Tilemaxx Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 δεν διάβασα όλες τις σελίδες. έχω πάντως το ίδιο πρόβλημα. παλιότερα είχα διαβάσει σχετικά με αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_sleep_phase_syndrome που μπορώ να πω πως με "εκφράζει" Και εμένα. Απόλυτα. Το προτοεμφάμισα στη δευτέρα λυκείου και μπορώ να πώ οτι στην αρχή με ενοχλούσε αυτή η κατάσταση, αλλά τώρα δεν με πειράζει.
eSATA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Κι εγω τα ιδια περναω δυστυχως απο τοτε που τελειωσα το σχολειο.. Μπορεις να δοκιμασεις αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Chronotherapy Με λιγα λογια λεει το εξης 1)Δοκιμαζεις να μην κοιμηθεις καθολου ολη μερα, μεχρι το βραδυ που αναγκαστικα θα κοιμηθεις Βεβαια δεν το προτιμω γιατι ειναι πολυ βαρβαρο.. 2) Ή καθε μερα κοιμασαι ολο και πιο αργα απο την προηγουμενη κατα 2 και περισσοτερες ωρες μεχρι να φτασεις την ωρα που θες Μπορει να χρειαζεται καποιες μερες αυτο αλλα πιανει! (Μεχρι να ξανακυλησεις ) Δυστυχώς δεν μου επιτρέπει το ''πρόγραμμά'' μου να κάνω κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ όμως. σωματικη κουραση και μετα χαλαρωμα= σιγουρος υπνος Για εξήγησε λίγο πιο συγκεκριμένα αν θες. δεν διάβασα όλες τις σελίδες. έχω πάντως το ίδιο πρόβλημα. παλιότερα είχα διαβάσει σχετικά με αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Delayed_sleep_phase_syndrome που μπορώ να πω πως με "εκφράζει" Περίπου κι εμένα. Η οποία χρονοθεραπεία δυστυχώς θέλει τραγικά υπερβολική πειθαρχία και βέβαια πλήρως ελεύθερο πρόγραμμα για τουλάχιστον δυο εβδομάδες... Από τη μία 1) το "σερί" σε σκίζει ψυχικά αλλά και σωματικά και είναι δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντέξεις ξέρωγω μέχρι τις 8-10 το βράδυ στο "ξενύχτι" αλλά την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις στις 12 το μεσημέρι. Ε, έχοντας ξυπνήσει ντάλα μεσημέρι μετά από δωδεκάωρο ύπνο, άντε να κοιμηθείς εύκολα το ίδιο βράδυ σε νορμάλ ώρα. Από την άλλη 2) είναι προτιμότερο να μεταβάλλεις το πρόγραμμά σου ανά 2-3 ώρες -όχι κάθε μέρα- αλλά κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα. Και αυτό γιατί αν απότομα το μεταβάλλεις κάθε μέρα α) κινδυνεύεις μόλις πετύχεις την ώρα σου να χαλάσει πάλι από την πρώτη μέρα (σαν να μην μπορείς να σταματήσεις την πρόοδο) πράγμα που μπορεί να καταλήξει σε β) non-24 hour sleep-wake syndrome που είναι μακράν πιο ύπουλο και σπαστικό από το DSPS. Όπως και να'χει, τίποτε δεν προσφέρει 100% αποτέλεσμα. Όπως είπες είναι μέχρι να ξανακυλήσεις... 6 γαμημένα χρόνια την χρονοθεραπεία την έχω κάνει επιστήμη Επίσης δε μπορώ να κάνω αυτό που προτείνεις. Ευχαριστώ. Και εμένα. Απόλυτα. Το προτοεμφάμισα στη δευτέρα λυκείου και μπορώ να πώ οτι στην αρχή με ενοχλούσε αυτή η κατάσταση, αλλά τώρα δεν με πειράζει. Μα δεν είσαι πτώμα τα πρωινά; Αντέχεις;
Praetorianos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Πάντως είσαι λίγο άτυχος, οι περισσότεροι που ξέρω παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα στη φοιτητική ζωή όπως συνέβη και με μένα. Μέσα στις πανελλήνιες είναι μεγάλο μανίκι
eSATA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Πάντως είσαι λίγο άτυχος, οι περισσότεροι που ξέρω παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα στη φοιτητική ζωή όπως συνέβη και με μένα. Μέσα στις πανελλήνιες είναι μεγάλο μανίκι Δυστυχώς...
frenzy Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Πέρα από καφέδες και τσιγάρα που πηδάνε τον ύπνο, είναι και να φτιάξεις την κατάσταση στο μυαλό σου. Αν δεν κοιμάσαι, μην στριφογυρνας στο κρεβάτι, σήκω. Αν πας στο κρεβάτι και φοβάσαι πως δεν θα κοιμηθείς, μην πας, διάβασε λίγο. Κάνε το κρεβάτι σου αποκλειστικά για ύπνο. Εγώ στην ηλικία σου έκανα τα πάντα στο κρεβάτι κι ερχόταν η ώρα να κοιμηθώ και είχα βαρεθεί να κάθομαι εκεί πάνω ήδη και το πήγαινα σερί. Στήσε την ιδανική υπνοκατάσταση. Αγόρασε καινούργιο μαξιλάρι και σεντόνια καλής ποιότητας που γουστάρεις, κανε ένα ζεστο ντους και φτιάξε ένα καινούργιο τελετουργικό πριν τον ύπνο - ένα που δεν έχεις συνδέσει με αϋπνία. Εγώ ας πούμε δεν μπορώ να κοιμηθώ σε σεντόνια με λουλούδια και σχέδια-μόνο ριγέ και μονόχρωμα, όχι γιατί παθαίνω κάτι, αλλά γιατί πιστεύω πως δεν μπορώ να κοιμηθώ σε τέτοια σεντόνια. Πριν αρχίσω να το πιστεύω αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ γενικώς, καταλαβαίνεις που το πάω?
Tilemaxx Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Μα δεν είσαι πτώμα τα πρωινά; Αντέχεις; Σπάνια το πάω σερί μέχρι την άλλη μέρα. Τις μέρες του σχολείου όμως αναγκαστικά κοιμάμαι πριν της 3 λόγω κούρασης.
eSATA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Πέρα από καφέδες και τσιγάρα που πηδάνε τον ύπνο, είναι και να φτιάξεις την κατάσταση στο μυαλό σου. Αν δεν κοιμάσαι, μην στριφογυρνας στο κρεβάτι, σήκω. Αν πας στο κρεβάτι και φοβάσαι πως δεν θα κοιμηθείς, μην πας, διάβασε λίγο. Κάνε το κρεβάτι σου αποκλειστικά για ύπνο. Εγώ στην ηλικία σου έκανα τα πάντα στο κρεβάτι κι ερχόταν η ώρα να κοιμηθώ και είχα βαρεθεί να κάθομαι εκεί πάνω ήδη και το πήγαινα σερί. Στήσε την ιδανική υπνοκατάσταση. Αγόρασε καινούργιο μαξιλάρι και σεντόνια καλής ποιότητας που γουστάρεις, κανε ένα ζεστο ντους και φτιάξε ένα καινούργιο τελετουργικό πριν τον ύπνο - ένα που δεν έχεις συνδέσει με αϋπνία. Εγώ ας πούμε δεν μπορώ να κοιμηθώ σε σεντόνια με λουλούδια και σχέδια-μόνο ριγέ και μονόχρωμα, όχι γιατί παθαίνω κάτι, αλλά γιατί πιστεύω πως δεν μπορώ να κοιμηθώ σε τέτοια σεντόνια. Πριν αρχίσω να το πιστεύω αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ γενικώς, καταλαβαίνεις που το πάω? Νομίζω πως ναι. Δεν είναι ότι δεν είμαι κουρασμένος και δε κοιμάμαι. Απλά με ''βασανίζουν'' ΣΚΕΨΕΙΣ και δεν κοιμάμαι. Και επειδή λόγω σχολείου/φροντιστηρίου/διαβάσματος όπως είπα είμαι κουρασμένος δεν έχω όρεξη να κάνω και πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσω. Σε ευχαριστώ. Σπάνια το πάω σερί μέχρι την άλλη μέρα. Τις μέρες του σχολείου όμως αναγκαστικά κοιμάμαι πριν της 3 λόγω κούρασης. Μακάρι να κοιμόμουν έστω και στις 3...
insomniaK Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Βγάλε το pc από το υπνοδωμάτιο σου και βρες να κάνεις κάτι ως διαδικασία για να κοιμηθείς. Πήγαινε 20 λεπτά τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο, κάνε ένα ντουσάκι, φάε ένα ελαφρύ σαντουιτσάκι και πιες κάτι και μην ασχολείσαι με ότιδήποτε κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν είναι ότι αυτά θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς, αλλά θα βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία του ύπνου, όπως βάζουν οι γονείς τα μωρά. Επίσης τα σεμενάκια επάνω από την τηλεόραση μπορεί να έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με τα λουλουδάτα σεντόνια...
Vintage Jewel Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Και γω ειχα προβλημα πριν καμια 20αρια μερες... λογω αγχους δν μπορουσα να κοιμηθω και στριφογυρνουσα στο κρεβατι μου..αλλα τλκ βρηκα λυση..απλα εκλεισα ολα τα φωτα και προσπαθησα να ηρεμησω..μεσω σμσ μιλουσαμε με μια φιλη μου μεχρι να ηρεμησω και να βγαλω οτι με απασχολουσε κ στο τελος κουραζομουνα κ κοιμομουνα... ενας αλλος τροπος:βοηθαει επισης κ το καυτο ντουζ οπως ειπε το παιδι πιο πανω κ προσωπικα με βοηθησε πολυ πριν κοιμηθω να αναβω κερακια ρεσο στο δωματιο μου κ να βλεπω πχ κανενα 20λεπτο σοου..μπορει να σας ακουγεται χαζο αλλα μετα κοιμομουνα σαν πουλακι..
eSATA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Βγάλε το pc από το υπνοδωμάτιο σου και βρες να κάνεις κάτι ως διαδικασία για να κοιμηθείς.Να φτάσω σε τέτοιο σημείο; Πήγαινε 20 λεπτά τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο, κάνε ένα ντουσάκι, φάε ένα ελαφρύ σαντουιτσάκι και πιες κάτι και μην ασχολείσαι με ότιδήποτε κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δύσκολο το τρέξιμο... Ντουζάκι κάνω πριν κοιμηθώ. Τι να πιώ; Το σάντουιτς πως θα βοηθήσει; Δεν είναι ότι αυτά θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς, αλλά θα βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία του ύπνου, όπως βάζουν οι γονείς τα μωρά. Ναι καταλαβαίνω. Ευχαριστώ. Επίσης τα σεμενάκια επάνω από την τηλεόραση μπορεί να έχουν τις ίδιες επιπτώσεις με τα λουλουδάτα σεντόνια... Δε δουλεύει η Τιβι στο δωμάτιο. Έτσι κι αλλιώς έχω σταματήσει να βλέπω από το γυμνάσιο όμως. Πέρα από καφέδες και τσιγάρα που πηδάνε τον ύπνο, είναι και να φτιάξεις την κατάσταση στο μυαλό σου.Χμμ αυτό για τα τσιγάρα δε το ήξερα... Μακάρι να ήξερα πως να φτιάξω την κατάσταση στο μυαλό μου. Και γω ειχα προβλημα πριν καμια 20αρια μερες...λογω αγχους δν μπορουσα να κοιμηθω και στριφογυρνουσα στο κρεβατι μου..αλλα τλκ βρηκα λυση..απλα εκλεισα ολα τα φωτα και προσπαθησα να ηρεμησω..μεσω σμσ μιλουσαμε με μια φιλη μου μεχρι να ηρεμησω και να βγαλω οτι με απασχολουσε κ στο τελος κουραζομουνα κ κοιμομουνα... Μπα δε με κουράζουν τα SMS. Κλειστά τα έχω τα φώτα.
evabb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Νομίζω πως ναι. Δεν είναι ότι δεν είμαι κουρασμένος και δε κοιμάμαι. Απλά με ''βασανίζουν'' ΣΚΕΨΕΙΣ και δεν κοιμάμαι. Και επειδή λόγω σχολείου/φροντιστηρίου/διαβάσματος όπως είπα είμαι κουρασμένος δεν έχω όρεξη να κάνω και πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσω. Σε ευχαριστώ. Μακάρι να κοιμόμουν έστω και στις 3... κοιτα να δεις, προφανως εισαι σε μια μονιμη υπερενταση γι αυτο δεν κοιμασαι καλα. κι εγω προχθες ειχα καψει φλατζα απο το πολυ διαβασμα και δεν μπορουσα με τπτ να κοιμηθω, γενικως η υπερβολικη πνευματικη εργασια ταραζει τον εγκεφαλο γτ την νυχτα ειναι η ωρα που βαζει τα παντα σε σειρα, οποτε αμα εχει μπουκωσει ολη μερα απο πληροφοριες αστα να πανε. κανε μια μερα ενα μπρεικ και μπορει να δεις διαφορα.
Vintage Jewel Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 εισαι σε φαση αρνησης κ αυτο δν ειναι καλο νταξ ντεεε.πως κανεις ετσι.
eSATA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 κοιτα να δεις, προφανως εισαι σε μια μονιμη υπερενταση γι αυτο δεν κοιμασαι καλα. κι εγω προχθες ειχα καψει φλατζα απο το πολυ διαβασμα και δεν μπορουσα με τπτ να κοιμηθω, γενικως η υπερβολικη πνευματικη εργασια ταραζει τον εγκεφαλο γτ την νυχτα ειναι η ωρα που βαζει τα παντα σε σειρα, οποτε αμα εχει μπουκωσει ολη μερα απο πληροφοριες αστα να πανε. κανε μια μερα ενα μπρεικ και μπορει να δεις διαφορα. Δεν διαβάζω άπειρες ώρες. Ούτε αποδίδω και πολύ καλά! Απλά έχω πολλές ώρες μαθήματα. Όπως είπα και παραπάνω τις μέρες των διακοπών που πέρασαν, ενώ ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα η κατάσταση έγινε χειρότερη...
evabb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δεν διαβάζω άπειρες ώρες. Ούτε αποδίδω και πολύ καλά! Απλά έχω πολλές ώρες μαθήματα. Όπως είπα και παραπάνω τις μέρες των διακοπών που πέρασαν, ενώ ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα η κατάσταση έγινε χειρότερη... χμμμ υπαρχει και μια αλλη περιπτωση..... η αυπνια ειναι καποιες φορες συμπτωμα καταθλιψης
eSATA Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 εισαι σε φαση αρνησης κ αυτο δν ειναι καλο νταξ ντεεε.πως κανεις ετσι. Δηλαδή; χμμμ υπαρχει και μια αλλη περιπτωση..... η αυπνια ειναι καποιες φορες συμπτωμα καταθλιψης Πρέπει να έχω και από αυτό. Πφφ..στα φάρμακα με βλέπω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις