maniac89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις διαφορές run -time error & compile -time error! Αυτά έχουν άμεση σχέση με Upcasting και Downcasting σωστά; ευχαριστώ...
elis88 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Run time error: Είναι όταν φτιάχνεις ένα πρόγραμμα το οποίο γίνεται κανονικά compile και σε κάποια φάση να προκίψουν errors ενώ τρέχει το πρόγραμμα. Compile time error: Είναι όταν ο κώδικας έχει λάθη τα οποία αναγνωρίζει ο compiler, με αποτέλεσμα να σου βγάλει σφάλμα και να μην γίνεται compile ο κώδικας σου.
maniac89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Run time error: Είναι όταν φτιάχνεις ένα πρόγραμμα το οποίο γίνεται κανονικά compile και σε κάποια φάση να προκίψουν errors ενώ τρέχει το πρόγραμμα. Compile time error: Είναι όταν ο κώδικας έχει λάθη τα οποία αναγνωρίζει ο compiler, με αποτέλεσμα να σου βγάλει σφάλμα και να μην γίνεται compile ο κώδικας σου. ευχαριστώ για την βοήθεια...
maniac89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 και κάτι άλλο όποιος μπορεί ας μου εξηγήσει γιατι συμβαίνει run time error και όχι compile time erroe!!! ευχαριστώ again...
Nodoordonotthereisnotry Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μήπως ξεχνάς κανά #include; hit and a miss!
georgemarios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 η κλασση Base ειναι abstract και δεν μπορει να γινει instantiated ψαξε στο google για abstract classes αλλα γενικα ισχυει πως το >Base b1 = new Base(); θα βγαλει error....
Dikemou Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 To instantiation θα έπρεπε να είναι compile-time error, όχι run-time...
maniac89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 ευαριστώ λοιπόν για όλες τις απαντήσεις αλλά μία συγκεκριμένη τελική απάντηση υπάρχει....
georgemarios Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 η τελικη απαντηση ειανι πως ΝΑΙ, υπαρχει λαθος στο διπλανο προβλημα και ειναι compile-time.... ειναι το Base b1 = new Base(); τωρα, το exception in thread main μπορει ναι ειναι ας πουμε γιατι η κλασση Test δεν ειναι σωσμενη σε αρχειο ονοματι Test.java το εχεις τρεξει? πως το ετρεξες, με ποια εντολη? Σημειωση: δεν το δοκιμασα, οποτε κρατω τις επιφυλαξεις μου....
Dikemou Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Ναι, ή το τρέχεις με μικρό t αντί για κεφαλαίο π.χ. (συνηθισμένο λάθος)
maniac89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 αυτή είναι διαφάνεια από διάλεξη... την ανέβασα διότι πριν δεν ήξερα τί σημαίνει compile-time error & run-time error (κάποιος φίλος στο forum πιο πάνω μου τα εξήγησε), το πρόγραμμα το έχω τρέξει και έχω καταλήξει στο ότι η λύση που δίνεται στην διαφάνει είναι λάθος διότι υπάρχει compile-time error στο Base b1 = new Base();
maniac89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 η τελικη απαντηση ειανι πως ΝΑΙ, υπαρχει λαθος στο διπλανο προβλημα και ειναι compile-time....ειναι το Base b1 = new Base(); τωρα, το exception in thread main μπορει ναι ειναι ας πουμε γιατι η κλασση Test δεν ειναι σωσμενη σε αρχειο ονοματι Test.java το εχεις τρεξει? πως το ετρεξες, με ποια εντολη? Σημειωση: δεν το δοκιμασα, οποτε κρατω τις επιφυλαξεις μου.... επειδή το έτρεξα το πρόγραμμα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η λύση που δίνεται στην διαφάνει είναι λάθος και ότι υπάρχει compile-time error στο Base b1 = new Base();
maniac89 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 μπινκγο!τι κερδιζω? ένα μάθημα java δωρεάν από μένα... αλλά μην εφυσυχάζεις γιατί θα ξαναστείλω δίνω σε δύο μέρες και πιθανόν να χρειαστώ ξανα την βοήθειά σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.