eSATA Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Πόσο καιρό έχεις αυτό το πρόγραμμα και έχεις και αυπνίες, μήπως κοιμάσαι το μεσημέρι ενδιάμεσα σχολείου και φροντιστηρίου και για αυτό έχεις αυπνίες ; Τις 3 από τις 6 μέρες που έχω μαθήματα τελειώνω στις 10.30. Αυτό το πρόγραμμα από αρχές Σεπτέμβρη. Δεν έχω όμως αυπνίες μόνο τις μέρες που τελειώνω αργά. Έχω όλη τη βδομάδα. Αλλά και τις δύο τελευταίες βδομάδες που λόγω διακοπών είχα και πολύ λιγότερες ώρες και ήταν πρωινές τα πράγματα μη σου πω χειροτέρεψαν.. Θυμάμαι μία εποχή που σχόλαγα 3 το μεσημέρι και γύρναγα και κοιμόμουνα το μεσημέρι μετά το φαγητό και που ύπνος μετά το βράδυ ανεξάρτητα εάν είχα κοιμηθεί π.χ. μία ώρα μόνο. Εάν εννοείς ότι έχεις σερί μαθήματα σχολείο -φροντιστήριο έως τις 10.30 σίγουρα θα απορήσω γιατί κάνεις τόσες ώρες μάθημα ενώ έχετε και λιγότερα μαθήματα από ότι είχαμε εμείς , μη μου πεις ότι έχεις φορτώσει και τίποτα ξένες γλώσσες στο πρόγραμμα σου ή στοχεύεις σε κάποια πολύ υψηλόβαθμη σχολή Δεν κοιμάμαι το μεσημέρι, ποτέ δε κοιμόμουν και δεν έχω συνηθίσει. Όχι τα μαθήματα δεν είναι σερί. Κάνω νομίζω φυσιολογικές ώρες όχι υπερβολικές. 2-3 ώρες τη ημέρα και μία μόνο 4. Δεν κάνω ξένες γλώσσες. Δεν στοχεύω σε υψηλόβαθμη σχολή. Εάν τελειώνεις κάθε ημέρα τόσο αργά από τα μαθήματα θεωρώ φυσιολογικές τις αυπνίες, είσαι σε υπερένταση και δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Όταν πήγαινα σχολή συστηματικά ( κάθε ημέρα έως τις 2) και μετά δούλευα και γύρναγα 10+ ή όταν έκανα 2 δουλειές και πάλι γύρω στις 10 σχόλαγα πάντα πέρναγα αυπνίες, η υπερπροσπάθεια πιστεύω ότι φέρνει και αυπνίες, δεν είναι ο άνθρωπος και robot να κλείνει διακόπτες και να λέει τώρα θα κοιμηθώ αν όλη μέρα ασχολείται με εργασίες που απαιτούν σκέψη, μάθηση και γενικά πνευματικές εργασίες. Εάν όλη μέρα ασχολείσαι με μαθήματα πώς να μην έχεις άγχος και πώς να κοιμάσαι φυσιολογικά, άνθρωπος είσαι .Γνώμη μου είναι , δεν είμαι ειδικός. Σίγουρα χρειάζεσαι τόσα μαθήματα; Τι να σου πω μπορεί και να μη χρειάζομαι τόσα πολλά. Τόσες ώρες είπαν οι καθηγητές και μου φάνηκε φυσιολογικό και συμφώνησα. Και πέρσι που τελείωνα αργά δεν είχα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Αν δε κοιμόμουν ήταν για άλλους λόγους. Στο θέμα πανελλαδικών δεν μπορώ να δώσω ιδιαίτερες συμβουλές γιατί επέλεξα να δώσω δεύτερη φορά έχοντας μόνο φροντιστήριο, πήγαινα και την πρώτη χρονιά φροντιστήριο ( γιατί οι γονείς πάντα θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, μακάρι να μη τα χαλούσανε λεφτά την πρώτη χρονιά αφού δε διάβαζα), έκανα πολλές κοπάνες από το σχολείο ( σε ώρες ενδοσχολικών μαθημάτων) και γενικά στον κόσμο μου ( μόνο πρότυπο δηλαδή δεν ήμουνα), δεν μπορούσα να προσαρμοστώ σε τόσο εντατικό πρόγραμμα ( 10 μαθήματα τότε έδινα μαζί με Α.Ο.Θ.) Οπότε δεν μπορώ να δώσω ιδιαίτερες συμβουλές επί του θέματος. Εγώ ούτε καν το σκέφτομαι να δώσω δεύτερη φορά. Μακάρι να περάσω κάπου όπου να ναι γιατί δε θέλω να ξαναβρεθώ σε τέτοια κωλοκατάσταση. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον black.
washcloud Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 /oφτόπικ widow, για μείωσε λίγο την έκταση των ποστ σου, έχω όντως αρχίσει ν' αγχώνομαι
eSATA Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 /oφτόπικwidow, για μείωσε λίγο την έκταση των ποστ σου, έχω όντως αρχίσει ν' αγχώνομαι Ούτε για μαξιλαροθήκες δε φτάνουν τα δικά της...
eSATA Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Το μυαλό σου εσένα στον ύπνο ε και σένα στα σεντόνια
Teaser Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Μαθητής λυκείου με σχολεία, φροντιστήρια, διαβάσματα και έχει αυπνίες; Σχόλαγα γύρω στις 6-7 από το φροντιστήριο, μετά έβγαινα κανονικά για καφέ ( πλήρως αναίσθητη σιγά μην άφηνα τα γκομενικά μου και τις παρέες μου για να διαβάσω), γύρναγα γύρω στις 9.30 και με το που έπιανα το σχολικό βιβλίο μέσα σε μισή ώρα έπεφτα για ύπνο...Δεν είχα computer και internet τότε, στα 21-22 μου απέκτησα. Αν μπαίνεις Internet 11 η ώρα σιγα μη τυχόν και δεν έχεις αυπνίες μετά. Αν τυχόν δεν βοηθάνε τα σχολικά βιβλία και σε αγχώνουν περισσότερο πιάσε κανα λογοτεχνικό βιβλίο ( εγώ βέβαια έχω θέμα και όταν πιάνω λογοτεχνικό χάνω τον ύπνο μου μέχρι να το τελειώσω, δε θα με βοήθαγε). Εμένα με βοηθάει να πίνω ένα ποτήρι κρασί και να κάνω ένα ζεστό μπάνιο πριν πέσω και όχι τηλεόραση, αν με πάρει ο ύπνος με τηλεόραση ανοικτή κάνω χάλια ύπνο. Το σεξ είναι το καλύτερο υπνωτικό αλλά είσαι μαθητής λυκείου και υποθέτω ότι δεν θα έχεις και εύκαιρο μέρος για να κάνεις συχνά ( σοβαρά μιλάω ότι είναι το καλύτερο υπνωτικό, εκκρίνονται κάτι ορμόνες έχω ακούσει που βοηθάνε στον ύπνο). Ασχέτως βέβαια των συμβουλών που δίνω έχω πρόβλημα με αυπνίες τουλάχιστον 1/3 του χρόνου. Από τη στιγμή που λες πάντως ότι έχεις και πρόβλημα στην συγκέντρωση καλύτερα να επισκεφτείς και έναν ειδικό. Εγώ θα την κάνω την επίσκεψη μου μετά την εξεταστική γιατί έχω και ένα θέμα με κρίσεις πανικού τον τελευταίο χρόνο και δεν ήθελα να πάω μέχρι που συνειδητοποίησα πόσοι γύρω μου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, άτομα που δε το φανταζόμουνα. Ναι ρε eSATA τι δεν το σκέφτηκες τόσο καιρό? Έχεις πέσει στο κρεβάτι και βλέπεις ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς με τίποτα? Ρίξε ένα σεξ και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι. Αν πάλι δεν μπορείς να κοιμηθείς ρίξε άλλο ένα, φώναξε και την γειτόνισσα αν υπάρχει έλλειψη.
eSATA Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Ναι ρε eSATA τι δεν το σκέφτηκες τόσο καιρό?Έχεις πέσει στο κρεβάτι και βλέπεις ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς με τίποτα? Ρίξε ένα σεξ και θα κοιμηθείς σαν πουλάκι. Αν πάλι δεν μπορείς να κοιμηθείς ρίξε άλλο ένα, φώναξε και την γειτόνισσα αν υπάρχει έλλειψη. Μην επαναλαμβάνεστε!
eSATA Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Σάτα το μεσημέρι κοιμάσαι? Αν ναι, κόψτο. Δεν κοιμάμαι μεσημέρι. Όπως είπα και παραπάνω.
Tilemaxx Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δεν το είδα. Τι να πώ. Δοκίμασε να πέφτεις για ύπνο μόνο οταν νοίωθεις πραγματικά κουρασμένος, ουτως ώστε να μην περνάει η ώρα και αγχώνεσαι και άδικα. Δοκίμασε να κάνεις κάτι μέχρι να νυστάξεις ρε παιδί μου.
proudqueen Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Κι εγω τα ιδια περναω δυστυχως απο τοτε που τελειωσα το σχολειο.. Μπορεις να δοκιμασεις αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Chronotherapy Με λιγα λογια λεει το εξης 1)Δοκιμαζεις να μην κοιμηθεις καθολου ολη μερα, μεχρι το βραδυ που αναγκαστικα θα κοιμηθεις Βεβαια δεν το προτιμω γιατι ειναι πολυ βαρβαρο.. 2) Ή καθε μερα κοιμασαι ολο και πιο αργα απο την προηγουμενη κατα 2 και περισσοτερες ωρες μεχρι να φτασεις την ωρα που θες Μπορει να χρειαζεται καποιες μερες αυτο αλλα πιανει! (Μεχρι να ξανακυλησεις )
evabb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 σωματικη κουραση και μετα χαλαρωμα= σιγουρος υπνος
guido Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 δεν διάβασα όλες τις σελίδες. έχω πάντως το ίδιο πρόβλημα. παλιότερα είχα διαβάσει σχετικά με αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_sleep_phase_syndrome που μπορώ να πω πως με "εκφράζει"
black_widow Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2010 /oφτόπικwidow, για μείωσε λίγο την έκταση των ποστ σου, έχω όντως αρχίσει ν' αγχώνομαι Δάσκαλε το ξέρεις δεν σε φτάνουμε
akpe Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Κι εγω τα ιδια περναω δυστυχως απο τοτε που τελειωσα το σχολειο.. Μπορεις να δοκιμασεις αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Chronotherapy Με λιγα λογια λεει το εξης 1)Δοκιμαζεις να μην κοιμηθεις καθολου ολη μερα, μεχρι το βραδυ που αναγκαστικα θα κοιμηθεις Βεβαια δεν το προτιμω γιατι ειναι πολυ βαρβαρο.. 2) Ή καθε μερα κοιμασαι ολο και πιο αργα απο την προηγουμενη κατα 2 και περισσοτερες ωρες μεχρι να φτασεις την ωρα που θες Μπορει να χρειαζεται καποιες μερες αυτο αλλα πιανει! (Μεχρι να ξανακυλησεις ) Η οποία χρονοθεραπεία δυστυχώς θέλει τραγικά υπερβολική πειθαρχία και βέβαια πλήρως ελεύθερο πρόγραμμα για τουλάχιστον δυο εβδομάδες... Από τη μία 1) το "σερί" σε σκίζει ψυχικά αλλά και σωματικά και είναι δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντέξεις ξέρωγω μέχρι τις 8-10 το βράδυ στο "ξενύχτι" αλλά την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις στις 12 το μεσημέρι. Ε, έχοντας ξυπνήσει ντάλα μεσημέρι μετά από δωδεκάωρο ύπνο, άντε να κοιμηθείς εύκολα το ίδιο βράδυ σε νορμάλ ώρα. Από την άλλη 2) είναι προτιμότερο να μεταβάλλεις το πρόγραμμά σου ανά 2-3 ώρες -όχι κάθε μέρα- αλλά κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα. Και αυτό γιατί αν απότομα το μεταβάλλεις κάθε μέρα α) κινδυνεύεις μόλις πετύχεις την ώρα σου να χαλάσει πάλι από την πρώτη μέρα (σαν να μην μπορείς να σταματήσεις την πρόοδο) πράγμα που μπορεί να καταλήξει σε β) non-24 hour sleep-wake syndrome που είναι μακράν πιο ύπουλο και σπαστικό από το DSPS. Όπως και να'χει, τίποτε δεν προσφέρει 100% αποτέλεσμα. Όπως είπες είναι μέχρι να ξανακυλήσεις... 6 γαμημένα χρόνια την χρονοθεραπεία την έχω κάνει επιστήμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις