equi1908 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 ... να συνδεσω pc και οθονη. 2 πραγματα με ενδιαφερουν: 1) να εχει σταθεροποιητη τασης 2) αν πεσει το ρευμα να μου δινει 2-3 λεπτα να το κλεισω και αν δε το κλεισω να τερματιζει μονο του
kostelo Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Για ποσα λεφτα περιπου και πες μας και τι υποσυστηματα εχει ο υπολογιστης σου (τροφοδοτικο, επεξεργαστη κλπ) να ξερουμε και ποσα watt να μπορει να σηκωσει το ups. Αν θες κατι εξαιρετικα φθηνο, κοιτα το Mustek 600 USB Retail, ή το 800αρι που εχω και γω κανα δυο χρονια χωρις κανενα προβλημα, ειτε σε διακοπες ειτε σε υπερτασεις κλπ.
equi1908 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Για ποσα λεφτα περιπου και πες μας και τι υποσυστηματα εχει ο υπολογιστης σου (τροφοδοτικο, επεξεργαστη κλπ) να ξερουμε και ποσα watt να μπορει να σηκωσει το ups. Αν θες κατι εξαιρετικα φθηνο, κοιτα το Mustek 600 USB Retail, ή το 800αρι που εχω και γω κανα δυο χρονια χωρις κανενα προβλημα, ειτε σε διακοπες ειτε σε υπερτασεις κλπ. 850 watt τροφοδοτικο, E8200 επεξεργαστης, 9800 gx2 καρτα γραφικων
Voodooman Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Για ποσα λεφτα περιπου και πες μας και τι υποσυστηματα εχει ο υπολογιστης σου (τροφοδοτικο, επεξεργαστη κλπ) να ξερουμε και ποσα watt να μπορει να σηκωσει το ups. Παίρνω την ευκαιρία από αυτήν τη φράση, για να ρωτήσω κάτι που δεν ξέρω. Τα VA του UPS συνδέονται με τα watt που καταναλώνει το PC ή όχι; Εννοώ, ας πούμε ότι συνδέουμε ένα UPS 650 VA (400 watt, σωστά; ) σε ένα PC που καταναλώνει στην καθισιά του 450W και στο peak του 700W. Αυτό τί σημαίνει, ότι το UPS δεν κάνει για το συγκεκριμένο PC και ότι δεν δουλεύει ή απλά ότι θα κρατήσει το PC λιγότερη ώρα ζωντανό;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Oτι το UPS εχει ισχυ 400W σημαινει οτι θα κρατησει ενα pc που καιει 400W για ΜΙΑ ωρα αναμμενο. Αλλα 1) Εχουμε και απωλειες παντα 2) Η μπαταρια εξασθενει μετα απο καποιο καιρο 3) Το ιδιο συμβαινει και με το τροφοδοτικο του pcιου. Αρα θα κρατησει ανοιχτο για λιγοτερο απο μια ωρα. Επισης ειναι κομματακι δυσκολο να βρεις pc να καιει 450W idle...
Voodooman Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Εντάξει, τα νούμερα ενδεικτικά είναι! Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι κάποιος που απλά θέλει να προστατεύσει το PC του και να σώσει την δουλειά ή το παιχνίδι του κατά τη διάρκεια μίας διακοπής και δεν νοιάζεται να μείνει ανοιχτός ο υπολογιστής του για ώρες, καλύτερα να πάρει ένα πολύ ποιοτικό αλλά λίγων VA UPS, παρά ένα μεγάλο και όχι τόσο ποιοτικό.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Εχεις δικιο, ειναι οπως ακριβως και σε ενα τροφοδοτικο 500W Q-tec (ελεος...) σε συγκριση με ενα π.χ. Enermax 500ρι...
sotoul Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 εμενα μου βγηκε γυρο στα 130 ευρω ενα 800αρι και με εχει σωσει πολλες φορες. ιδικα τις μερες με τις απεργιες τις ΔΕΗ. εβαλα επανω 2 laptop , τηλεφωνικο κεντρο και ρουτερ ασυρματο και μου πηγε 2.15 ωρες.
equi1908 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Τωρα που γυρισα απο Κρητη να επανελθουμε στο θεμα. Με τα στοιχεια που εδωσα παραπανω και με μονο ζητουμενο να κρατηθει ο υπολογιστης ζωντανος για 5-10 λεπτα σε περιπτωση διακοπης, τι πρεπει να παρω?
slaughter Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 ένα 500ρι VA θα είναι μια χαρά λογικά. Θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι επώνυμο (π.χ. APC, GM, κλπ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.