Προς το περιεχόμενο

Ψύκτρα για Gigabyte N680SLI-DQ6 rev.1

isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ζητειται ψυκτρα για μητρικη Gigabyte N680SLI-DQ6 rev.1 με cpu Q6600 και για απλη χρηση. με την μαμισια ψυκτρα ειμαι καπως ετσι:

5a8rkjpcaddslpwx7mrr.jpg

επισης εδω και η μητρικη για να καταλαβετε για τι ακριβως μιλαω. τα heatpipes εμποδιζουν την cooler ultra 120 extreme να καθισει καλα απο την πισω μερια και θελω να βαλω μια καλη (αρκετα αν γινεται), ανεξαρτητου κοστους για να βρω την υγεια μου (οσο γινεται).

εδω και μια εικονα απο πισω (που ειναι και το ολο προβλημα):

hzow64e2w1jqrm7e60mk.jpg

απο χωρο στο κουτι υπαρχει πολυς καθως εχω το Stacker 832

ΥΓ: τωρα αν υπαρχει πατεντα για την 120 extreme ειμαι ολος αυτια (ματια για την ακριβεια ;))

Δημοσ.

Ίσως υπάρχει τρόπος να την περάσεις χωρίς να βγάλεις το crazy cool.Είχα παρει και εγώ πρόσφατα μια παρόμοια ψύκτρα(την zalman 9700) η οποία είχε και αυτη την συγκεκριμένη βαση που βιδώνεται στο πίσο μερος.Έβγαλα τα παξιμάδια απο τη βάση με ένα κατσαβίδι και τα βίδωσα ενα ενα στην καθε τρύπα.;)

• Moderators
Δημοσ.

Αλλα ετσι δεν εχει την σωστη υποστηριξη η μητρικη απο πισω, αμα τα σφιξεις λιγο πιο πολυ θα σπασει!

Δημοσ.

Δεν τα έχω σφίξει πολύ ισα ισα λίγο μέχρι να διαπιστώσω οτι κρατάει καλα και απο οτι φαίνεται κρατάει μια χαρα.Έχω βάλει επίσης στρογγιλά χαρτονάκια πίσο απο τα παξυμάδια τα οποία παρέχονταν μαζί με την ψύκτρα.

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι για να βάζεις σε socket LGA-775 παλιότερες ψύκτρες της Thermalright οι οποίες ήταν για socket 478

• Moderators
Δημοσ.

"Το module αυτο μπαίνει στις ψύκτρες Thermalright XP 90/120 Ultra 120 για να μπορούν να τοποθετηθούν σε s775 μητρικες."

Αυτες εμπαιναν απο την αρχη στο 775, αλλα μπορει καποιος να εχει χασει το backplate ;)

Αλλα ναι συμβαλει και σε αυτο που λες.

Δημοσ.

δηλαδη μπορω να το βαλω σε εμενα? επειδη απο την πισω μερια εξεχει αυτη η χρυση πλακετα και δεν "φτανουν" οι βιδες να κουμπωσουν το πισω μερος με το εμπρος. και αν βαλω μεγαλυτερες, το πισω μερος ειναι διαγωνιο, δεν ειναι ισιο.

με αυτο μπορω να κανω δουλεια ή δεν κανει για τη μητρικη μου?

Δημοσ.

χμμμμ... καλη φαινεται. για πειτε και οι υπολοιποι τη γνωμη σας.

καπου ειδα αυτο:

Τί να σου πώ; Στην GA-P35-DQ6 μπαίνει μια χαρά!!!

Απλά θέλει μακρύτερες βίδες!!! Αλλά πήγα και πήρα και έκανα δουλειά... Δεν έβγαλα το πίσω μέρος της παθητικής ψύξης της μητρικής και έβαλα από κάτω το backplate της ψύκτρας.. Κουμπώσανε μια χαρά, χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα η μητρική..

Πολύ ωαραία η ψύχτρα αλλά αυτό που δε μου άρεσε και πολύ ήταν η θερμοαγώγιμη που τη συνοδεύει.. Με το που έβαλα λίγη και καλύψα την επιφάνεια του επεξεργαστη, έβαλα την ψύκτρα πάνω για να την κουμπώσω και γλυστρούσε σα να κάνεις πατινάζ στον πάγο . Η Arctic Silver πιστεύω πως πρέπει να είναι καλύτερη σε αυτό τον τομέα... Δυστυχώς δεν είχα σπίτι και έτσι αναγκαστικά άφησα της Thermalright. Όση έχει απομείνει δηλαδή πάνω στον επεξεργαστή και δεν έχει πασαλειφεί στο socket..

d9jrdptijiydje6py732.jpg

vqe5ruxeexuj8wun4cxn.jpg

kxt9vqoyq4vn0sxpn16e.jpg

Έβαλα απλά άλλες βίδες με 2 παξιμάδια πάνω και 2 κάτω από το ελλατήριο για καλύτερο κράτημα μιας και είναι περίπου 700 γρ. η ψύχτρα. Αυτές που είχε ήταν πιο χοντρές με διάμετρο όσο το εσωτερικό του ελλατηρίου, και κατέληγαν στο πάχος που έχουν οι βίδες που έβαλα, αλλά μου έπεφταν λίγο κοντές λόγω της πίσω παθητικής ψύξης.

Είχα καταλήξει σε αυτή τη μητρική λόγω της πλούσιας παθητικής ψύξης και δεν ήθελα να πειράξω τίποτα. Προτιμούσα να βάλω υδρόψυξη παρά να πειράξω το οτιδήποτε πάνω της!! Έτσι βασανίστηκα 2 μέρες μέχρι να βρω ψύχτρα που να ταιριάζει, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε.

Aπλά πέταξα την Ultra πάνω και όλα τέλεια. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι ότι η πάστα που έχει η ψύχτρα γλυστράει λίγο και μπορεί να σε παιδέψει μέχρι να τη βιδώσεις, κατά τα άλλα μια χαρά. Και από θερμοκρασίες δεν παίζεται για αερόψυξη!!!

τι λετε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...