Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα τα βράδια, ό,τι ώρα και να ξαπλώσω όσο κουρασμένος και να είμαι το μάτι γαρίδα μέχρι τις 7-8 το πρωί. Στην αρχή είχε πλάκα να κοιμάμαι το πρωί αλλά επειδή πλησιάζει εξεταστική δεν λέει να πηγαίνω κοιμισμένος να γράφω. Ξεκίνησα να ξαπλώνω από τις 12 (?!) αλλά στριφογυρνάω μέχρι το πρωί, άντε να κοιμηθώ κανά 10λεπτο και μετά πάλι ξυπνάω. Γυρνάω από 3ωρες προπονήσεις και καπάκι μπάσκετ αλλά τίποτα...

Έχει πάθει κανείς το ίδιο να προτείνει καμιά λύση πριν καταφύγω στα φάρμακα?:-(

Το να προσπαθήσεις με τη μία να κοιμηθείς τόσο νωρίτερα από ό,τι έχει συνηθίσει το βιολογικό σου ρολόι,δεν νομίζω ότι θα πετύχει.Δοκίμασε να αρχίσεις σταδιακά να κοιμάσαι όλο και πιο νωρίς (ουσιαστικά θα ξαναρυθμίσεις το ρολόι σου...) και το πιο σημαντικό: απόφυγε το αλκοόλ.Για δες και αυτό:http://64.233.183.104/search?q=cache:Pyhl7nLdpVQJ:www.en-garde.gr/index.php%3FCatID%3D17%26Rec_ID%3D407%26URLTitle%3D%CE%91%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%AF%CE%B1.+%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%BF%CF%8C%CE%BB+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B1%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%AF%CE%B1&hl=el&ct=clnk&cd=4&gl=gr

• 5 μήνες μετά...
  • Απαντ. 315
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ego pali exei 2vdomades tora pou koimamai araia kai pou.mia koimamai 2 oxi.ftaiei k to astato teleios orario.stin arxi pisteuo de koimomoun gt imoun agxomeni,tora apla k kourasmeni na eimai de me pairnei o ipnos.kserei kaneis gia ti melatonini?

Δημοσ.
ego pali exei 2vdomades tora pou koimamai araia kai pou.mia koimamai 2 oxi.ftaiei k to astato teleios orario.stin arxi pisteuo de koimomoun gt imoun agxomeni,tora apla k kourasmeni na eimai de me pairnei o ipnos.kserei kaneis gia ti melatonini?

Προσοχή: Από 1.1.2008, μηνύματα γραμμένα σε greeklish θα διαγράφονται. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε ελληνικούς χαρακτήρες στα μηνύματα σας.

Τέσπα,καλώς ήρθες στο φόρουμ.Άσε την μελατονίνη και σουλούπωσε το ωράριό σου...Αυτό φταίει για τις αυπνίες κατά 99%.Είναι αρκετά δύσκολο να το σουλουπώσεις αλλά η προσπάθεια θα σε ανταμείψει :-)

Δημοσ.
Δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα τα βράδια, ό,τι ώρα και να ξαπλώσω όσο κουρασμένος και να είμαι το μάτι γαρίδα μέχρι τις 7-8 το πρωί. Στην αρχή είχε πλάκα να κοιμάμαι το πρωί αλλά επειδή πλησιάζει εξεταστική δεν λέει να πηγαίνω κοιμισμένος να γράφω. Ξεκίνησα να ξαπλώνω από τις 12 (?!) αλλά στριφογυρνάω μέχρι το πρωί, άντε να κοιμηθώ κανά 10λεπτο και μετά πάλι ξυπνάω. Γυρνάω από 3ωρες προπονήσεις και καπάκι μπάσκετ αλλά τίποτα...

Έχει πάθει κανείς το ίδιο να προτείνει καμιά λύση πριν καταφύγω στα φάρμακα?:-(

Πάρε valeriana (φυτικά χάπια)ή valeriana αποξηραμένη, την βράζεις και πίνεις το ζουμάκι είναι ένα και ένα. Να είσαι ήρεμος και να αντιμετωπίσεις την κατάσταση σου με χαμόγελο. Σίγουρα δεν είναι και ευχάριστο αλλά μην σε παίρνει από κάτω. Αν δεν βρεις λύση με αυτά καλύτερα να επισκευθείς έναν γιατρό.

Για όλα υπάρχει λύση.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

astirpal: η μελατονίνη είναι ότι χειρότερο... μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις μεν, αλλά μπορεί και να έχει άσχημες παρενέργειες, από εφιάλτες μέχρι και κατάθλιψη. Ότι και να αποφασίσεις πρώτα ρώτησε τον γιατρό σου. Και βέβαια απέφυγε τα αγχολυτικά/ηρεμιστικά, καθώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα.

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν υπνολόγοι-σομνολόγοι. Με διαταραχές του ύπνου ασχολούνται οι ψυχίατροι. Και το γαμώτο είναι πως υπάρχει Έλληνας υπνολόγος, καθηγητής κιόλας, αλλά μένει στις ΗΠΑ. Τρέχα γύρευε.

De@th L0rd & peravrexei δυστυχώς αν η εναλλαγή στο ωράριο του ύπνου οφείλεται σε σκίσιμο του κιρκαδικού ρυθμού μας, τότε δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια η οποία ίσως και να μην δώσει ποτέ αποτέλεσμα. Σύμφωνα μάλιστα με την πρώτη έρευνα σχετικά με το σύνδρομο καθυστερημένης φάσης ύπνου (από τις χειρότερες μορφές αποσυντονισμού του κιρκαδικού ρυθμού) τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα:

One study of 61 DSPS patients with mean sleep onset at about 3 a.m. and mean waking time of about 11:30 a.m., followed up with questionnaires to the subjects a year later. Good effect was seen during the 6-week treatment with a daily, very large dose (5mg), of melatonin. Follow-up showed that over 90% had relapsed to pretreatment sleeping patterns within the year, 28.8% reporting that the relapse occurred within one week. The milder cases retained changes significantly longer than the more severe cases.[30]
Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται παρακολούθηση το θέμα, καθώς και προσοχή γιατί ακόμα και μια παρατεταμένη περίοδος τίγκα στα ξενύχτια μπορεί να καταλήξει εκεί.
Δημοσ.

Πρόβλημα με αυπνίες έχω τουλάχιστον το μισό χρόνο και πάντα κατά την περίοδο της εξεταστικής.:mad: Το μισό χρόνο λοιπόν δε με πιάνει ούτε βαλεριάνα τίποτα, ούτε κοιμόμουνα πιο νωρίς την επόμενη μέρα αν ξυπνούσα νωρίς το πρωί ( που συνήθως νωρίς το πρωί πρέπει να ξυπνάω). Το να κάνεις γυμναστική πριν τον ύπνο αν δε κάνω λάθος δε βοηθάει να κοιμηθείς , το αντίθετο. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα κανονικού ύπνου από χτες ξαναέχω αυπνίες( εξεταστική βλέπεις) . Έχω την αίσθηση ότι κάτι έχω ξεχάσει να κάνω όλη μέρα ή κάτι δεν έχω κάνει όπως έπρεπε και δε μπορώ να κοιμηθώ:mad::mad:

Δημοσ.

Υποθέτω ότι για να δοκίμασες βαλεριάνες θα έχει ξεπεράσει στο στάδιο του ζεστού γάλατος και το τσάι των βοτάνων όπως φλαμούρι κλπ ε;

Μάλλον θα πρέπει να επικεντρωθείς στον παράγοντα άγχος, αφού από εκεί προφανώς ξεκινάει η αϋπνία, και πιθανόν να κόψεις καφέδες -αν πίνεις- και να αρχίσεις τα χαμομήλια.

Δημοσ.
Υποθέτω ότι για να δοκίμασες βαλεριάνες θα έχει ξεπεράσει στο στάδιο του ζεστού γάλατος και το τσάι των βοτάνων όπως φλαμούρι κλπ ε;

Μάλλον θα πρέπει να επικεντρωθείς στον παράγοντα άγχος, αφού από εκεί προφανώς ξεκινάει η αϋπνία, και πιθανόν να κόψεις καφέδες -αν πίνεις- και να αρχίσεις τα χαμομήλια.

Eννοείται ζεστό γάλα και τέτοιες φυσικές μέθοδοι δε πιάνουν.:mad: Μήπως να αρχίσω yoga;:P

Δημοσ.

Ε, πιες κανένα τσιγάρο. Σοβαρά. Ειδικά σε περιόδους άγχους, εξεταστικής, γενικής υπερέντασης είναι σωτήριο.

Δημοσ.

σε εμένα τώρα τους τελευταίους 4 μήνες έχει παραγίνει το προβλημα με την αϋπνία.........αλλά την παλεύω.Το Φάρμακο

είναι η τηλεόραση,το Playstation και ο υπολογιστής.Τι καλύτερο απ' αυτό υπάρχει?

Δημοσ.
Σε καταλαβαίνω....Προσπάθησε να μείνεις ξύπνιος 2 μέρες και κοιμήσου την δεύτερη μέρα κατα τις 10,11....

Χρονοθεραπεία... δυστυχώς το >24ωρο ξενύχτι περισσότερο εξαντλεί παρά θεραπεύει...

Η πιο ήπια μέθοδος χρονοθεραπείας είναι η παράταση κατά δυο ωρών της ώρας του ύπνου, κάθε δυο με τρεις ημέρες, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό ωράριο.

Δημοσ.
Χρονοθεραπεία... δυστυχώς το >24ωρο ξενύχτι περισσότερο εξαντλεί παρά θεραπεύει...

Η πιο ήπια μέθοδος χρονοθεραπείας είναι η παράταση κατά δυο ωρών της ώρας του ύπνου, κάθε δυο με τρεις ημέρες, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό ωράριο.

Το ξέρω!!Αυτό είναι για εμένα που θέλω να γίνει απο τη μία στιγμή στην άλλη!!

Δημοσ.
Το Φάρμακο

είναι η τηλεόραση,το Playstation και ο υπολογιστής.Τι καλύτερο απ' αυτό υπάρχει?

:confused:Αυτα ειναι φαρμακα? Μπορει να ειναι και τα αιτια μερικες φορες...:X

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...