atvelos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Υπαρχει τροπος να κλειδωσω το περιεχομενο ενος εξωτερικου σκληρου ωστε μονο να το διαβαζουν και να μην μπορουν να το αντιγραφουν. Ξερω οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει μιλαω για περιπτωσεις αρχαριων.
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δες λίγο αυτό: http://phorums.com.au/showthread.php?t=231700
andreas44m Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 http://www.exlade.com/products/diskpasswordprotection/ κοιτα αυτο κλειδωνει με κωδικο και δεν επιτρεπει προσβαση,ουτε διαβασμα,ουτε εγγραφη,ουτε τιποτα.δεν ξερω κατα ποσο κανει για εξωτερικουσ σκληρουσ.δοκιμασε την trial εκδοση του απο το παραπανω link. σε εσωτερικουσ που το χω δοκιμασει λειτουργει αψογα.
100 010 00 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Οταν θα τον κανεις share, στο κουμπι δικαιωματα (permissions), τσεκαρε το "read only"
atvelos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 το share το βρηκα τα permissions που ειναι. Αν τον κανω read only και τον παω σε αλλο κομπιουτερ θα ισχυει και εκει?
random Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Υπαρχει τροπος να κλειδωσω το περιεχομενο ενος εξωτερικου σκληρου ωστε μονο να το διαβαζουν και να μην μπορουν να το αντιγραφουν.Ξερω οτι κλειδωνει ξεκλειδωνει μιλαω για περιπτωσεις αρχαριων. Μπορεις να περιγράψεις πιό αναλυτικά τι θέλεις; δηλαδή, ποια ειναι η χρηση αυτου του δισκου και των αρχειων; προγράμματα έχει; ταινιες, φωτογραφίες, doc, excel; ειναι εσωτερικός και θες να τον βγάζεις απο το pc, ή ειναι εξωτερικός usb , να τον διαβαζουν οι αλλοι στα pc τους αλλα να μην αντιγράφουν περιεχόμενα στο δικο τους δίσκο; τα 2 link που δοθηκαν πάνω, αναφέρονται σε αυτο που ψάχνουν οι περισσότεροι: απόλυτο κλείδωμα για οποιαδήποτε πρόσβαση. Προστασία απο αντιγραφή, και να επιτρέπεται το διάβασμα, ειναι αλληλοαναιρούμενα. Αν επιτρέπεις να κάνει διπλο κλικ σε αρχείο, και αυτο να ανοίξει στο αντίστοιχο πρόγραμμα... τότε στην πραγματικότητα το αρχείο έχει ήδη αντιγραφτεί (άλλο αν ο χρήστης του αρχείου δεν το ξέρει/καταλαβαίνει), δεν μπορεις να ζητας απαγόρευση αντιγραφής. πχ. εχεις μέσα ένα PDF, επιτρέπεις να το δει, με το διπλο κλικ, ανοιγει ο Acrobat. Το αρχείο έχει ηδη αντιγραφτεί στη μνήμη του υπολογιστή (και αν το βλέπει μεσα απο δίκτυο, μιλάμε για άλλον υπολογιστή, το pc του χρήστη). Μέσα απο το Acrobat κάνει ενα "save a copy.." και το πήρε το αρχείο στο δικό του δίσκο Αν κάνεις κάτι που να απαγορέψει την μεταφορά του pdf στη μνήμη, δεν θα δουλευει ο Acrobat, δεν θα μπορεί να το διαβάσει το κείμενο, χάνεις την πρώτη σου απαίτηση (να μπορουν να τα διαβάζουν). -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- Αν παίξεις με τα persmissions, και βάλεις read-only, μπορει πολυ απλά να κάνει copy, και paste σε δικό του δίσκο. read only σημαίνει οτι το συγκεκριμένο αντίγραφο του αρχείου, αυτο που έχεις στο δικό σου δίσκο, δεν μπορουν να το χαλάσουν/επεξεργαστούν/σβήσουν. To αντίγραφο του, με copy-paste, στο δικό τους δίσκο, θα μπορουν να το κάνουν ότι θέλουν. -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- γι' αυτό, πες κατι παραπάνω για την περίπτωση, να δουμε αν υπάρχει κάτι.
motherfucker Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπερα και χρονια πολλα, βρηκα το θεμα του φιλου οπως εκανα search γιατι θελω κι εγω αυτο το πραγμα. Και συγκεκριμενα, υπαρχει πιθανοτητα να χρειαστει να δανεισω τον εξωτερικο σκληρο μου σε εναν φιλο που θελει να κανει προγραμμα σε ενα μπαρ. Στον σκληρο μου εχω μεσα παρα πολλα .mp3 και πολλα απο αυτα ειναι πολυ σπανια. Δεν θα ηθελα λοιπον μαζι με το "προγραμμα" να μου "φαει" και τους κοπους τοσων ετων, αναζητησης και δουλειας. Υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να "παιξει" τα κομματια αλλα να μην μπορει να τα "αντιγραψει" ειτε σε dvd ειτε να τα κανει μεταφορα σε αλλο σκληρο?
flik Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο. Το είχα ψάξει κι εγώ και κατάλαβα αυτό που είπε ο random, δεν γίνεται εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του ίδιου του υπολογιστή.
Pitsi Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Καλησπερα και χρονια πολλα,βρηκα το θεμα του φιλου οπως εκανα search γιατι θελω κι εγω αυτο το πραγμα. Και συγκεκριμενα, υπαρχει πιθανοτητα να χρειαστει να δανεισω τον εξωτερικο σκληρο μου σε εναν φιλο που θελει να κανει προγραμμα σε ενα μπαρ. Στον σκληρο μου εχω μεσα παρα πολλα .mp3 και πολλα απο αυτα ειναι πολυ σπανια. Δεν θα ηθελα λοιπον μαζι με το "προγραμμα" να μου "φαει" και τους κοπους τοσων ετων, αναζητησης και δουλειας. Υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να "παιξει" τα κομματια αλλα να μην μπορει να τα "αντιγραψει" ειτε σε dvd ειτε να τα κανει μεταφορα σε αλλο σκληρο? Εκτός θέματος αλλά είναι εντελώς ηλίθιο αυτό που λες, δεν θα πάθεις τίποτα αν τα αντιγράψει ένας ή πολλοί αυτα τα τραγούδια. Αντιθέτως αν κάποια στιγμή τα χάσεις θα μπορείς να τα παρεις από τον φίλο σου. Σκέψου ότι και εσύ τα βρήκες επειδή κάποιοι ΔΕΝ σκεφτονταν όπως εσύ και μοιράστηκαν αυτά που είχαν.
Αδμιν Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δεν παιρνω και ορκο αν αυτο ζητας/ζητουσε, αλλα μου εχει τυχει να μη μπορω να κανω copy - paste αρχεια απο καποιο σκληρο δισκο αν ο owner ειναι αλλος απο εμενα. Παντα σε Linux και ext3 filesystem, δε ξερω πως διαχηρηζονται τα δικαιωματα τα Windows και το NTFS. Σιγουρα παντως αν ανοιξεις ενα mp3 τοτε μπορεις να το κανεις save πχ μεσω του VLC ως audio stream.
SOWHAT Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Nα πω μία βλακεία και ας την κρίνουν όσοι ξέρουν καλύτερα από μένα..... Αν υπάρχει τρόπος να τα κάνεις HIDDEN FILES??? Σιγά μην κάτσει να ψάξει και αυτά... Στην τελική τι να σου πω...πήγαινε πάρε άλλον έναν εξωτερικό σκληρό και βάλε εκεί τα πολύτιμα τραγούδια ώστε να μην τα πάρει κανείς ποτέ καταλάθος...:-)
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Εκτός θέματος αλλά είναι εντελώς ηλίθιο αυτό που λες, δεν θα πάθεις τίποτα αν τα αντιγράψει ένας ή πολλοί αυτα τα τραγούδια.Αντιθέτως αν κάποια στιγμή τα χάσεις θα μπορείς να τα παρεις από τον φίλο σου. Σκέψου ότι και εσύ τα βρήκες επειδή κάποιοι ΔΕΝ σκεφτονταν όπως εσύ και μοιράστηκαν αυτά που είχαν. Σώπα ρε μεγάλε.. Και εαν ο Starter του Topic έχει προσωπικές φωτογραφίες με τη γυναίκα του, θα ήθελε να τις πάρουν και οι φίλοι του να τις κοζάρουν ΜΠΑΣ και τις χάσει? Ίσως πάλι το θέλει για να μη πάρουν κάτι ακατάλληλο τα παιδιά του..Ίσως είναι σημαντικά έγγραφα της δουλειάς του ή 1000 άλλες περιπτώσεις..! Εκτός του θέματος αλλά είναι εντελώς ηλίθιο αυτό που λες.. Κοίτα να βοηθάς εδω μέσα που είσαι, και άσε τα συμπεράσματα.. /Koritsi_Gia_PC
Αδμιν Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Σώπα ρε μεγάλε.. Και εαν ο Starter του Topic έχει προσωπικές φωτογραφίες με τη γυναίκα του, θα ήθελε να τις πάρουν και οι φίλοι του να τις κοζάρουν ΜΠΑΣ και τις χάσει? Ίσως πάλι το θέλει για να μη πάρουν κάτι ακατάλληλο τα παιδιά του..Ίσως είναι σημαντικά έγγραφα της δουλειάς του ή 1000 άλλες περιπτώσεις..! Εκτός του θέματος αλλά είναι εντελώς ηλίθιο αυτό που λες.. Κοίτα να βοηθάς εδω μέσα που είσαι, και άσε τα συμπεράσματα.. /Koritsi_Gia_PC Στον σκληρο μου εχω μεσα παρα πολλα .mp3 και πολλα απο αυτα ειναι πολυ σπανια. Δεν θα ηθελα λοιπον μαζι με το "προγραμμα" να μου "φαει" και τους κοπους τοσων ετων, αναζητησης και δουλειας. (10χαρακτηρες)
Land_Of_Banania Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Καλά δεν είδες σε ποιον απαντούσε?? Δεν αναφερόταν σε φωτογραφίες με τη γυναίκα του αλλά σε "σπάνια .mp3" τα οποία προφανώς δεν ήταν καν δικιά του μουσική... Λυπάμαι αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον pitsi. Άσε που αμφιβάλλω κατά πόσο υπάρχει πλέον σπάνια μουσική τώρα με το ίντερνετ. Πράγμα που το θεωρώ απόλυτα θετικό. Η σπάνια μουσική είναι τερτίπι των δισκογραφικών. Τυπώνω μόνο 100 και το ονομάζω σπάνιο. Το mp3 δεν γίνεται να είναι σπάνιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.