Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αλλά δεν κοιμάμαι με το aircondition ανοικτό.

Γενικά είμαι δύσκολος στον ύπνο, απλώς τις τελευταίες μέρες έχει παραγίνει το κακό.

Με πιάνει και μια δίψα και κατεβάζω και ένα ολόκληρο θερμός νερό.

Κι εγω δε κοιμαμαι με το ερκ.ανοιχτο αλλα καποιες φορες που θα ζεσταθω θα το αναψω για λιγο.

Το νερο που πινεις δεν πρεπει να ειναι κρυο.

Κι εγω πινω πολλα υγρα, νερα, καφεδες, χυμους το κακο μετα ειναι οτι ξυπνας μεσα στη νυχτα για κατουρημα :)

Δημοσ.

Απορία: γιατί το νερό δεν πρέπει να είναι κρύο; δεν μιλάω για παγωμένο, αλλά ούτε και για θερμοκρασία δωματίου.

Παραδόξως, παρόλο το νερό που πίνω, δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πάω τουαλέτα.

Δημοσ.

ειχα διαβασει καπου οτι δεν εχει να κανει με το κατουρμα το κρυο νερο , αλλα με την ενεργοποιηση του οργανισμου λογω του και καλα σοκ που δεχεται απο τη μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας...ετσι δε μπορει να χαλαρωσει και να κοιμηθει.

δε θυμαμαι εαν ηταν επιστημονικα τεκμηριωμενο απλα εχει μεινει στο πισω μερος....

Δημοσ.

Μπορεί όντως να ισχύει, δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να πιω χλιαρό νερό.

Πρέπει να είναι και λίγο δροσερό.

Δημοσ.

Απορία: γιατί το νερό δεν πρέπει να είναι κρύο; δεν μιλάω για παγωμένο, αλλά ούτε και για θερμοκρασία δωματίου.

Κοιταξε, αυτος που εχει τη καλη συνηθεια να πινει πολυ νερο δε το χρειαζεται να ειναι κρυο.

Αυτοι που πινουν λιγο νερο, το προτιμανε κρυο ή παγωμενο.

Μου αρεσει που οταν εχει καυσωνα δειχνουν στις ειδησεις ανθρωπους με μπουκαλακι νερι στο χερι... Μα νερο πρεπει να πινεις και το χειμωνα, δε χρειαζεται να ερθει ο βαρυς καυσωνας για να το πιεις.

Κατι αλλο ειναι οτι με το παγωμενο δε ξεδιψας. Ξαναδιψας που συντομα.

Πινεις πολυ νερο αλλα δε πας για κατουρημα? Περιεργο, μηπως εχεις παρακρατηση ουρων? Ή μηπως κανεις χειρωνακτικη εργασια και ιδρωνεις? Το συχνο κατουρημα παντως ειναι υγεια:)

Καφε πινεις? Ειναι διουρητικος.

Δημοσ.

To κρυο νερό σε ζεσταίνει, δεν ξέρω γιατί αλλά δοκιμάστε το και θα δείτε. Ναι μενα σε ξεδιψάει, ναι μεν το απολαμβάνεις και σου δίνει την αίσθηση της δροσιάς αλλά στην ουσία για λίγο θα ζεσταθείς περισσότερο.

Το καλοκαίρι λόγω ιδρώτα αποβάλλεται σε μεγαλύτερο βαθμό οπότε εκεί που το χειμώνα θες 1-1.5 λίτρο το καλοκαίρι θες το διπλάσιο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τον ύπνο, αλλά το παγωμένο νερό πέφτει βαρύ στο στομάχι καθώς όλα τα όργανά μας λειτουργούν σε υψηλότερη θερμοκρασία και επίσης τα ένζυμα και οι θερμόφιλοι μικροοργανισμοί παθαίνουν "θερμικό σοκ" καθώς θανατώνονται (τα ένζυμα αδρανοποιούνται) και έτσι αισθάνεσαι το στομάχι "βαρύ", ιδίως αν έχει προηγηθεί φαγητό.

Το ίδιο και χειρότερο με τα παγωμένα αναψυκτικά καθώς τα ζάχαρα που περιέχουν χρειάζονται περισσότερο οξύ για να τα πέψουμε.

Για τον ύπνο πάντως ίσως βοηθά λίγο το χλιαρό γάλα.

Δημοσ.

Το ίδιο και χειρότερο με τα παγωμένα αναψυκτικά καθώς τα ζάχαρα που περιέχουν χρειάζονται περισσότερο οξύ για να τα πέψουμε.

Ουτε κουβεντα για τα αναψυκτικα! Αυτα εχουν πολλες κουταλιες ζαχαρης(στη καλυτερη περιπτωση ζαχαρη, συνηθως εχουν βλαβερα φτηνα υποκαταστατα οπως το το HFCS) οποτε δε μιλαμε σε καμμια περιπτωση για ξεδιψασμα.

Δημοσ.

Εκτος απο ολλα τα γιατροσοφια στον Ευαγγελισμο εχει πολυ καλο Ιατρειο μελετης Υπνου...Με 5 ευρω ειστηριο πηγαινε να σε δει ενας γιατρος.Κλεινουν ευκολα ραντεβου.

Αν το αποφασισεις πες μου να σου δωσω απ ευθειας τηλ για ραντεβου

Δημοσ.

Ευτυχώς δεν έχω παρακράτηση ούρων. Εννούσα οτι πίνω το βράδι αρκετό νερό, αλλά μπορώ και να μην πάω τουαλέτα. Μόλις σηκωθώ το πρωί όμως... Χλιαρό νερό δέν μπορώ να πιώ. Πρέπει να’ ναι λίγο κρύο.

Αποστολή από το Nexus S με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Ποσες ωρες κοιμασαι? αλλα υγρα πινεις? καφε σιγουρα οχι.

Ποια ποσοστητα θεωρειται "αρκετη" για σενα?

Δηλαδη ενα πλαστικο μπουκαλι νερο που θα μεινει 2 μερες εξω απ το ψυγειο δε μπορεις να το πιεις? Τοτε το μονο σιγουρο ειναι οτι δε πινεις πολυ νερο.

Δημοσ.

4+ λίτρα νερό την ημέρα κατεβάζω άνετα. Δεν τα θεωρείς αρκετά;

Το βράδυ το θερμος έχει 1 λίτρο και το πρωί έχει μείνει άδειο. Χλιαρό νερό δεν μου αρέσει να πίνω.

Καφέ δεν πίνω το απόγευμα ή αργότερα. Χυμούς τώρα τελευταία τους έχω κόψει.

Τώρα το καλοκαίρι προτιμώ τα φρούτα. Νεκταρίνια και καρπούζι κυρίως.

Δημοσ.

Δηλαδη κατεβαζεις 4+ λιτρα αλλα μονο κρυο?

Οπως ειπα, αν πινεις μονο νερο χωρις καφε εχεις πιθανοτητες να μη ξυπνησεις για κατουρημα, γιαττι ο τελευταιος ειναι διουρητικος.

Καλα εκανες και τους εκοψες τους χυμους(του εμποριου) γιατι ειναι βλαπτικοι(οπως επισης και το γαλα και ο καφες). Εγω πινω χυμους με την ενδειξη "χωρις προσθηκη ζαχαρης".

Φρουτα θελει καθε εποχη :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδια εμενα μου ηρθε η αυπνια εντελως παραλογα και ειναι τις τελευτεες 10μερες μονο και μονο επιδη διαβασα τι ειναι αυπνια μετα κολησα η μαλλον αγωθηκα ,παντα ειχα και την φοβια της αρωστιας οπου την περνουσα στν ευατο μου εε καπως ετσι και τωρα περασα στον ευατο μου οτι εχω αυπνια και αγχωνομαι και μενω ξυπνιος μερικες φορες...Ας πουμε την πρωτη δευτερη μερα που με επιασε αυτο κοιμηθηκα απο 6 και 4ωρες την τριτη μερα 8αωρο τις επομενες δυο μερες επειδη μαλλοn τ σκεφηκα περσισοτερο το θεμα υπνου κανα 6αορο και τις δυο μερες μαζι μετα εκλεισα 10αωρω στον υπνο μετα το 10αωρο την επομενη μερα ζητημα να κοιμηθηκα 3ωρες..προχτες κοιμηθηκα 8ωρω και χτες κανα 4 με 5ωρος,βεεβαια τωρα συνδιτοποιω που τα γραφω οτι ολες τις μερες κοιμηθηκα ,ποτε δεν με ειχε απασχολησει το θεμα υπνου παντα κοιμομονουν μεσσημρερια καπακια βραδια ακομα και ορθιος τωρα που ξεκηνησα να ασχολουμε με τον υπνο μου φενεται με εχει επηρεασει,πεφτω στο κρεβατι και σκεφτομαι αν θα κοιμηθω και μαλλον αυτο με κραταει ξυπνιο βεβεαια τις μερες που κοιμηθηκα πολλη ειπα τελος οι ηληθιες σκεψεις η ημουν πολλη κουρασμενος και ξυπναγα αργα την επομενη μερα ακομα και που σηκονομουν για νερο επεφτα μετα και στο λεπτο ημουν στο βαθυ υπνο ξανα.Εντελει θεωρω δεν ειναι αυπνια αφου κοιμαμαι αλλα αγχος που μπορει αν κρατησει το καθενα ξυπνιο καπιες φορες.Η ψυχολογια ειναι βασικο

• 1 χρόνο αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...