Προς το περιεχόμενο

Νέο 'ιδιότροπο' PC Sampler 600 - 650 MAX

CompHeller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφορουμίτες θέλω την γνώμη σας για την κατασκευή ενός νέου ιδιότροπου pc Sampler...

Budget 600 euro, maximum 650 εφόσον αξίζει πραγματικά! (μόνο tower)

Δεν θέλω καθόλου παιχνίδια και θέλω απλά επιδώσεις σε επεξεργαστική ισχύ και μνήμη.

Απο καταστήματα ή full πλαίσιο ή full eshop... (όχι τα μισά από το ένα και τα μισά από το άλλο)

Φανταχτερά κουτιά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και το τροφοδοτικό θέλω ίσα ίσα να καλύπτει τις ανάγκες. Όχι τα κουλά που βλέπω για 800 και 1000w. OIKONOMIAAA!!!

Δεν με ενδιαφέρει το oc αλλα με ενδιαφέρει πάρα πολύ ο θόρυβος!!!

Έκανα μία πρόχειρη σύνθεση απο το eshop και πλαίσιο (βλέπε συνημμένα). Πλαίσιο + ψύχρα, eshop καλύτερη μητρική και κουτί

Τι γνώμη έχετε?

Υπόχρεος.

Να προσθέσω ότι για σκληρό και dvdrw δεν αλλάζω γνώμη!

Η κάρτα γραφικών και η μητρική δεν θέλω με τίποτα να έχουν ανεμιστήρα.

Μνήμες οπωσδήποτε 4 GB για αρχή.

Σε ATI λέει αυτή η κάρτα? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516131

post-49222-129062969821_thumb.jpg

post-49222-129062969823_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν ανέφερες τί software θα χρησιμοποιείς (για να δούμε πόσο καλά εκμεταλλεύεται SMP setups), αλλά σίγουρα με λιγότερα χρήματα φτιάχνεις σύνθεση με Phenom 9550 και αξιόλογη μητρική με onboard graphics...

Δημοσ.

κατά κύριο λόγο το Kontakt της native instruments και το live της ableton.

Μουσικό pc δηλαδή!!

Κανένα πρόγραμμα απο τα ΄γνωστά' :-)

Δημοσ.

Pίξτε καμιά γνώμη ρε παιδιά, αύριο πρέπει να παραγγείλω οπωσδήποτε :fear:

Απο ότι διάβασα εδώ κάλυψα πολλές απορίες.

Με προβληματίζει το κουτί, ίσως να πάω σε full??? Αλλά το μόνο που θα έχει μέσα θα είναι ένας σκληρός και 1 dvdr ... δεν πρόκειτε αργότερα να βάλω κάτι άλλο.

Ακόμα η μητρική και οι μνήμες ... 800άρες η 1000?? Υπάρχει διαφορα σε επιδώσεις ή είναι άλλο ένα marketing-παραμύθι?

parsifal τα onboard graphics τα φοβάμαι αλλα με την λογική ίσως να μη χρειάζομαι κάτι παραπάνω. Δηλαδή το πολύ να δώ μια ταινία (και χωρίς να έχω απαιτήσεις για την super ποιότητα). Αλλά να σηκώνει αναλύσεις μιας 24".

Για επεξεργαστή τώρα έναν φθηνό quad ή έναν μεγάλο duo... πάντως τα προγράμματα που δουλεύω υποστηρίζουν Multi processing ...

Δημοσ.

Κουτί δε χρειάζεσαι Full Tower φυσικά, λες και μόνος σου το γιατί.Ούτως ή άλλως, με 2 καλούς case fans, θα έχεις ικανό ρεύμα αέρα για σωστή ψύξη του εσωτερικού του κουτιού.

Τα onboard graphics που εξοπλίζουν τα τρέχοντα μοντέλα μητρικών καρτών είναι υπερεπαρκή για οποιαδήποτε πλην gaming χρήση.

Εν συντομία, εάν αγόραζα τώρα εξαρτήματα για PC κοντά στο budget που θέτεις, θα έφτιαχνα κάτι σαν το παρακάτω:

Κουτί:
- 37E

Fans: 2x
- 10E

PSU:
- 73E

Motherboard:
- 68E

CPU:
- 159E

RAM:
- 89E

HDD:
- 67E

DVDRW:
- 27

530Ε για 4πύρηνο σύστημα με ποιοτικά εξαρτήματα όπως τα παραπάνω, είναι ξεφτίλα. Ποτέ μου δε θα μπορέσω να καταλάβω πώς σε έτοιμες συνθέσεις που πλασάρουν τα καταστήματα συχνά δίνεις περισσότερα για να πάρεις λιγότερα.

ΥΓ: Αν οι εφαρμογές σου βγαίνουν και σε 64μπιτες εκδόσεις, μία πολύ καλή ιδέα είναι να δώσεις τη διαφορά που προέκυψε από τα 530Ε σε διπλάσια ποσότητα RAM, πηγαίνοντας συνολικά στα 8GB. Όμως, θα πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος αναβάθμισης σε 64μπιτο λειτουργικό σύστημα, αν δεν έχεις ήδη. Το ίδιο και για τις εφαρμογές...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ parsifal!!!

Ξέρεις, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη το χέρι δύσκολα πάει στο 'add to basket'

O AMD PHENOM 9550 2.2GHZ QUAD-CORE BOX

είναι καλύτερος απο τον

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX ???

είναι μόνο 7 ευρο διαφορά ενώ βλέπω οτι και intel υπάρχει λύση μητρικής με ενσωματωμένα graphics

πχ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526703 στα 46

η καλύτερα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526725 στα 71

Άσχετο: το πλαίσιο έχει μόνο vista home ή μου φαίνεται??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...