TITANASX Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Καλισπερα εχω προβλημα εχω καταχωρισει ενα ονομα σελιδας και ζηταει name server η σελιδα τρεχει απο τον δικο μου υπολογιστει πιο ειναι ο name server το δικο μου.. τι ζηταει
S4Lv4Ti0N Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Το κάθε domain name αντοιστηχεί σε μία IP address, αυτή μήπως σου ζητάει, για να ξέρει που να στέλνει τον χρήστη όταν πατάει το URL για το domain σου;;
TITANASX Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 ναι ευχαριστω αλλα ζηταει ονομα server (name server) αφτω πιο ειναι σε μενα πως το βλεπω
Foutrelis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Οι nameservers (ή αλλιώς DNS servers) είναι υπολογιστές που μεταφράζουν ένα hostname (πχ. foo.example.com) στην IP του server. Κάθε domain χρειάζεται τουλάχιστον δύο. Από τη στιγμή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον προσωπικό σου υπολογιστή ως server (υποθέτω πως έχεις δυναμική IP), θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποια υπηρεσία όπως η EveryDNS για nameservers. Επίσης, υπάρχει και η DynDNS. Δεν είναι δωρεάν, αλλά υποστηρίζεται από αρκετά routers. Τέλος, καλό είναι να σκεφτείς την αγορά κάποιου πακέτου φιλοξενίας από κάποια εταιρία. Έτσι, ούτε πρόβλημα με την upload ταχύτητα σου θα έχεις ούτε θα χρειάζεται να έχεις τον υπολογιστή ανοιχτό 24/7.
Foutrelis Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 ευχαριστω πολυ ...εχω σταθεροι ip.... Ίσως το προηγούμενο μήνυμά μου δίνει την εντύπωση ότι το EveryDNS είναι μόνο για δυναμική IP. Κάνει μια χαρά και για στατική.
giannis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μπορείς να πεις στον καταχωρητή σου να σου φτιάξει μια ζώνη στον dns για το domain σου και το A record www να το κάνει Point στην δικιά σου IP. Και εσύ με την σειρά σου κάνεις forward από το router σου την πόρτα 80 στο Pc που τρέχει το site και είσαι ΟΚ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.