Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιζω 6 χρόνια πιάνο με την κιθάρα δεν έχω ασχοληθεί. ια φορά την επιασα στα χερια μου και εβγαλα ένα μόνο ρεφραίν από άγνωστο κομμάτι. Με λίγα λόγια ξερώ μόνο τις νότες , να μετράω, αρκετή θεωρία και ότι εχει σχέση με το πιάνο. Με τί μου προτείνετε να αρχίσω;

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Με λίγα λόγια ξερώ μόνο τις νότες , να μετράω, αρκετή θεωρία και ότι εχει σχέση με το πιάνο. Με τί μου προτείνετε να αρχίσω;

Εννοεις οτι δε ξερεις τι να διαλεξεις μεταξυ κλασσικης ή ηλεκτρικης κιθαρας? Η καταλαβα λαθος...?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
ωραίες διακοπούλες camping παραλίες κτλ κτλ xD

τέτοια χασίματα πάντα να έχουμε!

χαχαχα!εννοειτε τετoια χασιματα να εχουμε!!!! :-)

Επεξ/σία από kate23
Δημοσ.
Παιζω 6 χρόνια πιάνο με την κιθάρα δεν έχω ασχοληθεί. ια φορά την επιασα στα χερια μου και εβγαλα ένα μόνο ρεφραίν από άγνωστο κομμάτι. Με λίγα λόγια ξερώ μόνο τις νότες , να μετράω, αρκετή θεωρία και ότι εχει σχέση με το πιάνο. Με τί μου προτείνετε να αρχίσω;

Με ένα δάσκαλο.

Η ερώτηση που κάνεις πάρα πολύ αόριστη. Σκέψου να σε ρωτήσει κάποιος "παίζω 6 χρόνια κιθάρα και ξέρω νότες, να μετράω, αρκετή θεωρία και γενικά ό,τι έχει σχέση με την κιθάρα". Με τί θα του πρότεινες να αρχίσει να μαθαίνει πιάνο;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδες να ρωτησω εγω κατι?εσπασε η χορδη της ακουστικης του κολλητου μου.και λεμε να την δωσουμε να μας αλλα3ουν χορδες.ποσο θα παει απο λεφτα?

Δημοσ.
ρε παιδες να ρωτησω εγω κατι?εσπασε η χορδη της ακουστικης του κολλητου μου.και λεμε να την δωσουμε να μας αλλα3ουν χορδες.ποσο θα παει απο λεφτα?

Δεν θα την δώσετε αλλού για άλλαγμα χορδών. Θα πάρετε ένα καινούργιο σετάκι χορδών (πχ αυτές). Από εκεί και πέρα, κάνεις ότι λέει εδώ (από το 4ο λεπτό και μετά για να αποφύγεις τα κομμάτια που προς το παρόν δεν σε απασχολούν, αλλά και την πολυλογία του τύπου):

και εδώ για τη συνέχεια:

Αφού αλλάξετε την πρώτη χορδή περνάτε στην απέναντι (δηλαδή αν ξεκινήσατε από την πρώτη, αλλάζετε στη συνέχεια την έκτη, μετά τη δεύτερη, την πέμπτη, την τρίτη και τέλος την τέταρτη). Αυτό για να είναι κλιμακωτή η αλλαγή τάσης στο μπράτσο και να μην πάρει ούτε κύρτωση, ούτε στρέψη. Καλό θα ήταν να έχετε και ένα καθαριστικό για την ταστιέρα (προσωπικά επιλέγω αυτό και αυτό, το πρώτο για την ταστιέρα και το δεύτερο για τις χορδές). Αφού τελειώσετε, καλό είναι να αφήσετε την κιθάρα τουλάχιστον ένα 5ωρο και να την ξανακουρδίσετε μετά (που λογικά θα έχει χάσει πάλι κάποια μόρια).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κατά το άλλαγμα των χορδών δείτε ότι οι χορδές στο nut είτε "σφίγγουν", είτε κολυμπάνε, θέλει οπωσδήποτε μάστορα, αφού απαιτούνται ειδικές λίμες που είναι μάλλον απίθανο να διαθέτετε. Αυτό θα το καταλάβετε αν κουνώντας πάνω κάτω (παράλληλα με το nut) τη χορδή σε εκείνο το σημείο μετατοπίζεται αυτή μέσα στο αυλάκι για πάνω από μισό χιλιοστό, το οποίο σημαίνει ότι τα αυλάκια είναι φαρδιά και θέλει αλλαγή το nut, ή αν δεν έχουν την δυνατότητα (οι χορδές) να κινηθούν μέσα έξω (παράλληλα με το μπράτσο), οπότε τα αυλάκια είναι στενά και θέλουν άνοιγμα με τις λίμες που ανέφερα πιο πάνω.

ΠΡΟΣΟΧΗ2: Αφού θα έχετε βγάλει την παλιά χορδή, πάρτε ένα μολυβάκι (οποιοδήποτε), και ζωγραφίστε μια μεγάλη επιφάνεια σε ένα χαρτί. Στη συνέχεια τσακίστε το χαρτί στη μέση της ζωγραφισμένης επιφάνειας και τρίψτε με αυτήν τα αυλάκια του nut (ώστε να γκριζάρουν). Αυτό γίνεται για να γλυστράει καλύτερα η χορδή μέσα στο nut.

Στη συνέχεια, με το εικοσάρικο (minimum) που έχετε γλυτώσει, πάτε εδώ και πίνετε από μια μεγάλη Maerzen ή Rauchbier (αν σας αρέσει η καπνιστή). Τα υπόλοιπα τα καίτε ή σε άλλες μπύρες (πρέπει να βγάζουν για μια εξάδα heineken από το super market, αλλιώς κάτι λάθος έχετε κάνει), ή τσοντάρετε και μερικά παραπάνω και παίρνετε και ένα ανταλλακτικό σετάκι χορδών για την δύσκολη ώρα. :-)

Δημοσ.

Λοιπόοον...Εδώ και καιρό θέλω να ξεκινήσω μαθήματα κλασσικής κιθάρας...

Βασικά θέλω να ξεκινήσω κιθάρα επειδή με ενδιαφέρει πολύ και πιστεύω πως ένα μουσικό όργανο χρειάζεται για τη δουλειά που θέλω να κάνω στο μέλλον...

Θέτω τις εξής ερωτήσεις λοιπόν..

1. Πόσα χρόνια χρειάζονται για να μάθεις να παίζεις καλά κιθάρα;

2. Πόσες ώρες την εβδομάδα θα πρέπει να κάνεις μάθημα;

και

3. Πόσα €€€ περίπου κάνει μια κιθάρα;

Όσα άτομα ξέρουν να απαντήσουν στις παραπάνω ερωτήσεις και θέλουν να με βοηθήσουν, ας το κάνουν!

Ευχαριστώ gyuzzz !

:-):-):-)

Nikos

Δημοσ.

Βασικά θέλω να ξεκινήσω κιθάρα επειδή με ενδιαφέρει πολύ και πιστεύω πως ένα μουσικό όργανο χρειάζεται για τη δουλειά που θέλω να κάνω στο μέλλον...

και

Όσα άτομα ξέρουν να απαντήσουν στις παραπάνω ερωτήσεις και θέλουν να με βοηθήσουν, ας το κάνουν!

Ευχαριστώ gyuzzz !

Nikos

1.Eιναι σχετικο.Παιζει ρολο το ποσο γρηγορα τα πιανεις,ο καθηγητης και το ποσο σκληρα θα δουλεψεις.Επισης το "παιζω καλα" ειναι σχετικο.Παιζω καλα για καποιους ειναι παιρνω την κιθαρα στην παραλια και παιζω πυξ λαξ και για αλλους παιρνω την κιθαρα και για ζεσταμα παιζω Malmsteen.

2.Κι εδω αναλογως με τον καθηγητη,το χρονο σου,το χρημα σου και αναλογως σε τι επιπεδο θες να φτασεις και σε ποσο καιρο

3.Κλασικη,ακουστικη ή ηλεκτρικη?

Δημοσ.
1.Eιναι σχετικο.Παιζει ρολο το ποσο γρηγορα τα πιανεις,ο καθηγητης και το ποσο σκληρα θα δουλεψεις.Επισης το "παιζω καλα" ειναι σχετικο.Παιζω καλα για καποιους ειναι παιρνω την κιθαρα στην παραλια και παιζω πυξ λαξ και για αλλους παιρνω την κιθαρα και για ζεσταμα παιζω Malmsteen.

2.Κι εδω αναλογως με τον καθηγητη,το χρονο σου,το χρημα σου και αναλογως σε τι επιπεδο θες να φτασεις και σε ποσο καιρο

3.Κλασικη,ακουστικη ή ηλεκτρικη?

Ευχαριστώ που απάντησες...

Συμφωνώ μαζί σου...Έκανα όλες αυτές τις ερωτήσεις, επειδή το πρόγραμμα μου είναι λιγάκι "φορτώμενο" και δε ξέρω πως να βολέψω τις ώρες...

Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος βέβαια...

Κλασσική κιθάρα θέλω να αρχίσω...Το είχα γράψει παραπάνω ( ίσως να μη το είδες :P )

Δημοσ.

και

Ευχαριστώ gyuzzz !

Nikos

1)Στην κλασσικη απ'οτι ξερω αν πηγαινεις ωδειο χρειαζονται 10 χρονια για να παρεις πτυχειο (που σημαινει οτι ξερεις να παιζεις "καλα"). Αλλα ενας κιθαριστας οσο πιο πολλα χρονια ασχολειται τοσο πιο καλα μαθαινει το οργανο. Το ποσο γρηγορα θα μαθεις τα βασικα εξαρταται απο το ποσο μελετας και απο το τι θα μελετας. Και το σημαντικοτερο ειναι οτι πρεπει να ασχολεισαι ΚΑΘΕ μερα, εστω κι αν ειναι μονο για μιση ωρα, αλλιως αμα το παρατησεις δε μενεις στασιμος απλα αλλα γινεσε χειροτερος.

2)1 ωρα τη βδομαδα ειναι αρκετη. Δεν υπαρχει νοημα να κανεις παραπανω. Ο καθηγητης απλα θα σε καθοδηγει. Ολη τη δουλεια εσυ θα την κανεις

3)Κιθαρες υπαρχουν απο 50 ευρω μεχρι μερικες δεκαδες χιλιαδες (ευρω παντα :P). Αμα εισαι αποφασισμενος οτι δεν προκειται να τα παρατησεις καλυτερα να παρεις μια μετρια κιθαρα (των 200-300 ευρω περιπου) για να βγαζεις ικανοποιητικο ηχο στην αρχη, πραγμα που θα σε βοηθησει να την αγαπησεις περισσοτερο. Προσεχε η κιθαρα που θα παρεις να ειναι 4/4 (κανονικο μεγεθος κιθαρας δηλαδη), γιατι ειχα ενα φιλο που την πατησε και πηρε 3/4 χωρις να το ξερει.

Δημοσ.

hey guys!!!να μαι+γω παλι!!! :-)

τι κανετε???εγω διαβαζω οοοοολη μερα... :-( αλλα ενας χρονος ειναι...που 8α παει,8α περασει! :-)

anyways να σας πω...ειναι ευκολο να συνδεσω την κι8αρα μου με το pc???

Δημοσ.
hey guys!!!να μαι+γω παλι!!! :-)

τι κανετε???εγω διαβαζω οοοοολη μερα... :-( αλλα ενας χρονος ειναι...που 8α παει,8α περασει! :-)

anyways να σας πω...ειναι ευκολο να συνδεσω την κι8αρα μου με το pc???

Θα περάσει θα περάσει!

Για ποια κιθάρα λες;

Δημοσ.

Κιθάρα > Βύσμα > (Πετάλια/πεταλιέρα > Βύσμα >) Ενισχυτής > Βύσμα > Αντάπτορας από μεγάλο μονοφωνικό καρφί σε μικρό > Κάρτα ήχου.

Δεδομένου ότι έχεις μέχρι τον ενισχυτή τον εξοπλισμό και ένα pc με κάρτα ήχου χρειάζεσαι ένα βύσμα (από 8 έως μερικές εκατοντάδες ευρώ, γύρω στα 10-15 ευρώ είναι οκ) και τον αντάπτορα (γύρω στο 1 ευρώ). :-)

Δημοσ.
Κιθάρα > Βύσμα > (Πετάλια/πεταλιέρα > Βύσμα >) Ενισχυτής > Βύσμα > Αντάπτορας από μεγάλο μονοφωνικό καρφί σε μικρό > Κάρτα ήχου.

Δεδομένου ότι έχεις μέχρι τον ενισχυτή τον εξοπλισμό και ένα pc με κάρτα ήχου χρειάζεσαι ένα βύσμα (από 8 έως μερικές εκατοντάδες ευρώ, γύρω στα 10-15 ευρώ είναι οκ) και τον αντάπτορα (γύρω στο 1 ευρώ). :-)

To σταδιο με τον ενισχυτη σιγουρα χρειαζεται?

Ας πουμε αν θες να χρησιμοποιησεις το pc για ενισχυτη?Πως γινεται?

offtopic και ασχετο!:οι ΜΕGAVAT που εχεις στο signature σ ειναι η μπαντα σ? :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...