Προς το περιεχόμενο

Νεο PC για...ολες τις χρησεις!

Serpente

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους,ειμαι νεο μελος και θα ηθελα τα "φωτα" σας για συνθεση "hardcore" PC :devil: και εξηγουμαι:με ενδιαφερουν παρα πολυ τα γραφικα,μιας και ειμαι φανατικος gamer και χρησιμοποιω και καποια σχεδιαστικα προγραμματα τυπου Autocad κ.α,οπως επισης μου αρεσει και το multitasking χωρις ιδιαιτερη...καθυστερηση.Διαθετω μεχρι και 1500? και θα προτιμουσα ενα μηχανημα το οποιο δεν θα "παλιωσει" πολυ συντομα.

Υ.Γ 1 Εχω καταληξει μονο οσο αναφορα το monitor το οποιο θα ειναι ενα

SAMSUNG TFT 22" Wide SyncMaster T220 (τιμη περι τα 350?)

σχετικα links:http://www.pixmania.com/gr/gr/950823/art/samsung/ieuic-tft-22-wide-syncmas.html?itag=3894

http://www.samsung.com/us/consumer/detail/detail.do?group=computersperipherals&type=monitors&subtype=lcd&model_cd=LS22TWHSUV/ZA

Υ.Γ 2 Μενω Ιταλια,οπου οι τιμες στα κομματια μεχρι περισυ τουλαχιστον ηταν καπως καλυτερες σε σχεση με αυτες στη...μαμα πατριδα.Το αναφερω σε περιπτωση που βοηθησει...

Ευχαριστω για το χρονο σας.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλημέρα Serpente..ρίξε μια ματιά στην υπογραφή μου..ίσως θα ήταν καλύτερο να βάλεις 4gb ram εφόσον δουλεύεις autocad..δηλαδή 2χ2gb στα 1600..δεν ξέρω πως πάνε οι τιμές εκεί..οπότε πρέπει να μας πεις μια 9800gx2 πόσο κάνει..

Δημοσ.

Φιλε Venisk οι τιμες απ οτι τσεκαρα πλεον δεν εχουν σημαντικες διαφορες,οποτε ολα καλα!Το μηχανημα στην υπογραφη σου ακουγεται...τουμπανο,το θεμα ειναι ποσο κοστιζει αυτες τις μερες η συνθεση του.Οσο για τη RAM απ οτι καταλαβα εννοεις DDR3 2χ2GB στα 1600Mhz,κατι σαν κι αυτο

Αρα η μητρικη θα πρεπει να δεχεται μνημες DDR3 εως και 1600MHz και το FSB της να ειναι χρονισμενο στα 1600MHz τουλαχιστον,για να μπορουμε να εκμεταλλευτουμε πληρως τη RAM.Κατι σαν κι αυτο δηλαδη?

Μια 9800GX2 κανει περι τα 450-460?,δηλαδη περιπου οσο και κατω...

Η γνωμη σου για αυτη?

Οσο αφορα τον επεξεργαστη δεν εχω ξεκαθαρισει αν πρεπει να παω για ενα καλο διπυρηνο ή για ενα "μετριοτατο" τετραπυρηνο...:fear:

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.
DDR3 2χ2GB στα 1600Mhz,κατι σαν κι αυτο

Μπορείς πολύ άνετα να κάνεις overclock τον επεξεργαστή που έχω..στο fsb των μνημών..αν και εγώ έχω τις xms3 7-7-7-20..αυτή την στιγμή δεν μου φαίνεται και τόσο χρήσιμο να βάλω παραπάνω μνήμη..οπότε δες τι προγράμματα θέλεις να τρέχεις εκτός του autocad..

Άλλωστε μνήμη μπορείς να συμπληρώσεις, αν δεν σου είναι αρκετά τα 2gb για αρχή..να μην πληρώσεις 400 ευρώ..

"μετριοτατο" τετραπυρηνο..

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος φίλε..ο q9450 με έχει ενθουσιάσει σε όλα τα επίπεδα κ κυρίως έξω στα windows..δεν είμαι από τους χρήστες που έχουν υπομονή να περιμένουν να ανοίξει ένα πρόγραμμα..άλλωστε σιγά σιγά και τα παιχνίδια εκμεταλλεύονται την "τετρακίνηση"..θα θεωρούσα χαζή κίνηση, την αγορά 2πύρινου αυτή την περίοδο..

Κατι σαν κι αυτο δηλαδη?

Δεν χρειάζεται να πάρεις ενα "crossfire" motherboard με 4 pci-e για να βάλεις μια nvidia..

Η σταθερότητα και η ευχρηστία του striker 2..εφόσον βέβαια τα διαθέτεις..δεν δίνουν δεύτερη επιλογή..

Η γνωμη σου για αυτη?

Δεν μπορώ να ξέρω την απόδοση της gtx..αν και θεωρώ πως δεν θα έχεις πρόβλημα..σχεδόν σε όλα τα games όπως assassin's creed,gears of war..βγάζω πάνω από 60fps..μόνο στο crysis βγάζω 40 (1680 χ 1050 full details)..θέλω να πω πως αυτή την στιγμή δεν είναι επιτακτική η αγορά μιας gx2..

Καλύτερα να πήγαινες σε μιά πιο γνωστή εταιρεία..

Προσωπική μου άποψη, και ότι σκέφτηκα για να φτιάξω το δικό μου μηχάνημα..:-)

• Super Moderators
Δημοσ.

για κάρτα γραφικών περιμένεις τις νέες γενιές από ATI/Nvidia...μέσα στον Ιούνιο

ddr3=πεταμένα λεφτά μέχρι στιγμής...

Δημοσ.
Μπορείς πολύ άνετα να κάνεις overclock τον επεξεργαστή που έχω..στο fsb των μνημών..

Δυστυχως φιλε μου ειμαι ασχετος σε οτι εχει να κανει με o/c :o,δε λεω μπορει και να ψιλοασχοληθω εν καιρω...οποτε γιατι οχι?!

Άλλωστε μνήμη μπορείς να συμπληρώσεις, αν δεν σου είναι αρκετά τα 2gb για αρχή..να μην πληρώσεις 400 ευρώ..

Σωστα,αυτο σκεφτομουν κι εγω.Ουτως ή αλλως με τα 2GB που εχω τωρα δεν εχω συναντησει προβληματα με τα σχεδιαστικα προγραμματα που χρησιμοποιω.

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος φίλε..ο q9450 με έχει ενθουσιάσει σε όλα τα επίπεδα κ κυρίως έξω στα windows..δεν είμαι από τους χρήστες που έχουν υπομονή να περιμένουν να ανοίξει ένα πρόγραμμα..άλλωστε σιγά σιγά και τα παιχνίδια εκμεταλλεύονται την "τετρακίνηση"..θα θεωρούσα χαζή κίνηση, την αγορά 2πύρινου αυτή την περίοδο..

Για να το λες εσυ που τον εχεις κιολας,κατι θα ξερεις παραπανω σιγουρα :-).Με τα τωρινα (απαιτητικα) παιχνιδια ομως,υπαρχουν σημαντικες διαφορες μεταξυ π.χ του Ε8500 και του Q9450?

Η σταθερότητα και η ευχρηστία του striker 2..εφόσον βέβαια τα διαθέτεις..δεν δίνουν δεύτερη επιλογή..

Απο την αρχη την ειχα βαλει στο ματι αυτη τη mobo! :-)

για κάρτα γραφικών περιμένεις τις νέες γενιές από ATI/Nvidia...μέσα στον Ιούνιο

Μπορεις σε παρακαλω φιλε ThReSh να μου πεις περισσοτερα πανω σε αυτο?

ddr3=πεταμένα λεφτά μέχρι στιγμής...

Αν ομως παρω RAM DDR2,οταν πεσουν οι τιμες των DDR3 και αποφασισω να παω προς τα εκει,δεν θα πρεπει να αλλαξω και mobo?

Κοπελια,ευχαριστω για τη βοηθεια και sorry αν γινομαι κουραστικος...

• Super Moderators
Δημοσ.

νομίζεις ότι θα κερδίσεις κάτι "χειροπιαστό" σε επιδόσεις αν περάσεις από καλές ddr2 σε ddr3? :P

υπάρχουν topics και για τις 2 κάρτες των ΑΤΙ/Nvidia στο section για τις κάρτες γραφικών

Δημοσ.
Αν ομως παρω RAM DDR2,οταν πεσουν οι τιμες των DDR3 και αποφασισω να παω προς τα εκει,δεν θα πρεπει να αλλαξω και mobo?

Φυσικά..και θα είναι άλλη μια χαζή κίνηση προς τα πίσω..το να μην πας στις ddr3 είναι καθαρά οικονομικό ζήτημα..

Δημοσ.
το να μην πας στις ddr3 είναι καθαρά οικονομικό ζήτημα..

Ε, ναι αυτό είναι αυτονόητο... Όλες οι αγορές είναι οικονομικό ζήτημα βάση των επιδόσεων που θα κερδίσεις την εποχή που θες να αγοράσεις σύστημα.

Ε, και τα πράγματα είναι απλά. Τώρα που θέλει να πάρει σύστημα, δεν αξίζουν οι DDR3 επειδή έχουν πολύ μεγάλη δυσαναλογία κόστους/απόδοσης. :-)

Από εκεί και πέρα Serpente, κάνε υπομονή, 19 και σήμερα έμειναν να δούμε τις νέες κυκλοφορίες της Nvidia/Ati, αφού θεωρείς τόσο σημαντικό τον παράγοντα gaming.

Tότε τσεκάρουμε τις τιμές πως θα έχουν διαμορφωθεί, και σου προτείνουμε ανάλογα. ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Φυσικά..και θα είναι άλλη μια χαζή κίνηση προς τα πίσω..το να μην πας στις ddr3 είναι καθαρά οικονομικό ζήτημα..

ναι αλλά το θέμα είναι να βλέπεις και καμιά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ άυξηση των επιδόσεων ανάλογη με τα χρήματα που δίνεις...αλλιώς είναι κοροϊδία...

το να αυξάνονται μόνο οι μετρήσεις των benchmarks σε κάποιον που δεν ασχολείται δεν έχει νόημα...

Δημοσ.
Τώρα που θέλει να πάρει σύστημα, δεν αξίζουν οι DDR3 επειδή έχουν πολύ μεγάλη δυσαναλογία κόστους/απόδοσης.

Σίγουρα όμως χάνει τον παράγοντα αναβάθμιση..

να βλέπεις και καμιά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ άυξηση των επιδόσεων ανάλογη με τα χρήματα που δίνεις...αλλιώς είναι κοροϊδία...

Αγόρασες, δοκίμασες ddr3 από ddr2 κ έμεινες τόσο απογοητευμένος ή απλά το διάβασες κάπου? θέλω να να μάθω.γιατί πολύ το διαβάζω..και πολύ απλά δεν βλέπω να το λέει κάποιος που να έχει ddr3.

Δημοσ.

Αν είναι να πάρεις μητρική που να υποστηρίζει μέχρι 1333 ή 1600 DDR3, δε μπορείς να πεις ότι χάνεις τη δυνατότητα αναβάθμισης γιατί απλώς δε θα υφίσταται τέτοια έννοια. Οι DDR2 @ 800/1066 έχουν παρόμοιες επιδόσεις μ' αυτές, οπότε δε θα χεις λόγο να επιθυμείς να κινηθείς προς DDR3 για αύξηση των επιδόσεων όταν γίνουν πιο προσιτές οι τιμές.

Αν από την άλλη πάρεις μητρική που να υποστηρίζει (έστω μέσω o/c) DDR3 @ 1800/2000 και συγκεκριμένα την Asus Striker II Extreme και πάλι δε συμφέρει. Αντί να δώσεις τα 300-350? που ζητάει (συν το κόστος της μνήμης), παίρνεις μια καλή μητρική ~100? (+~60? 2GB RAM) που να υποστηρίζει μόνο DDR2 και στο μέλλον τα πουλάς/πετάς και παίρνεις με τα ίδια λεφτά τα αντίστοιχα σε (γρήγορο) DDR3.

Για συγκριτικά μεταξύ των δύο τύπων, βρίσκεις αρκετά sites με λίγο googling.

Δημοσ.
και στο μέλλον τα πουλάς και παίρνεις με τα ίδια λεφτά τα αντίστοιχα σε (γρήγορο) DDR3.

Mα τι λες?..και γιατί να μην πουλήσεις δηλαδή αργότερα το striker 2 extreme κ τις ddr3?λες να έχουν χάσει περισσότερη αξία από τις είδη παλιές ddr2 και το mobo των 100 ευρώ?

Δημοσ.
Φυσικά και θα έχουν χάσει περισσότερη αξία εφόσον αυτή τη στιγμή είναι υπερτιμημένα.

Χμμ είναι μια άποψη και αυτή..όχι απαραίτητα οικονομική..οπότε προτείνεις ddr2 και σε 6 μήνες να τις πουλήσει γύρω στα 30 ευρώ?και το mobo άλλα 50..οπότε μας κάνουν 80 ευρώ..δεν νομίζω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...