De@th L0rd Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Αν κάνετε καθιστική ζωή είναι δύσκολο να σας πιάνει ο ύπνος το βράδυ.Προσπαθήστε να βρείτε κάποια ασχολία που να χρειάζεται έντονη μυική λειτουργία της μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.Και δοκιμάστε το all-time classic αϋπνία για ένα 24ωρο σερί. 1
eSATA Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Έκατσα διάβασα όλα το θέμα αλλά άκρη δε βρήκα για το πρόβλημά μου. Εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Όταν πέφτω σαν καλό παιδί να κοιμηθώ αρχίζω να σκέφτομαι διάφορα. Οτιδήποτε. Κυρίως προβλήματα, όχι μόνο προσωπικά αλλά και γενικότερα. Προσπαθώ να κλείσω τα μάτια...τίποτα. Κουνάω τα πόδια, γυρνάω γύρω γύρω, πάω στο πισι, βγαίνω στο μπαλκόνι αλλά δε μπορώ να ηρεμήσω. Έχω δοκιμάσει γάλατα, χαμόμηλα τίποτα. Αλκοολ μόνο με μεγάλη ποσότητα ξεραίνομαι και δεν είμαι σε φάση για τέτοια τώρα. Όταν τελικά καταφέρω να κλείσω τα μάτια μου το πολύ σε 2-2.30 ώρες ξυπνάω ιδρωμένος, πετάγομαι. Επίσης ξυπνάω με τον παραμικρό θόρυβο, παλιότερα ότι και να βάραγε δίπλα μου δε με ενοχλούσε... Οι μόνες ώρες που μπορώ να κοιμηθώ χαλαρά είναι μετά τις 05.00. Δε γίνεται όμως να το κάνω γιατί παώ Γ' λυκείου και έχω άλλες υποχρεώσεις. Να πάω σε γιατρό; Έχετε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση σε τέτοια ηλικία; Ευχαριστώ.
Höfdingadrapa Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Στο insomnia είσαι ρε φίλε. What makes you feel so special?
eSATA Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Στο insomnia είσαι ρε φίλε. What makes you feel so special? Απλά επειδή κάποιοι ασχολήθηκαν μήπως με βοηθήσουν. Είμαι λιώμα τα πρωινά.
teo64x Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Εμένα οι υπαρξιακές σκέψεις με ζαλίζουν αρκετά για να με πάρει ο ύπνος. Ηρεμιστικά δε βοηθούν. Βοηθάει όμως να περάσω μιή με μία ώρα στον υπολογιστή με ένα αερόθερμο στο φουλ μισό μέτρο από τα πόδια μου (σε σημείο να τσουρουφλίζονται οι τρίχες δηλαδή). Με την προϋπόθεση όμως να πας κατ' ευθείαν στο κρεβάτι μετά. Πρόσφατα δοκίμασα και το αερόθερμο-στη-μούρη-την-ώρα-που-κοιμάμαι, πολύ καλό αν μπορεί να είναι κάποιος εκεί γύρω για να το κλείσει μετά. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2010 από teo64x
eSATA Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Εμένα οι υπαρξιακές σκέψεις με ζαλίζουν αρκετά για να με πάρει ο ύπνος. Ηρεμιστικά δε βοηθούν. Βοηθάει όμως να περάσω μιή με μία ώρα στον υπολογιστή με ένα αερόθερμο στο φουλ μισό μέτρο από τα πόδια μου (σε σημείο να τσουρουφλίζονται οι τρίχες δηλαδή). Με την προϋπόθεση όμως να πας κατ' ευθείαν στο κρεβάτι μετά. Πρόσφατα δοκίμασα και το αερόθερμο-στη-μούρη-την-ώρα-που-κοιμάμαι, πολύ καλό αν μπορεί να είναι κάποιος εκεί γύρω για να το κλείσει μετά. Εγώ έχω κάψες από μόνος μου, άμα βάλω και αερόθερμο...γ@ματα.
freedubus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Έκατσα διάβασα όλα το θέμα αλλά άκρη δε βρήκα για το πρόβλημά μου. Εγώ έχω το εξής πρόβλημα. Όταν πέφτω σαν καλό παιδί να κοιμηθώ αρχίζω να σκέφτομαι διάφορα. Οτιδήποτε. Κυρίως προβλήματα, όχι μόνο προσωπικά αλλά και γενικότερα. Προσπαθώ να κλείσω τα μάτια...τίποτα. Κουνάω τα πόδια, γυρνάω γύρω γύρω, πάω στο πισι, βγαίνω στο μπαλκόνι αλλά δε μπορώ να ηρεμήσω. Έχω δοκιμάσει γάλατα, χαμόμηλα τίποτα. Αλκοολ μόνο με μεγάλη ποσότητα ξεραίνομαι και δεν είμαι σε φάση για τέτοια τώρα. Όταν τελικά καταφέρω να κλείσω τα μάτια μου το πολύ σε 2-2.30 ώρες ξυπνάω ιδρωμένος, πετάγομαι. Επίσης ξυπνάω με τον παραμικρό θόρυβο, παλιότερα ότι και να βάραγε δίπλα μου δε με ενοχλούσε... Οι μόνες ώρες που μπορώ να κοιμηθώ χαλαρά είναι μετά τις 05.00. Δε γίνεται όμως να το κάνω γιατί παώ Γ' λυκείου και έχω άλλες υποχρεώσεις. Να πάω σε γιατρό; Έχετε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση σε τέτοια ηλικία; Ευχαριστώ. Σε νιώθω. Είσαι αγχωμένος/θλιμμένος για κάποιο λόγο; Καφέ πίνεις μέσα στη μέρα; Τρώς κανονικά; Αυτό σου συμβαίνει πάντα, ή τώρα στις διακοπές των Χμας σε έπιασε που βγήκες "εκτός προγράμματος" ; Επίσης, αθλείσαι; "Κερνάς" (έστω και μια φορά τη βδομάδα); Εχεις δοκιμάσει να "μαστιγώσεις το δελφίνι" πριν κοιμηθείς;
eSATA Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Σε νιώθω. Καφέ πίνεις μέσα στη μέρα; 'Εχεις δοκιμάσει να "μαστιγώσεις το δελφίνι" πριν τον ύπνο; Καφέ τον έκοψα μήπως έφταιγε. Τώρα για το δελφίνι, έχει τύχει ρε παιδί μου αλλά δεν έφερε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Θυμόμουν που είχες πει το ίδιο σε κάποιον άλλον και το είχα στο μυαλό. Αλλά δεν έχω και όρεξη όταν με πιάνει αυτή η υπερένταση να το πω, συλλογισμό να το πω... Τρώς κανονικά;Αυτό σου συμβαίνει πάντα, ή τώρα στις διακοπές των Χμας σε έπιασε που βγήκες "εκτός προγράμματος" ; Επίσης, αθλείσαι; "Κερνάς" (έστω και μια φορά τη βδομάδα); Κανονικά, παραπάνω από το κανονικό αλλά όχι σωστά.Μου συμβαίνει πολύ έντονα από τέλη Νοέμβρη. Δεν αθλούμαι. τι να κεράσω;
freedubus Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Ειδικά αυτή την περίοδο πολλοί έχουμε αυπνίες λόγω και της αλλαγής του καιρού. 20 βαθμοί Γενάρη μήνα, πέφτεις στο κρεβάτι και ιδρώνεις! Για τσέκαρε μήπως είναι αυτό. Ακριβώς την ίδια "αυπνία" έχω κι εγώ τελευταία. Αλλά έχω βρεί τους λόγους.
Teaser Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Η δική μου εξήγηση, αν μπορώ να το εξηγήσω είναι ότι κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά στο pc. Δοκίμασε να ελαττώσεις στο μισό τον χρόνο ανά 24ωρο και αντί να κάτσεις στο pc, 2-3 πριν κοιμηθείς κάνε κάτι άλλο, διάβασμα (όχι σχολικά), μουσική κτλ Γενικά, και αφού λες ότι είσαι γ λυκείου είναι φυσιολογικό εν μέρει. Δοκίμασε αυτό που σου λέω, αν δεν πιάσει ψάξε κάτι άλλο.
Tilemaxx Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά μην το ψάχνετε, είναι η ζέστη. Γίνεσαι μούσκεμα και ως γνωστών η υψηλή θερμοκρασία επιβαρύνει τον ύπνο.... Το ίδιο έχω πάθει και εγώ...
teo64x Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Αυτό με τον υπολογιστή έχει βάση. Γενικώς το πισί (αν δεν κάνεις κάτι που πραγματικά σε κουράζει ώστε να σου φέρνει υπνηλία), λόγω φωτεινής οθόνης και τα σχετικά σε βγάζει από το mood ύπνου. Μπορείς επίσης να αρχίσεις να χαμηλώνεις σταδιακά τα φώτα μερικές ώρες πριν πας για ύπνο και αν, τελικά, κάθεσαι στο πισί, να χαμηλώνεις όσο πάει τη φωτεινότητα της οθόνης το βράδυ. Επίσης, στη Γ Λυκείου το καλύτερο πράγμα για να κοιμάμαι ήταν η πρώτη παράγραφος οποιουδήποτε κεφαλαίου οποιουδήποτε ενδοσχολικού βιβλίου. Βέβαια είναι θέμα ανθρώπου αυτό. Σε άλλους η προοπτική των πανελληνίων προκαλεί αϋπνίες, εγώ τότε έριξα τους καλύτερους ύπνους της ζωής μου.
Tilemaxx Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Γενικά αν κάτσεις στο πισι ακόμα και με ελάχιστες ώρες ύπνου σου προκαλεί απίστευτη υπερένταση...
o_magazatoras Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Η δική μου εξήγηση, αν μπορώ να το εξηγήσω είναι ότι κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά στο pc. Δοκίμασε να ελαττώσεις στο μισό τον χρόνο ανά 24ωρο και αντί να κάτσεις στο pc, 2-3 πριν κοιμηθείς κάνε κάτι άλλο, διάβασμα (όχι σχολικά), μουσική κτλ Έτς! Nα βλέπεις T.V. αλλά όχι τα ηλίθια τα Ελληνικά κανάλια,βάζε σειρές κατα προτίμηση Αμερικάνικες (Tru Blood,Heroes,κλπ) καλοφτιαγμένα,με όμορφα αγόρια+κορίτσια,σενάριο.Επαγγελματικά δηλαδή.Ότι πρέπει για ύπνο.Σοβαρά μιλάω,μέχρι να ξαπλώσω στο καναπέ τον έχω πάρει.Το ύπνο,μη παρεξηξγηθούμε.lol Βάλε στο πρόγραμμα αφεψήματα σε καθημερινή βάση.Θα αργήσουν να σου στρώσουν τον κιρκαδικό σου ρυθμό,αλλά αξίζει το κόπο.Τώρα,από τί θα αποτελούνται αυτά,θα ρωτήσεις τον άνθρωπο που θα στα πουλήσει.Προτίμα κανα coctail από λουΐζα,βαλεριάνα,χαμομήλι,φασκόμηλο,τίλιο και ό,τι παραπάνω σου πει ο googlης. Ο free έλεγε αν τη πίνεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις