miss elen Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Γεια σας, Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Σκεφτομαστε με τον αντρα μου να αγορασουμε ενα τροχοσπιτο για να το χρησιμοποιουμε για καποιες αποδρασεις το καλοκαιρι και το χειμωνα. Δεν εχουμε ιδεα απο το αντικειμενο, αλλα διαβασαμε καποιες πολυ χρησιμες συμβουλες στο forum απο παλιοτερες ερωτησεις σχετικα με την αδεια που χρειαζεται. Θα θελαμε καποιες συμβουλες σχετικα με το καταλληλο μεγεθος για μια τετραμελη οικογενεια. Εχουμε δυο παιδια ηλικιας 3,5 ετων και 5 μηνων. Ειχαμε δοκιμασει να παμε κατασκηνωση πριν δυο καλοκαιρια, αλλα η μικρη δεν μπορουσε να κοιμηθει καλα και ημασταν συνεχεια με το αγχος οτι ενοχλουσαμε τους γυρω Εχουμε καιρο τωρα που συζηταμε την ιδεα του τροχοσπιτου και ειναι κατι που, θεωρητικα τουλαχιστον, αρεσει πολυ και στους δυο μας.Οσον αφορα το μεγεθος, θα θελαμε κατι που θα ειχε αρκετο χωρο να κοιμηθουμε και που να μπορουμε να κατσουμε μεσα να παιξουμε χαρτια π.χ. αν για καποιο λογο δεν μπορουμε να κατσουμε εξω επειδη βρεχει ή κανει κρυο. Με λιγα λογια οχι πολυτελειες αλλα οχι και κατι που να ειναι τοσο στεναχωρο που χωραει τεσσερεις στο ορθιο Θα εκτιμουσαμε επισης οποιαδηποτε αλλη πληροφορια ή συμβουλη που εχετε να δωσετε σε πρωταρηδες. Μενουμε στην δυτικη Αττικη και εχουμε δει στην Καβαλας και στην Ε.Ο Αθηνων-Κορινθου μερη που πουλανε τροχοσπιτα και λεμε να ξεκινησουμε το κυνηγι αυτο το Σαββατοκυριακο! Φυσικα μιλαμε για μεταχειρισμενο Ευχαριστω πολυ για την οποιαδηποτε βοηθεια. Ελενη
gemini235 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Βασικά ενα 4,5 μέτρων με δυο κρεβατοκάμαρες (μία διπλή που γίνεται τραπεζαρία και 2 κουκέτες) νομίζω είναι καλά. Να προσέξεις να έχει σκηνή στο μπροστινό τμήμα του τροχόσπιτου.Κλείνει με φερμουάρ και γίνεται ακόμη ένα δωμάτιο.Οσον αφορά τα μέτρα του εξαρτάται και απο την ελκτική δυναμη του αυτοκινήτου σας. Άλλο να οδηγείς jeep και άλλο fabia. Στο δεύτερο θα πάρεις το σασμάν σε χαρτοσακκούλα άσε που θα είναι και πολύ ασταθες στο δρόμο. 2
miss elen Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 αυτο ξεχασα να το αναφερω. εχουμε ενα fiat albea 1600. οσον αφορα τη σκηνη, ειδα αρκετες στον internet που κοιταζαμε στα διαφορα site. πανε πακετο με το τροχοσπιτο ή την αγοραζεις εξτρα?
Sadamiraq Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Κατα προτιμιση καποιο jeep για να το σερνεις,τωρα για το φιατακι 1600 ειναι λιγα αν και δεν πιστευω να εχεις προβλημα αλλα θα επιβαρυνετε παρα πολυ το κιβωτιο οποτε οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω ειναι πολυ πιθανον γρηγορα να σου μεινει στα χερια
Apoll Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Αν μπορείτε να αγοράσετε κανένα αμάξι Diesel στα 1.9 με 2.0 (KIA Carens LS), είναι μακράν καλλίτερα από τα 3.0+ λίτρων κινητήρες βενζίνης που χρειάζονται για να το τραβήξουν. Θα καταντά ασύμφορη μια έξοδος με τις σημερινές τιμές καυσίμων (που θα ανέβουν και μην ελπίζετε σε πτώση), πιο φτηνά θα είναι να νοικάσετε ξενοδοχείο. Επίσης Σειρά 5 BMW ή αντίστοιχες Merc είναι μακράν καλλίτερες από τα Jeep που προτείνονται παραπάνω.
Sadamiraq Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Ρε παλικαρι εχεις δει πολλες 5αρες και μερσεντες να τραβανε τροχοσπιτα,επισης πως ξερεις οτι εχουν την οικονομικη ανεση για τετοια αμαξια?Σιγα μην παρουνε καινουργιο αμαξι για να τραβανε το τροχοσπιτο.Παντως συνφωνω με αυτο που ειπες για το dieselοκινητο αμαξι κατι σε 2λιτρο αλλα οχι ΚΙΑ 2
miss elen Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Παιδια, ευχαριστω πολυ για τις ιδεες, αλλα αν ειχα λεφτα για μερσεντες, δεν θα κοιταζα για μεταχειρισμενο τροχοσπιτο!!! Το φιατακι δηλαδη δεν θα τα καταφερει? Δεν σκοπευουμε να κυκλοφορουμε το τροχοσπιτο πολυ συχνα. Κανενα Σαββατοκυριακο το χειμωνα και το καλοκαιρι θα παγαινουμε σε δυο τρια μερη και θα το αραζουμε εκει. Παντα θεωρητικα και αναλογα με τον προυπολλογισμο καθε φορα Τελικα η σκηνη παει πακετο με το τροχοσπιτο ή την αγοραζεις εξτρα? Εχει παει κανενας σας διακοπες σε τροχοσπιτο με παιδια?
leftermann Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Γεια σας, Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Σκεφτομαστε με τον αντρα μου να αγορασουμε ενα τροχοσπιτο για να το χρησιμοποιουμε για καποιες αποδρασεις το καλοκαιρι και το χειμωνα. Δεν εχουμε ιδεα απο το αντικειμενο, αλλα διαβασαμε καποιες πολυ χρησιμες συμβουλες στο forum απο παλιοτερες ερωτησεις σχετικα με την αδεια που χρειαζεται. Θα θελαμε καποιες συμβουλες σχετικα με το καταλληλο μεγεθος για μια τετραμελη οικογενεια. Εχουμε δυο παιδια ηλικιας 3,5 ετων και 5 μηνων. Ειχαμε δοκιμασει να παμε κατασκηνωση πριν δυο καλοκαιρια, αλλα η μικρη δεν μπορουσε να κοιμηθει καλα και ημασταν συνεχεια με το αγχος οτι ενοχλουσαμε τους γυρω Εχουμε καιρο τωρα που συζηταμε την ιδεα του τροχοσπιτου και ειναι κατι που, θεωρητικα τουλαχιστον, αρεσει πολυ και στους δυο μας.Οσον αφορα το μεγεθος, θα θελαμε κατι που θα ειχε αρκετο χωρο να κοιμηθουμε και που να μπορουμε να κατσουμε μεσα να παιξουμε χαρτια π.χ. αν για καποιο λογο δεν μπορουμε να κατσουμε εξω επειδη βρεχει ή κανει κρυο. Με λιγα λογια οχι πολυτελειες αλλα οχι και κατι που να ειναι τοσο στεναχωρο που χωραει τεσσερεις στο ορθιο Θα εκτιμουσαμε επισης οποιαδηποτε αλλη πληροφορια ή συμβουλη που εχετε να δωσετε σε πρωταρηδες. Μενουμε στην δυτικη Αττικη και εχουμε δει στην Καβαλας και στην Ε.Ο Αθηνων-Κορινθου μερη που πουλανε τροχοσπιτα και λεμε να ξεκινησουμε το κυνηγι αυτο το Σαββατοκυριακο! Φυσικα μιλαμε για μεταχειρισμενο Ευχαριστω πολυ για την οποιαδηποτε βοηθεια. Ελενη λοιπόν, το μόνο που χρειάζεσαι, εκτός από τροχόσπιτο, είναι μια δίλιτρη μερσεντες κομπρέσορ για να το τραβάς. Καλό είναι να αγοράσεις και ένα οικοπεδάκι κάπου παραθαλάσια, για όταν βαρεθείς να γυρνάς από εδώ και από εκεί. Μετά, χτίσε και μια μεζονετούλα, γιατί όταν μεγαλώσουν τα παιδιά δεν θα χωράτε, θα φέρνετε και παρέα κλπ. Ας σοβαρευτούμε τώρα. Κατ' αρχήν πρέπει να δεις την ικανότητα έλξης του αυτοκινήτου σου. Αναγράφεται στο manual, ή θα σου την πουν στην αντιπροσωπεία. Το τροχόσπιτο που θα αγοράσεις θα πρέπει να είναι κάτω από τα όρια του αυτοκινήτου σου. Κατά την γνώμη μου, το 1600άρι πάει αξιοπρεπώς ένα τροχόσπιτο λογικού μεγέθους (καμιά 5 μέτρα ξερωγώ, ίσως 5,5). Αν σκοπεύεις όμως να μετακινείσαι συχνά και για μεγάλες αποστάσεις, είναι και κουραστικό, και βενζινοβόρο. Εγώ κουβαλάω τροχόσπιτο 4 μέτρων, κάπου 800 κιλά άδειο, που είναι όμως τίγκα στα τσιμπράγκαλα και μπορεί να ξεπερνά και τον τόνο, με ένα stilo 1250 κυβικά. Πάει "άνετα" με 80-90, και να μπορούσα δεν θα πήγαινα πιο γρήγορα. Το άνετα σε εισαγωγικά, γιατί η οδήγηση οχήματος 1200 κιλά που σέρνει άλλα τόσα, είναι δύσκολη. Ως προς το μέγεθος, για μένα ένα 5μετρο είναι ικανοποιητικό για 4μελή οικογένεια. Τα σύγχρονα τροχόσπιτα είναι και αρκετά φαρδιά, κάπου 2,20 νομίζω. Συνήθως έχουν ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι που γίνεται τραπεζαρία (μπορούν 4 άτομα να την αράξουν άνετα, όχι όμως όσο άνετα και στο σαλόνι του σπιτιού σου), μπάνιο, κουζινάκι, ντουλάπα, άπειρα ντουλαπάκια, και έναν δεύτερο χώρο με άλλο ένα διπλό κρεβάτι, μικρότερο, ή δύο μονά. Έχω δει και με κουκέτες, την μία πάνω στη άλλη. Εγώ θα προτιμούσα τα δύο μονά, γιατί όταν τα παιδιά μεγαλώσουν δεν θα πολυγουστάρουν να κοιμούνται μαζί. Όλα αυτά βέβαια είναι σχετικά. Πάρε σβάρνα τα τροχοσπιτάδικα, και δες τα από κοντά. Σχημάτισε πρώτα στο μυαλό σου τι χρειάζεσαι, και μετά ψάξε να το βρεις. Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.
miss elen Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Τρομαξα λιγο με την εισαγωγη σου, αλλα μετα το υπογλωσσιο πηρα τα ισια μου!!! Απ'οτι καταλαβαινω εχεις μια πειρα στα τροχοσπιτα, μην τρομαζεις δεν θα σε ταραξω στις ερωτησεις!!! Συνηθως που ειναι καλυτερα να πηγαινεις, σε οργανωμενες κατασκηνωσεις ή οπου σε οδηγησει ο δρομος?
leftermann Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Τι να σου πω, ανάλογα τα γούστα σου. Αν θες μοναξιά και ησυχία, ή αν θελεις παρέα και νταβαντούρι. Εγώ το τροχόσπιτό μου το πηγαίνω κάθε χρόνο κάπου, και δεν το μετακινώ μέχρι τον οκτώβριο. Πέρσι ήμουν σε ένα οικόπεδο δίπλα στην θάλασσα, και ο πιο κοντινός άνθρωπος ήταν στα 200 μέτρα. Είχα όμως τρεχούμενο νερό και ρεύμα. Φέτος το πήγα σε κάμπινγκ. Για χάρη του πιστιρικά πιό πολύ, για να βρει παρέα, να παίξει κλπ. Τις δύο κυριακές που έχω πάει ως τώρα, ο μικρός δεν κάθεται στον κώλο του, έχει ξετρελαθεί από την χαρά του, γυρνάει όλη μέρα στα χώματα ξυπόλητος, και είναι τρισευτυχισμένος. Μαζί του κι εγώ. Αν όμως τύχεις σε κάμπινγ κάφρων, μπορεί και να τεντώσουν τα νεύρα σου. Πριν 4-5 χρόνια είχαμε στρωθεί σε άνα κάμπινγκ στον Πλαταμώνα, που ενώ κατά τα άλλα ήταν όλα τζάμι, ο κόσμος γύρω μας ήταν για μπουνιές. Φασαρία, αυτοκίνητα να γυρνάνε συνέχεια, κλπ. Εντάξυ, η φασαρία είναι ψιλοαναμενόμενη, αλλά πρέπει να υπάρχει και ένας σεβασμός πχ στις ώρες κοινής ησυχίας, ή πχ δεν μπορείς να έχεις την μουσική σου στο τέρμα γιατί αν το κάνουμε όλοι αυτό θα γίνει χάος, κλπ κλπ. οπότε, όλα έχουν τα + και τα - τους. Μπορείς να τα δοκιμάσεις και να διαλέξεις! Τώρα είδα και το προηγούμενο ποστ σου. Η σκηνή συνήθως είναι χώρια. Υπάρχουν και μεταχειρισμένες. Εγώ πάντως δεν έχω σκηνή, και δεν νομίζω πως την χρειάζομαι. Με τον μικρό στο τροχόσπιτο πάω από το δεύτερο καλοκαίρι της ζωής του. Το πρώτο του καλοκαίρι ήταν μόνο 2 μηνών, και σκέφτηκα αυτό που λες κι εσύ, ότι θα ενοχλώ, θα μου την λένε, και επειδή έχω ένα πρόβλημα με την δεξιά γροθιά μου που παρουσιάζει αναρχικές - αυτονομιστικές τάσεις και καμιά φορά την χάνω, προτίμησα να μην πάω. Συν το ότι το μωρό των 2 μηνών θέλει τα κομφόρ του, βραστήρες, αποστειρωτές, γάλατα κλπ κλπ. Από14 μηνών όμως ξεκαλοκαιριάζει στο τροχόσπιτο, και μπορώ να πω πως περνάει υπέροχα.
miss elen Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Να'σαι καλα. Ειναι υπεροχα να βρισκεις καποιον με που να βιωνει παρομοιες καταστασεις με σενα. Κι εγω πιστευω οτι η μικρη μου θα ξετρελαθει με τη φαση. Ηδη μενουμε στην "εξοχη" και ειναι ολη μερα μεσα στα χωματα. Οσο για το μικρο μας, αν καταφερουμε και παρουμε το τροχοσπιτο και παμε φετος τον Αυγουστο θα ειναι 7 μηνων περιπου και ετσι δεν θα ειναι πολυ μωρο. Οσο για τη δεξια σου γροθια, μαζι κι και η δικη μου. Εχει τις ιδιες τασεις, οπως και το αντρα μου. Πρεπει να κανονισουμε να συναντηθουμε σε καμια κατασκηνωση να ξεσαλωσουν και τα μικρα μας!!! Για μαγειρεμα τι κανετε συνηθως? Εχετε κουζινουλα και ψυγειο ή κονσερβες και καμια ταβερνουλα? Απο πρακτικης αποψεως ρωταω.
leftermann Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 καλή φάση θα ήταν η συνάντηση μις, αλλά δυστυχώς εγώ είμαι θεσσαλονίκη, και το τροχόσπιτο φέτος είναι στην Νέα Πέραμο, κοντά στην Καβάλα. Λίγο μακρυά, ε; Το να βρεις παρέα που να μπορείτε να περνάτε καλά εσείς, και ταυτόχρονα να υπάρχουν και παιδιά για να περνάνε καλά και τα παιδιά σου, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει. Από φαΐ, κάνουμε το εξής: όταν πάμε σαββατοκύριακο (δηλαδή παρασκευή απόγευμα μέχρι κυριακή βράδυ), πέρνουμε μαζί ένα φαγητό έτοιμο (μαγειρεμένο παρασκευή μεσημέρι). Αυτό καλύπτει το σάββατο. Εννοείται πως πρέπει να υπάρχει ψυγείο και εστία υγραερίου. Την κυριακή παίζει κρεατοφαγία και αχαλίνωτο μπάρμπεκιου. Οι κονσερβούλες παίζουνε για κάνα τσιπουράκι το βράδυ ή το μεσημεράκι στην παραλία. Η δε ταβέρνα, κάνα σαββατόβραδο και άμα. δεν είμαστε πολύ τακτικοί στις ταβέρνες. Γενικά με το φαγητό δεν είμαστε και πολύ απαιτητικοί, προτιμάμε να ραχατιάζουμε στην θάλασσα παρά να μαγειρεύουμε μουσακάδες. Τώρα, όταν θα πάμε τον αύγουστο για κανα 20ήμερο, εκεί θα παίξει και μαγείρεμα, και μεσημεριανή ταβερνούλα. Και όταν παίζει μαγείρεμα, είναι λίγο μπόλικο, για να περισσέψει και για αύριο - μεθάυριο, να γλιτώσουμε μια γύρα
miss elen Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Ειμαστε πιο κοντα και πιο μακρια απ'οτι νομιζεις. Εσεις κοντα στη Νεα Περαμο Καβαλας κι εμεις κοντα στη Νεα Περαμο Αττικης!!! Καμια αλλη συμβουλη, χωρις να θελω να ειμαι κουραστικη, οσον αφορα τι να προσεχεις οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο? Υγρασια, τα φρενα, τα ηλεκτρικα, τα λαστιχα στα τζαμια, ειναι καμια παγιδα που εχουν οι τροχοσπιταδες? Αν ειχα πολλα φραγκα, θα παιρνα καινουργιο(και τη μερσεντες που προτεινε ο φιλος ) και δεν θα μ'ενοιαζε τιποτα, αλλα επειδη μαλλον/σιγουρα θα το παρουμε με δοσεις, να μην τραβαμε τα μαλλια μας μετα. Ευχαριστω και παλι!
issalos Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Πολυ καλη σκεψη φίλε, το τροχόσπιτο!!! οι επιλογες ειναι απειρες και θα μείνεις εκπληκτος με το πόσο ανετο μπορεί να είναι ακόμα και ένα μικρο μοντέλο χάρις στην εξυπνη εκμετάλευση του χώρου. Όσο άφορα τη σκήνη 99% θα σου τη χρεώσουν extra ειδικά αν ψωνήσεις απο μάντρα αλλα οι τιμές δεν πανε πανω απο 250-300 e , για αυτές. Δώσε προσοχή να πάρεις σωστά χάρτια για να μπορεσεις να το κυκλοφορεις νόμιμα αν δε θες να το έχεις μόνιμα αραγμένο. Οσο αφόρα το FIATΑΚΙ πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα. θυμίσου τι αυτοκίνητα σέρναν τα τροχοσπιτα πριν 15-20 χρόνια... Εγώ είχα παει Πατρα- Χαλκιδική με τους γονείς μου το 80κατι με mirafiori:rolleyes: τώρα βεβαια παω με αυτο
leftermann Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Από παλιότερο ποστ: 4. αν αγόραζα μεταχειρισμένο, θα κοιτούσα: -υγρασία. Ψάξε καλά όλα τα ντουλαπάκια, τις γωνίες, τις επενδύσεις για σημάδια υγρασίας. -λειτουργία φρένων -ηλεκτρικά (εσωτερικό αλλά και φώτα πορείας) και υδραυλικά κυκλώματα (όχι μόνα αν λειτουργούν, αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκονται οπτικά) -και φυσικά την γενική κατάσταση του τροχόσπιτου έξω και έσω: μηχανισμό στήριξης, λάστιχα παραθύρων και καλή λειτουργία τους, μηχανισμούς στις πόρτες, τα νουλαπάκια και τα παράθυρα στα πλαϊνά και την οροφή, ταπετσαρίες κλπ κλπ. Αυτά βέβαια ως προς ένα παλιό τροχόσπιτο, 20ετίας ξερωγώ, με 2-3 χιλιάρικα. Αν πας για ένα τροχόσπιτο 5ετίας πχ, με καμιά 10 - 12 χιλιάρικα, τα πράγματα είναι πιό απλά. Θα κάνεις βέβαια το τσεκάρισμα σε όλα αυτά. Θα έχεις και άλλες απαιτήσεις, βέβαια. Σε ένα 20ετίας μην περιμένεις να είναι και αγρατζούνιστο. Και ψιλοφθορές θα έχει, και λίγο φαγωμένες θα είναι οι γωνίες... Αν πας για σχετικά καινούριο όμως, έχεις άλλες απαιτήσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα