Προς το περιεχόμενο

Java!!!one question...

maniac89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις διαφορές run -time error & compile -time error!

Αυτά έχουν άμεση σχέση με Upcasting και Downcasting σωστά;

ευχαριστώ...

Δημοσ.

Run time error: Είναι όταν φτιάχνεις ένα πρόγραμμα το οποίο γίνεται κανονικά compile και σε κάποια φάση να προκίψουν errors ενώ τρέχει το πρόγραμμα.

Compile time error: Είναι όταν ο κώδικας έχει λάθη τα οποία αναγνωρίζει ο compiler, με αποτέλεσμα να σου βγάλει σφάλμα και να μην γίνεται compile ο κώδικας σου.

Δημοσ.
Run time error: Είναι όταν φτιάχνεις ένα πρόγραμμα το οποίο γίνεται κανονικά compile και σε κάποια φάση να προκίψουν errors ενώ τρέχει το πρόγραμμα.

Compile time error: Είναι όταν ο κώδικας έχει λάθη τα οποία αναγνωρίζει ο compiler, με αποτέλεσμα να σου βγάλει σφάλμα και να μην γίνεται compile ο κώδικας σου.

ευχαριστώ για την βοήθεια...

Δημοσ.

και κάτι άλλο όποιος μπορεί ας μου εξηγήσει γιατι συμβαίνει run time error και όχι compile time erroe!!!

ευχαριστώ again...

post-101842-129062969011_thumb.jpg

Δημοσ.

η κλασση Base ειναι abstract και δεν μπορει να γινει instantiated

ψαξε στο google για abstract classes αλλα γενικα ισχυει πως το

>Base b1 = new Base();

θα βγαλει error....

Δημοσ.

ευαριστώ λοιπόν για όλες τις απαντήσεις αλλά μία συγκεκριμένη τελική απάντηση υπάρχει....

Δημοσ.

η τελικη απαντηση ειανι πως ΝΑΙ, υπαρχει λαθος στο διπλανο προβλημα και ειναι compile-time....

ειναι το

Base b1 = new Base();

τωρα, το exception in thread main μπορει ναι ειναι ας πουμε γιατι η κλασση Test δεν ειναι σωσμενη σε αρχειο ονοματι Test.java

το εχεις τρεξει?

πως το ετρεξες, με ποια εντολη?

Σημειωση: δεν το δοκιμασα, οποτε κρατω τις επιφυλαξεις μου....

Δημοσ.

αυτή είναι διαφάνεια από διάλεξη...

την ανέβασα διότι πριν δεν ήξερα τί σημαίνει compile-time error & run-time error

(κάποιος φίλος στο forum πιο πάνω μου τα εξήγησε),

το πρόγραμμα το έχω τρέξει και έχω καταλήξει στο ότι η λύση που δίνεται στην διαφάνει είναι λάθος διότι υπάρχει compile-time error στο Base b1 = new Base();

Δημοσ.
η τελικη απαντηση ειανι πως ΝΑΙ, υπαρχει λαθος στο διπλανο προβλημα και ειναι compile-time....

ειναι το

Base b1 = new Base();

τωρα, το exception in thread main μπορει ναι ειναι ας πουμε γιατι η κλασση Test δεν ειναι σωσμενη σε αρχειο ονοματι Test.java

το εχεις τρεξει?

πως το ετρεξες, με ποια εντολη?

Σημειωση: δεν το δοκιμασα, οποτε κρατω τις επιφυλαξεις μου....

επειδή το έτρεξα το πρόγραμμα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η λύση που δίνεται στην διαφάνει είναι λάθος και ότι υπάρχει compile-time error στο Base b1 = new Base();

Δημοσ.
μπινκγο!

τι κερδιζω?

ένα μάθημα java δωρεάν από μένα:-)...

αλλά μην εφυσυχάζεις γιατί θα ξαναστείλω δίνω σε δύο μέρες και πιθανόν να χρειαστώ ξανα την βοήθειά σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...