Προς το περιεχόμενο

HDMI σε scart γίνεται?

xrisanthi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

Μόλις πήρα νέο laptop και από ότι φαίνεται έχει θύρα hdmi για σύνδεση με τηλεόραση. Διάβασα λίγο στη wiki για την συγκεκριμένη θύρα και μπερδεύτικα λίγο..

Η τηλεόρασή μου είναι μια phillips (οχι φλατ) από τις άλλες.(πως τα γράφω έτσι!:o)

Για να μην τα πολυλογώ είμαι λίγο άσχετη. Με το παλιό laptop που είχε s video θύρα χρησιμοποιούσα ένα καλώδιο Svideo σε scart. Η τηλεόραση έχει υποδοχή για scart και κάτι άλλα τρια βισματάκια (κίτρινο, ασπρο, κόκκινο στο πλάι-όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..).

Υπάρχει μετατροπέας Hdmi σε scart ή κάτι τελοσπάντων που να με βολεύει;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

ο νεος φορητος δεν εχει οπως ο παλιος svideo?

γιατι δεν το βαζεις εκει?

hdmi ειναι ψηφιακη θυρα μεταφορας εικονας και ηχου

scart ειναι αναλογικη

αρα οπως καταλαβαινεις δεν γινεται ....

μηπως ηρθε η ωρα εκτος απο νεο λαπτοπ να αποκτησεις και νεα tv??χιουμορ κανω

Δημοσ.

το λάπτοπ έχει vga or dvi output? αν ναι μπορείς να βρεις ένα καλώδιο DVI to SCART/SVIDEO (->τρια βισματάκια (κίτρινο, ασπρο, κόκκινο στο πλάι-όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..) )

δες αυτό το site. . έχει πολλά χρήσιμα πραγματάκια κ αν υπάρχει κάτι εκεί θα το βρείς !!!!

Δημοσ.
δε σου λεει για τον παλιο,σε ρωταει αν εχει ο καινουριος s-video...

ναι όντως το δίαβασα βιαστικά..

Ο νέος υπολογιστής έχει VGA θύρα, και θα δοκιμάσω VGA σε svideo και svideo σε scart (χαμός!) Δεν έχω πάρει ακόμα τον αντάπτορα, αλλά μέσα στο internet έλεγε ότι για να πιάσει το κόλπο θα πρέπει η κάρτα γραφικών να δίνει την δυνατότητα εξόδου σήματος τηλεόρασης από την VGA θύρα..πράγμα για το οποίο δεν είμαι και πολύ σίγουρη.

Anyway ο αντάπτορας είναι φθηνός οπότε θα το δοκιμάσω και θα ανακοινώσω εδώ τα αποτελέσματα για όποιον μπορεί να αντιμετωπίζει παρόμοια κατάσταση.

Σε περίτωση που κάποιος ξέρει αν η κάρτα μου η NVidia GeForce 9500M-GS υποστηρίζει την παραπάνω προυπόθεση ας μου το πει please.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, u r the best!

Δημοσ.

ποιο λαπτοπ εχεις???θα βοηθουσε αρκετα αν μας ελεγες

παω στοιχημα οτι θα ειναι κατι απλο ...

παραδειγμα ο δικος μου hp pavillion εχει 3 ΕΞΟΔΟΥΣ EIKONAS ...

1 VGA το μπλε για αναλογικη συνδεση με οθονες υπολογιστη

2 hdmi ψηφιακη συνδεση με μεγαλες lcd τηλεορασεις και οχι μονο

3 svideo κιτρινο βισμα κοντα στην vga για να μπορει να συνδεθει αναλογικα με παλια αλλα και νεα τηλεωραση (μπαουλο και lcd)

δεν θα χρειαστεις κανενα επιπλεον ανταπτορα η μετατροπεα !!!

Δημοσ.
ποιο λαπτοπ εχεις???θα βοηθουσε αρκετα αν μας ελεγες

παω στοιχημα οτι θα ειναι κατι απλο ...

παραδειγμα ο δικος μου hp pavillion εχει 3 ΕΞΟΔΟΥΣ EIKONAS ...

1 VGA το μπλε για αναλογικη συνδεση με οθονες υπολογιστη

2 hdmi ψηφιακη συνδεση με μεγαλες lcd τηλεορασεις και οχι μονο

3 svideo κιτρινο βισμα κοντα στην vga για να μπορει να συνδεθει αναλογικα με παλια αλλα και νεα τηλεωραση (μπαουλο και lcd)

δεν θα χρειαστεις κανενα επιπλεον ανταπτορα η μετατροπεα !!!

Εχω τον ACER ASPIRE 6920G-814G32BN GEMSTONE BLUE T8100. Για περισσότερες λεπτομέριες χαρακτηριστικών δίνω το λινκ του eshop

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907971

ακόμα δεν πρόλαβα να ασχοληθώ με το θέμα λόγω εξεταστικής.

Αν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα με βάση τα χαρακτηριστικά θα ήθελα να το ακούσω. Ευχαριστώ και πάλι!:-)

Δημοσ.

Φοβερό το laptopακι όσον αφορά αυτό που θές γινεται λογικά μόνο από την vga έξοδο ποθ είναι αναλογική και όχι απο την hdmi που είναι ψηφιακή

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...