ck1979 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 εχουμε στο χωριο στο αργος ενα οικοπεδο με ενα σπιτι και 1 αποθηκη.. το σπιτι ειναι γραμμενο στην μανα μου,εμενα και την αδερφη μου.. τα υπολοιπα στην μανα μου.. ερωτησεις.. για το σπιτι πληρωνουμε 3χ35 ευρω..το ξερω αυτο.. για το οικοπεδο-ολο ή η αυλη-κηπος που περισσευει? πληρωνει παλι η μητερα μου 20 ευρω? και για την αποθηκη πληρωνει παλι 20 ευρω? παρακαλω αν μπορειτε να με διαφωτισετε λιγο.. σας ευχαριστω πολυ..
ck1979 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 εχουμε στο χωριο στο αργος ενα οικοπεδο με ενα σπιτι και 1 αποθηκη..το σπιτι ειναι γραμμενο στην μανα μου,εμενα και την αδερφη μου.. τα υπολοιπα στην μανα μου.. ερωτησεις.. για το σπιτι πληρωνουμε 3χ35 ευρω..το ξερω αυτο.. για το οικοπεδο-ολο ή η αυλη-κηπος που περισσευει? πληρωνει παλι η μητερα μου 20 ευρω? και για την αποθηκη πληρωνει παλι 20 ευρω? παρακαλω αν μπορειτε να με διαφωτισετε λιγο.. σας ευχαριστω πολυ.. οκ.σας ευχαριστω.βρηκα την απαντηση 3χ35 για το σπιτι 1χ20 για την αποθηκη για το οικοπεδο δεν πληρωνουμε αν ειχαμε και υπογειο το οποιο δεν ηταν βοηθητικος χωροα αλλα επι χιλιοστα και ανηκε και στους 3 μας θα ητανε 3χ20
toulinos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Kοίτα, δεν είμαι ειδικός και φοβάμαι μην γράψω καμία βλακεία. Χοντρικά όμως και τελείως απλοποιημένα, το ζήτημα έχει ως εξής: Σκέψου ότι υπάρχει ένα οικόπεδο. Το οικόπεδο χωρίζεται σε χιλιοστά, το δε σύνολο του οικοπέδου είναι 1.000 χιλιοστά (λογικό). Συνήθως, για κάθε αυτόνομη ιδιοκτησία που χτίζεται στο οικόπεδο, αναλογεί και μερίδιο από τα χιλιοστά του οικοπέδου. Γιατί σκέψου ότι είσαι σε μία περιοχή όπου μπορείς να χτίσεις μία πολυκατοικία με δέκα διαμερίσματα. Σχηματικά, αν βάζαμε το ένα διαμέρισμα δίπλα στο άλλο πάνω στο οικόπεδο, το κάθε διαμέρισμα θα καταλάμβανε μία έκταση, ήτοι θα αναλογούσαν κάποια χιλιοστά του οικοπέδου στο κάθε διαμέρισμα. Συνήθως βέβαια ΔΕΝ είναι εφικτό να βάλουμε το ένα διαμέρισμα δίπλα στο άλλο, αλλά η αναλογία του κάθε διαμερίσματος σε χιλιοστά οικοπέδου δεν χάνεται - υπάρχει ακόμα κι όταν βάλουμε το ένα διαμέρισμα πάνω στο άλλο (και φτιάξουμε πολυκατοικία). Τα χιλιοστά που αναλογούν σε κάθε διαμέρισμα ή γενικότερα σε κάθε ιδιοκτησία της πολυκατοικίας (υπόγειο, γκαράζ, αποθήκη, πατάρι, κλπ) αναφέρονται τόσο στο συμβόλαιο αγοράς της ιδιοκτησίας όσο και στο συμβόλαιο με το οποίο "δημιουργείται" νομικά η πολυκατοικία και λέγεται 'Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας'. Οι ιδιοκτησίες στις οποίες, σύμφωνα με τα συμβόλαια κτήσης και το συμβόλαιο σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, δεν αντιστοιχούν χιλιοστά του οικοπέδου (δηλαδή, οι ιδιοκτησίες στις οποίες δεν ανήκει ένας νοητός χώρος πάνω στο οικόπεδο) πρέπει να είναι "συνδεδεμένες" με άλλη ιδιοκτησία στην οποία αντιστοιχούν χιλιοστά. Οπότε εάν ένας βοηθητικός χώρος (πχ το γκαράζ) δεν αναφέρεται ότι έχει Χ χιλιοστά, νοείται ότι 'συνδέεται' με κάποιον άλλο, 'κύριο' χώρο (πχ διαμέρισμα), το οποίο έχει κάποια χιλιοστά. Απ' όσο έχω καταλάβει (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να κάνω λάθος), μόνο οι ιδιοκτησίες στις οποίες αναλογούν κάποια χιλιοστά δηλώνονται στο κτηματολόγιο. Οι ιδιοκτησίες στις οποίες δεν αναλογούν χιλιοστά 'συνδέονται' με κάποιες στις οποίες αναλογούν. Αν και από ότι λες δεν είσαι σχετικός, τα έχεις καταλάβει μια χαρά!
adi32 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2008 ειπα να παω σημερα που ειναι περιοδος διακοπων και δε θα ειχε κοσμο Παω στο Ελληνικο στο παλιο αεροδρομιο ψαχνοντας ουτε μια ταμπελα για το που ειναι βεβαια κανω να ανοιξω το παραθυρο να ρωτησω σε ενα καφενειο δεν προλαβαινω να πω τιποτα μου λενε προχωρα μεσα στο βαθος Πρεπει να ηταν πανω απο 1500 αυτοκινητα παρκαρισμενα γριες με ξαπλωστρες στο γκαζον γεροι νεοι παιδια Προχωρραω μεσα ρωταω το πληθος και μου λενε πρεπει να ερθεις απο τις 6 το πρωι να παρεις νουμερο μηπως προλαβεις να περασεις το απογευμα Θα τα στειλω ταχυδρομικως και τελειωσε
PeiramatoZwo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Άλλο ένα ερώτημα... έχω 2 ιδιοκτησίες, οικοπέδο+οικία, και ένα οικόπεδο. Με βάση τις οδηγίες στην ιστοσελίδα πρέπει να κάνω δήλωση Δ1, γράφτηκα στο ηλεκτρονικό portal. Και εκεί έχει μόνο επιλογή για δήλωση Δ2. Πήρα τηλέφωνο στην υπηρεσία και μου είπε ότι αν πάμε σε κτηματολογικό γραφείο πρέπει να συμπληρώσω έντυπο Δ1, ενώ αν κάνω μέσω web πρέπει να συμπληρώσω Δ2... τι μπερδεμένο πράγμα είναι αυτό. Έχει δηλώσει κανείς από εσάς μέσω internet;
Houston Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Γιατι θα πρεπει να γραψω τα ακινητα μου στο εθνικο κτηματολογιο ; Απο τη στιγμη που εχω τα συμβολαια των ακινητων μου, ποιος ο λογος να γραφτω ; Υπαρχει νομος που να λεει οτι ειναι υποχρεωτικο ; Μα πως θα μάσουν λεφτά?
Houston Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Το αίσχος τους: Έχουν πχ ένα ζευγάρι μια ιδιοκτησία εξ αδιερέτου. Θα την δηλώσουν και οι δύο και θα πληρώσουν όλο το ποσό και οι δύο. Δηλ 70 Ε. Αν έχουν και μια αποθήκη άλλα 40 Ε. Αν έχουν το ακίνητο με δάνειο θα το δηλώσει και η τράπεζα αλλά θα εισπράξει τα τέλη κτηματογράφησης αργότερα από τον ιδιοκτήτη. Σύνολο: (70 + 40) x 2 = 220 Ε για ένα σπίτι με μια αποθήκη. Μπράβο μας ! Και υποτίθεται ότι το κτηματολόγιο γίνεται για να αντιμετωπιστεί η καταπάτηση οικοπέδων, αιγιαλών , εμπρησμών δασικών εκτάσεων κτλ. Αντί να ξεκινήσουν από τους αγρούς και την ύπαιθρο ξεκίνησαν από τα διαμερίσματα . Δυστυχώς κανείς δεν μιλάει γιατί κανεις δεν τα βάζει με θεσμούς παρά μονο με πρόσωπα και συμφέροντα. Το τέλος κτηματογράφησης θα έπρεπε να είναι το πολύ 5 ευρώ. Τόσο κοστίζει. Οι κοπέλες που κάθονται εκεί από το πρωί ως το βράδυ παίρνουν έναν μισθό και κάνουν εκατοντάδες καταχωρήσεις κάθε μέρα - με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό σε κάθε κοπέλα αντιστοιχούν 1500 ευρώ την ημέρα .
PeiramatoZwo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2008 Αυτό με την τράπεζα δεν ισχύει... Είναι δικιά τους χρέωση αποκλειστικά, και δεν μπορούν να στην μεταφέρουν εσένα. Πληρώνουν για ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ δικαίωμα, και όχι για δικό σου.
skiabox Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2008 Υπαρχει καποιο site που να εξηγει ολους αυτους τους τεχνικους ορους που χρησιμοποιει το κτηματολογιο?(π.χ πουθενα και σε κανενα site δεν εξηγει για παραδειγμα τι ειναι η ψιλη κυριοτητα).
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2008 Μπορει καποιος να με βοηθησει ; Εχω καποιο ποσοστο απο το σπιτι απο κληρονομια και επισης να αναφερω οτι το σπιτι ειναι με δανειο. Στη δηλωση θα βαλω οτι εχω πληρη κυριοτητα ; Τι χαρτια θα πρεπει να καταθεσω μαζι ; ακουσα οτι πρεπει να καταθεσω και την δηλωση φορου κληρονομιας. Ευχαριστω !
phsonia Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μπορει καποιος να με βοηθησει ; Εχω καποιο ποσοστο απο το σπιτι απο κληρονομια και επισης να αναφερω οτι το σπιτι ειναι με δανειο. Στη δηλωση θα βαλω οτι εχω πληρη κυριοτητα ; Τι χαρτια θα πρεπει να καταθεσω μαζι ; ακουσα οτι πρεπει να καταθεσω και την δηλωση φορου κληρονομιας. Ευχαριστω ! Αφού λες ότι έχεις ποσοστό από το σπίτι στη κληρονομιά δεν έχεις πλήρη κυριότητα.Στην αποδοχή κληρονομιάς ή σε κάποια συμβολαιογραφική πράξη ή στο χαρτί της εφορίας θα αναγράφεται το ποσοστό που σου ανήκει ως συνδικαιούχος.Διάβασε προσεκτικά ότι αποδεικτικό έχει και εδώ είμαστε!!! Το δάνειο σημαίνει ότι η τράπεζα έχει το συγκεκριμένο ακίνητο "δεσμεύσει'' ? Σημαντικό στοιχείο και τότε θέλεις χαρτί από την τράπεζα. Είναι κάτι σαν την παρακράτηση κυριότητας στην άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου όταν αγοράζεις με δάνειο.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 έχει υποβάλει κανένας δήλωση;Υπάρχουν πεδία τα οποία δεν γνωρίζω να τα συμπληρώσω. Πχ ζητάει "αριθμό κτιρίου όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο", αλλά ο αριθμός κτιρίου δεν αναγράφεται πουθενά στο συμβόλαιο. Το ίδιο και ο αριθμός μητρώου του συμβολαιογράφου. Δέχεται τα κενά, βγάζει προειδοποιητικό μήνυμα για την συμπλήρωσή τους, και στο τέλος λέει πως το ακίνητο έχει καταχωρηθεί επιτυχώς και πως μπορώ να υποβάλλω την δήλωση. Ξέρει κανένας αν επιτρέπονται κενά εφόσον το πρόγραμμά τους τα δέχεται; επίσης, για την επιφάνεια του διαμερίσματος, εννοεί καθαρά μέτρα ή μικτά; Δεν ειναι υποοχρεωτικη η αναγραφη αριθμου διαμερισματος.Ουτε το μητρωο συμβολαιογραφου.Πηρα τηλ και ρωτησα στον συλλογο τους.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μια ερωτηση...Η εφαρμογη που μας προβαλει με εικονα το σπιτι μας για εντοπισμο διευθυνσης απο που ειναι ??? Στο google earth δεν εχω δει τοσο καθαρα το σπιτι μου. Υ.Γ Παραταση μεχρι 30/10 δωσανε.
leftermann Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δεν ειναι υποοχρεωτικη η αναγραφη αριθμου διαμερισματος.Ουτε το μητρωο συμβολαιογραφου.Πηρα τηλ και ρωτησα στον συλλογο τους. ευχαριστώ. Πήρα κι εγώ τηλέφωνο στο Εθνικό Κτηματολόγιο και μου το είπανε. Γενικά από ότι κατάλαβα, η εφαρμογή επιτρέπει κάποιο κενά εμφανίζοντας απλά μηνύματα προειδοποίησης, ενώ αν υπάρχει σοβαρή παράλειψη ή λάθος δεν επιτρέπει την υποβολή της δήλωσης. Πάντως έχουν πλάκα εκεί πέρα. Έστειλα mail με τις απορίες αυτές στο τμήμα εξυπηρέτησης, και μετά από έναν μήνα πήρα την εξής απάντηση: Ζητούμε συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.Εάν το ερώτημα σας έχει είδη απαντηθεί με email ή τηλεφωνικά παρακαλούμε αγνοήστε το παρόν μήνυμα. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα με την δήλωση σας παρακαλείστε να μας ξαναστείλετε την περιγραφή του προβλήματος με όσο το δυνατών περισσότερες λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να σας δώσουμε μια ορθή και ταχύτερη απάντηση. Ευχαριστούμε για την κατανόησης σας Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης Διαδικτυακών Εφαρμογών Κτηματολόγιο ΑΕ Ευχαριστώ για την βοήθεια... Αν τους περίμενα, θα έληγε η προθεσμία...
phsonia Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2008 Μια ερωτηση...Η εφαρμογη που μας προβαλει με εικονα το σπιτι μας για εντοπισμο διευθυνσης απο που ειναι ??? Στο google earth δεν εχω δει τοσο καθαρα το σπιτι μου. Υ.Γ Παραταση μεχρι 30/10 δωσανε. H εφαρμογή που λες είναι το virtual earth της microsoft.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.