Προς το περιεχόμενο

Μετα την visual bssic?

nik1992

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυτό πάει σύμφωνα με τις ανάγκες σου....

π.χ. αν ψάχνεις για web developer δεν θα μάθεις prolog (αν θυμάμαι καλά σε ένα άλλο thread έχει αναφερθεί ότι μπορείς να φτιάξεις Web Server με prolog ) αλλά θα δείς κάτι σε asp.net, php....

για μένα καλό είναι να δεις κάτι σε web programming...

Δημοσ.

C φιλε μου και θα εισαι ετοιμος για οτιδηποτε

Βεβαια προτιμω Asm

καλο βραδυ

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,εγώ τώρα λέω να ξεκινήσω συστηματικά αλλά δε ξέρω από που.Σα στόχο έχω, μόλις τελειώσω την εκμάθηση μιας γλώσσας, να είμαι σε θέση να φτιάχνω προγράμματα που θα είναι χρήσιμα σε κάποιους.Σα βασική γλώσσα σκέφτηκα να ξεκινήσω από τη visual basic και μετά έχω στο μυαλό μου τη C.

Εσεις τι λέτε?

Κάποια στιγμή θέλω να μάθω και java αλλα διάβασα πως είναι καλύτερα να μάθει κάποιος πρώτα C++ και μετά Java.

Εκεί ήταν που μπερδεύτηκα,C ή C++ :confused:

Πρέπει κάποιος να μάθει πρώτα C και μετά C++?

Τα έχω σκεφτεί ως εξής:

1.Visual Basic

2.C++

3.Java

Να πω, πως με ενδιαφέρει η δημιουργία προγραμμάτων σε γραφικό περιβάλλον (Μενού-εφέ κτλπ)

Είναι απαραίτητο κάποιο ΚΑΛΟ hardware για ανάπτυξη εφαρμογών?

Ευχαριστώ πολύ και ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας κούρασα :o , είμαι γεμάτος όρεξη :-D και πουθενά δε βρήκα κάποια κουβέντα που να κατατοπίζει όσους τώρα ξεκινάνε!

Δημοσ.

Ο μόνος τρόπος να μάθεις κάτι σωστά είναι να το σπουδάσεις. Αλιώς θα ψευτοασχολείσε με μικροπράγματα.

Η Visual Basic είναι καλή αρχή ...

Μετά C σκέτο χωρίς ++

Μετά να πας να σπουδάσεις σε μιά σχολή προγραμματιστής μηχανικός η κάτι γιατί δύσκολα θα μάθεις σωστά C++ η Java

Το να "μάθεις"/ξέρεις μια γλώσσα προγραμματισμού είναι ΜΟΝΟ το πρώτο βήμα στη πορεία σου να φτιάξεις κάτι χρήσιμο

Είναι απλά ένα εργαλείο

Δημοσ.

Αν διαβάζεις από καλά βιβλία, και κάνεις αρκετή πρακτική πιστεύω μπορεί να μάθει κανεισ προγραμματισμό και χωρις να το σπουδάσει.. σίγουρα είναι ποιο δύσκολο άλλα όχι αδύνατο.

Δημοσ.

Ο προγραμματισμός είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο από το να μάθεις τις εντολές της γλώσσας και πως συντάσσετε. Κάποια πράγματα τα πιάνεις πολύ δύσκολα ή και καθόλου αν απλά διαβάζεις από ενα βιβλίο. Πχ ΣΩΣΤΟΣ αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός (C++ Java) προγραμματισμός με νήματα/παράλληλος προγραμματισμός και ΠΟΛΛΑ άλλα.

Όλα αυτά χρειάζοντε αν θέλεις να φτιάξεις κάτι χρήσιμο που δουλεύει.

Τώρα αν θές να φτιάχνεις calculators και παιχνιδάκια με κουμπάκια στη Visual Basic όλα αυτά είναι περιττά

Δημοσ.

καλησπερα

Απλα φιλε μου θελει πρακτικη και ατελειωτες ωρες πειραματισμου .

Σιγα σιγα δεν θα εχεις να ζηλεψεις κατι απο τα παιδια που σπυδαζουν !

Θα εισαι σε σημειο να μην κολλας πουθενα

Ψαξε για καλα βιβλια .

αρχισε διαβασμα και παρκτικη

Δημοσ.
Μετα την visual basic, ποια γλωσσα προγραματισμου μπορω να μαθω?

Αν αναφέρεσαι στη VB.NET 2005 ή 2008 (και όχι σε απαρχαιωμένες VB6 κλπ) και έχεις βασικές γνώσεις SQL, επόμενο στάδιο προσπάθησε να μάθεις το .ΝΕΤ 3.5 Framework.

Από εκεί και μετά η διαφορά της VC#.NET, VC++.NET και VB.NET στο ίδιο Framework είναι καθαρά διαφορά σύνταξης. Αντικείμενα και ιδέες που υπάρχουν στο Framework είναι ακριβώς τα ίδια σε όλες. Η ASP.NET είναι για web προγραμματισμό, και αν πας για εκεί προσπάθησε να μάθεις AJAX οπωσδήποτε και ίσως Silverlight.

Αν αναφέρεσαι σε απαρχαιωμένες εκδόσεις της VB, ξέχνα ότι ξέρεις (εκτός απο SQL) και ξεκίνα VC#.NET 2008.

Δημοσ.

Βασικά αυτά τα ξεκίνα με basic είναι απάτη. Ξεκίνα με C.

Η μάλλον όχι, ξεκίνα με ένα format και βάλε gentoo

Δημοσ.

αν το παιδι αποσκοπει στο να ασχοληθει επαγγελματικα αργοτερα, φυσικα και θα πρεπει να σπουδασει διαφορετικα θα ειναι μονιμως στο πασαλειμα

σε αυτη τη περιπτωση θα προτεινα C και μετα C++ που κατα τη ταπεινη μου γνωμη θα δωσουν το υποβαθρο που χρειαζεται....

αν ειναι χομπιστας και το κανει για το κεφι του, ολα οκ

εγω θα ελεγα να πιασει μια Java που ειναι all-around. Τα κανει ολα και συμφερει....

Δημοσ.

εγω θα ελεγα να πιασει μια Java που ειναι all-around. Τα κανει ολα και συμφερει....

Είμαι φανατικός οπαδός της Java, αλλά μπορεί αρχάριος να την μάθει σωστά; Είναι καθαρά αντικειμενοστρεφής και για να τη μάθεις σωστά πρέπει να σε βάλει κάποιος στο θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...