SpirosG86 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα! Έχω ένα laptop της σειρας Acer Aspire και το χρησιμοποιώ σαν κύριο υπολογιστή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι όλη τη μέρα ανοιχτός και να τον έχω είτε μόνιμα στην τροφοδοσία, είτε στο βάλε βγάλε (τροφοδοσία - μπαταρία) και πάλι βάλε βγαλε κ.ο.κ. Επίσης τώρα το καλοκαίρι ανησυχώ μήπως υπερθερμαίνεται, ακούω και το ανεμιστηράκι να γυρίζει κάθε λίγο... Υπάρχει κάποια σύμβουλη για να μην κάνω κακό στην μπαταρία; Νομίζω το βάλε βγάλε μπορεί να κάνει κακό μακροπρόθεσμα (ξεφορτίζει και φορτίζει η μπαταρία 3+ φορές τη μέρα), ενώ αν τον έχω μόνιμα στην τροφοδοσία η μπαταρία ζεσταίνεται πολύ. Έχω ακούσει ότι γίνεται να βγάλω την μπαταρία και να το δουλεύω μόνο από την τροφοδοσία, ισχύει κάτι τέτοιο και αν ναι, θα έχει ισχύ να δουλέψει από μόνο του αν θελήσω να το μεταφέρω από το ένα δωμάτιο στο άλλο; Τί θα κάνατε εσείς δηλαδή αν έπρεπε να τον έχετε ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ;
giorgosa55 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 με τετοια χρηση σε λιγο δεν θα εχεις καν λαπτοπ γιατι θα χαλαση.
polidis Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Το laptop δεν παθενει τιποτα αλλα θα εχεις προβλημα με την μπαταρια. Και εγω το δικο μου Amilo το εχω 12-14 ωρες την ημερα ανοιχτω και εδω και 2 χρονια δεν ειχα το παραμικρο προβλημα
irahara Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Απλώς φρόντισε 2-3 φορές το μήνα να την χρησιμοποιείς χωρίς όμως να την αποφορτίσεις πλήρως. 1 φορά στις 10 αποφορτίσεις θα πρέπει να είναι ολική δηλαδή να αδειάσει πλήρως. Αυτό κάνω στο δικό μου εδώ και 1 1/2 χρόνο, έχοντας το μερικές φορές και 2 ή 3 μέρες συνέχεια ανοιχτό και η μπαταρία είναι μια χαρά.
alerasta Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Η απλά μην ασχολείσαι... Acer Aspire τριών ετών, πάντα στην πρίζα (εκτός από 5-6 εβδομάδες το χρόνο) και ακόμα βγάζει 2 - 2 1/2 ώρες (με άλλο δίσκο @7200 + ένα επιπλέον GB μνήμη). Και να χαλάσει τελείως η μπαταρία μετά από 3-4 χρόνια, ε, άλλαξέ τη.
SpirosG86 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Ok ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Αυτή τη στιγμή έχω βγάλει την μπαταρία και το δοκιμάζω έτσι (σαν να το κρατάει στη ζωή ορός είναι ).
21century Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Καλύτερα πλήρης φόρτιση καθε φορά και μετά να εξαντλείται η μπαταρία σου αγγίζοντας περίπου το 8 με 10 τα εκατό..
xaritos_ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 το μονο προβλημα σ δουλευοντασ το χωρις μπαταρια θα ειναι μια διακοπη ρευματος κατα τα αλλα δν θα εχει προβλημα και απο την στιγμη που το χρησιμοποιεις τοσες ωρες καλυτερα να την βγαζεις που και που
gilardino Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 εγω εχω βγαλει την μπαταρια και το χω μονιμα στο ρευμα συνδεδεμενο σε ups...η καλυτερη λυση για μενα που εχω τον φορητο σε μονιμη βαση....
SpirosG86 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Υπάρχει πρόβλημα αν βγάλω ή βάλω την μπαταρία ενώ το έχω στο ρεύμα;
sintalkas Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Όχι δεν υπάρχει και εγώ το ίδιο κάνω σε έναν amilo που έχω και τώρα κρατάει περίπου 1.45 ώρα από 2 ώρες πυ κράταγε ,το λάπτοπ το έχω ανοιχτό 20 ώρες το 24 ώρο και το χα αγοράσει πριν 1.5 χρόνο .Απλά πάρε και μια βάση για το λάπτοπ σου όπως zalman ή coolermaster για να μην υπερθερμαίνεται πολύ το λάπτοπ.
tarantules Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Έπίσης άλλη μια συμβουλή από μένα... Όταν βγάζεις το laptop από την μπρίζα να προτιμάς να βγάζεις το καλώδιο από τη μεριά του τριφασικού ρεύματος (πρίζα σούκο) και ΟΧΙ από τη μεριά του μετασχηματιστή γιατί αυτό το μπάσε-βγάλε δημιουργεί αιχμές τάσης που καταπονούν κατά πολύ τη μπαταρία σου
argiris77 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 η μπαταρία του δικού μου παβίλιον είναι για τον ..εο, όταν το πρωτοπήρα πριν 8 μήνες κρατούσε 2,5 ώρες, τώρα με σωστή χρήση της και φόρτιση όπως είπε κάποιος παραπάνω δεν κρατάει ούτε 1,5 ώρα
nadware1 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Έπίσης άλλη μια συμβουλή από μένα...Όταν βγάζεις το laptop από την μπρίζα να προτιμάς να βγάζεις το καλώδιο από τη μεριά του τριφασικού ρεύματος (πρίζα σούκο) και ΟΧΙ από τη μεριά του μετασχηματιστή γιατί αυτό το μπάσε-βγάλε δημιουργεί αιχμές τάσης που καταπονούν κατά πολύ τη μπαταρία σου Ρε παιδιά... Ήμαρτον!!! Να προσέχουμε τι λέμε, μη βγάλουμε κ κάνα μάτι... Μου θυμίζει τη διαφήμιση που λέει "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς".
tarantules Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Παράθεση:Αρχικό μήνυμα απο tarantules Έπίσης άλλη μια συμβουλή από μένα... Όταν βγάζεις το laptop από την μπρίζα να προτιμάς να βγάζεις το καλώδιο από τη μεριά του τριφασικού ρεύματος (πρίζα σούκο) και ΟΧΙ από τη μεριά του μετασχηματιστή γιατί αυτό το μπάσε-βγάλε δημιουργεί αιχμές τάσης που καταπονούν κατά πολύ τη μπαταρία σου Ρε παιδιά... Ήμαρτον!!! Να προσέχουμε τι λέμε, μη βγάλουμε κ κάνα μάτι... Μου θυμίζει τη διαφήμιση που λέει "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς". Αυτό θα έλεγα κι εγώ.Να προσέχουμε τι λέμε γιατί μόνοι μας βγάζουμε τα ματάκια μας.Εκτός αν ξέρεις κάτι περισότερο από μένα που είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχεις μετρήσει με παλμογράφο τις αιχμές εξόδου συνεχούς σε τροφοδοτικά 4-5 laptop και έχεις βρει οτι δεν επηρεάζουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.Γιατί οι δικές μου μετρήσεις στο εργαστήριο κάτι άλλο μαρτυρούν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.