Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δηλαδή αν πχ ένα οικόπεδο κτίζει 200τμ και οι δύο ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ακίνητα 150τμ ο καθένας, άρα σύνολο 300τμ, με συμβόλαια κανονικά, τότε ποιος ελέγχει την παράβαση? Ποιο το νόημα του κτηματολογίου αν δε γίνεται έλεγχος και επιβεβαίωση ότι ένα ακίνητο είναι νόμιμο?? Η νομημητητα ή μη ως προς τα τετραγωνικα ειναι καθαρα θεμα πολεοδομιας.
jimarass Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Η νομημητητα ή μη ως προς τα τετραγωνικα ειναι καθαρα θεμα πολεοδομιας. Aν ήταν μόνος του στο οικόπεδο, να το καταλάβω. Ωστόσο όταν είναι δύο και τρεις, τότε δε μπορείς να δηλώνεις ότι νάναι!!! Το κτηματολόγιο δεν ελέγχει αν αυτό που δήλωσες είναι νόμιμο?? Δεν ελέγχει αν τα συμβόλαιά σου είναι οκ? Αν έκτισες βάσει συμβολαίων? Δηλαδή αν δηλώσω εγώ με συμβόλαιο κάτι, και το ίδιο δηλώσει με άλλο συμβόλαιο και άλλος, το κτηματολόγιο δεν θα το ελέγξει αυτό?Αν κάποιος έχει κτίσει 2 ορόφους παράνομα και τους δηλώσει, δεν θα το ελέγξει το κτηματολόγιο??
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Aν ήταν μόνος του στο οικόπεδο, να το καταλάβω. Ωστόσο όταν είναι δύο και τρεις, τότε δε μπορείς να δηλώνεις ότι νάναι!!! Το κτηματολόγιο δεν ελέγχει αν αυτό που δήλωσες είναι νόμιμο?? Δεν ελέγχει αν τα συμβόλαιά σου είναι οκ? Αν έκτισες βάσει συμβολαίων? Δηλαδή αν δηλώσω εγώ με συμβόλαιο κάτι, και το ίδιο δηλώσει με άλλο συμβόλαιο και άλλος, το κτηματολόγιο δεν θα το ελέγξει αυτό?Αν κάποιος έχει κτίσει 2 ορόφους παράνομα και τους δηλώσει, δεν θα το ελέγξει το κτηματολόγιο?? Αυτα που δηλωνουμε στο κτηματολογιο τα δηλωνουμε επικαλουμενοι καποια εγγραφα ειτε αυτα ειναι συμβολαιογραφικες πραξεις ειτε οικοδομικες αδειες.Υπευθυνοι για την νομιμοτητα τους ειναι η πολεοδομια , οι συμβολαιογραφοι, τα υποθηκοφυλακεια και οι δικηγοροι που ελεγξαν τα συμβολαια πριν καθε μεταβιβαση.
jimarass Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2008 Αυτα που δηλωνουμε στο κτηματολογιο τα δηλωνουμε επικαλουμενοι καποια εγγραφα ειτε αυτα ειναι συμβολαιογραφικες πραξεις ειτε οικοδομικες αδειες.Υπευθυνοι για την νομιμοτητα τους ειναι η πολεοδομια , οι συμβολαιογραφοι, τα υποθηκοφυλακεια και οι δικηγοροι που ελεγξαν τα συμβολαια πριν καθε μεταβιβαση. Εγώ ξέρω πως όταν κάτι καταχωρηθεί στο κτηματολόγιο, μετά πρέπει να πας δικαστικώς για να το διορθώσεις, είτε για δική σου χρήση, είτε για να διεκδικίσεις από άλλον. Δηλαδή το κτηματολόγιο καταχωρεί με τόσο αυστηρό τρόπο και ΔΕΝ επιβεβαιώνει/διπλοελέγχει την ορθότητα των συμβολαίων? Δε λέω πχ αν έκτισες 10τμ παραπάνω. Αλλά αν έχεις πχ παρουσιάσει μια άδεια όπου αποκρίπτεις ένα υπάρχον σπίτι ώστε να δικαιολογήσεις τα τετραγωνικά του νέου (παράνομου) ορόφου, και παράλληλα υπάρχει και η ΠΡΩΤΗ άδεια όπου φαίνεται κανονικά το υπάρχον σπίτι, τι γίνεται? Το κτηματολόγιο καθισυχάζεται με τη νέα άδεια και αδιαφορεί αν υπάρχει η παλαιότερη? ΚΑι τι γίνεται αν δύο δηλώσουν το ίδιο ακίνητο???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.