Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα τα βράδια, ό,τι ώρα και να ξαπλώσω όσο κουρασμένος και να είμαι το μάτι γαρίδα μέχρι τις 7-8 το πρωί. Στην αρχή είχε πλάκα να κοιμάμαι το πρωί αλλά επειδή πλησιάζει εξεταστική δεν λέει να πηγαίνω κοιμισμένος να γράφω. Ξεκίνησα να ξαπλώνω από τις 12 (?!) αλλά στριφογυρνάω μέχρι το πρωί, άντε να κοιμηθώ κανά 10λεπτο και μετά πάλι ξυπνάω. Γυρνάω από 3ωρες προπονήσεις και καπάκι μπάσκετ αλλά τίποτα...

Έχει πάθει κανείς το ίδιο να προτείνει καμιά λύση πριν καταφύγω στα φάρμακα?:-(

Δημοσ.

Ίδια κατάσταση και εδώ. Προσπάθω εδώ και μέρες να αλλάξω το ωράριο αλλά δεν. Σε εμένα φταίει ότι έχει μεγαλώσει υπερβολικά η μέρα στην Σκωτιά, πίσσα σκοτάδι γύρω στις 11 το βράδυ και ξημέρωμα περίπου 3.30-4 το πρωί, και διάφορες καταχρήσεις. Εγώ προσπαθώ να το πάω σερί αλλά πολλές φορές από την υπερένταση πέφτω στις 10 για υπνό και 12.30 το μάτι γαρίδα. Πριν το ριξείς στα φάρμακα δοκίμασε καμιά ζεστή σοκολάτα, χαλαρωτικό μασάζ και προσπάθησε να κουράζεσε κατά την διάρκεια της μέρας.

Δημοσ.

Κι εγώ είχα περάσει παρόμοια φάση.

Την καταπολέμησα με ένα μπουκάλι κρασί ημερησίως.

Τώρα είμαι η γκαρνέλε και είμαι καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Δύσκολο να πας το βιολογικό σου ρολόι προς τα πίσω. Προσπάθησε να κοιμάσαι οσο πιο λίγο μπορείς , κανα 3-4ωρο και να ξυπνάς κατα τις 12 π.χ για να μπορείς να τη πέσεις για ύπνο πιο νωρίς αλλα και να μην είσαι τελείως κομμάτια παράλληλα.

Επίσης δοκίμασε φυσικά χαλαρωτικά όπως χαμομήλι , βαλεριάνα. Μη το ρίξεις στα χημικά

Υπάρχει και η επιλογή να το παίρνεις σερί χωρίς να κοιμάσαι καθόλου μέχρι το επόμενο βράδυ.

Δημοσ.

επι χρονια φοιτητης ζουσα ετσι οπως αναφερεις, μετα στο στρατο δε συναντησα προβλημα, μετα παλι τα ιδια και κατεληξα να κανω βραδινη δουλεια αφου δε μπορουσα να κοιμηθω.

τωρα κανω πρωινη δουλεια και παλι τα βραδυα λιγο κοιμαμαι....

Δημοσ.

Μια από τα ίδια κι εδώ, κάθε μέρα κοιμάμαι λίγο πριν σχολάσει η πρωινή ζώνη της Τιβι. Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει, διαβάζω σαν άνθρωπος ως τις 3-4 και μετά την πέφτω, αλλά ύπνος, μπαααα... το κακό είναι οτι σε 10 μέρες αρχίζουμε και αν κοιμάμαι 9, πως θα πάω 11 να γράψω;ε; πως; Θα δοκιμάσω μου φαίνεται τη λύση της γκαρνέλε, αλλά στο ποιο βάρβαρο, με καμιά εξάδα μπύρες...

Δημοσ.

Μπα για να με κάνει να νυστάξω το αλκοολ πρέπει να πιω ποσότητα, οπότε η αλκοολικός θα καταντήσω ή θα έρχομαι στο τσακιρ κέφι κάθε βράδυ και μετά άντε να κοιμηθώ. Μου φαίνεται ότι θα δοκιμάσω την λύση να το παίρνω σερί και όπου καταρρέυσω, αγκαλιά με κανένα χαμομηλάκι.

Εν τω μεταξύ ακούω κάτι άλλους φοιτητές να κλείνουν 12ωρα αμα θέλουν :lol:

Δημοσ.

Μην πας στα φάρμακα!! είναι κρίμα. (αν και η λύση garnele είναι κάτι καλό ενδιάμεσο. καταναλώνουμε αλκοολ έτσι κι αλλιώς, υπνηλία φέρνει...)

Βασικά απ' ό,τι κατάλαβα κοιμάσαι το πρωι. Δοκίμασε (αν δεν το χεις κανει ηδη) να μην κοιμηθείς και τότε, ώστε να σου βγει το βράδυ. Όπως δηλαδή, όταν ξενυχτάς ένα βράδυ ενώ έως τότε κοιμόσουν νωρίς, και τις επόμενες μέρες, βγεις δεν βγεις, ξενυχτας

Δημοσ.

Εγώ που μετακόμισα για λόγους ησυχίας,και μόνο ησυχία δεν έχει η συγκεκριμένη πολυκατοικία?Φοιτητές είναι σαν κ μένα μόνο που είναι μικρά έτη και δεν τους νοιάζει τίποτα κοιμούνται 3 κ 4 η ώρα κάνοντας φασαρία κι έγω πχ έχω την άλλη μέρα 8 η ώρα εργαστήριο και πρέπει να ξυπνήσω από τις 7....Η έλλειψη ύπνου είναι ότι χειρότερο...Αισθάνεσαι σαν ζόμπι όλη μέρα και η συγκέντρωση πάει περίπατο.Στο θέμα σου τώρα,προσπάθησε να αποφεύγεις ΕΝΤΟΝΗ σωματική άσκηση πριν κοιμηθείς και πίνε και γάλα(ξέρω είναι ακριβό αλλά βοηθάει).Αν το μόνο πρόβλημα που σου δημιουργεί αυπνία είναι το βιολογικό ρολοί είναι θέμα συνήθειας!Προσπάθησε να αποφεύγεις και τους ενδιάμεσους ύπνους πχ το μεσημέρι επειδή σίγουρα θα αισθάνεσαι εξαντλημένος λόγω αυπνίας.

• Like 1
Δημοσ.

Η λύση είναι μία. Ας πούμε σήμερα το βράδυ δεν θα νυστάξεις. Ε αντί να κοιμηθείς το πρωί κρατάς (καφέδες, redbull κτλ) και κοιμάσαι την επόμενη μέρα στις 11-12. Θες δεν θές θα κοιμηθείς και την μεθεπόμενη θα ξυπνήσεις σαν πουλάκι στην ώρα σου ;) Κάπως έτσι αλλάξει και ο κύκλος σου και θα νυστάξεις στις 12...

Δημοσ.

Thanx για τις απαντήσεις, θα δοκιμάσω ένα μιξ από αυτές και ελπίζω να πετύχουν, θα σας πω αποτελέσματα από μεθάυριο. Αν και δεν περίμενα να έχουν τόσο πολλοί αυτό το πρόβλημα. Βέβαια σε forum με τέτοιο όνομα θα ήταν δύσκολο;)

Δημοσ.

Kι εγω το ιδιο τον τελευταιο καιρο. Δεν ξερω γιατι μου συμβαινει κι εμενα.:P Κοιμαμαι πιο λιγες ωρες, ξυπναω κουρασμενη, αλλα δεν μπορω να κοιμηθω περισσοτερο. Ολη τη μερα σερνομαι και κατα τις 11-12 "ξυπναω", αυτο ειναι το χειροτερο.

Δημοσ.

Εγώ πάλι που ξέρω τον λόγο αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα?Πάλι μετακόμιση δεν παίζει.Τουλάχιστον με τις ωτασπίδες έλυσα το πρόβλημα προσωρινά αλλά δεν γίνεται να τις φοράς συνέχεια.Το βιολογικό ρολόι είναι πιο έυκολη υπόθεση απ'οτι οι θορυβώδεις γείτονες γιατί το αντίμετώπισα στο παρελθόν :D.Σταμάτησα το clubbing πάντως γιατί πέρα του γεγονότος οτι με πονούσαν τα αυτιά για μέρες μου χάλαγε όλη την κυριακή και κατα συνέπεια το βιολογικό ρολοί της εβδομάδας.

Δημοσ.

H μαλακία τουλάχιστον με εμένα είναι ότι για να στρώσω τον υπνό μου, μου παίρνει γύρω στις δυο βδομάδες αλλά για να τον χαλάσω αρκεί μια μέρα.

• Like 1
Δημοσ.

εδω και δυο χρονια το ιδιο προβλημα για να κοιμηθω κοιταω το ταβανι 2 ωρες και φαντασου τωρα ειμαι 15 μισο!!το κουλο ειναι οτι αμα κοιμηθω μετα δεν θελω να σηκωθω με τιποτα δηλαδη κοιμαμε δυσκολα και ξυπναω ακομα πιο δυσκολα!!!εχει τυχει να κοιμηθω στις 4 το μεσημερι να ξυπνησω 1 το βραδυ να ξανακοιμηθω 6 και να ξυπνησω 8 για σχολειο κουλα πραγματα!!χ)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...