το νετ και να τα τρέξει στον υπολογιστή κάποιου γνωστού/φίλου (όλο και κάποιος θα υπάρχει με φορητό χωρίς αυτόνομη κάρτα γραφικών) και να διαπιστώσει τι ισχύει ιδίοις όμασι.

Δημοσ.

Γιά κοίτα και αυτόν http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=BrandedNote&cp_id=142372 φίλε, τον αγόρασα πρίν κανα μήνα, Ότι και να πώ λίγο.

Τέτοια χαρακτηριστηκά, τέτοια Μάρκα σε τέτοια τιμή, Αν μή τι άλλο άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ευκαιρία.

Άν και δέ τους τό ΄χα, Τα Multirama τά 'χα για ακριβά μαγαζιά (φαίνεται θα βάζουν πού και που προϊόντα κράχτες)

Δημοσ.

Όσον αφορά τα Multirama έχει κανείς να μας πει κμία γνώμη για τους φορητους τους. Ρωτάς γιατι κάτω απο τα 1000 ευρω έχουν μερικά μοντέλα με χαρακτηριστικά που δύσκολα βρίσκεις σε γνωστές μαρκες.

@michalis2610: Σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός να παίζει HD ταινίες ο φορητός (στο κάτω - κάτω αν το θες για να βλέπεις ταινίες πάρε ένα Playstation) απλά το ανέφερα επειδή το θέμα του τόπικ ειναι "laptop μεχρι 1000 euro (χρηση: εφαρμογες προγραμματισμου, ταινιες)" και αλήθεια είναι οτι με έχει απασχολήσει κ εμένα το ζήτημα αλλά δεν είχα μέχρι στιγμής την ευκαιρία να δοκιμάσω ποτε καμια ενσωματωμένη κάρτα...

Δημοσ.
Πραγματικό HD 1920×1080 (1080p) δεν γίνεται να παίξει σε φορητό υπολογιστή πολύ απλά επειδή οι οθόνες των φορητών δεν φτάνουν σε τέτοια ανάλυση. Και βέβαια σε όποιους φορητούς διαφημίζεται είναι ένα μεγάλο παραμύθι.

Υπαρχουν μερικοι 15.4" και 17" με αναλυση 1920x1200 , δηλαδη που παιζουν full hd ..

Δημοσ.
Υπαρχουν μερικοι 15.4" και 17" με αναλυση 1920x1200 , δηλαδη που παιζουν full hd ..

Ναι το έχω υπόψη μου αυτό, απλά δε διευκρίνησα ότι έγραφα για φορητούς μεχρι 1000. Από 2000+ όντως βρίσκεις με full HD. Υπάρχουν ΗΡ compaq, Thinkpad T, Toshiba Qosmio που έχουν τέτοιες αναλύσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...