tzinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Ηρθε η ωρα να αποχαιρετισω το οχι και πολυ παλιο πισι μου (1,5 χρονο περιπου), αλλα βρηκα αγοραστη, οποτε καλη ευκαιρια για να φτιαξω ενα καινουριο. αναφερω μονο αυτα που θα πουλησω. Καποια αλλα θα κρατησω και τα αναφερω ποιο κατω. chieftech cx3 full tower psu hec cougar 600watt asus pbe-e plus mobo c2duo 6600 @ 2.7ghz 2x1gb ddr2 crucial 533 @ 700 only radeon 9600xt 19 " samsung crt (ενα θηρειο, ποσω χαρουμενος που θα φυγει απο τη μεση λολ) 2 hdds, 1 x 320 kai 1 x250gb 1dvd + 1dvdr lg sata 18x απλο ποντικα και πλητρολογιο φυσικα Πως σας φαινεται η πωληση για ενα 500ρικο?? Δεν νομιζω οτι τον ποιανω κοτσο, το πισακι δεν εχει το παραμικρο προβλημa, λιγο το κουτι ειναι σε μετρια κατασταση και αντε η οθονη και η gpu παλιας τεχνολογιας, αλλα σε 1024 χ768 η και λιγω παραπανω θα παιζει μια χαρα games χεχε. Δεδομενου οτι θα τον παρει και με ολα τα προγραματα μεσα και τιγκα στις ταινιες/σειρες και μουσικες, δεν ειναι ασχημα?? Αντε γιατι δεν θελω να εχω τυψεις λοοολ Οπως ειπα στην πανω συνθεση δεν αναφερω καποια ποιο καινουρια εξαρτηματα που θα κρατησω. Οποτε ηδη εχω 6 σκληρους! (4 χ500ριδες, 1 χ 1τερα, και ενα ραπτορ 74ρι), μια sparkle 8800gt 512, μια creative xi - fi platinum και τα παλια logitech z500 και 20ρα τφτ οθονη. Οποτε 500 ευρο απο την πωληση και αλλα 300-400 που θα βαλω εγω θα πανε σε case, psu, mobo, memory, cpu. Δεν ειναι ασχημα δεδομενου οτι δεν ψηνομαι για ddr3. Τι ζηταω λοιπων? Καταρχας δεν ειμαι gamer, ισως να τεσταρω για λιγο καποιο καινουριο παιχνιδι, αλλα στην πραγματικοτητα εχω ασχοληθει απειρες ωρες μονο με το football manager lol! Αρα θελω καλες αλλα οχι υπερβολικες επιδοσεις. Το δικο μου πισι θελω να ειναι κατι σαν storage monster με μεγαλο και ευελικτο κουτι, πολλες SATA στην mobo kai ddr2 και ενα αξιολογο επεξεργαστη. Ξεκιναμε τις αποριες. Να τονισω πρωτα οτι θα στηθει σε τοπικο μαγαζι οποτε δεν μπορω να βρω ολες τις μαρκες. Αν σε καποιον τομεα δεν με καλυβουν , θα τους πω αναγκαστικα οτι θα παρω καποια εξαρτηματα απο κανα πλαισιο. τροφοδοτικο (90-100 ευρο) Το hec 600ri στον παλιο τα πηγε μια χαρα και με 5 σκληρους πανω και με την 8800gt. Sli δεν νομιζω να κανω καθολου η εστω συντομα. Το μονο που με ανυσηχει ειναι οτι θα εχω πολλα usb και σκληρους. Επισης θα προτιμουσα μοντουλαρ, διοτι δεν αντεχω τα πολλα σκορπια καλωδια. να μεινω στα 600 περιπου?? τι προτεινετε?? Στο τοπικο μαγαζι ειδα πολλα thermaltake αρα λογικα προς τα εκει παω. Σκεφτομαι το 700 toughpower cable management. Η μηπως το 650 qfan http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650644 ειναι αρκετο? Τελικα τα thermaltake ειναι αξιοπιστα? Το qfan ειναι ποιο καινουριο? Πρωτα ομως θα δω αν μπορουν να βρουν κανα corsair 620 modular που εχω διαβασει καλλα λογια. CPU (150 - 200 ευρο) εδω μαλλον παω στον 8400. Το μονο που με ανυσηχει ειναι αν κανω καμια σοβαρη αναβαθμιση απο τον 6600 που ειχα στα 2.7. Βεβαια λιγοτερη θερμοτητα και καλυτερο σπιντ, αλλα μηπως να παω σε τετραπυρηνο για να νοιωσο την διαφορα? δεν πολυψηνομαι παντως. ειναι και η καλη αναλογια τιμης/αποδοσης στον 8400 CASE ( μεχρι 200 ευρο) Εδω ειναι τα ζορια. Θελω φυσικα φουλ πυργο, θελω τουλαχιστον 6 υποδοχες σκληρων, καλη ψυξη, ευκολια, σχετικα απλη εμφανιση, δεν γουσταρω τα πολυχρωμα εφφετζιδικα case. Δεν με ενδιαφερουν τα πολλα 5.25 bays οποτε προτιμω να μπορουν να αλλαζουν σε 3.5 αν ειναι πολλα. Αν γινεται και ησυχο, μια χαρα. Μια επιλογη ειναι το καινουριο armor+, που μιας και thermaltake θα το βρω και ποιο ευκολα. Ομως αλλα σαιτ λενε οτι ειναι απλα μια ευρηχωρη πλαστικουρα με πτερυγια, και αλλη το παρουσιαζουν ως πολυ καλο case. Οι 8 θηκες σκληρων, το removable mobo tray, και τα tool free slots εμενα παντως με εχουν ψησει, αλλα η εμφανιση δεν με τρελενει και μοιαζει και με το παλιο chieftech μου. Μετα σκεφτομαι το cosmos, αλλα το παλιο που μου αρεσει ποιο πολυ εχει καποια ελατωματα, psu κατω, αμφιβολη ψυξη, 20κιλα βαρος...κτλπ, το καινουριο κοσμος αλλαξε τα hd tray, τα μειωσε σε 4 κιολας και η εμφανιση του δεν μου αρεσει, εβγαλε και το ηχομωνοτικο, σκατα βελτιωση του κανανε!! Μετα εχουμε το antec p182 που με ικανοποιει στα περισοτερα, αλλα εχει περιεργο εσωτερικο και δεν νομιζω και να το βρω εδω. Και αουτσαιντερ το coolermaster cm690, πολυ φτηνο, ευρχωρο, περνει 5 σκληρους με tray slots, tool free 5.25 bays, και πολους ανεμιστηρες, Αλλα δεν παυει να μην ειναι φουλ πυργος με φτηνο σκελετο και ισως πολυ θορυβωδες. καμια αλλη επιλογη?? Μητρικη (μεχρι 200) Θα κανω πιθανος ενα ελαφρυ οβερκλoκιν, αρα δεν θελουμε κατι extreme. δεν με νοιαζουν τα dual lan kai triple sli, ουτε ddr3! Το μονο που ζητω ο ανθρωπος ειναι πολλα SATA lol. Απο την αλλη δεν θελω να πλαισωσο τον 8400 σε μια φτηνη μητρικη. Τι chipset ομως? Μαλλον παω σε χ38. Περιμενω προτασεις. Σκεφτομαι την ASSUS P5E η την GIGABYTE GA-EX38-DS5 η την ASUS P5E WS PRO. ΜΝΗΜΗ (κανα 100ρικο) δεν θελει πολυ σκεψη, ενα γρηγορο σετακι 2 χ 1 gb ddr2 1066. Το θεμα ειναι ο 8400 εχει fsb 1333 τι παιζει εδω?? υπαρχει κανα προβλημα?
yassan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 μάλλον ξέρεις πιο πολλά για pc από μένα , ετσι θα σου μιλήσω από προσωπική πειρα.. εστησα το καινούργιο μου pc , πρό μηνός. E8400 , mobo http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2754 , τροφοδοτικό http://www.megamarket.gr/thermaltake650ww0104re14-p-58414.html?osCsid=ee213de10b419e1dd395dc41e9f0036a , κουτίhttp://www.megamarket.gr/thermaltakevh6000bwsarmorplus-p-58409.html?osCsid=ee213de10b419e1dd395dc41e9f0036a και μνήμες mushkin 2x2 gb @1066. απόλυτα ικανοποιημένος και κανένα πρόβλημα συμβατότητας η αλλο α, κάρτα γραφικών , ιδια με τη δικιά σου.
tzinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 ελα ρε, κατι παρομοιο θα στησω και εγω! αλλα μαλλον οχι 4 gb μνημη διοτι θα μεινω στα winxp. Οποτε ικανοποιημενος ε? το κουτι απο θερμοκρασιες και θορυβο τι λεει? Αντε και κανας αλλος ρε παιδια, 40 βιου κανεις δν βοηθησε, οχι τιποτα αλλο αλλα μαλλον απο αυριο αρχιζω παραγγελιες. Ενα αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι ισως στο μπατζετ με περνει να παρω ενα σετακι ddr3 1600, αλλα λυπαμαι να δωσο τωσα πολλα για μνημες ρε γαμωτο. Αλλα τουλαχιστον θα ειναι ποιο future proof to pc lol. Απο οτι εχω καταλαβει αμα πας σε ddr3 αντι για ddr2 πρεπει να ειναι τουλαχιστον 1600 για να δεις διαφορα ετσι??
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Διαφορα ΔΕ θα δεις ουτε με 1600, ουτε με 1800 σε σχεση με ddr2 1000. Αντε 5-6 frames το πολυ (στα 60+ ) Και οχι, δεν παιζει προβλημα με το 1333FSB, ισα ισα που σε βολευει με 1000+ μνημη να αυξησεις και τον επεξεργαστη ] CPU καρφωτος για 8400, psu θα προτεινα το 700ρι ή το 750ρι της Thermaltake κα;ι οσο για το case, το απωθημενο μου ειναι μια ντουλαπα... το MOZART! Αχ και να μπορουσα να δωσω 200? για case, το τι μοντα θα τρωγε δε περιγραφεται...
tzinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 ε αμα ειναι ουτε στα 1600 να μην βλεπεις σημαντικη διαφορα τοτε δεν δινω 150 ευρω παραπανω!! Καλυτερα να παρω το πιο δυνατο σετακι 1066, ελεγα transcend axeram, αλλα το πλαισιο το εχει ελλεψη. Σκεφτομαι cellshok h crucial ballistix. Και κατι αλλο, με τις διαφορες στις τιμες τοσο μικρες, μηπως να παρω 4gb εστω και αν στα xp δεν τα βλεπουν ολοκληρα? Ενοω ναι θα χανω κανα γκιγκα απο την αγορα μου, αλλα τα xp θα εκμεταλευονται σωστα τα υπολοιπα 3?? θα εχω οφελη απο το να μεινω στα 2? Στα υπολλοιπα μαλλον κλεινω σε αρμορ+, toughpower 700, kai 8400 cpu. μενει να αποφασισω για μομπο και μνημες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δεν θα εχεις προβλημα με τα λιγοτερα GB μνημης που θα βλεπουν τα ΧΡ. Εαν θελεις με 100? παιρνεις 4GB ddr2 1000 αλλα με 5ρια timings και με κάκιστο oc. Ενω με 70-75 παιρνεις 2GB ddr2 1066 οι οποιες με λιγη προσπαθεια πανε 1100 με 4ρια ή 1200+ με 5ρια. Δικη σου επιλογη. Για μητρικη εφοσον σε ενδιαφερει το wireless δες και αυτες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522556 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.524355 Βεβαια μπορεις ειτε μετα να πας στο Χ48 με λιγο πανω απο 200? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526737 ειτε ομως και να πεσεις στα μολις! 80? και 6sata που σου δινει αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523306
tzinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 για μνημες μαλλον θα παρω αυτες CRUCIAL BALLISTIX TRACER 2gb 1066 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554139
tzinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 εχει κανεις ιδεα ποτε θα ερθουν ελλαδα οι p45 μητρικες?? αμα ειναι μεσα στον ιουνιο δεν θα με χαλαγε να περιμενω. Εχω βαλει στο ματι αυτη http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1282&pageID=4893 ASUS PQ5 Deluxe P45
tzinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 λοιπων να κανουμε ενα update. ο παλιος μολις πουληθηκε, αψογααα! ο καινουριος ακομα χτιζετε, μοιας και ηθελα πρωτα να παρω τα λεφτα απο την πωληση. εχω παραγγηλει απο πλαισιο psu Corsair 620W CMPSU-620HXEU http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=935638 memory Transcend 2GB Kit DDR2 1066MHz AxeRAM http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1034014 case καταληγω στο αρμορ+ και περιμενω να το φερει το τοπικο μαγαζι cpu intel 8400 gpu sparkle 8800gt (την εχω ηδη) υπαρχουν ηδη 6 σκληροι (1χ1 τερα, και 5 χ500 ), και μια xifi platinum., ta logitech z500 και μια 20ρα phillips tft. και η μονη εκρεμοτητα ειναι η μητρικη. Ειπα να ψαξουν να μου βρουνε την GIGABYTE GA-EX38-DS5. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526734 τι λετε καλη??? Θα ρωτησο μηπος μπορουν να βρουν και τις καινουριες με p45 (P5Q Deluxe ) αν και φοβαμαι οτι αμα το κανω θα μου φανε καμια 10ρια μερες να τη φερουνε, και δεν ξερω αν αντεχω με το αλλο παλιο πισι που εχω τωρα. Πως σας φαινετε η συνθεση?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Πολυ χαιρομαι που γυρισες σε ddr2 Ειναι ολα ωραιοτατα! Υπερβαλλον ζηλος με τους σκληρους! Πως αντεχεις τοσο θορυβο? Αρα θελεις μητρικη με τουλαχιστον 6Εσωτερικα SATA ή ακομα και 8 εαν θες να βαλεις Dvd-rw/dvd-rom Sata...
tzinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 ε ναι γι αυτο διαλεξα την ds5, εχει 8 sata. Και η P5Q Deluxe εχει 8. Δεδομενουν οτι μπορει να μπει και κανα dvdr se sata, καλλο ειναι να υπαρχουν αφθονες. Κατι ασχετο, γιατι μου φαινεται οτι η ιντελ εχει κανει οτι και η νβιντια με τις καρτες γραφικων. Οι αναβαθμισεις που κανει στα chipset, ειναι σαν το ξεζουμισμα που εκανε η νβιντια στο προηγουμενο core της, πολλες κυκλοφοριες με μικρες σχεδον ασημαντες διαφορες και βελτιωσεις καθε φορα! αυτη τη στιγμη εχω πεντε 500ριδες και ενα τερα, αλλα οι δυο απο τους 500ριδες ειναι μπακαπ του ενος τερα σκληρου, αρα μαλλον θα μεινουν εκτος συστηματος. Ειναι τα μπ3 εκει. Οποτε αε πρωτη φαση θα εχω μεσα στο συστημα 3 500ριδες και τον ενα τερα. Για αργοτερα, ολο και κατι θα προστεθει, οποτε....
livewire Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Tzino, είσαι σε καλό δρόμο. Καλή η αλλαγή των μνημών από Ballistix σε aXeRam. Για κουτί, η δική μου πρόταση είναι το καινούριο μου lian-li. Έπεσε πρόσφατα από τα 210 στα 180E. Pas mal!
tzinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 livewire, γνωριζο οτι τα λιαν λι (με γειες κιολας) ειναι πολυ ποιοτικη μαρκα, οπως πιθανοτατα και οτι το cosmos s ειναι καλυτερο απο το αρμορ+ (τουλαχιστον εμφανισιακα και σε υλικα κατασκευης). Αλλα επειδη θα χτισω το πισι σε τοπικο μαγαζι, επειδη θα τους παω τα 3/5 της συνθεσης που τα εχω ηδη, ειπα το κουτι, την μητρικη και τον επεξεργαστη να τα αγορασο απο αυτους. Ετσι και θα μου το στησουν και θα εχω αμεση τεχνικη υποστηριξη για οτιδηποτε. Και το αρμορ+ το εχουν αμεσα, οποτε....που να τους βαζω να ψαχνουν για αλλο. Στην τελικη το αρμορ+ δεν ειναι ασχημο (αλλα ουτε κα ομορφο!), δεν θα το βαλο σε καποια θεση για μοστρα, απλα θελω ενα πολυ ευρυχωρο και ευκολο στην χρηση κουτι. Εχει removable mobo tray, cable management, ευκολα αποσπωμενα tray slots για 7 σκληρους, screwless one click optical drives, απο οτι διαβαζω καλουτσικες θερμοκρασιες αν και λιγο θορυβωδες, και τελος τεραστιους χωρους για αναβαθμισεις και ευκολια κινησεων. Οκ εχει και μερικα ασχημα πλαστικα μερη και τα ηλιθια πλαινα πορτακια που ετσι και αλλοιος βγενουν ευκολα και σιγουρα θα τα αφαιρεσω. Α ειναι και αρκετα βαρυ, ε και? μια διαδρομη θα κανει απο το μαγαζι στο σπιτι με το αμαξι, δεν θα το βγαζω βολτες. Οποτε νομιζω θα με καλυψει ειμαι ακομα σε διλημα για την μητρικη, η ds5 φανταζει η καλυτερη λυση, αλλα διαβασει οτι δεν κλοκαρει πολυ, φτανει μεχρι κανα 480 fsb. Αν δεν την βρω φοβαμαι οτι θα κατλαηξω σε καμια απλη asus p5e, διοτι δεν θελω σλι, κροσφαιρ και πρασινα αλογα. Οποτε δεν θελω να πληρωσο το νταβατζιλικη του χ48 και να μην το χρησιμοποιω. Αλλα δεν θελω και να στησω δυνατο πισι σε απλη παλια μητρικη. Με της μνημες στα 1066 τι σεταρισμα θα πρεπει να κανω στον επεξεργαστη (8400) για να τρεχουν καλυτερα? Ποσο θα με περιορισει αν δεν ξεπερναω τα 480 fsb? Αν και τονιζω οτι θα κανω ελαφρυ οβερκλοκ, οπως οταν ειχα στο παλιο πισι τον 6600 απο τα 2,4 στα 2,8 και δουλευε μια χαρα με μνημες 533@670. Δεν θελω να το ζορισω, ουτε να αλλαξω ψυχτρα. Θελλω να ανεβασωτον 8400 γυρω στο 3,4 - 3,5 ghz Για το τροφοδοτικο δεν μου πατε καμια αποψη?? κανα δυο ρεβιους το ειχαν αψογο, αλλα διαβαζοντας μερικα ποστς ειδα να λενε μακρια απο τα modulars διοτι εχουν απωλειες. Ισχυει? Μηπως επρεπε να παρω το απλο corsair?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Οσο για τον επεξεργαστη, με την ΑΘΛΙΑ ψυκτρα που δινει η Intel, εγω δε θα συνιστουσα overclocking. Με πολλαπλασιαστη 9 και 444FSB παει αυτοματα στα 4GHz
tzinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 ουτε ελαφρυ oc οπως λεω κοντα στα 3.5 δεν κανει η στοκ ψυχτρα?? Στον 6600 απο 2.4 @2.8 ανεβαζε πολυ λιγους βαθμους με στοκ. Για προτεινε και καμια καλη σε λογικη τιμη ψυχτρα, οχι δυσευρετα μοντελα ομως. για μητρικη λεω να σταματησω να τρελενομαι, εχω διαβασει 500 αρθρα και ρεβιους, θα παρω την x38 ds5, οπως λες τι να το κανω το τρελο fsb (για 3,5ghz με υπερκαλυπτει), καλυτερα να ειναι ποιο σταθερη παρα να κλοκαρει πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.