Προς το περιεχόμενο

Καλή μου αρχή.

Amadeus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτέλους τελείωσαν οι πανελλήνιες (να βάλει ο θεός το χέρι του να έχω γράψει καλά να περάσω κάνα πολυτεχνείο :P). Φοίτησα το λύκειο μέσω της θετικής κατεύθυνσης οπότε δεν ξέρω τις βασικές αρχες μίας γλώσσας προγραμματισμού, όπως θα ήξερα αν ήμουν στη τεχνολογική κατεύθυνση. Θέλω λοιπόν τώρα που έχω χρόνο να μάθω μία γλώσσα προγραμματισμού για να περάσω σε ένα επόμενο στάδιο γνώσης των υπολογιστών. Θέλω να μάθω τα βασικά και να μπορώ να κάνω κάποια μικρά scriptάκια που κυρίως θα με βοηθήσουν να αυτοματοποιήσω λίγο τις εργασίες μου στο pc. Ρώτησα ένα γμωστό μου που ξέρει πέντε πράγματα και μου είπε να αρχίσω με dos. θα μπορούσατε να μου συστήσετε κάποια βιβλία που να μου μάθουν τη dos? Επίσης θέλω να μου πείτε πώς να ενημερώσω το command promt της dos. Τέλος θα ήθελα να μου πείτε ποιά άλλη γλώσσα θα ήταν καλό να μάθω εκτός της dos? Πιστεύω πως η html θα με βοηθούσε λίγο με τις ενασχολήσεις μου στο internet.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά τη γνώμη μου είναι να κατεβάσεις σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο που είχαν οι συμμαθητές σου της Τεχνολογικής. Κατέβασε και τον Διερμηνευτή της Γλώσσας που είναι δημιούργημα του alkisg και ξεκίνα τους πειραματισμούς...

Δημοσ.

drmetal. sorry για το λάθος μου αλλά αυτός ο γνωστός μου που μου είπε για τη dos πως τη χρησιμοποιεί για να κάνει κάποια προγραμματάκια και πως αν ήθελα θα μπορούσα να τη μάθω για να μπορώ και εγώ να δημιουργό τέτοιου είδους προγραμματάκια. έτσυ συμπέρανα πως η dos είναι γλώσσα προγραμματισμού

Δημοσ.
linux και C

+1

αφου εισαι φρεσκος, ευκαιρια ειναι να αποφυγεις το "dark side" που ακουει στο ονομα "mikro$0ft prodakt" δηλαδη τα "windowz"

:lol:

αστειευομαι, αλλα σοβαρα, αφου εισαι καινουργιος, παλεψε με το λινουξ καλυτερα....

Δημοσ.

Λέτε δηλαδή να αλλάξω το λειτουργικό μου σε linux? δε το νομίζω να το κάνω αυτό γιατί τόσα χρόνια έχω μάθει να δουλεύω σε windows, και επίσης έχω πάρα πολλά προγράμματα είτε γιατί τα χρησιμοποιώ είτε δοκιμαστικά τα οποία δε νομίζω να δουλεύουν σε linux. Εκτός αν έχω και τα δύο λειτουργικά ταυτόχρονα.

Δημοσ.

βασικα, αν περασες (που σου το ευχομαι) πολυτεχνειο, καλα θα ηταν να μαθαινες με τι γλωσσες παιζουν εκει (κανενας πολυτεχνιτης εδω να μας πει?) και να ξεκινουσες να τις κοιτας απο τωρα....

Δημοσ.
drmetal. sorry για το λάθος μου αλλά αυτός ο γνωστός μου που μου είπε για τη dos πως τη χρησιμοποιεί για να κάνει κάποια προγραμματάκια και πως αν ήθελα θα μπορούσα να τη μάθω για να μπορώ και εγώ να δημιουργό τέτοιου είδους προγραμματάκια. έτσυ συμπέρανα πως η dos είναι γλώσσα προγραμματισμού

O φιλος σου κατα πασα πιθανοτητα εννοει τα batch files. Αυτα οντως περιλαμβανουν και δομες προγραμματισμου. Ειναι η εκδοχη της microsoft για τα shell scripts. Κατα γενικη ομολογια ομως, ακομα και απο ανθρωπους που τους αρεσουν τα batch files, η γλωσσα τους ειναι μαλλον χειριστο παραδειγμα τυ ειδους, παρολες τις βελτιωσεις και προσθηκες που εχουν γινει στην οικογενεια των ΝΤ windows (συμπεριλαμβανονται τα XP αλλα οχι τα 95/98).

Δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με DOS ομως αυτο. Αλλο πραγμα το προγραμμα που ερμηνευει τις εντολες (cmd.exe, command.com) και αλλο το αρχαιο λειτυργικο της MS που περιλαμβανε και το command.com.

Δημοσ.
βασικα, αν περασες (που σου το ευχομαι) πολυτεχνειο, καλα θα ηταν να μαθαινες με τι γλωσσες παιζουν εκει (κανενας πολυτεχνιτης εδω να μας πει?) και να ξεκινουσες να τις κοιτας απο τωρα....

Στο πολυτεχνείο συνήθως ξεκινούν με C στο πρώτο εξάμηνο, Java και C++ έρχονται μετά... Για την C υπάρχει πολύ υλικό στο internet (γράψε στο google "C tutorial") όπως επίσης και πολύ καλά βιβλία ακόμα και στα ελληνικά.

Τι εννοείς όταν λες DOS? Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι:

DOS is a family of closely related operating systems that dominated the IBM PC compatible market between 1981 and 1995 (or until about 2000, if one includes DOS-based Microsoft Windows versions (Windows 95, Windows 98, and Windows ME). Related systems include MS-DOS, PC-DOS, DR-DOS (and Novell DOS and OpenDOS, which were based on DR-DOS), FreeDOS, PTS-DOS, ROM-DOS, JM-OS and several others.

Source.png Πηγή: wikipedia

Δεν έχω γράψει ποτέ scripts για DOS, αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Θες να κάνεις κάποιο pipeline προγραμμάτων (π.χ. να τρέχεις ένα πρόγραμμα με κάποια είσοδο και την έξοδό του να την δίνεις είσοδο σε κάποιο άλλο με αυτόματο τρόπο)? Πάντως μέσω της C υπάρχει η δυνατότητα να καλείς "εντολές DOS".

Αν θες να ξεκινήσεις να μαθαίνεις προγραμματισμό σου προτείνω την C. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου και θες απευθείας να το κάνεις, χωρίς να μάθεις πολλά από προγραμματισμό, μπορείς να μας το εξηγήσεις...

Δημοσ.
θα μπορούσατε να μου συστήσετε κάποια βιβλία που να μου μάθουν τη dos?

Δεν νομίζω να κυκλοφορεί κάτι για αυτό. Μπορείς απλώς να δεις το help που σου δίνεται.

Πιστεύω πως η html θα με βοηθούσε λίγο με τις ενασχολήσεις μου στο internet.

Η html είναι η γλώσσα με την οποία γράφονται οι ιστοσελίδες. Είναι πολύ εύκολο να μάθεις τουλάχιστον τα βασικά στην html, όμως αν σε ενδιαφέρει ο πραγματικός προγραμματισμός, γρήγορα θα καταλάβεις ότι δεν σου κάνει.

Δημοσ.

Ασχολήσου με αυτό: AutoIt

forum για βοήθεια και συνεργασία: http://www.autoitscript.com/forum/index.php , και το Help που συμπεριλαμβάνει το download ειναι υπερπλήρες.

Αν ο προγραμματισμός δεν σου αρέσει θα το καταλάβεις γρήγορα, χωρις να ταλαιπωρήσαι με τη γραφειοκρατία.

αν φτιάξεις με autoit 5-6 χρήσιμα σκριπτάκια και το κολλήσεις το μικρόβιο, θα επιστρεψεις στο φορουμ να πουμε για "σοβαρές" γλώσσες.

Δημοσ.

Εγώ πάντως συμφωνώ με αυτόν που σου είπε να μάθεις την ψευδογλώσσα "ΓΛΩΣΣΑ" για να μάθεις τον τρόπο σκέψης και ύστερα βλέπεις... Είναι και κώδικας στα ελληνικά κάτι που πιστευω ότι θα σε βοηθήσει κι έχουν βγει και μεταγλωτιστές και διερμηνευτές για να εξασκείσαι και σε πρακτικό επίπεδο.. Είτε η ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ του Σπύρου Νικολαΐδη είτε το alkisg θα σόυ χρησιμευσουν και πίστεψε με θα μπορείς να κάνεις ωραία πράγματα όταν αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις.. Εγώ για παράδειγμα είχα φτιάξει μια κρεμάλα και μια τρίλιζα με τη ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ και στο μόνο που υστερούσε μονάχα ήταν τα γραφικά γιατί ολα τα υπόλοιπα είναι η υλοποίηση σωστης σκέψης σε ΓΛΩΣΣΑ..

Εγώ προσωπικά προτείνω το μεταγλωττιστή ΓΛΩΣΣΑ κι όχι τον διερμηνευτή γιατί υποστηρίζει κάποιες παραπάνω εντολές που ίσως σου φανούν χρήσιμες αν ασχοληθεις με τη δημιουργία προγραμμάτων σε αυτή τη γλώσσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...