Προς το περιεχόμενο

Firefox 3 - Ερωτήσεις, προβλήματα και λύσεις

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο κατάλογος δεν έχει πολλά αρχεία, γιατί ο Firefox χρησιμοποιεί ένα δικό του, compacted format, για λόγους ασφαλείας, επιδόσεων και μειωμένου disk space usage. Δώσε σε ένα tab του Firefox το παρακάτω:

>about:cache?device=disk

...και θα δεις τί περιέχει η cache.

ναι,αλλά πχ στον IE μπορούσες να δεις κ εικονες που είχαν αποθηκευτεί.

με αυτόν τον τρόπο πώς μπορούμε?

• Απαντ. 366
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

>about:cache?device=disk

CTRL+F και βάλε π.χ. ".png" στο search box. Όταν εντοπίσεις την καταχώρηση που σε ενδιαφέρει, κάνε κλικ πάνω της και στη σελίδα που θα οδηγηθείς μπορείς να δεις σε ποιο αρχείο αντιστοιχεί ("file on disk").

Υπάρχουν και σχετικά extensions που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όπως π.χ. αυτό: CacheViewer

Δημοσ.
Καλησπέρα εχω ένα πρόβλημα με το μοζιλα μου καταναλώνει 900μβ ραμ και 100% από τον επεξεργαστή την στιγμή που εχω μονο μια καρτέλα ανοικτή δοκίμασα κάποιες λύσης που βρήκα λ.χ. να μην ανοίγει τα java και δεν βλεπω αποτέλεσμα το εχει αντιμετωπίσει κάποιος ? και πως?

edit: εχω το Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; el; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6 (.NET CLR 3.5.30729)

σε ενα laptop amd sempron 2000mhz 3gb ram atiHD3200

Firefox Ultimate Optimizer 1.1

Δημοσ.
Βγήκε νέος νέος Mozilla Firefox version 3.0.7...

Διορθώνει ένα σχετικά παλιό bug (reported 10/7/2008) που παίζει να το έχει συναντήσει αρκετός κόσμος. Για ρίξτε μια ματιά στην περιγραφή του bug. Στα Release Notes αναφέρει απλά:

For some users, cookies would appear to go “missing” after a few days (bug 444600).
Δημοσ.

Υπαρχουν μερικα sites, που ενω περιηγεισαι μεσα τους, πανω στη διευθυνση, εχουν συνεχεια την ιδια. Δεν με νοιαζει αν χρησιμοποιουν frames ή οχι, αυτο που νοιαζει ειναι οτι ουσιαστικα δεν μπορω να κανω bookmark!

Γιατι οπου και να περιηγηθω, η σελιδα που δειχνει το address bar ειναι η ιδια, η αρχικη, κι ετσι το bookmark γινεται μονο στην αρχικη σελιδα!

Υπαρχει λυση γι αυτο, στον firefox?

• Members
Δημοσ.
Υπαρχουν μερικα sites, που ενω περιηγεισαι μεσα τους, πανω στη διευθυνση, εχουν συνεχεια την ιδια. Δεν με νοιαζει αν χρησιμοποιουν frames ή οχι, αυτο που νοιαζει ειναι οτι ουσιαστικα δεν μπορω να κανω bookmark!

Γιατι οπου και να περιηγηθω, η σελιδα που δειχνει το address bar ειναι η ιδια, η αρχικη, κι ετσι το bookmark γινεται μονο στην αρχικη σελιδα!

Υπαρχει λυση γι αυτο, στον firefox?

Δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ μέσα στο frame που σε ενδιαφέρει και επέλεξε "this frame / bookmark this frame".

Δεν έχω υπόψη μου πρόχειρη κάποια σελίδα με frames για να το δοκιμάσω, αλλά φαντάζομαι πως θα δουλέψει...

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι;

Έφτιαξα μια σελίδα για κάποιον φίλο ( http://www.carzz.gr ) και ενώ "παίζει" κανονικά παντού στον Firefox 3.0.7 για Vista δεν εμφανίζονται οι εικόνες της αρχικής σελίδας της διεύθυνσης που σας δίνω παραπάνω.

Επειδή στους δικούς μου υπολογιστές έχω αποκλειστικά XP μήπως μπορεί να μου πει κανείς τί πρέπει να κάνω;

Σημειώνω, πως του είπα να δοκιμάσει τα πάντα: empty cache, προσωρινά αρχεία, απερνεργοποίηση κάποιων addons και πάλι δεν έγινε τίποτα.

Νομίζω πως κάποια ρύθμιση από τα Vista, αλλά προφανώς δεν τη γνωρίζω....

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
Εγκατάσταση flash player ίσως???

Μα, αν παρατήρησες, τα flash στη μέση της σελίδας παίζουν μια χαρά.... Αυτά που λέω είναι απλές jpg και png εικόνες....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω ενα προβλημα με τον firefox που δεν ξερω βεβαια αν υπαρχει λυση αλλα το γραφω μηπως καποιος εχει να προτινει κατι.Παταω το κουμπι να ξεκινησει ο browser και οταν ανοιγει δεν με αφηνει να γραψω ενα site η γενικα να τον χρησιμοποιησω γιατι φορτωνει συνεχεια ο δισκος.Αυτο διαρκει 25 ολοκληρα δευτερολεπτα μεχρι ο browser να ειναι διαθεσιμος για χρηση και αυτο ειναι τρομερο μειονεκτημα έναντι άλλων browser ie8 και Opera που ανοιγουν σχεδον αμεσως.Σε παλιοτερες εκδοσεις της σειρας 2 δε θυμαμαι να εκανε κατι τετοιο.Το προβλημα ξεκινησε στη σειρα 3.

Βεβαια εχω αποθηκευμενα αρκετα bookmarks αλλα και παλιοτερα ειχα και δεν εκανε τετοιο προβλημα.Ειναι σημαντικος λογος που πολλες φορες δεν τον χρησιμοποιω γιατι βαριεμαι να περιμενω να ανοιξει και παταω τον οπερα η τον ie8 που ανοιγουν αστραπη.Τα cookies και αλλα αποθηκευμενα data τα εχω ρυθμισει να σβηνονται με την εξοδο απο τον browser.

Αν ξερει κανεις καποιο κολπο να το διορθωσω ας γραψει.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εγω εχω το εξης προβλημα ειμαι μελος σε πολλα κ διαφορα sites κ απο προχθες οταν κλεινω τον Firefox κανει log out μονο του...παω να δω αν ειναι τα cookies τσεκαρισμενα κ δεν ηταν δεν ξερω αν πρεπει να τσεκαρω αλλα τα τσεκαρα αλλα παλι το ιδιο κανει log out συνεχεια,εγω δεν πειραξε τπτ ξαφνικα εγινε αυτο....καμια προταση με το τι να κανω...?Ευχαριστω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...