Προς το περιεχόμενο

Υψηλη θερμοκρασια σε κουτι

fe31h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

λοιπον εχουμε και λεμε χτες αλλαξα τροφοδοτικο ραμ και καρτα γραφικων... ραμ οκ, καρτα γραφικων και αυτη μια χαρα ειναι, τωρα το τροφοδοτικο ομως (το οποιο ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700415) ριχνει τον αερα του προς τα κατω με αποτελεσμα να ζεστενεται ολο το συστημα τοσο οσο χρειαζεται για να μην αναψει!!:cry:

ευτηχως ειχα παρει και εναν ανεμιστηρα 12 και ας μην εμπαινε στη θηκη του κουτιου εγω τον ''καρφωσα'' στην πλακετα που βγαζουμε:lol::lol:

με αυτο καταφερα και να μπορω να παιζω κανενα παιχνιδι αλλα και να δουλευει το μηχανημα με καλυτερη θερμοκρασια... αλλα δεν φτανει αυτο!!!! λεω να βαλω λοιπον αλλον εναν 12 και αλλον ενα 8 ή 10....

τωρα αυτο που θελω να μου πειτε ειναι αν μπορω να συνδεσω δυο ανεμιστηρες πανω στην καθε υποδοχη της μητρικης(η οποια ειναι MSI MS 6585)???? και κατι αλλο...μεχρι ποσο θερμοκρασια πρεπει να πανε οι Ρ4 επεξεργαστες και η 7600gt????

Δημοσ.

Το χτυπησες τελικα το thermaltake με τη μια ε??

Τεσπα, το τροφοδοτικο σου δε ριχνει ζεστο αερα στο κουτι αλλα ρουφαει αερα απο το κουτι σου και τον βγαζει απο την πισω πλευρα(αν βαλεις το χερι σου θα το καταλαβεις απο την ροη.)

Τωρα για τους ανεμιστηρες που λες δεν χρειαζεται να ειναι συνδεμενοι με την μητρικη, μπορουν πολυ απλα να συνδεθουν με ενα τετραπινο βυσμα του τροφοδοτικου και μαλιστα εχουν βυσματακι ωστα να μπαινουν σε σειρα για να μην χανεις το βυσμα και να μπορεις να συνδεσεις στη συνεχεια και αλλη συσκευη.

Με λιγα λογια μπορεις να βαλεις οσους θελεις

Δημοσ.

λιγο μπερδεμενα μας τα λες αλλα οκ.

βαλε 12αριδες ανεμιστηρες η γενικα οσο μεγαλυτερους μπορεις, οι μικροι δεν κανουν τιποτα....

οσο για την μητρικη ναι μπορεις να συνδεσεις 2 ανεμ. σε μια υποδοχη.δεν μας λες και ποιο κουτι εχεις και γενικοτερα λιγες πληροφοριες για το συστημα σου για να σε βοηθησουμε λιγο περισσοτερο?

edit..λεω και εγω υπαρχει καποιο περιεργο κουτι που βαζεις σε αλλη θεση το τροφοδοτικο ετσι ωστε να φυσα προς τα μεσα???

Δημοσ.

το συστημα μου εχει ως εξης: P4 στα 2.8, ραμ 1 γκιγκα, μητρικη msi ms 6585, τροφοδοτικο το αναφερω ποιο πανω... τωρα οσο για το κουτι μοιαζει με αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=959820 (αλλα χωρις κανενα ανεμιστηρα!) δεν βρισκω κατι ποιο συγκεκριμενο που να μοιαζει με το κουτι μου... οχι το τροφοδοτικο μονο ετσι μπαινει! μονο με καμια πατεντα θα μπει αλλιως....

Δημοσ.
Το χτυπησες τελικα το thermaltake με τη μια ε??

Τεσπα, το τροφοδοτικο σου δε ριχνει ζεστο αερα στο κουτι αλλα ρουφαει αερα απο το κουτι σου και τον βγαζει απο την πισω πλευρα(αν βαλεις το χερι σου θα το καταλαβεις απο την ροη.)

Τωρα για τους ανεμιστηρες που λες δεν χρειαζεται να ειναι συνδεμενοι με την μητρικη, μπορουν πολυ απλα να συνδεθουν με ενα τετραπινο βυσμα του τροφοδοτικου και μαλιστα εχουν βυσματακι ωστα να μπαινουν σε σειρα για να μην χανεις το βυσμα και να μπορεις να συνδεσεις στη συνεχεια και αλλη συσκευη.

Με λιγα λογια μπορεις να βαλεις οσους θελεις

εψαξα το βυσμα που μου λες (μου το ειπαν και στο eshop) και δεν το βρηκα... με λιγα λογια δεν βρηκα κανενα βυσμα που να συνδεεται με το τροφοδοτικο!!:cry::cry::cry: γιατι ετσι??

Δημοσ.

το βυσμα που μπορεις να συνδεσεις εναν οποιονδηποτε ανεμιστηρα οχι πανω στο 3πινα της μητρικης ειναι σαν αυτο της φωτο που σου εχω κυκλωσει.

ουσιαστικα το ανεμιστηρακι εχει 3πινο και συ με το ανταπτορακι το βαζεις σε 4πινο του τροφοδοτικου.Οταν αγοραζεις εναν ανεμιστηρα το εχει μεσα αυτο το ανταπτορακι.Υπαρχει και ενα παρομοιο με αυτο που ειναι για να συνδεσεις και αλλη συσκευη αλλα δεν βρηκα μια προχειρη φωτο, αν βρω θα στο δειξω

11139683xg4.th.jpg

Δημοσ.
εψαξα το βυσμα που μου λες (μου το ειπαν και στο eshop) και δεν το βρηκα... με λιγα λογια δεν βρηκα κανενα βυσμα που να συνδεεται με το τροφοδοτικο!!:cry::cry::cry: γιατι ετσι??

το βύσμα που χρειάζεσαι, αν οι ανεμιστήρες σου έχουν μονο 3pin, είναι ένας μετατροπέας από 3pin σε 4pin, δήλαδή αυτό:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808910

PER.808910.jpg

Βασικά δεν έψαχνα ακριβώς αυτό.. αλλά και αυτό σου κάνει.

Δημοσ.

πολυ αλητεια η τιμη, εχω κατι ανταπτορακια μηπως να τα πουλησω??

Οτι ανεμιστηρα και να παρεις θα εχει μεσα παντως το ανταπτορακι που σου εδειξα στην φωτο

Δημοσ.
edit..λεω και εγω υπαρχει καποιο περιεργο κουτι που βαζεις σε αλλη θεση το τροφοδοτικο ετσι ωστε να φυσα προς τα μεσα???

είτε E-atx, είτε BTX, είτε HTPC, και γω δεν ξέρω τι δεν υπάρχει περίπτωση να τοποθετήσεις το τροφοδοτικό έτσι ώστε να βάζει τον αέρα μέσα.

Εκτός και αν έχεις κολλήσει το PC στον τοίχο, και δεν έχει άλλο ανεμιστήρα πίσω, οπότε κάνει αντίθλιψη και σου επιστρέφει μέσα τον αέρα...

Τι άλλο θα φανταστώ ο άνθρωπος!!!

Μία περίπτωση μου έχει τύχει μόνο,

ένα κινέζικο (ίσως και αντιγραφή Q-Tek)

όπου ο κινέζος από λάθος συναρμολόγηση είχε τοποθετήσει τον 12άρη ανάποδα, με αποτέλεσμα όντως να σπρώχνει ζεστό αέρα μέσα στο κουτί.

Δημοσ.

παιδια! ολα οκ!! πηρα τα βυσματακια που λεγαμε και εβαλα 3χ8 και εναν 12...

οι τρεις οκταρηδες μπηκαν στο κουτι κανονικοτατα (τελικα ειχα τρεις θεσεις για ανεμιστηρες και οχι 1!)

τωρα οσο για την θερμοκρασια παει μια χαρουλα πλεον... αν σκεφτεις κιολας τι κρυο αερακι:P που βγαζει εκει πισω!!!! (εκει ειναι οι δυο οκταρηδες)

μια τελευταια ερωτηση... αν εχω τους ανεμιστηρες ως εξης: εναν μπροστα μπροστα να φυσαει τον σκληρο (οκταρη), εναν (και μαλλον αυριο θα κανω και την πατεντα να μπει και δευτερος) δωδεκαρη στο πλαι του κουτιου ο ενας πανω και ο αλλος κατω(αυτος θα μπει αυριο...) απο την καρτα γραφικων (η οποια δεν εχει ανεμιστηρακι) να φυσαει προς αυτην και την μητρικη μαζι με τον επεξεργαστη και τελος δυο οκταρηδες ακριβως κατω απο το τροφοδοτικο (σε ''ειδικες'' υποδοχες του κουτιου) να βγαζουν τον αερα εξω μαζι με το τροφοδοτικο θα εχω καλο αποτελεσμα τελικα????

ΥΣ τελικα το τροφοδοτικο ρουφαει τον αερα και τον πεταει εξω, εγω ο μ@@#$@#$ ειχα καταλαβει διαφορετικα... τελικα ομως η ζεστη προερχοταν απο την καρτα γραφικων η οποια δεν εχει ανεμιστηρα και τα γ@μ@#@σε ΟΛΑ!!!!

ποπο... 2(X12)+3(X8)+ 1(τροφοδοτικου)= 6 ολοκληροι ανεμιστηρες!!!! για φανταστητε... ουτε τουρμπο να του ειχα βαλει!!!!

Δημοσ.

Για το τροφοδοτικο στο ειχα αναφερει και παραπανω ενημερωτικα.

Τωρα για την καρτα γραφικων που σου δημιουργει το προβλημα εχω να σου προτεινω 2 λυσεις.

1-η ζορικη) Την πας πισω στο μαγαζι που την πηρες και παιρνεις μια αλλη που να μην εχει παθητικο συστημα ψυξης αλλα με ανεμιστηρα.

Αληθεια ποια καρτα πηρες? και απο που?

2-η σοβαρη λυση) βγαζεις κανα 2 μεταλακια απο το κουτι σου πισω(αυτα που κλεινουν στις pci θυρες) και βαζεις με πατεντα εναν ανεμιστηρα καθετα ή να παρεις καποια λυση απο αυτες:

1 και 2

Δημοσ.

ωχ τωρα! αντε να ξανατρεχω eshop...:P

πολυ καλη λυση μου φενεται αυτη φιλε μου!

η καρτα γραφικων που εβαλα ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514226 η οποια με την παθητικη ψυξη με εχει περηποιηθει καλα καλα!!

παντως περα απο την πλακα οι δυο 12 που εχω βαλει και φυσανε και τους δυο 8 να βγαζουν εχω δει τεραστια διαφορα θερμοκρασιας!!!! παντως τωρα θα το δοκιμασω να παιξω κανενα παιχνιδακι νταλα μεσημερι και βλεπουμε... μπορει να μην χρειαστει και αλλος ανεμιστηρας:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...