Αλέκος_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Καλημέρα σε όλους κι ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους με βοηθήσουν.Έχω βάλει στο σπίτι γραμμή Ιντερνετ και είμαι βέβαιος πως υπάρχουν 2-3 τύποι ή τύπισσες που χρησιμοποιούν το σήμα το δικό μου μέσω wireless,με αποτέλεσμα να κολλάει ο υπολογιστής και να μην μπορώ να κάνω δουλειά στο Ίντερνετ.Τι μπορώ να κάνω για να τους εμποδίζω (εκτός φυσικά από το να βγω και φωνάξω...);Γιατί ενώ έχω γρήγορη σύνδεση,με καθυστερούν κια μου δημιουργούν πρόβλημα.Και πάλι ευχαριστώ
Praetorianos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Αν μπεις στο interface του ρουτερ σου κάπου θα σου έχει την επιλογή να κλειδώσεις το σήμα και για να συνδεθεί κάποιος θα πρέπει να βάλει κωδικό. Αν δεν έχει πολύ ιδιαίτερες γνώσεις hacking, φαντάζομαι ότι θα είσαι απόλυτα ασφαλής από "διαρρεύσεις".
Predatorkill Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Για να δυσκολεψεις οσο γινεται τους πιθανους χακερς βαλε ασφαλεια WPA αντι για WEP και ανα τακτα διαστηματα αλλαζε το κωδικο! Εαν δεν ξερεις πως να βαλεις ασφαλεια στο δικτυο σου τοτε κανε μια αναζητηση στο google του στυλ "modem enable wpa security" οπου στο "modem" θα βαλεις το μοντελο του modem/router σου. Σιγουρα θα βρεις καποιον οδηγο για το πως γινεται.
Αλέκος_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Η αλήθεια είναι ότι το δεν κατέχω και πάρα πολλά...Δεν το 'πιασα όλο το μήνυμα!Τι είναι interface;Αν δε σου κάνει κόπο,μπορείς να μου τα πεις σαν να τα έλεγες σ'ένα 12χρονο;;;;
giorgosxristou Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 για πες πιο modem έχεις,μάρκα και μοντέλο,
Αλέκος_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 για πες πιο modem έχεις,μάρκα και μοντέλο, Είναι λάπτοπ της Toshiba και είναι ενσωματωμένο.
Predatorkill Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Οχι αυτο το μοντεμ, το μοντεμ που παρεχει το ιντερνετ στο wireless, ειναι η συσκευη που συνδεεις επανω της το καλωδιο τηλεφωνου και απο εκει δινει ιντερνετ στο wireless σου.
Αλέκος_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Οχι αυτο το μοντεμ, το μοντεμ που παρεχει το ιντερνετ στο wireless, ειναι η συσκευη που συνδεεις επανω της το καλωδιο τηλεφωνου και απο εκει δινει ιντερνετ στο wireless σου. Interacom Telecom model name: jetspeed 520 + PSTN
angmar Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Λοιπόν όπως μας τα λες εδώ δεν σου κλέβει κανείς σήμα από το router σου με wireless γιατί πολύ απλά το jetspeed 520+ δεν έχει wireless δυνατότητες. Οπότε αν κάποιος "κλέβει" bandwidth ασύρματα το κάνει μέσω του laptop σου και η πιο γρήγορη λύση γι αυτό είναι να απενεργοποιήσεις το ασύρματο δίκτυο στο laptop σου (αφού σύμφωνα με τις ικανότητες του ρούτερ σου, δεν υπάρχει λόγος να το έχεις ανοικτό).
Αλέκος_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2008 Λοιπόν όπως μας τα λες εδώ δεν σου κλέβει κανείς σήμα από το router σου με wireless γιατί πολύ απλά το jetspeed 520+ δεν έχει wireless δυνατότητες. Οπότε αν κάποιος "κλέβει" bandwidth ασύρματα το κάνει μέσω του laptop σου και η πιο γρήγορη λύση γι αυτό είναι να απενεργοποιήσεις το ασύρματο δίκτυο στο laptop σου (αφού σύμφωνα με τις ικανότητες του ρούτερ σου, δεν υπάρχει λόγος να το έχεις ανοικτό). Κι όμως έχεις δίκιο!Ήταν ξεχασμένο και ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να το κλείσω!Έτσι απλά!Σ'ευχαριστώ πολύ!
lambra1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Λοιπόν όπως μας τα λες εδώ δεν σου κλέβει κανείς σήμα από το router σου με wireless γιατί πολύ απλά το jetspeed 520+ δεν έχει wireless δυνατότητες. Οπότε αν κάποιος "κλέβει" bandwidth ασύρματα το κάνει μέσω του laptop σου και η πιο γρήγορη λύση γι αυτό είναι να απενεργοποιήσεις το ασύρματο δίκτυο στο laptop σου (αφού σύμφωνα με τις ικανότητες του ρούτερ σου, δεν υπάρχει λόγος να το έχεις ανοικτό). Καλημέρα, πως είναι αυτό δυνατό? Δηλαδή να συνδεθεί κάποιος ad-hoc πάνω σου για να σου κλέβει bandwith?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.