Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάτι παίζει με τον download counter. Σε κάποιο σημείο που παρακολουθούσα (πριν αρκετή ώρα), κόντευε τα 3 εκατομμύρια. Τώρα είναι πάλι 1,3κάτι... ; :fear:

Total Downloads Region Downloads :5,903,847

Για το review:

Δεν αναφερθηκαν οι ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ αλλαγες: Μετάβαση στη Gecko layout engine, τη χρηση Cairo για το rendering και τη χρηση SQL-lite για bookmarks και history. Τεχνολογικο φορουμ ειμαστε ρε παιδια...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είδες την ώρα του post, ελπίζω.

Και επειδή όντως είμαστε τεχνολογικό forum:

Μετάβαση στη Gecko layout engine

Gecko χρησιμοποιούσε και ο 2.

τη χρηση Cairo για το rendering

Ομοίως. Απλά, τώρα χρησιμοποιεί την Cairo library για το rendering περισσότερων στοιχείων του interface.

και τη χρηση SQL-lite για bookmarks και history

Αυτό είναι μία πραγματικά καλή εξέλιξη. Η επιλογή των προηγούμενων formats αποθήκευσης ήταν just horrid.

Δημοσ.

Gecko χρησιμοποιούσε και ο 2.

Λαθος μου. Απλως αναβαθμηστηκε σε Gecko 1.9 το οποιο ομως εχει παρα πολλες αλλαγες και χρησιμοιποιει πλεον Cairo για το rendering.

Για την ωρα, μην το ψαχνεις. Απο τις 5 στους δρομους ειμουνα και αυτη τη στιγμη το κεφαλι μου ειναι καζανι. Παντως παρατηρω οτι το δεσιμο με το Google γινεται πιο δυνατο. Προσωπιικα για μενα αυτο ειναι κακο. Το attitude της Google καθως και η επεκταση της σε ολες τις αγορες μου προκαλουν τρομο για το μελλον του Web.

Δημοσ.
Παντως παρατηρω οτι το δεσιμο με το Google γινεται πιο δυνατο.

Πιο δυνατό από ότι στον 2; Τινί τρόπω;

Δημοσ.

δε ξέρω τι λέτε...σ εμένα για κάποιο λόγο συνεχώς κολάει...

κ όταν λέω κολάει ανοίγει νέο tab για κάθε νές σελίδα αλλά δε μπαίνει ποτέ.επίσης στα λινκ μέσα στις σελίδες άμα το πατήσει μία φορά ξεκινάει και καλά για να μπει αλλά δε μπαίνει αν δεν το πατήσεις δεύτερη,ας πούμε πρέπει να πατήσω 2 φορές αναζήτηση στο google για να μου βγαλει απότελέσματα και οι 2 αυτές φορές να έχουν και ένα δευτερόλεπτο διαφορά μεταξύ τυος.δεν ξέρω τι συμβαίνει...το 2 μου λειτουργούσε άψογα και το μηχάνημά μου είναι ένα λαπτοπ toshiba με core 2 duo Τ5700,1gb ram...klp kl klp

Δημοσ.

Αν κατεβάσετε το RC και κάνετε update, εγκαθιστά το 3 κατευθείαν.

Επίσης εγκαθιστά το 3 πάνω στο 2 (όχι όμως από το update αλλά το standalone) χωρίς πρόβλημα και χωρίς να κάνεις απεγκατάσταση του 2.

Πολύ πιο γρήγορο το 3 πάντως, μπράβο τους.

Δημοσ.

Ρε παιδια εχουμε ανοιξει ΕΔΩΩΩΩΩΩΩΩ ενα θεμα για τα προβληματα,λυσεις κτλ του 3.Καντε την καλη και μεταφερθειτε για να ξερουμε ποιο να παρακολουθουμε κιολας;)

soctap οταν κανεις εκατασταση τον 3 τα κανει import απο μονος του.Αν τον απεγκαταστησεις τον 2 και βαλεις καθαρα τον 3 τοτε φυσικα θες export-import

• Members
Δημοσ.

Να προσθέσω κι εγώ 2 ακόμη βολικές λειτουργικότητες που υπάρχουν στον Firefox 3 και δεν υπήρχαν στον 2 και αφορούν την αντιγραφή και επικόλληση (αν και τα έχω αναφέρει και σε άλλο post):

1. Επιλογή πολλών μαζί διαφορετικών περιοχών κειμένου. Πρόκειται για κάτι που το κάνει ήδη το Word και η υλοποίηση στον Firefox είναι ακριβώς η ίδια: κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl, μπορείτε να επιλέξτε πολλές διαφορετικές περιοχές κειμένου για να τις αντιγράψετε. π.χ.

multiple-select.png
  2. Επικόλληση πολλαπλών σειρών στα πεδία εισαγωγής κειμένου, ακόμη κι αν αυτά είναι μονής σειράς (π.χ. το πεδίο αναζήτησης του Google). π.χ.

multi-line-input.png

Περισσότερα: http://lifehacker.com/396379/select-multiple-lines-of-text-in-firefox-3

και http://lifehacker.com/software/firefox-tip/paste-multiple-lines-to-input-boxes-266870.php

• Members
Δημοσ.

Και προσθέτω ακόμα μία ενδιαφέρουσα λειτουργικότητα, που υπάρχει εγγενώς στον Firefox 3 χωρίς να χρειάζεται κάποιο addon. Πρόκειται για τη δυνατότητα αναζήτησης σε ένα site απευθείας από την address bar. Π.χ. πατώντας στην μπάρα διευθύνσεων "ins οποιαδήποτε λέξη" (ins είναι η συντομογραφία που έχω δώσει στο insomnia), θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα της αναζήτησης στο insomnia.gr για τους όρους "οποιαδήποτε λέξη".

Οδηγίες για το πως μπορείτε να φτιάξετε μια τέτοια αναζήτηση

...

και στα ελληνικά εδώ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατι αλλο αρνητικο ειναι οτι δεν ειναι συμβατα ολα τα προσθετα,οπως πχ το "Insomnia", αλλα και καποια αλλα.Επισης οταν κανω copy/paste, καποιον κωδικο σε ενα site,προσθετει ενα ψηφιο/γραμμα επι πλεον,και ετσι σβηνω το τελευταιο,για να κανω Login.Υπαρχει καποια λυση μηπως?.

Δημοσ.

ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ FIREFOX 3.0. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ>ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ>ΔΙΚΤΥΟ >ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ 195.175.37.71 PORT 80. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΙΝΗΣΗ. ΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ? ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΝΟΠΙΣΜΟ ή ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΜΑΣΟΛΑΒΗΤΗ ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ. ΤΗΑΝΚΣ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...