Προς το περιεχόμενο

T7500 vs T8100

gagvas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα μόλις έλαβα το XPS 1530 αντικατάστασης από τη Dell και αρχικά χάρηκα που διαπίστωσα ότι επιτέλους έβαλαν την "καλή" οθόνη και όχι εκείνο το χάλι που αρχικά είχα παραλάβει.

Ωστόσο συνέβει το εξής παράδοξο : Ενώ το αρχικό laptop είχε παραγγελθεί και παραδοθεί με τον Τ7500 (2.2 MHz, 4 MB L2, 800 FSB), το laptop αντικατάστασης ήρθε με τον Τ8100 (2.1 MHz, 3 MB L2, 800 FSB), χωρίς να το έχω ζητήσει.

Ετρεξα το Everest και στα δύο μηχανήματα και μου έδωσε ελαφρά καλύτερες επιδόσεις το Τ7500. Δεν έχω τρέξει ακόμη Matlab (που είναι η κύρια δουλειά μου) για να δω αν έχω ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα.

Το βασικό πλεονέκτημα του Τ8100 (45 nm, άρα χαμηλότερη κατανάλωση και θερμοκρασία) δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα δεδομένου ότι το μηχάνημα στο 95% του χρόνου του δουλεύει με AC on.

Τι να κάνω; Να τους το γυρίσω πάλι πίσω; Με ενδιαφέρει η ταχύτητα του μηχανήματος και τίποτα άλλο ...

Βοήθεια γιατί αύριο πρέπει να επιστρέψω το παλιό μηχάνημα με τον Τ7500 ...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

O 8100 ειναι πραγματι λιιιιιγο πιο αργος..(εχει το πλεονεκτημα της καταναλωσης που ειπες,αλλα δεν σε ενδιαφερει)

Ζητα να σου βαλουν τον 7500 που ειχες ή τον 8300 αν δεν μπορουν τον 7500.

Δημοσ.

ΟΚ. Μόλις έτρεξα Matlab και διαπίστωσα μια αύξηση του χρόνου εκτέλεσης κατά 6-7%.

Μάλλον δεν θα το κυνηγήσω άλλο το θέμα γιατί δεν αντέχω να περιμένω πάλι ένα μήνα να φέρουν καινούργιο laptop ...

Δημοσ.

Παρτους ενα τηλεφωνο,ισως καταφερεις να τους πεισεις να φερουν τεχνικο και να σου αλλαξουν επιτοπου τον επεξεργαστη.(πολυ πιθανο με τον 8300)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...