BurnedGuy Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Θέλω να κάνω ένα δικτυακή σε ένα δωμάτιο με 5 PC και internet DSL από router. Έτσι όπως το έχω σκεφτεί, νομίζω θα χρειαστώ, ένα router,ένα Hub, και UTP Καλώδια για σύνδεση. απλά δεν ξέρω ακριβώς πως θα τα συνδέσω και τι πρέπει να κάνω. Ξέρω υπάρχουν ρόυτερς με πολλές Ethernet εξόδους, αλλα θέλω hub για extra ports μήπως τύχει κάνα lan party. Σας παρακαλώ εάν κάποιος γνωρίζει κάτι να μου πει αναλυτικά τι πρέπει να έχω πάνω μου (Ένα checklist δηλαδή) και κάποιο guide για την εγκατάσταση του δικτύου μου. Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 δεν θα το ξαναδιορθωσω.α.ολα τα pc σε αυτοματη Ip.router με μια η περισσοτερες ethernet.σε ethernet του ρουτερ θα ριξεις το switch και πανω στο switch ολα τα pc.καλωδια straight ολα αν και cross και να παρεις θα παιξουν πλεον ολα ειναι auto sense.κλεινεις firewall βαζεις ολα τα pc στο ιδιο workgroup κανεις share και εισαι ready
Blackman Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 ...και να στείλεις και 100e στον poulinos για την ώρα που ΘΑ έκανε για να στα ρυθμίσει να παίζουν αν ερχόταν σπίτι σου...
poulinos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 και αλλα 20 ευρω για την διορθωση στα ελληνικα και επαναφορα τοπικ.
StavrosD Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Αν πάρεις απλό hub ή switch θα πρέπει να περάσεις χειροκίνητα τα ΙΡ στους υπολογιστές. Αν όμως έχεις ένα router (π.χ. ADSL modem με ethernet) και συνδέσεις σε αυτό τους υπολογιστές ή το switch, τότε οι υπολογιστές θα πάρουν αυτόματα ΙΡ από το router. Τα hub έχουν καταργηθεί στις μέρες μας καθώς και το χειρότερο switch τα ξεπερνάει σε επιδόσεις.
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 ρουτερ θα εχει υποχρεωτικα για να εχει ιντερνετ.καρφωτα ip ειναι καλο να δωσει για να παιζει port forward.
StavrosD Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 ρουτερ θα εχει υποχρεωτικα για να εχει ιντερνετ.καρφωτα ip ειναι καλο να δωσει για να παιζει port forward. Υπάρχουν και με USB
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Υπάρχουν και με USB θα πρεπει να ειναι λιγο .... ο αλλος για να παιξει με usb modems και να καθεται να κεει ενα pc απο το πρωι ως το βραδυ ανοιχτο για να ειναι με internet connection sharing.
StavrosD Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Από την στιγμή που υπάρχει router (με το DHCP server ενεργοποιημένο εννοείται) μπορείς να συνδέεις switch, hub και Access Point στο δίκτυο σαν πολύμπριζα. Ότι θες, όπου θες και θα έχεις επιπλέον θύρες. Υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα που έχουν σχέση με τις επιδόσεις, αλλά σε οικιακό δίκτυο είναι αμελητέα, καθώς σπάνια το bandwidth ενός switch θα είναι για πολλή ώρα στο 100%.
tsakonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ναι καλα ολα αυτα...και σωστα...απλα το USB δεν κολλαει...
poulinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ναι καλα ολα αυτα...και σωστα...απλα το USB δεν κολλαει... το usb δεν κολοαει?ναι για αυτο βλεπεις ολα τα usb μοντεμς να κολανε και να ψαχνεις για drivers για να παιξουν σωστα.και β.το usb δεν παιζει καν σε ταχυτητα πιο πανω απο 10 mbps
tsakonas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 LOL ρε poulinos....εννοω δεν "κολλαει" στην φαση....
100 010 00 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Ρε πουλ.... αν εχει usb 2.0 μπορει θεωρητικα να κλειδωσει 480mbit
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Ρε πουλ.... αν εχει usb 2.0 μπορει θεωρητικα να κλειδωσει 480mbit στην θεωρια παει πραγματι τοσο .στην πραξη ποιος ξερει τι εχουν κανει και δεν παει τοσο οταν συνδεεις πανω ρουτερ....και 10 ευρω εχει μια καρτα δικτυοθ και ειναι οτι πιο stable και ουτε θελει drivers για τον ρουτερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.