Προς το περιεχόμενο

Εθνικο κτηματολογιο

EXARXEIA_CITY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αφού λες ότι έχεις ποσοστό από το σπίτι στη κληρονομιά δεν έχεις πλήρη κυριότητα.Στην αποδοχή κληρονομιάς ή σε κάποια συμβολαιογραφική πράξη ή στο χαρτί της εφορίας θα αναγράφεται το ποσοστό που σου ανήκει ως συνδικαιούχος.Διάβασε προσεκτικά ότι αποδεικτικό έχει και εδώ είμαστε!!!

Το δάνειο σημαίνει ότι η τράπεζα έχει το συγκεκριμένο ακίνητο "δεσμεύσει'' ? Σημαντικό στοιχείο και τότε θέλεις χαρτί από την τράπεζα.

Είναι κάτι σαν την παρακράτηση κυριότητας στην άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου όταν αγοράζεις με δάνειο.

Ναι, εχω τα 3/16 το οποιο και εβαλα στο ποσοστο δικαιωματος. Στο ειδος δικαιωματος τι βαζω ; Για το δανειο απο την τραπεζα εχω το δανειστικο, πρεπει να καταθεσω και αυτο ;

Εκτος απο την πραξη δηλωσης αποδοχης κληρονομιας τι αλλος πρεπει να καταθεσω ;

Ευχαριστω και παλι.

Δημοσ.
Το εθνικό κτηματολόγιο είναι ένα σχέδιο ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλης σημασίας για τη χώρα. Τη δεκαετία του 90 τα σκατώσαμε, χάνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. και πληρώσαμε και πρόστιμα. Δε γίνεται για εισπρακτικούς λόγους, αλλά για να σταματήσει επιτέλους το χάος με τις καταπατήσεις, τα αυθαίρετα, τις δασικές εκτάσεις και όλα αυτά που ταλαιπωρούν τη χώρα.

Αν το καναμε το 90 ήταν τζαμπα απο εοκ. Το χρημα πηγε αλλου(!) προφανως. Τωρα πληρωνουμε το κοστος εμεις. Παντα ετσι δεν γινεται;

Επισης ας ψαξουν τα Ε9 και ας βρουν τις ιδιοκτησίες. Τι χρειαζεται να τα ξαναδηλωνουμε; Μονο για εισπρακτικούς λογους γινεται.

Δημοσ.

Exarxeia_city ότι γράφει η πράξη την οποία αναφέρεις σαν τίτλο στο έντυπο Δ1.Αν κάποιος έχει κρατήσει την επικαρπία (θα το γράφει στη κληρονομιά) τότε έχεις ψιλή κυριότητα αλλιώς γράφεις πλήρη κυριότητα με το ποσοστό σου 3/16.Το δανειστικό είναι επισκευαστικό ? Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι παρά μόνο να βάλεις το όνομα της τράπεζας αν το έχεις βάλει υποθήκη.Η τράπεζα θα δηλώσει το δικαίωμα της με το Δ2.Δε νομίζω να έχω λάθος.Θα καταθέσεις ? ή με το ταχυδρομείο ?

Δημοσ.
Exarxeia_city ότι γράφει η πράξη την οποία αναφέρεις σαν τίτλο στο έντυπο Δ1.Αν κάποιος έχει κρατήσει την επικαρπία (θα το γράφει στη κληρονομιά) τότε έχεις ψιλή κυριότητα αλλιώς γράφεις πλήρη κυριότητα με το ποσοστό σου 3/16.Το δανειστικό είναι επισκευαστικό ? Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι παρά μόνο να βάλεις το όνομα της τράπεζας αν το έχεις βάλει υποθήκη.Η τράπεζα θα δηλώσει το δικαίωμα της με το Δ2.Δε νομίζω να έχω λάθος.Θα καταθέσεις ? ή με το ταχυδρομείο ?

Λοιπον δες τι γραφει.

ο δε δευτερος και τριτος των αποδεχομενων κληρονομησαν, κοινως, αδιαιρετος και κατ'ισομοιρια τα υπολοιπα 3/4 του 1/2 δηλαδη 3/8 η 6/16 εξ αδιαιρετου δηλαδη 3/16 εξ αδιαιρετου ο καθενας τους.

Λεω να τα καταθεσω μηπως εχω κανει και κανενα λαθος.

Δημοσ.
Ευχαριστω.Θα την ψαξω αν υπαρχει διαθεσιμη για ολους.

Κάνε ένα search στο google "virtualearth" και είναι διαθέσιμο στο live search maps:shifty:

Δημοσ.
Λοιπον δες τι γραφει.

ο δε δευτερος και τριτος των αποδεχομενων κληρονομησαν, κοινως, αδιαιρετος και κατ'ισομοιρια τα υπολοιπα 3/4 του 1/2 δηλαδη 3/8 η 6/16 εξ αδιαιρετου δηλαδη 3/16 εξ αδιαιρετου ο καθενας τους.

Λεω να τα καταθεσω μηπως εχω κανει και κανενα λαθος.

Tα 3/4 από μισό ακίνητο έχει ισομοιραστεί κάπου αλλού οκ.Εσύ έχεις το 1/4 ?

Αν είσαι ο δεύτερος ή ο τρίτος είσαι οκ

Δημοσ.
μεχρι ποτε μπορω να δηλωσω το οικοπεδο μου????

ποσο θα μου παρει ενα γραφειο για να το κανει???

Για ολα τα ακινητα μεχρι 30/10

Το ποσο εξαρταται....Μπορεις να βρεις απο 30-60 ευρω αλλα δεν ειναι δυσκολο να το κανεις μονο σου και ηλεκτρονικα.

Δημοσ.
Για ολα τα ακινητα μεχρι 30/10

Το ποσο εξαρταται....Μπορεις να βρεις απο 30-60 ευρω αλλα δεν ειναι δυσκολο να το κανεις μονο σου και ηλεκτρονικα.

ηλεκτρονικα???? πως δηλαδη???? ειναι "αξιοπιστο"???? δηλαδη θα περαστει μεσα ή τριχες κατσαρες???

Δημοσ.
ηλεκτρονικα???? πως δηλαδη???? ειναι "αξιοπιστο"???? δηλαδη θα περαστει μεσα ή τριχες κατσαρες???

Μια χαρα γινεται απο το www.ktimatologio.gr

Υποβολη ηλεκτροικη

Κανεις εγγραφη παιρνεις αμμεσως κωδικους και συνεχιζεις.

Πληρωνεις μονο με πιστωτικη ομως . Τελος ταχυδρομεις τα δικαιολογητικα στο γραφειο που ανηκεις.

Δημοσ.

Περιγραφή ακινήτου

Πως περιγράφουμε σε ηλεκτρονική δήλωση ένα ακίνητο που έχουμε κατασκευάσει οι ίδιοι και δεν έχει συμβολαιογραφική πράξη ??

Στο πεδίο έντυπο τι γραφούμε σαν αριθμό τίτλου , πιστοποιητικό μεταγραφής κλπ ???

Τι δικαιολογητικά ταχυδρομούμε μετά την υποβολή ???

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ίσως με τον τίτλο κτήσης του οικοπέδου + στοιχεία από την οικοδομική άδεια; Λέω τώρα, δεν ξέρω, απλά αυτό μου έρχεται στο μυαλό.

Το πιστοποιητικό μεταγραφής πάντως δεν είναι απαραίτητο, ακόμα και για συμβολαιογραφικές πράξεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...