kosmasgr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2008 Πολύ χρήμα ρε παιδιά. Μας σκίσαν φέτος Και η εφορία μας τα άρπαξε κανονικά Δήλωσα 700 ευρώ παραπάνω απο περσι εισόδημα και μου έβγαλε 220 ευρώ φόρο πάνω. Ωραία αύξηση μισθού. + κτηματολογιο + + Ελλαδιστάν
vasbill Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2008 και το ποιο αστειο οταν το καταβαλεις η αποδειξη στο κατω μερος γραφει: το ποσο τον 35 € ειναι ενδυκτικο και θα ενημερωθειτε για το υπολοιπο που θα καταβαλετε !!!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2008 Αλλη μια ερωτηση γιατι καιγομαι πραγματικα. Συμβολαιο σπιτιου θεωρειται το Δανειστικο ή το αγοραπωλησια οριζοντιας ιδιοκτησιας -διαμερισματος- αξιας χ δραχμων ? γιατι ειδα οτι εχω χαρτι απο το υποθηκοφυλακιο μονο απο το πρωτο. Να προσθεσω οτι το σπιτι ειναι με δανειο το οποιο ακομα δεν εχει ξεχρεωθει. Ευχαριστω και ελπιζω σε μια γρηγορη απαντηση !!!!!!!!
phsonia Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Αλλη μια ερωτηση γιατι καιγομαι πραγματικα. Συμβολαιο σπιτιου θεωρειται το Δανειστικο ή το αγοραπωλησια οριζοντιας ιδιοκτησιας -διαμερισματος- αξιας χ δραχμων ? γιατι ειδα οτι εχω χαρτι απο το υποθηκοφυλακιο μονο απο το πρωτο. Να προσθεσω οτι το σπιτι ειναι με δανειο το οποιο ακομα δεν εχει ξεχρεωθει. Ευχαριστω και ελπιζω σε μια γρηγορη απαντηση !!!!!!!! Νομίζω ότι μετά την αγοραπωλησία πρέπει να κάνεις δήλωση στο υποθηκοφυλάκιο και να δώσεις φωτοτυπία από αυτό το χαρτί στο γραφείο κτηματογράφισης (που δεν είναι υποχρεωτικό). Φωτοτυπία το συμβόλαιο είναι το σημαντικό χαρτί που να δείχνει την κυριότητά σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Ποιος ξερει τι ποσοστο δικαιωματος θα δηλωσει η γυναικα μου και τι η πεθερα μου σε ακινητο που ανηκε κατα 50% στον πεθερο μου που πεθανε και κατα 50% στην πεθερα μου που ειναι εν ζωη ??? Ευχαριστω.
leftermann Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 από ότι ξέρω, αν δεν υπάρχει διαθήκη, η περιουσία του θανόντος περνάει κατα 25% στον/στην σύζυγο, και κατά 75% εξίσου στα παιδιά. Οπότε, αν δεν υπάρχει άλλο παιδί, η σύζυγος έχει 62,5%, και η κόρη το 37,5%. Νομίζω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2008 από ότι ξέρω, αν δεν υπάρχει διαθήκη, η περιουσία του θανόντος περνάει κατα 25% στον/στην σύζυγο, και κατά 75% εξίσου στα παιδιά. Οπότε, αν δεν υπάρχει άλλο παιδί, η σύζυγος έχει 62,5%, και η κόρη το 37,5%. Νομίζω. Ευχαριστω πολυ.
Liberito Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Έχω και εγώ κάποιες ερωτήσεις και ελπίζω σε γρήγορη απάντηση γιατί το έχω αμελήσει λίγο το πράγμα και μένουν μόνο 19 ημέρες ακόμη. 1) Σε μια δυόροφη οικοδομή ο πατέρας κάνει γονική παροχή στα παιδιά του (2) από ένα διαμέρισμα, παραδίδοντας (σύμφωνα με το συμβόλαιο) την ψιλή κυριότητα στα παιδιά και κρατώντας την επικαρπία για αυτόν και την σύζυγο του (ανά ένα διαμέρισμα)αφού πρώτα πραγματοποίσε δωρεά του ενός διαμερίσματος σε αυτήν (πρώτα ήταν όλα στο όνομα του). Τα παιδιά στην δήλωση τους στο παράθυρο του κτηματολογίου εισάγουν "ψιλη κυριότητα" εφόσον έτσι αναφέρεται στο συμβόλαιο; Στο "ποσοστό επί τοις εκατό ή κλάσμα" τι γράφουν; 100/100; Τα ποσοστά επί του οικοπέδου είναι 500/1000 για καθέναν, αλλά αυτά σχετίζονται με το οικόπεδο και όχι με το διαμέρισμα, έτσι δεν είναι; 2) Παλιά πολλά σπίτια χτίζονταν εκτός σχεδίου πόλεως και χωρίς άδεια. Όταν έμπαιναν στο σχέδιο πόλεως νομοποιούνταν. Σε αυτήν την περίπτωση τι γράφει κανείς στο έτος κατασκευής; 3) Στο βήμα 4 όπου αναφέρονται "είδος τίτλου", "αιτία κτήσης" "Υποθυκοφυλάκιο εγγραφής/μετεγγραφής" κλπ. πρέπει να συμπληρώσω τα πάντα; Εγώ ξέρω μόνο αρ. συμβολαίου και ημερομηνία της γονικής παροχής, χωρίς τα σχετικά με το υποθηκοφυλάκιο. Τι γίνετε σε αυτήν την περίπτωση; Ευχαριστώ
leftermann Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2008 1. αν κατάλαβα καλά, τα παιδιά έχουν την ψιλή κυριότητα σε ένα διαμέρισμα ο καθένας, σωστά; Αν ναι, δηλώνουν ότι κατέχουν το 100% της ψιλής κυριότητας του διαμερίσματός του ο καθένας. Υπόψιν ότι, αν η επικαρπία έχει παρακρατηθεί από τους γονείς, τότε τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα θα πρέπει να δηλώσουν για το κάθε διαμέρισμα ότι κατέχουν το 50 % της επικαρπίας ο καθένας. Ψιλοτσιβί... 2. αν δεν είσαι σίγουρος, μπορείς να μην γράψεις τίποτα στο "'έτος κατασκευής", δεν είναι απαραίτητο... 3. αν δεν έχεις το πιστοποιητικό μεταγραφής, δεν συμπληρώνεις τα αντίστοιχα πεδία. Δεν είναι απαραίτητα (αν και είναι πολύ χρήσιμα για την διαδικασία)...
CptBill Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Παιδες σε περιπτωση που γνωριζει κανεις: μολις συμπληρωσα την αιτηση online και πριν την υποβαλω μου εβγαλε πως θα πρέπει να πληρωσω 35 ευρω(βλεπε φωτο). Ειχα μεινει με την εντυπωση πως επρεπε να πληρωσω 35 ευρω (Για το διαμερισμα σε πολυκατοικια) + 20ευρω για το παρκινγκ το οποιο εχω. Το παρκινγκ το προσθεσα ως βοηθητικο χωρο/χωρο σταθμευσης οπου εγραψα τα τμ που αναγραφονται στο συμβολαιο. Επρεπε να κανω κατι αλλο? Γνωρίζει κανεις?
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Παιδες σε περιπτωση που γνωριζει κανεις: μολις συμπληρωσα την αιτηση online και πριν την υποβαλω μου εβγαλε πως θα πρέπει να πληρωσω 35 ευρω(βλεπε φωτο). Ειχα μεινει με την εντυπωση πως επρεπε να πληρωσω 35 ευρω (Για το διαμερισμα σε πολυκατοικια) + 20ευρω για το παρκινγκ το οποιο εχω. Το παρκινγκ το προσθεσα ως βοηθητικο χωρο/χωρο σταθμευσης οπου εγραψα τα τμ που αναγραφονται στο συμβολαιο. Επρεπε να κανω κατι αλλο? Γνωρίζει κανεις? Αν το parking ειναι σε πυλωτη δεν πληρωνεις.Επισης δεν πληρωνεις σε οτι δεν εχει χιλιοστα επι του οικοπεδου.
CptBill Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 thanks platano. Στο συμβολαιο μου βλεπω πως η ιδιοκτησια μου εξυπηρετειται κατ' αποκλειστικη χρηση απο τη θεση σταθμευσης Ρ4 στη πυλωτη και αναγραφεται η επιφάνεια (10τμ) Οποτε γλυτώνω 20 ευρω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2008 thanks platano.Στο συμβολαιο μου βλεπω πως η ιδιοκτησια μου εξυπηρετειται κατ' αποκλειστικη χρηση απο τη θεση σταθμευσης Ρ4 στη πυλωτη και αναγραφεται η επιφάνεια (10τμ) Οποτε γλυτώνω 20 ευρω. Ετσι ακριβως. Νασαι καλα εστω και αν δεν φτανουν ουτε για σουβλακια τα 20 ευρω.
Liberito Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ξέρει κανείς να μου απαντήσει στα εξής: Όταν έχει κάποιος κάποιο σπίτι το οποίο έχτισε ο ίδιος για συμβόλαιο τι καταθέτει; Συγκεκριμένα υπάρχει μόνο συμβολαιογραφική πράξη γονικής παροχής στην οποία αναφέρεται η παρακράτηση επικαρπίας και η απόδοση ψιλής κυριότητας σε τέκνο. Αυτό θα κατατεθεί; Αν ναί, στο Βήμα 3 της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, εφόσον κατοικεί κανείς στο σπίτι για το οποίο έχει την επικαρπία διαλέγει στο παράθυρο του δικαιώματος "πραγματική" ή "προσωπική δουλεία"; και στο παραθυράκι "επιλέξτε είδος" (που βρίσκεται απο κάτω) διαλέγει "οίκηση" ή "επικαρπία" ή κάτι άλλο; Στο βήμα 4 στην "Αιτία Κτήσης" τι γράφει κανείς όταν το διαμέρισμα είναι δικό του δηλ. το έχτισε ο ίδιος; Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει ας μου στείλει παρακαλώ προσωπικό μήνυμα να το δω κατευθείαν. Ευχαριστώ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2008 Ξέρει κανείς να μου απαντήσει στα εξής: Όταν έχει κάποιος κάποιο σπίτι το οποίο έχτισε ο ίδιος για συμβόλαιο τι καταθέτει; Συγκεκριμένα υπάρχει μόνο συμβολαιογραφική πράξη γονικής παροχής στην οποία αναφέρεται η παρακράτηση επικαρπίας και η απόδοση ψιλής κυριότητας σε τέκνο. Αυτό θα κατατεθεί; Αν ναί, στο Βήμα 3 της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, εφόσον κατοικεί κανείς στο σπίτι για το οποίο έχει την επικαρπία διαλέγει στο παράθυρο του δικαιώματος "πραγματική" ή "προσωπική δουλεία"; και στο παραθυράκι "επιλέξτε είδος" (που βρίσκεται απο κάτω) διαλέγει "οίκηση" ή "επικαρπία" ή κάτι άλλο; Στο βήμα 4 στην "Αιτία Κτήσης" τι γράφει κανείς όταν το διαμέρισμα είναι δικό του δηλ. το έχτισε ο ίδιος; Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει ας μου στείλει παρακαλώ προσωπικό μήνυμα να το δω κατευθείαν. Ευχαριστώ. Κανε copy paste το ερωτημα σου και στειλτο στο [email protected] με τηλεφωνο επικοινωνιας. Απαντανε αμμεσα την επομενη ερφασιμη φυσικα και αν το στειλεις πρωι μπορει και την ιδια μερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.