xalia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Σε μία βάση mysql μία φόρμα περνάει δεδομένα, τι πρωτότυπο! Τα ελληνικά φυσικά παρουσιάζουν πρόβλημα και βγαίνουν κάτι σαν ιερογλυφικά! Κάνω μια αναζήτηση και βλέπω ότι η βάση πρέπει να είναι uf8 έλα όμως που από την αρχή έτσι την έχω! Συγκεκριμένα utf8_unicode_ci και πάλι όταν παίρνει ελληνικά τα εμφανίζει ιερογλυφικά στο php myadmin και στο export
HighT3ch Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δοκίμασε το εξής. Ας υποθέσουμε οτι το $dbtext κρατάει το κείμενο που φέρνεις απο την βάση. > $dbtext = iconv('UTF-8', 'ISO-8859-7', $dbtext); Υγ. Τι encoding έχει η σελίδα σου?
xalia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 και η σελίδα utf8 είναι δοκίμασα και το παραπάνω κώδικα αλλά δε μου το τρέχει ( και δε βγάζει και λάθος )
HighT3ch Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Οταν λές δεν τρέχει τι εννοείς? Το οτι δεν σου βγάζει λάθος σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον οτι στο setup του server σου δεν έχεις ορίσει να σου βγάζει τα errors on screen απο το php.ini και δεύτερον οτι μάλλον σου λείπουν libraries και το iconv δεν το αναγνωρίζει (και φυσικά εφόσον ισχύει το πρώτο σκέλος δεν βλέπεις το warning που σου βγάζει - οτι προφανώς σου λείπουν libraries ή δεν εχουν γινει setup σωστα). Βάλε αυτό να δούμε > ini_set('display_errors', '1'); error_reporting(E_ALL); $dbtext = iconv('UTF-8', 'ISO-8859-7', $dbtext);
xalia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 και πάλι τίποτα! στο php.ini δεν έχω πρόσβαση η hph έκδοση που έχω είναι η 4,4,7 και ψάχνω να βρω αν κάπου λέει τι libraries έχει
xalia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 το set names δούλεψε! ευχαριστώ πολύ HighT3ch και Foutrelis!
HighT3ch Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Χαχα ήταν το επόμενο που θα σου έλεγα το SET NAMES, μας πρόλαβαν... καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.