jimarass Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά έχουμε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία τριόροφη., με ισόγειο και 2 ορόφους, περίπου 35 ετών σπίτι. Το ισόγειο κτίστηκε περίπου 110 τμ, ο πρώτος 120 και ο τρίτος 100, όλα συμπεριλαμβανομένων των 15 μέτρων για σκάλες. To ισόγειο και ο πρώτος όροφος χτιστήκανε μαζί με κοινή άδεια. Ο δεύτερος 5 χρόνια αργότερα με συμπληρωματική. Το θέμα είναι πως ο δεύτερος όροφος χτίστηκε παραπάνω από ότι αναλογεί στο σύνολο των δυνατοτήτων του οικοπέδου, και αυτό το πέτυχε ο ιδιοκτήτης εκδίδοντας άδεια στην οποία ο πρώτος όροφος παρουσιαζόταν ο μισός, ώστε να του βγουν τα κουκιά. Στο κτηματολόγιο από όσο ξέρω δηλώνονται τα συμβόλαια ΚΑΙ οι οριζόντιες ιδιοκτησίες. Εκεί, προφανώς θα προκύψει διαφορά. 1)Το κτηματολόγιο ελέγχει εκτενώς τις οριζόντιες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων? 2)Τι επιπτώσεις θα έχει ο διοκτήτης του δεύτερου ορόφου? 3)Θα τρέχω σε δικαστήρια ή θα το κάνει το κτηματολόγιο αυτό? Thanks!!!!! -----Προστέθηκε 28/10/2008 στις 01 : 57 : 47----- Κανείς??????
grzeustee Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. Υποβάλλω ηλεκτρονικά αίτηση και κατέχω ένα ακίνητο απο αποδοχή κληρονομιάς του πατέρα μου. Στη δήλωση αναφέρω ποσοστό κτίσης 37,5% (ο αδελφός μου έχει 37,5% και η μητέρα μου 25%). Αναφέρω ΠΛΗΡΗ κυριότητα. Κατά την υποβολή αναφέρεται λάθος "Το ποσοστο του δικαιώματος δεν είναι ισο με το άθροισμα των ποσοστών που αναγραφονται στα εγγραφα". Τι κανω λάθος; Επίσης αναφέρω την αποδοχη κληρονομιας ως ΣΥΜΒΟΛΟΑΙΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (Σ.Ε.). Κατά την υποβολή εμφανίζεται Προειδοπο'ιηση "Είστε σίγουροι για το συνδυασμό εγγράφου και αιτίας κτίσης;". Πρέπει να κάνω κάτι;
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. Υποβάλλω ηλεκτρονικά αίτηση και κατέχω ένα ακίνητο απο αποδοχή κληρονομιάς του πατέρα μου. Στη δήλωση αναφέρω ποσοστό κτίσης 37,5% (ο αδελφός μου έχει 37,5% και η μητέρα μου 25%). Αναφέρω ΠΛΗΡΗ κυριότητα.Κατά την υποβολή αναφέρεται λάθος "Το ποσοστο του δικαιώματος δεν είναι ισο με το άθροισμα των ποσοστών που αναγραφονται στα εγγραφα". Τι κανω λάθος; Επίσης αναφέρω την αποδοχη κληρονομιας ως ΣΥΜΒΟΛΟΑΙΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (Σ.Ε.). Κατά την υποβολή εμφανίζεται Προειδοπο'ιηση "Είστε σίγουροι για το συνδυασμό εγγράφου και αιτίας κτίσης;". Πρέπει να κάνω κάτι; Στειλε ενα email στο κτηματολογιο. Απαντουν σχεδον αμμεσα . Αν το στειλεις τωρα θα σου απαντησουν αυριο. Γραψε και τηλ γιατι σε παιρνουν πιο αμμεσα. Το λεω εκ πειρας.
leftermann Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους. Υποβάλλω ηλεκτρονικά αίτηση και κατέχω ένα ακίνητο απο αποδοχή κληρονομιάς του πατέρα μου. Στη δήλωση αναφέρω ποσοστό κτίσης 37,5% (ο αδελφός μου έχει 37,5% και η μητέρα μου 25%). Αναφέρω ΠΛΗΡΗ κυριότητα.Κατά την υποβολή αναφέρεται λάθος "Το ποσοστο του δικαιώματος δεν είναι ισο με το άθροισμα των ποσοστών που αναγραφονται στα εγγραφα". Τι κανω λάθος; Επίσης αναφέρω την αποδοχη κληρονομιας ως ΣΥΜΒΟΛΟΑΙΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (Σ.Ε.). Κατά την υποβολή εμφανίζεται Προειδοπο'ιηση "Είστε σίγουροι για το συνδυασμό εγγράφου και αιτίας κτίσης;". Πρέπει να κάνω κάτι; για το πρώτο σκέλος, υποθέτω πως κάποιο λάθος έχεις κάνει στις καρτέλες "δικαίωμα" ή "έγγραφα". Αν στην καρτέλα "δικαίωμα" δηλώσεις 37,5 % πλήρους κυριότητας, θα πρέπει το σύνολο των εγγράφων που θα δηλώσεις στην καρτέλα "έγγραφα" (αν αυτά είναι πάνω από ένα) να σου δίνουν το 37,5 %. Μήπως έκανες κανένα λάθος στην υποδιαστολή; Μήπως έβαλες πουθενά 37,5/1000 αντί για 37,5/100 πχ; Λέω γιατί κι εγώ είχα κάνει μια τέτοια κοτσάνα . Για το δεύτερο, κι εμένα το ίδιο μου έλεγε για μια αποδοχή κληρονομιάς. Του απάντησα πως "είμαι σίγουρος" . Αλλά αν θες να είσαι σίγουρος, κάνε αυτό που λέει ο Γιάννης
grzeustee Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Φίλε Leftermann εχω δηλώσει ως έγγραφο μόνο την αποδοχή κληρονομιας την οποία δεν έχω ακόμα υποβάλλει ηλεκτρονικά, οπότε πως μπορει να τσεκαρει τα ποσοστα?
leftermann Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 δεν προσπάθησες να την υποβάλεις; Νομίζω εκεί τσεκάρει τα χοντρά λάθη, και δεν δέχεται την υποβολή. Σε μένα τουλάχιστον έτσι έκανε. Τσέκαρε ότι τόσο στην καρτέλα "δικαίωμα" όσο και στον τίτλο της αποδοχής κληρονομιάς δηλώνεις σαν ποσοστό κτήσης 37,50 / 100
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 για το πρώτο σκέλος, υποθέτω πως κάποιο λάθος έχεις κάνει στις καρτέλες "δικαίωμα" ή "έγγραφα". Αν στην καρτέλα "δικαίωμα" δηλώσεις 37,5 % πλήρους κυριότητας, θα πρέπει το σύνολο των εγγράφων που θα δηλώσεις στην καρτέλα "έγγραφα" (αν αυτά είναι πάνω από ένα) να σου δίνουν το 37,5 %. Μήπως έκανες κανένα λάθος στην υποδιαστολή; Μήπως έβαλες πουθενά 37,5/1000 αντί για 37,5/100 πχ; Λέω γιατί κι εγώ είχα κάνει μια τέτοια κοτσάνα . Για το δεύτερο, κι εμένα το ίδιο μου έλεγε για μια αποδοχή κληρονομιάς. Του απάντησα πως "είμαι σίγουρος" . Αλλά αν θες να είσαι σίγουρος, κάνε αυτό που λέει ο Γιάννης Κι εγω ειχα αποδοχη κληρονομιας αλλα μου δεχτηκε χωρις ...δισταγμο το Σ.Ε.
grzeustee Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2008 Εχεις δικιο Leftermann, όλα καλά. Έπρεπε οταν συμπληρωσα το εγγραφο να αναφερω και το ποσοστο που αναφερεται στο συμβολαιο (αν και δεν το ειχε ως απαιτουμενο). Ευχαριστω.
jimarass Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Τελικά ρε παιδιά το κτηματολόγιο απλά παραλαμβάνει τίτλους ή θα κάνει και έλεγχο μετά ώστε να επιβεβαιώσει πως ότι δηλώθηκε είναι νόμιμο? Πχ πόσο και ΤΙ έκτισες, αν στο δικαιολογεί η άδεια κ.τ.λ.??
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Τελικά ρε παιδιά το κτηματολόγιο απλά παραλαμβάνει τίτλους ή θα κάνει και έλεγχο μετά ώστε να επιβεβαιώσει πως ότι δηλώθηκε είναι νόμιμο? Πχ πόσο και ΤΙ έκτισες, αν στο δικαιολογεί η άδεια κ.τ.λ.?? Καμια σχεση με πολεοδομια !!!
jimarass Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Καμια σχεση με πολεοδομια !!! Δηλαδή δηλώνει ο καθένας ότι νάναι??
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2008 Δηλαδή δηλώνει ο καθένας ότι νάναι?? Καπως ετσι.Αρκει να εχει καποιους τιτλους .
jimarass Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Καπως ετσι.Αρκει να εχει καποιους τιτλους . Δηλαδή αν πχ ένα οικόπεδο κτίζει 200τμ και οι δύο ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ακίνητα 150τμ ο καθένας, άρα σύνολο 300τμ, με συμβόλαια κανονικά, τότε ποιος ελέγχει την παράβαση? Ποιο το νόημα του κτηματολογίου αν δε γίνεται έλεγχος και επιβεβαίωση ότι ένα ακίνητο είναι νόμιμο??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.