johnt_gr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Η μπαταρία αν είναι φορτισμένη, θα πρεπει να την βγάζουμε μετα απο κάθε φόρτιση, εφοσον το λαπτοπ λειτουργεί με το ρευμα? Τι είναι πιο σωστό για το μηχάνημα και για την μπαταρία?
tempo Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 την ίδια απορία έχω και εγώ. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ή να έχει διαβάσει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα;
alt10 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 στο παρελθον υπηρχε ενα θεμα μονο με αυτο βριτε το απο την αναζητηση αλλα τελικα δν θα βγαλετε ακρη!!!
antonl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Όπως είπε κι ο alt10, υπάρχει αντίστοιχο θέμα με πολλές και διάφορες απόψεις. Το να βγάζεις τη μπαταρία κάπου αναιρεί την ευχρηστία του laptop (και το αφήνει απροστάτευτο σε σκαμπανεβάσματα της τάσης). Προσωπικά, απλώς όταν γεμίσει η μπαταρία το βγάζω απ' το ρεύμα. Όταν φτάσει στο 10% το ξανασυνδέω. Ίσως κι αυτό να είναι περιττό αλλά δεν είναι κόπος και σίγουρα κακό δεν κάνει.
antonl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Το manual το διαβάσατε? Ο δικός μου δεν είχε manual (εταιρικός).
jtsc21 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2008 kai egw, auto pou leei o antonl efarmozw....twra an einai swsto de kserw..pantws toxw akousei kai apo allus
Luxx Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δουλευει το laptop χωρις μπαταρια δλδ, αν ειναι συνδεδεμενο στο ρευμα;
jamespr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Η μπαταρία ότι χρήση και να της κάνετε μετά την πρώτη φόρτιση αντέχει το πολύ για δύο χρόνια μετά είναι μόνο σαν προστασία από σκαμπανεβάσματα της τάσης και καμιά φορά διακοπές. Όταν δουλεύει ο φορητός με την μπαταρία όλα δουλέυουν με η μιση ταχύτητα. Επεξεργαστής κάρτα γραφικών σκληρός οθόνη για εξοικονόμηση ενέργειας. Άρα χανετε και ταχύτητα. Βαλτε του τη μπαταρία και καλό κάνει τον προφυλάσει.
disqualified Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Όπως είπε κι ο alt10, υπάρχει αντίστοιχο θέμα με πολλές και διάφορες απόψεις.Το να βγάζεις τη μπαταρία κάπου αναιρεί την ευχρηστία του laptop (και το αφήνει απροστάτευτο σε σκαμπανεβάσματα της τάσης). Προσωπικά, απλώς όταν γεμίσει η μπαταρία το βγάζω απ' το ρεύμα. Όταν φτάσει στο 10% το ξανασυνδέω. Ίσως κι αυτό να είναι περιττό αλλά δεν είναι κόπος και σίγουρα κακό δεν κάνει. δεν παρεχει προστασια απο σκαμπανεβασματα τασης η μπαταρια του laptop, οποια προστασια την εχεις απο το μετασχηματιστη ο οποιος δουλευει μια χαρα απο 100V-220kai volt. Αν τον εχεις σε σταθερο σημειο δεν υπαρχει κανενας λογος να τον βγαζεις απο το ρευμα, για μενα σιγουρα ειναι κοπος και αχρειαστο
johnt_gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Χμμμ...παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Εγω βγάζω την μπαταρια και χρησιμοποιω το ρευμα. Εξαλλου, οπως ειπε και ενας εδω, υπαρχει και ο μετασχηματιστης ο οποιος προφυλάσει το μηχανημα απο τις αυξομειωσεις της τάσης.
antonl Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Όταν δουλεύει ο φορητός με την μπαταρία όλα δουλέυουν με η μιση ταχύτητα. Επεξεργαστής κάρτα γραφικών σκληρός οθόνη για εξοικονόμηση ενέργειας. Άρα χανετε και ταχύτητα. Βαλτε του τη μπαταρία και καλό κάνει τον προφυλάσει. Προφανώς και δεν ισχύει αυτό. Λογικά έχει να κάνει με το profile που επιλέγουν τα windows αυτόματα αναλόγως αν είναι στο ρεύμα ή όχι και φυσικά μπορείς να το αλλάξεις. Τουλάχιστον σε 5-6 που χουν πέσει στα χέρια μου κάτι τέτοιο δε συνέβαινε. δεν παρεχει προστασια απο σκαμπανεβασματα τασης η μπαταρια του laptop, οποια προστασια την εχεις απο το μετασχηματιστη ο οποιος δουλευει μια χαρα απο 100V-220kai volt. Αν τον εχεις σε σταθερο σημειο δεν υπαρχει κανενας λογος να τον βγαζεις απο το ρευμα, για μενα σιγουρα ειναι κοπος και αχρειαστο Sorry για το (κατά το ήμισι) λάθος μου τότε. Το "ακούσει" κάπου εδώ μέσα αλλά μου ακούγεται λογικό αυτό που αναφέρεις για τις αυξομειώσεις της τάσης. Όμως, σε περίπτωση μεγαλύτερης πτώσης ή διακοπής το laptop θα κάνει προφανώς shutdown.
nickolas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Όπως είπε κι ο alt10, υπάρχει αντίστοιχο θέμα με πολλές και διάφορες απόψεις.Το να βγάζεις τη μπαταρία κάπου αναιρεί την ευχρηστία του laptop (και το αφήνει απροστάτευτο σε σκαμπανεβάσματα της τάσης). Προσωπικά, απλώς όταν γεμίσει η μπαταρία το βγάζω απ' το ρεύμα. Όταν φτάσει στο 10% το ξανασυνδέω. Ίσως κι αυτό να είναι περιττό αλλά δεν είναι κόπος και σίγουρα κακό δεν κάνει. Αυτό είναι 100% λάθος. Ξεπαστρέφεις την μπαταρία σου έτσι ενώ θα μπορούσες να τον λειτουργείς από την μπρίζα. Όποτε μπορείς να το βάλεις σε μπρίζα, το βάζεις σε μπρίζα και το κρατάς και αφού φορτίσει η μπαταρία. Το να βγάζεις την μπαταρία όταν είναι φορτισμένη και είσαι σε μπρίζα, δεν έχει ή έχει ελάχιστη επίδραση στη ζωή/επιδόσεις της ενώ παράλληλα χάνεις τη λειτουργία UPS της μπαταρίας και βέβαια ταλαιπωρήσαι. Εμένα το ερώτημά μου είναι άλλο. Όταν είμαστε σε μπρίζα και κλείνουμε το φορητό βγάζουμε και το φορτιστή από την μπρίζα? Εννοώ υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν αφήνουμε το φορτιστή πάντα στη μπρίζα?
antonl Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Αυτό είναι 100% λάθος. Ξεπαστρέφεις την μπαταρία σου έτσι ενώ θα μπορούσες να τον λειτουργείς από την μπρίζα.[...] Επειδή στο θέμα έχουν ακουστεί όλες οι δυνατές απόψεις, έχεις κάποιο στοιχείο από το οποίο πηγάζει η βεβαιότητά σου (link, manual, κάτι); Απλά στο δικό μου laptop παρατηρώ όταν γεμίσει η μπαταρία και το κρατήσω στο ρεύμα, αυτή φορτίζεται σχεδόν διαρκώς, αφού παίζει μεταξύ 99-100% και προφανώς συνεχώς καίει (όπως καίει όταν φορτίζεται).
SimonTemplar Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Όπως γνωρίζουμε όλοι όταν χρησιμοποιούμε ένα πράγμα είτε αυτό είναι μπαταρία είτε είναι ενα οποιοδήποτε εξάρτημα χάνει και΄ενα ποσοστό απο την διάρκεια ζωής του. Γι αυτό σου παραθέτω τις απόψεις μου σχετικά με αυτό το θέμα. 1: Πηρες το Laptop το φόρτισες για τις πρώτες 10-12 ώρες , αν δεν θές να έχεις την μπαταρία πάνω και δεν σε ενοχλεί Shutdown και αφαίρεσέ την . ΑΛΛΑ , φρόντιζε έστω μια φορά την εβδομάδα να την βάζεις να δουλεύει. 2: Δεν υπάρχει καμμία αναφορά στην προστασία απορεύμα και τα λοιπά αφού όταν φορτίσει η μπαταρία το κύκλωμα γυρίζει αυτόματα στην χρήση με ρεύμα και δεν περνάει μέσα απο την μπαταρία η οποία δεν είναι εφοδιασμένη με κανένα UPS ή σταθεροποιητή τάσης. 3: Μην ξεχνάς ότι έχεις πάρει Laptop και αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα μπαταρίας καλύτερα να στραφείς στην αγορά ενός Desktop Pc. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.