Προς το περιεχόμενο

περι DELL Vostro ή Latitude ή XPS-1530

i_a_s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω ότι είναι γενικότερη πολιτική να μην γράφουν τι σημαίνει ο οριζόντιος άξονας και τι στο καλό είναι αυτοί οι αριθμοί.

Επειδή με αφορμή αυτό το thread κάθομαι και διαβάζω για τα render machines από ότι πληροφορίες μπορώ να μαζέψω από AutoDesk, Maya και Vray...μπορώ να πω ότι επισήμως έχω μπερδευτεί.

Εκτός από μία αναφορά στην AutoDesk για extra δυνατότητες στo 3Ds Max 2009 για κάρτες με Shader model 3.0 δεν βρίσκω κάτι άλλο που να αναφέρει κάτι συγκεκριμένα για render.Αν και αυτό που έπιασα στα πεταχτά είναι ότι οι extra δυνατότητες με μία καλή κάρτα δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα του render αλλά με την αναπαράσταση των αποτελεσμάτων.

ΤΠ...έχω και άλλες δουλειές :-)

Καλή επιτυχία στην επιλογή.

Edit: δεν με αφήνεις σε ησυχία:-).Συγνώμη αλλά 30% είναι μεγάλη διαφορά,πως μπορείς να το λες τόσο ψύχραιμα ότι...ε 30% σιγά τα αυγά?Δεν υπονοώ ότι είναι εξίσου μεγάλη σε σχέση με αυτές των καρτών αλλά ΑΝ τελικά παίζει ρόλο ο επεξεργαστής για το render τότε 30% σημαίνει 30% μείωση χρόνου....και 100% βελτίωση στην κάρτα σημαίνει μία τρύπα στο νερό (αν δεν θέλουμε να παίξουμε Crysis) και ΑΝ τελικά δεν μετράει και τόσο η κάρτα στο render.

Edit2: Α και κάτι τελευταίο...όταν παρήγγειλα από την Dell το XPS1530 Μου έδιναν τον 8300(αν θυμάμαι καλά) αλλά χωρίς καμία επιβάρυνση μου έβαλαν τελικά τον Τ9300.Δεν ξέρω πόσο παραπάνω κόστισε σε αυτούς αλλά σε μένα τίποτα.:-)

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παμε ξανα!

Εννοειται οτι ο επεξεργαστης παιζει ρολο στο rendering.Οπως πχ παιζει και στα παιχνιδια..

Απλως δεν ειναι τοσο σημαντικος οσο ο ρολος της καρτας γραφικων,που μπορει να κανει και διαφορες +200% !!(πχ μια 8800m με μια απλη 8400m)

Πχ, το 10-20% που θα δεις πχ με τον Τ9500 στα 2.6GHz που κοστιζει ως και 300 ευρω ακριβοτερα απο τον Τ8300 στα 2.4GHz, δεν ειναι τιποτα μπροστα στο 50+% που μπορεις να δεις με πιο γρηγορη μια καρτα γραφικων.(και οχι τοσο πιο ακριβη,πχ απο μια 8400 σε μια 8600 ή 8700)

Mιλαμε φυσικα παντα για τα προγραμματα που υποστηριζουν επιταχυνση απο την καρτα γραφικων..

Βλέπω ότι είναι γενικότερη πολιτική να μην γράφουν τι σημαίνει ο οριζόντιος άξονας και τι στο καλό είναι αυτοί οι αριθμοί.

...

Συνηθως στις μετρησεις SPEC, τα αποτελεσματα δειχνουν ποσες φορες πιο γρηγορο ειναι το συγκεκριμενο συστημα που τεσταρεται απο ενα συστημα αναφορας.

The total number of seconds to run each test is normalized based on a reference machine, in this case a system with a 2.4-GHz Intel Xeon, Intel 860 chipset running Windows XP SP2 with 2GB of PC800 ECC RDRAM, an NVIDIA QuadroFX 1000 graphics card, and a 40GB ATA/100 hard drive. The normalization process ensures a scoring system where a bigger score is better.

Δηλαδη το συστημα αναφορας παιρνει 1 στις μετρησεις.

Δημοσ.

δεν εχεις άδικο, καταλαβαίνω το τρόπο σκέψης σου... άντε .. τωρα με βάλατε και στο τριπακι να ψάξω και ibm... αλήθεια, αυτά απο που μπορει να τα αγορασει καποιος? To site ειναι πολυ business 2 business ..

(μ'αρεσει αυτο με τη δερματινη επένδυση αλλα ειναι 12αρι..)

Απο οτι βλεπω το ελληνικο site σε παραπεμπει στο αγγλικο... καμια πρόταση για ibm? To service τους τί λεει?

Παντως με το Toshiba την Ideal τη χρειάστηκα 2 φορες στα 4 χρόνια. Παλι καλά που είχα την επέκταση εγγύησης

Δημοσ.

Πάντα θα υποστηρίζω την Hewlett Packard στον τομέα των επαγγελματικών Notebook

νομίζω πως το μοντέλο αυτό:

Compaq 8710p KE184EA

7067.jpg

Είναι ότι χρειάζεσαι...

Δές και αυτό αν θές κάτι ποιο οικονομικό.

Δημοσ.

σε ευχαριστώ γαι τη πρόταση ΝΙΧΖ. Τα ΗΡ εχουν εχουν ανέβει τόσο πολύ ? Βεβαι στο site της nvidia τα εμφανιζουν να εχουν κορυφαιες καρτες γραφικων.

Τους msystems τους ξερω και μαλλον θα περασω και απο εκει να παρω καποια γνώμη μιας και τα παιδια εκει και καλές τιμές έχουν και εχουν καλη εξυπηρετηση.

Ξερεις το επιπεδο εξυπηρετησης της ΗΡ.?

Δημοσ.
σε ευχαριστώ γαι τη πρόταση ΝΙΧΖ. Τα ΗΡ εχουν εχουν ανέβει τόσο πολύ ? Βεβαι στο site της nvidia τα εμφανιζουν να εχουν κορυφαιες καρτες γραφικων.

Τους msystems τους ξερω και μαλλον θα περασω και απο εκει να παρω καποια γνώμη μιας και τα παιδια εκει και καλές τιμές έχουν και εχουν καλη εξυπηρετηση.

Ξερεις το επιπεδο εξυπηρετησης της ΗΡ.?

Με όλα τα Laptops δίνει 3 χρόνια εγγύηση και το επίπεδο εξυπηρέτησης είναι άριστο

σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να σου στείλουν το λειτουργικό σύστημα αν έχασες το

DVD εγκατάστασης του...

Δημοσ.

NIXZ, σε ευχαριστώ για τη πληροφορία. Μιλησα με msystems σημερα και μου προτειναν και εκείνοι το μοντελο ΗΡ που μου είπες όπως και οτι το σερβις ειναι πολύ καλο.

Κοιταζω πιο πολύ το 8510 μιας και θελω 15αρα οθόνη. Πολυ οικονομικό μοντέλο (1.130). Ο επεξεργαστής του ομως ειναι ο Τ7500 2.2 4μβ... δεν είναι καπως λίγος?

Τo Dell Precision 4300 που εκανα configuartion με 2.5 επεξεργαστη 4G μνημη κλπ και 4 χρονια εγγύηση παει στα 2.180 με φπα... διπλάσια τιμή..

Ειχα βαλει όριο στην αρχη τα 1.500.. τωρα να καταφερω να βρω καμια φοβερη τιμή στα Dell εστω κοντα στα 1.800 θα δουμε..

Δημοσ.
NIXZ, σε ευχαριστώ για τη πληροφορία. Μιλησα με msystems σημερα και μου προτειναν και εκείνοι το μοντελο ΗΡ που μου είπες όπως και οτι το σερβις ειναι πολύ καλο.

Κοιταζω πιο πολύ το 8510 μιας και θελω 15αρα οθόνη. Πολυ οικονομικό μοντέλο (1.130). Ο επεξεργαστής του ομως ειναι ο Τ7500 2.2 4μβ... δεν είναι καπως λίγος?

Τo Dell Precision 4300 που εκανα configuartion με 2.5 επεξεργαστη 4G μνημη κλπ και 4 χρονια εγγύηση παει στα 2.180 με φπα... διπλάσια τιμή..

Ειχα βαλει όριο στην αρχη τα 1.500.. τωρα να καταφερω να βρω καμια φοβερη τιμή στα Dell εστω κοντα στα 1.800 θα δουμε..

o T7500 δεν ειναι καθολου λιγος ειδικα για notebook και με 4ΜΒ cache ειναι πολυ καλη επιλογη

Δημοσ.

Εχω αρχίσει να μπερδεύομαι αρκετα μέ όλο τον όγκο πληροφοριών που συλλέγω.

Να πω κατ'αρχας οτι πηρα τηλέφωνο τη Dell και δε μου ειπαν τίποτα για καλύτερη τιμή παρ' ολο που πλαγίως ρώτησα εαν η τελικη τιμή ειναι αυτή που αναγράφεται στο site. Οπότε κατι configurations που έκανα (και ιδίως για αγορα απο την ίδια τη dell) δε τα σκεφτομαι καν αφου έφτασα σε κατι τιμές 2.200 ευρώ.

Πηρα λοιπόν τους msystems ενα τηλέφωνο (μιας και είχα παρει απο αυτούς και το τωρινό μου μηχάνημα) να ρωτήσω προσφορές - πληροφορίες. Μου είπαν λοιπον να προτιμήσω ειτε τη σειρα Precision λογω κάρτας γραφικών είτε το HP 8510w οπς και ο Haha μου είχε προτείνει το οποίο ειναι οικονομικότατο (περιπου 1.500 και παντα σχετικα με τα dell) και απο οτι με διαβεβαίωσαν και απο τους msystems αξιόπιστο. Μου ειπαν ακομα οτι η ΗΡ εχει και αυτη 3 χρονια On-site επισκευή.

Ετσι, περιμένω απο τους msystems καποια προσφορά και για dell βαση των προδιαγραφών πού έχω θέσει και ελπιζω αυριο-μεθαυριο να έχω κάποια νέα τους.

Θα ήθελα όμως να κάνω κάποιες ερωτήσεις ακόμα καθως οπω ειπα εχω μπερδευτει ιδιαίτερα και δεν εχω τις γνώσεις να βρω απαντήσεις και να κανω συνδυασμούς.

1. Για τη κάρτα γραφικων, η NVIDIA® GeForceTM 8400M GS (64 bit) που δινει το Vostro το 15αρι, ειναι αρκετά υποδεέστερη απο αυτη που δίνουν τα PRecision? Αλλου βλεπω οτι τα Precision εχουν την FX 3600 που μαλλον ειναι φοβερη και στο αλλου τη Quadro nvs 140m... δε βγαζω άκρη..

2. Μνημη οκ, 4γιγα έλεγά όμως μηπως να κανω κάποιες περικοπές στον επεξεργαστη (μιλαμε για Dell παντα) και αντι κάποιου Ιntel® Core™ 2 Duo Processor T9300 (2.5 GHz, 6 MB L2 Cache, 800 MHz FSB) -καλα για τον 2.6 παει πολυ- να παω στον Intel® Core™ 2 Duo Processor T8300 (2.4 GHz, 3 MB L2 Cache, 800 MHz FSB) .... ειναι μεγάλο downgrade? Ειναι αυτη η διαφορα τν 3μβ που δε ξερω πόσο σημαντική ειναι....

3. Η 3Yr Basic Warranty - Next Business Day εγγύηση σημαίνει οτι τους το πάω εγω το μηχανημα και την επόμενη εργάσιμη το παίρνω πίσω ενώ το 3Yr ProSupport for End Users and Next Business Day On-Site Service σημαινει οτι έρχονται αυτοί εκει που ειναι ο υπολογιστής?

Με εκνευρίζει λίγο το γεγονός οτι δε μπορώ να δω αυτες τις σειρές υπολογιστών πουθενά και αισθάνομαι οτι ειναι σα να παιρνω γουρουνι στο σακι.. σε αλλο review για την οθόνη του precision καποιος έλεγε οτι τα χρώματα του ειναι θολά.. αλλός για το keyboard του vostro λεει οτι ειναι χαλαρό... τι να πω.. και απο τη dell μου το ξεκοψαν οτι δε θα τα βρω πουθενα να τα δω σα demo.

Ευχαριστώ και πάλι για οποιαδίποτε πληροφορια/αποψη

Δημοσ.

α! Ξερετε αν το HP 8510w ή τα εν λόγω dell μπορουν να τρεξουν τα Win XP? Μαλλον θέλω να αποφύγω τα Vista.. εχω τρομάξει με αυτά που ακούω..

Δημοσ.
α! Ξερετε αν το HP 8510w ή τα εν λόγω dell μπορουν να τρεξουν τα Win XP? Μαλλον θέλω να αποφύγω τα Vista.. εχω τρομάξει με αυτά που ακούω..

Για τα επαγγελματικα hp compaq διατιθονται στο site της εταιριας ολοι οι drivers για xp. Ακομα και για xp 64 bit.Ετσι μπορεις να βαλεις μονος σου τα xp.

Αλλα υπαρχει ακομα πιο ευκολος τροπος:

Φυσικα επειδη εχουν τα vista business (και οχι τα πετσοκομμενα home premium) , δικαιουσαι δωρεαν τα xp pro.

Τα ζητας απο την hp και σου στελνει τα recovery disks για xp δωρεαν.

Δημοσ.
λλου βλεπω οτι τα Precision εχουν την FX 3600 που μαλλον ειναι φοβερη και στο αλλου τη Quadro nvs 140m... δε βγαζω άκρη..

Δεν εχουν την fx 3600m , αλλα την fx 360m .Απλα καμμια σχεση.

Δες εδω τι ειχα γραψει:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2207062#post2207062

Τα dell precision 15.4" εχουν για καρτα γραφικων την Quadro FX 360M (ιδια σχεδον με nVidia 8400m gs και την Quadro NVS 140M απλα με καποιες ακομα περισσοτερες εξτρα επαγγελματικες δυνατοτητες)
Δημοσ.

στα DELL στο site δινονται drivers για xp, αλλα δεν υπαρχει λογος να φοβηθεις τα vista, αυτα που ακους ειναι απο ατομα που δεν τα εχουν χρησιμοποιησει ποτε. Μονο αν χρησιμοποιεις καποιο προγραμμα εξειδικευμενο το οποιο δε θα λειτουργει σε vista θα εχεις προβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...