Christos_fg7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Ένα portal για τους φίλους των καταδύσεων και του ψαροντούφεκου. Ανταλλαγή απόψεων από και για ερασιτέχνες δύτες και ψαροντουφεκάδες...
BLISS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 20μετρο φαλαινοκαρχαρια παντως [που εχεις στην πρωτη φωτο] πολυ δυσκολα θα συναντησεις και σιγουρα οχι στη Μεσογειο... Say AAAhh...
Christos_fg7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Παιδιά τις φωτό τις επέλεξα τυχαία...εγώ συγκεκριμένα κάνω ψαροντούφεκο εδώ και 6 χρόνια και βουτάω μέχρι 15 μέτρα...θα ήθελα να ανταλλάξω απόψεις με όσους πραγματικά ενδιαφέρονται...
Christos_fg7 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2008 Ξεκινώντας θα ήθελα να ασχοληθούμε με το τι εξοπλισμό έχετε...
tsikoman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 καλησπέρα φίλε μου, βλέπω δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να συμμετάσχει παρόλο που έχεις αρκετές μέρες που έκανες το thread. εδώ οδηγήθηκα απο ψαχτήρι στο νέτ για ψαροντούφεκο. μεθαύριο θα είναι η πρώτη μου φορά μιας που το πήρα απόφαση να πάω. αύριο θα παω να αγοράσω το πρώτο μου ψαροντούφεκο. έχεις κάτι να μου προτίνεις? οι συμβουλές φίλων που γνωρίζω είναι να πάρω ένα στα 0,7μέτρα με λάστιχο. χρειάζεται κάτι άλλο να ξέρω μιας και κάνεις 6 χρόνια απο ότι λές? θυμάσαι την δική σου "παρθενική" φορά?
Ma3str0 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Γεια σου φίλε, τελικά δεν είμαστε και πολλοί οι λάτρες του αθλήματος. Προς το παρόν έχω ένα DEMKA Velos 90άρι και είμαι πολύ ικανοποιημένος, πρέπει να το έχω γύρο στα 4 χρόνια αν δεν κάνω λάθος και μόνο λάστιχα έχω αλλάξει. Φρόντισε κάθε φορά που θα πηγαίνεις να το πλένεις με γλυκό νερό όταν έχεις τελειώσει. Εγώ ξεκίνησα πριν από περίπου 7 χρόνια με ένα Lanara 50αρι, της πλάκας αλλα ενθουσιάστηκα γρήγορα και επένδυσα σε καλύτερο εξοπλισμό. Καλό θα είναι τώρα που είναι η πρώτες σου φορές να πηγαίνεις με κάποιον που ξέρει και να έχεις μαχαίρι μην μπλεχτείς σε κανα δύχτι και σημαδούρα μην σε χτυπήσει καμμία βάρκα.
platongr Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2008 ...και να βγάλεις ερασιτεχνική άδεια και να μην χτυπάς ότι βρεθεί μπροστά σου, παρά αυτά που πραγματικά θέλεις http://www.greekdivers.com/forum (θα βρείτε περισσότερους με το ίδιο ενδιαφέρον)
tsikoman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. θα σας πω εντυπώσεις σύντομα
tsikoman Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 απερίγραπτη η αίσθηση! περιπέτεια, εξερεύνηση, κυνήγι, συνδιάζει πολλά. Μη με κοροιδέψετε ούτε να με βρίσετε για τα μικρά που έπιασα, ήταν η πρώτη φορά και ότι κινείται, πυροβολείται. Τρεία χταποδάκια, ένας σπάρος, ένα noname και 20κιλά μύδια (χωρίς ψαροντούφεκο! )ήταν το αποτέλεσμα. την επόμενη φορά θα έχει μόνο μεγάλα, μου ξεσκίστηκαν οι κυλιακοί να οπλίζω!
BLISS Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Το noname δε φαινεται γιατι καθισε μια μυγα πανω του και το κρυβει... την επομενη φορα, δειξε ΕΛΕΟC!
platongr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 απερίγραπτη η αίσθηση! περιπέτεια, εξερεύνηση, κυνήγι, συνδιάζει πολλά. Μη με κοροιδέψετε ούτε να με βρίσετε για τα μικρά που έπιασα, ήταν η πρώτη φορά και ότι κινείται, πυροβολείται. Τρεία χταποδάκια, ένας σπάρος, ένα noname και 20κιλά μύδια (χωρίς ψαροντούφεκο! )ήταν το αποτέλεσμα. την επόμενη φορά θα έχει μόνο μεγάλα, μου ξεσκίστηκαν οι κυλιακοί να οπλίζω! Είπαμε, όχι τα έμβρυα... αυτά θα μεγαλώσουν κάποια στιγμή και θα γίνουν 6 και 7 κιλά. Και ΟΧΙ ούτε την πρώτη, ούτε την δεύτερη ούτε ποτέ δεν χτυπάμε ότι κινείται, ούτε είναι δικαιολογία αυτό. Για να εξασκηθείς στην σκοποβολή υπάρχουν άλλες λύσεις. Έδωσα ένα link πριν.. διάβασες τίποτα ??
kostikasre Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα παιδιά! Ξέθαψα αυτό το θέμα λόγω απορίας που μου προέκυψε... Τι εξοπλισμός υπάρχει ώστε να σε διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο νερό;Υπάρχουν φυάλες οξυγόνου σε "compact" μορφή ή είναι όλες γκουμούτσες; Κατά πόσο "νόμιμες" είναι;Υπάρχει κίνδυνος "καμπάνας" από κάνα Λιμεναρχείο; Υ.Γ. Αυτά τα regulators με τα μικρά φυαλίδια στα άκρα τους που βλέπουμε στις ταινίες υπάρχουν;Ή είναι μόνο για τον James Bond; Όποιος γνωρίζει σχετικά ας με διαφωτίσει...ελπίζω να μη σας κούρασα!
angmar Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα. Ο εξοπλισμός που υπάρχει για να σε κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται στο νερό είναι ένας και λέγεται προπόνηση (άντε 2 και αυτοσυγκέντρωση). Τα μπουκαλάκια υπάρχουν αλλά είναι για έκτακτες ανάγκες, η χρήση θέλει προσοχή και προφανώς ΔΕΝ είναι για ψάρεμα. Ψάρεμα με μπουκάλες όπως θα γνωρίζεις απαγορεύεται, δυστυχώς όμως όχι και τόσο αυστηρά, αν ήταν στο χέρι μου, το ψαροτούφεκο στον κ*λο και φουντάρισμα σε ξέρα. Το νομικό status αυτών των φιαλών δε το γνωρίζω ακριβώς, αλλά μια και είναι περισσότερο εξοπλισμός διάσωσης πιστεύω οτι το λιμενικό δε θα καμπανιάσει. Παρόλαυτα είναι μέγιστη τσατσιά να χρησιμοποιηθούν γι αυτό το σκοπό. Το ψαροτούφεκο είναι ένα από τα ελάχιστα "ευγενή" είδη κυνηγιού που έχουν μείνει, ένα στο οποίο το θήραμα έχει ακόμα το πάνω χέρι και κάτι τέτοιες πατέντες το γ@μάν στην ανηφόρα. Καλημέρα και πάλι.
tzotzo Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 καλημερα λοιπον. Να διαφωνησω οτι δεν υπαρχει ειδος ευγενους κυνηγιου.Ουτε υποβρυχια,ουτε στο εδαφος,ουτε στον αερα. Απλα ειναι λιγο πιο δυσκολο να κυνηγησεις λογω δεξιοτητων και προσπαθειας του κυνηγου.Στο ψαροντουφεκο δεν εχεις κανα σκυλο ουτε καμμια καραμπινα να βαρας στα 50 μετρα. Και αν το πηδουν το ψαρι οι 5-10 ερασιτεχνες που βγαινουν βραδυ ή με μπουκαλες,οι καικαδες με τα μπουρλοτα και τα παρανομα διχτυα τι κανουν.Να τους βαλουν απο λιγο ΤΝΤ στον πισινο? Και επειδη ειναι ενα πολυ ωραιο χομπυ,να σαι σιγουρος,αν υπηρχε ψαρι κανενας δεν θα εβγαινε με μπουκαλες και βραδυ. Αλλα επειδη δεν υπαρχει λογω των παραπανω εγκληματιων καποιο αδαης ή με περιορισμενο χρονο βγαινουν στην παρανομια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα