path1983 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Πήραμε μια προσφορά σήμερα για μονοκατοικία 110τμ2 στα 2500ευρω (όλα πληρωμένα) για φυσικό αέριο. Πολλά μου φάνηκαν... Έχει δει κανείς από όσους έχετε βάλει ουσιαστική οικονομία ή θα κάνω απόσβεση σε 10 αιώνες?
Zderg Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Τι περιλαμβανουν τα 2500; Εγω ειχα βαλει πριν απο 3 χρονια στην θεσσαλονικη σε 55τμ με μια τιμη πανω κατω στα 2500 αλλα περιλαμβανε και αλλαγη των σωματων (καλοριφερ) με νεα.. Οικονομια κανεις σιγουρα.. Αλλα με την προυποθεση οτι ρυθμιζεις τον θερμοστατη στους 21-22 βαθμους και οχι στους 24.. Το πιο σημαντικο για μενα ειναι το οτι εχω ζεστο νερο οποτε θελω κ οσο θελω..
Houston Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Το καλό με το αέριο είναι ότι ξενοιάζεις με την προμήθεια … Με το πετρέλαιο πρέπει να είσαι από πάνω να μετρήσεις να ξαναμετρήσεις να μαλώσεις πολλές φορές και στο τέλος να έχεις και αμφιβολίες αν σου έκλεψε. Από την άλλη φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια που θα βάλουν όλοι σχεδόν αέριο, και θα έχουν το μονοπώλιο, θα μας ανεβάζουν τις τιμές όσο θέλουν . Και μεις έχουμε βάλει φυσικό αέριο (πολυκατοικία) αλλά η διαφορά στην τιμή δεν είναι αισθητή ... τον καυστήρα αλλάξαμε μόνο...εναν κεντρικό όπως ήταν , όχι λεβητάκια
acomaedo Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Για ίδια επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο έχεις οικονομία αφενός γιατί η τιμή του φυσικού αερίου (για ίδια ποσότητα θερμότητας) είναι 20% χαμηλότερη απο του πετρελαίου και αφετέρου γιατί ο λέβητας φυσικού αερίου έχει τουλάχιστον 5-8% καλύτερη απόδοση απο το λέβητα πετρελαίου. Συνυπολόγισε και την ευκολία του να μην έχεις δεξαμενή με μανούρα μη με κλέψουν, αδειασε πρέπει να κλείσω ραντεβού για να μου φέρουν κλπ.
path1983 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Τελικά από ότι βλέπω οι περισσότεροι είστε θετικοί στο αέριο.
lary7 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Αεριο ειναι πολυ καλυτερα. Γλυτώνεις και εξοδα θεσμοσυφωνα κτλ. Το ζεστο νερο ειναι μεγαλυ ευκολια επίσεις.
Sadamiraq Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Θα συμφωνισω με τα παιδια οτι το φυσικο αεριο αξιζει σε παρα πολυ πραματα.Ενα λαθακι του acomaedo θα διωρθωσω για μην το καταλαβουν λαθος καποιοι.Δεν υπαρχει διαφορα στους λεβητε αεριου και πετρελαιου σε αποδοση γιατι οταν παιρνεις εναν λεβητα τον παιρνεις με την θερμαντικη αποδοση που το θελεις πχ 20000 θερμιδων δεν εχει σχεση τι καυσιμο καιει.
IOSTEFO Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δυο απο καλες μαρκες ειναι NEFIT και η VAILLANThttp://http://www.vaillant.co.uk/
path1983 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 οι εσωτερικου χώρου λέβητες είναι καλοί, ή θα βγούμε στις ειδήσεις ύστερα από καμία διαρροή? επίσης από θόρυβο πως πάνε?
lary7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Θα συμφωνισω με τα παιδια οτι το φυσικο αεριο αξιζει σε παρα πολυ πραματα.Ενα λαθακι του acomaedo θα διωρθωσω για μην το καταλαβουν λαθος καποιοι.Δεν υπαρχει διαφορα στους λεβητε αεριου και πετρελαιου σε αποδοση γιατι οταν παιρνεις εναν λεβητα τον παιρνεις με την θερμαντικη αποδοση που το θελεις πχ 20000 θερμιδων δεν εχει σχεση τι καυσιμο καιει. Μαλλον εννοει την αποδοση ως προς κλάσμα κατανάλωσης. Δηλ για 2 λέβητες 20.000Btu ο πετρελαίου πχ. μετατρέπει το 45% του καυσιμου σε θερμότητα ενώ ο αερίου το 48%. Να προσθέσω πως και οι Veismann ειναι καλοι και γερμανικοι.
Sadamiraq Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Oχι απο διαροες μην φοβασε αν παρεις καποιο επωνυμο με προδιαγραφες και τετοια.Τωρα απο θορυβο τι να σου οσο νανε κανουνε δεν ειναι και αθορυβοι αλλα σαφως ειναι ποιο ησυχοι απο τους εξωτερικους
path1983 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 οι εξωτερικοί είναι φθηνότεροι και πιο ογκώδεις?
lary7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Στο εξωτερικό που παντού έχουν εσωτερικούς είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα σε ογκο και θόρυβο.Ρώτα και κανένα είδικό αλλα ολοι στην Ελλάδα βάζουν εξωτερικούς,ακόμα εσωτερικό δεν έχω δεί πουθενα (και δεν ξέρω και αν το επιτρέπει και η νομοθεσία)
path1983 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 ο ειδικός που φώναξα μου είπε να βάλλουμε εσωτερικο και λέει οτι ειναι σχεδόν αθόρυβος, αλλά αυτό το σχεδόν με προβληματίζει αν σκεφτώ ότι το χειμώνα θα δουλεύει 7 με 8 ωρες τη μερα! πάντως τα 2500 ευρώ που μου είπε για όλα είναι καλή τιμή? η εφορία θα μου επιστρέψει τίποτα? γιατί διάβασα για 20% αλλά δεν ξέρω αν εννοεί από το συνολικό κόστος ή κάτι άλλο
lary7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Απο τη εφορία κερδίζεις αμα σου κοψουν απόδειξη για τα εργατικά, κάτι που δεν κάνουν συνήθως (εκτός αν πληρώσεις 19%+) Για την τιμή δεν μπορώ να σου πώ. Εμενα μου βγήκε 1600 αλλά με τον μικρότερο λεβητα και τις σωληνώσεις προς τα σώματα. Πάντος απο θόρυβο, αυτοί που είχα δεί στο εξωτερικό έκαναν ενα ελαφρύ βουητό όπως και ο δικός μου που είναι εξωτερικός.Αθορυβο εντελώς αποκλείετε να βρείς εκτώς και αν τον κλείσεις σε κουτι μονωμένο. Πάντος αυτό το βουητό δεν είναι καθόλου ενοχλητικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.