Προς το περιεχόμενο

Ποια γλωσσα προγραμματισμου???

Mr V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια σκεφτομαι να αρχισω να μαθω μια γλωσσα προγραμματισμου.εψαξα λιγο και ειδα οτι υπαρχουν αρκετες οπως java c++ ktlp.διαβασα μερικες περιληψεις για την καθε μια και προσανατολιζομαι προς java.εσεις που ξερετε ειναι καλα για εναν αρχαριο και αν μπορειτε δοστε μερικες συμβουλες σχετικα με το θεμα...

Δημοσ.
Μακριά από java.Καλύτερα να ασχοληθείς με C++.

Ναι είναι αργή... :-D

Το γεγονός ότι έχει καθιερωθεί στα περισσότερα πανεπιστήμια στον κόσμο ως η πλέον μοντέρνα γλώσσα εκμάθησης προγραμματισμού (και πιο συγκεκριμένα ΟΟ), από σπόντα έγινε...

BTW, Mr V, το θέμα έχει θιχτεί 7236457136 φορές περίπου εδώ μέσα. Κάνε μια αναζήτηση...

Δημοσ.

Άντε πάλι μία συζήτηση κόντρας C++ και Java.

Προσωπικές απόψεις είναι φίλε μου αυτές,εγώ θα έλεγα πως είναι μία χαρά να ξεκινήσεις με Java,θα σου είναι και πολύ πιο εύκολο αλλά και θα το ευχαριστηθείς πολύ παραπάνω.

Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι με όποια γλώσσα και να ασχοληθείς στο τέλος εάν θέλεις να έχεις ικανοποιητικό μισθό θα καταλήξεις σε C++ ή Java.

Δημοσ.

Γειά σου φιλαράκι,

Εγώ έχω ασχοληθεί και με τις δύο. Ώντος υπάρχει μία κόντρα μεταξύ αυτών των δύο αλλά κατά προσωπική μου άποψη θα σημφωνήσω με τον alex2005. Για έναν αρχάριο καλύτερα να ξεκινήσει με JAVA.

H C++ είναι πιο περίεργη (πέρα από τα βασικά βέβαια, που λίγο πολύ είναι για τις πιο πολλές γλώσσες τα ίδια.)

Και αύτα που λέγονται περι JAVA και από σπόντα ΟΟ θα διαφωνήσω. Αν είναι η JAVA

από σπόντα ΟΟ πόσο μάλλον η C++

Δημοσ.

Να πω κι εγώ το δικό μου; :)

Η C είναι καθαρά procedural γλώσσα.

Η C++ είναι γλώσσα πασπαρτού, μπορείς να προγράμματίσεις είτε procedurally είτε OO.

Η Java είναι αποκλειστικά OO γλώσσα.

Το ΟΟ όμως είναι μια προσέγγιση σε επίπεδο δομής/φιλοσοφίας του κώδικα.

Και το OO σε procedural κομματάκια χωρίζεται.

Μάθε λοιπόν procedural, προχώρα σε όλο και πιο πολύπλοκες δομές, μάθε την class, και όταν είσαι σίγουρος οτι το έχεις πιάσει τι είναι, προχώρα αν θες σε Java.

Έτσι το κάναμε τουλάχιστον εμείς στη σχολή και δούλεψε μια χαρά :)

Δημοσ.

C++ παρετημενη γλωσσα, C καλη αλλα οχι τοσο ανετη και οχι τοσο καλη για αρχη (αν κ για τα 2 καλη ειναι, απλως οχι η καλυτερη).

Ξεκινα python και C ενναλαξ, η μονο python αν βαριεσαι, μετα πηγαινε σε java η C# π κανει παπαδες! :-D

ps: python ειναι αντικειμενοστραφης (OO που λενε και πιο πανω), απαιτει η στοιχιση σου στον κωδικα να ειναι συγκεκριμενη για να τρεξει το σεναριο (ο κωδικας της δλδ), με αποτελεσμα ο κωδικας σου στο τελος να ειναι θαυμαστα αναγνωσιμος + τ οτι οι εντολες ειναι λογικες στη συνταξη τους και ολοκληρωμενες (πχ print, input, def <oνομα συναρτησης/δομης/αντικειμενου> κτλ). απο δυνατοτητες σκιζει και υπαρχει και προγραμμα που μετατρεπει τα σεναρια της σε εκτελεσιμα αρχεια, δλδ θα τρεχουν μετα και σε υπολογιστες χωρις τον interpreter της python.

σε linux οι δυνατοτητες της πανε στο διαολο (με την καλη εννοια :P ), ειναι φοβερη γλωσσα μετραει ασχολησου, ειδικα για web ενα μονο θα σου πω για τις εφαρμογες της: τη χρησιμοποιουν για εσωτερικο προγραμματισμο (για οργανωση των συστηματων και των αρχειων του - μαλλον), το youtube και η google (και ασχετα απο web και η nasa για την απλοτητα της στη συνταξη και τις δυνατοτητες της :-D )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...