clandestino Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας. Μετά από την αγορά μιας κάρτας γραφικών (βλ. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=235545 ) αγόρασα μαζί και ένα 500άρι τροφοδοτικό. Επειδή το μπουμπούκι ο πωλητής (πλαίσιο) ήταν προφανώς το ίδιο.... σχετικός με εμένα, με συμβούλεψε ότι το 500άρι ήταν υπέραρκετό. Μετά από κάμποσο καιρό διαπίστωσα ότι δεν αρκεί. Μου δημιουργεί προβλήματα τροφοδοσίας ακόμα και στο ανεμιστηράκι της ψύχτρας! με αποτέλεσμα να σηκώνει 90+ θερμοκρασία το p.c. και να κλείνει. Επίσης δεν αντέχει καν να υποστηρίξει τους 7 ανεμιστήρες του κουτιού (Thermaltake XaserIII ) . Στο προκείμενο λοιπόν... Για να μην πάει χαμένο το καινούριο τροφοδοτικό και να μη σκάσω και άλλα λεφτά για μεγαλύτερο, υπάρχει τρόπος να συνδέσω και το πρώτο 350άρι τροφοδοτικό που είχα, παράλληλα με το 500άρι; Να έχει δλδ, 2 τροφοδοτικά ο υπολογιστής. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Δημιουργεί προβλήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Αρχικα να πω πως ενα 500ρι ειναι υπεραρκετο για μια 7900GS, οποτε ισως θα επρεπε να στραφεις αλλου για τη λυση του προβληματος. Ναι ειναι εφικτο αλλα θελει πατεντα στη πατεντα, ενω ΔΕ μπορεις να τροφοδοτησεις το ιδιο κομματι hardwre απο 2 τροφοδοτικα. Πρεπει να διαλεξεις τι θα τροφοδοτει το ενα και τι το αλλο.
liopyr Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Να μην πούμε πως και το 350 που είχες υπέραρκετό ήταν... Θερμοκρασία ανεβάζει επειδή έχεις πρόβλημα με την ψύκτρα. Είτε έχει ξεκουμπώσει και δεν πατάει καλά, είτε έχει μαζέψει κάνα κιλό σκόνη... κλπ. Βγάλε την ψύκτρα, καθάρισέ την, βάλε νέα πάστα.
clandestino Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Φίλε thanx για την απάντηση σου. Το καθάρισμα και η πάστα που λες, έχουν γίνει φυσικά από την αρχή. Όσο για την τροφοδοσία, βάζοντας αυτά που έχει πάνω το p.c. σε ένα power supply calculator, μου συστήνει 650W.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μαλλον βαζεις DUAL CPU και οχι DualCORE CPu
clandestino Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δεν είναι αυτό. Εξάλλου, αν συνδέσω όλους τους ανεμιστήρες του κουτιού, κολλάει ο υπολογιστής. Μόλις τους ξεσυνδέσω, ξεκινάει μια χαρά. Άρα είναι θέμα τροφοδοσίας.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Εγω παλι νομιζω οτι καποιο βραχυκυκλωμα φταιει με τα ανεμιστηρια. Μου εχει τυχει κι εμενα... Τι pc ακριβως εχεις και τι τροφοδοτικο (ακριβως) εχεις?
clandestino Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Athlon 3400+ 2.41 Ghz μητρική GA-K8NS Pro gigabyte 2 X512 + μία 1024. τροφοδοτικό Chieftec 500W
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Καμια επαφη. Οοοοοοοοοοοοοσους ανεμιστηρες και να εχεις (0,2A ο καθενας), το τροφοδοτικο επρεπε να φτανει 100000% Αναζητησε αλλου το προβλημα. (εκτος και εαν πια ειναι προβληματικο το τροφοδοτικο...)
clandestino Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Οκ, φίλε . Σε ευχαριστώ πολύ! Θα μετρήσω το τροφοδοτικό και θα δω. Πάει πουθενά το μυαλό σου? Σε κάποιο άλλο πρόβλημα?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Δες εαν οντως εχουν πιασει κανα τονο σκονη οι ψυκτρες, καθαρισε τες και συνδεε εναν εναν τους ανεμιστηρες να δεις αμα φταιει καποιος συγκεκριμενος.
clandestino Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Είναι πεντακάθαρο. Αυτό με τους ανεμιστήρες το έχω δοκιμάσει. Δεν πρέπει να βραχυκυκλώνει κάτι. Εντωμεταξύ, δεν είναι ότι σηκώνει θερμοκρασίες έτσι στο άσχετο. Το θέμα είναι ότι ξαφνικά κάποια στιγμή σταματάει να γυρίζει το ανεμιστηράκι της ψύκτρας, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται ο υπολογιστής. Για αυτό επιμένω ότι κάτι παίζει με ρεύμα. Είναι σα να του κόβεται η παροχή ξαφνικά. Αυτό συμβαίνει όταν φορτώσω κάποιο βαρύ παιχνίδι όπως το Cod, ή όταν είναι ανοιχτός για πάνω από 8 ώρες ο υπολογιστής.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μετρησε τι τασεις δινει το τροφοδοτικο στις γραμμες. Αρα στο κανει και στο idle εστω και μετα απο 8 ωρες?
clandestino Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Αυτό θα κάνω, απλά επειδή δεν έχω μετρητή, θα περιμένω μπας και βρω. Δεν το κάνει σε εντελώς idle. όλο και κάτι θα είναι ανοιχτό, αλλά όχι με τα γραφικά του COD.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2008 Ε και browser και Msn να ειναι ανοιχτο idle θεωρειται Το να το κανει και σε συνθηκες οχι υψηλου φορτου σημαινει πως μπορει να αρχισεις να ψαχνεις και την εγγυηση του τροφοδοτικου σιγα σιγα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.