platonas1 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα σας, Έχω έναν υπολογιστή με μητρική SL-865Pro2-FGR – SOLTEK http://www.motherboard.cz/mb/soltek/SL-865Pro2-FGR.htm όπου η κάρτα γραφικών που είχα χάλασε. Ένας φίλος μου έδωσε μια κάρτα για να την βάλω στην μητρική που είχα αλλά δεν ταιριάζει. Η κάρτα γραφικών είναι η GeForce 7950GT/512MB http://www.sparkle.com.tw/News/news_7950GT/news_7950GT_e.html Βρίσκομαι σε απόγνωση, να αγοράσω καινούργια κάρτα για την μητρική? Ή μητρική για την κάρτα? Επίσης δεν καταλαβαίνω την διαφορά στα pci-pci express-agp κλπ.. Ποια λύση θα μου προτείνατε? Ποια μητρική θα ήταν καλή? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων, Πλάτων
Venisk Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Η 7950 που σου έδωσε ο φίλος σου μπαίνει σε μητρικές που υποστιρίζουν pci-e, η μητρική σου απο την άλλη υποστηρίζει κάρτες agp.. pci-e είναι η καινούρια θύρα ενώ η agp η παλιά..οπότε μια pci-e κάρτα δεν μπαίνει σε μια μητρική που υποστηρίζει agp.. Πρέπει να αναφέρεις μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις..
washcloud Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 ...λογικά, καινούρια κάρτα, είναι αυτό που πρέπει να πάρεις....
Nearly_God Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Αν αλλάξει μητρική θα χρειαστείς καινούργιο επεξεργαστή (socket AM2 ή 775) και μνήμες ddr2 (εκτός αν βρεις μητρική socket 478 που να υποστηρίζει PCI-Express π.χ. P4VM900-SATA2) Αν βέβαια διαθέτεις "κάποια" χρήματα μπορείς να κάνεις ένα καινούργιο PC (μητρική-επεξεργαστή-μνήμες) και να κοτσάρεις επάνω την 7950 και είσαι άρχοντας. Αν δε, χτυπάς μία ASROCK P4I65G και κρατάς το παλιό σου μηχανάκι.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Με καλυψαν πληρως οι απο πανω, αλλα θελω να πω πως κι εγω θελω φιλο να μου χαρισει 7950!
alex89 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Ψάξε μία κάρτα και βάλε πριν αγοράσεις καινούργια κάρτα ή μητρική. Τζάμπα λεφτά μπορεί να δώσεις αν πάρεις κάρτα και φταίει η μητρική και το αντίστροφο.
platonas1 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Ψάξε μία κάρτα και βάλε πριν αγοράσεις καινούργια κάρτα ή μητρική. Τζάμπα λεφτά μπορεί να δώσεις αν πάρεις κάρτα και φταίει η μητρική και το αντίστροφο. Δυστυχώς δεν άκουσα τις οδηγίες σου και αγόρασα μια κάρτα γραφικών “agp geforce 6200”.την εγκατέστησα μόλις τώρα και έχω το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή στην οθόνη μου βγάζει “no signal input”. Τι μπορεί να φταίει? Να αγοράσω καινούργια μητρική? Και αν δεν λυθεί το πρόβλημα? Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη, Ευχαριστώ, Πλάτων.
alex89 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δυστυχώς δεν άκουσα τις οδηγίες σου και αγόρασα μια κάρτα γραφικών “agp geforce 6200”.την εγκατέστησα μόλις τώρα και έχω το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή στην οθόνη μου βγάζει “no signal input”.Τι μπορεί να φταίει? Να αγοράσω καινούργια μητρική? Και αν δεν λυθεί το πρόβλημα? Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη, Ευχαριστώ, Πλάτων. Φίλε μου Πλάτων, στη θέση σου, θα δοκίμαζα να κάνω reset στο bios ή και αναβάθμιση. Αν θες κοίταξε, στην θύρα που βάζεις την κάρτα γραφικών, αν είναι κάποιο σημείο μαυρισμένο. Βασικά στους υπολογιστές λογική δεν υπάρχει και κάτι που μπορεί να είναι απλό τελικά μπορεί να χρειάζεται πολύ ψάξιμο και το αντίστροφο. Η γνώμη μου, είναι να πας σε κάποιο μαγαζί που τους έχεις εμπιστοσύνη και να ζητήσεις αρχικά να σου κάνουν μία διάγνωση της βλάβης. Για να καταλάβεις πόσο μπορεί να σε τρελάνει ο υπολογιστής. Ήρθε ένας φίλος με το pc του, που όταν πήγαινε να κάνει φορμάτ δε λειτουργούσαν το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Έβγαλα τη μητρική όπως σου είπα πιο πάνω από το κουτί την έβαλα να δουλεύεις εκτός του κουτιού και έγινε φορμάτ μια χαρά και όταν μπήκα στα win και το ποντίκι και το πληκτρολόγιο δούλευαν μια χαρά. Λέω εντάξει, κάτι με το κουτί θα έπαιζε. Βάζω τη μητρική μέσα στο κουτί κανονικά, βάζω τα ρεύματα στο 20πινο της μητρικής,, στο τετράπινο του επεξεργαστή, στο σκληρό δίσκο κλπ. Ανοίγω το pc μπαίνω στα win και το ποντίκι και το πληκτρολόγιο δε δούλευαν! Τι να φταίει; Μάλλον είναι το κουτί, αλλά αν δεν πάρω από ένα γνωστό που έχει άδειο κουτί για να βάλω εκεί τη μητρική δε μπορώ να πω ότι φταίει το κουτί και να βάλω το φίλο μου να πληρώσει καινούργιο κουτί. Καλύτερα να πας σε ένα μαγαζί φίλε μου που τους εμπιστεύεσαι, κατά τη γνώμη μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.